• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım hiç faydası olmadı serumun bana,sıvı ihtiyacımı karşılamıştır tabi ama bulantım kesilmedi.dün acil e gitmeden bi çıkardım yediklerimi,serum bitene kadar kıvrandım bulantıdan,bide gelince evde çıkardım.çok kötüyüm 😞
Bende öyle oldum serumdan sonra geldim eve hemen geri çıkarttım en azından sıvı ihtiyacımı karşılıyor su dahi içemiyorum ben. Ne zaman kesilecek bulantılar bilmiyorum herkes farklı yazmış kimisi 3 ay kişisi 5 ay kimisi doğuma kadar allahım çıldırıcam gerçekten de şunu yazarken bile midem bulanıyor anlatamam

Arkadaşlar sizde gerginlik tahammül edememe ve çabuk sinirlenme oluyor mu ben resmen terör estiriyorum elimde değil çok tepkiler veriyorum canım çok sıkkın sanki depresyondaymışım gibi progesteron ilaç mı yapıyor acaba bilemedim çok gerginim evde iş yerinde olan problemler canımı çok sıkıyor anlamıyorum 😟🥺
Ben progesteron kullanmiyorum ama bende ara ara oyleyim🤧bir çok sinirli tahammülsüz herseye sinirlenen 15 yaş ergen bebe gibiyim bi , sinirlerini aldırmış sakın redaksiyon 80 yaş emekli insanlar gibiyim. Hormonlar olduğunu düşünüyorum 🙄

Ben progesteron kullanmiyorum ama bende ara ara oyleyim🤧bir çok sinirli tahammülsüz herseye sinirlenen 15 yaş ergen bebe gibiyim bi , sinirlerini aldırmış sakın redaksiyon 80 yaş emekli insanlar gibiyim. Hormonlar olduğunu düşünüyorum 🙄
Off çok kötü 🤔

Evet doğru söylüyosunuz pozitif düşünmek lazım. Negatifi bulaştırmak yerine pozitifi bulaştırmak gerek. Zaten bebeğin kalbinin durması vesaire gibi durumlar binde bir başa gelen durumlar. Allah hepimizi bu kötü imtihanlardan korusun. Eminim gelecek yıl Mart ayında hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza alıp emzirmelerimizi bebişlerimizin günde kaç kez kaka yaptığını falan konuşuyo olacağız🙈♥️ Bu süreçleri de hep gülerek anarız. 🙈♥️
Ya evet bazen bir mart ayı hemen gelsin diyorum sonra da aman gelmesin hamişliğin tadını sonuna kadar çıkartayım sonra çok ama çok özlüyorsun diyorum 🤭🤭 kakasıydi gazıyla derken çok eğlenceli günler bizi bekliyor 😁

dely dely buraya danışmadan alma taraftarı değildim ama aldım bugün :) Ayy diğer konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum aslında değerim "> 250.0 Pozitif" bu şekilde yazıyor doktora 2 ağustosta gideceğim tereddüt ettim sorayım bilgisi olan çıkar dedim illaki :) Diğer türlü dediğiniz gibi negatif🙏
Sorun yoktur o zaman. Ben öyle biliyorum yani :) 2 Ağustos'a da az kalmış. Hayırlısı inşallah 🙏

Kızlar benim tamamlayıcı sağlık sigortam var ama gebelik kontrolunde geçmiyor. Doktor normal muayne falan diyryse karşılıyor. Özelde doktorlar öyle yapıyorlar mı? Bilginiz var mı?
Benim de öyle. Gebelik sigortaya dahil edilmemişse, hamile kalındığından itibaren muayeneyi karşılamıyor. İlk 1-2 muayenede belki dediğiniz gibi idare edersiniz ama sağlık ocağına gebelik bilgisi verilmesi gerekiyor. O zamandan sonra sanırım gizlenemez, net bilmiyorum ama.. Sigorta şirketi de bu bilgiye ulaşabilir sanırım.
Ben ödeme yaptım.. ama şöyle bir durum oldu. Benim de bilgim yoktu. Sigorta şirketinin hastane ile başka bir anlaşması daha varmış. Tüm muayeneyi karşılamadı ama yaklaşık %50 indirim yaptılar. Ben de şaşırdım ama iyi geldi çok şükür. Siz hiç hastaneye sordunuz mu?

Kizçeler dün gittim doktora geçen hafta salı bebegim 7+1 gozukuyordu tam 8. Gun yani dun kontrole gittim bebek 7+6 gozuktu bu beni biraz urkuttu. Kalp atımı 168 çıktı şükür. Geçen hafta 132 çıkmıştı. Ama neden buyume az oldu onu anlayamadim. Gebelik şekerim varmiş simdilik ilac kullanma ama 3 hafta sonra bi daha bakalim duruma gore igne baslayacagiz dedi. Sizde ne var ne yok ?
Canım hiç endişelenme, günlük olarak bile ölçüm hatası olabiliyor gayet normal yani. Doktorunuz normal dediyse ona güvenin 🙂gebelik şekeri bende de yavaştan çıkmaya başladı, hissediyorum. Diyet yapmanızı öneririm, daha da yulselmemesi için, doktorunuza danışın eğer onerirse ek bir endokronoloji bölümünün de takıbini isteyin. Ben ilkinde gebelik sekerini diyetle insülin kullanmadan kontrol altına aldım. Ama diyet ise yaramıyorsa hem sizin hem bebeğin sağlığı için ilaç kullandiriyorlar. Doktorunuz erken farketmis bu çok iyi birsey. Benim (eski) doktorum çok gec farketmisti mesela. Bebegin gelisimi baya onden ilerliyordu hep, seker kontol altına alınınca haftasiyla uyumlu hale geldi. Ayrica +7/-7 gun olcum hatasi olarak goruyorlar genelde. Çok geçmiş olsun 🙂

Canım şu an biraz kanamam arttı doktorum geçmezse arabada uzanarak gelin dedi biz beklemedik direk yola çıktık artık
Ah çok geçmiş olsun... İnşallah çabucak geçer, bir daha da olmaz.. Hayırlı haberlerle inşallah 🙏

Bende öyle oldum serumdan sonra geldim eve hemen geri çıkarttım en azından sıvı ihtiyacımı karşılıyor su dahi içemiyorum ben. Ne zaman kesilecek bulantılar bilmiyorum herkes farklı yazmış kimisi 3 ay kişisi 5 ay kimisi doğuma kadar allahım çıldırıcam gerçekten de şunu yazarken bile midem bulanıyor anlatamam
Ayy :( İnşallah en kısa zamanda geçer. Çok geçmiş olsun...

Merhaba 🌺 aramıza hosgeldiniz 🎈
Canım her gebelik farklı ilerliyor her bünyede farklı tepkiler veriyor. Mesela benim hic belirtim yok ama doktorum mide yanması, bulantısı, kusma, baş dönmesi, bayılma olabileceğini söylemişti. Genel bir yorgunluk bende de hakim. Kafamı koyduğum her yerde hatta gözümü kapattığım her an uyuyabilirim ama ufak kizimin olması beni durduran nokta 😊 o uyuduğunda bende hemen uyuyorum mesela.
Daha önceki kötü tecrübelerinizi düşünmemeye çalışın, hep iyi olumlu düşünün sizi daha iyi hissettirir.🙂
Bu arada bilgilerinizi paylaşırsanız hemen listemize ekleyelim sizi 🤭🤭🤭💕
tabi ne bilgileri paylaşmam gerekiyor

ultrason ölçümlerine çok takılmayın, milimetrik ölçtükleri icin hata olabilir gün farkı cıkabilir, birkaç gün fark varsa doktorlar önemsemiyor. gebelik şekerine 24.haftada bakmıyorlar mıydı oyle hatırlıyorum
Canım 24 ile 28 .haftalar arasında doktor şeker yüklemesi isteyip ölçtürüyor genelde. Ama bazı doktorlar şeker yuklemesini doğru bulmayip( o kadar şekerin aç karnına bir anda vücuda girmesini) daha erken dönemlerde rutin kan tahlillerine açlık tokluk isteyip baktirip erken tani koyabiliyor. Süreç doktordan doktora değişiyor aslında.

Bende de ara ara kasık ağrıları oluyor canım. Normal diyorlar. Sağlıkla kavuşalım inşallah :KK68:

Ben duymadım.. Geçmiş olsun. İnşallah sorun olmaz..

Ben ayrıntı isterdim ama doktor her şey yolunda dedi geçti :KK70:

Benim oluyor canım. Sorun değil sanırım. Sadece çok artarsa idrar yolu enf. için test gerekebilir sanırım.

Benim sadece ara ara kasık ağrım oluyor. Başka da bir şey yok ama hiç kötüye de yormadım. Daha güzel bence.. Biz daha bebeği de görmedik, kalp atışı da duymadık. Zaten doktor da beni hamileden saymadı sanırım bu yüzden :) Haftaya bakacağız inşallah..

Ben de folidoce kulanıyorum zaten sen de başlamışsın herhalde.. Bir testte IgG pozitif ama IgM negatif ise hastalığın daha önce geçirildiğini ve vücudun bağışıklık kazandığını gösterir. Aslında iyi bir şey yani :) IgM'nin pozitif olmaması önemli.

Kız annenin güzelliğini alır, anne çirkinleşir derler. Erkek anneyi güzelleştirir falan derler. Tesadüftür bence ya :)

Merhaba. Ben de 39 yaşındayım. Benim de 2 hamileliğim ve sanırım ilk çocuklarımız da yaşıt gibi :)
Hayırlı olsun inşallah :KK68::nazar: Endişe etmeyin. İlk hamileliğimde benim de midem yanıyordu ama haftasını unuttum. Her hamilelik birbirinden farklı olur derler. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz 🙏💕
teşekkür ederim, sizin de hayırlı olsun, oğlum 8 yaşında :) ben 2. için kariyer sebebiyle geç kaldım ama sağlık olsun diyorum artık, sağlıklı gelsin inşallah hepimizin bebişleri :)

Ya evet bazen bir mart ayı hemen gelsin diyorum sonra da aman gelmesin hamişliğin tadını sonuna kadar çıkartayım sonra çok ama çok özlüyorsun diyorum 🤭🤭 kakasıydi gazıyla derken çok eğlenceli günler bizi bekliyor 😁
Hamileliği özlemek miiiiiiii 🤪 demek ki senin güzel geçtiği zaman da oluyor hamile iken 🤭🤭 ben aklıma getirmemeye calsyrm ama ölmekten beter olmstum ilkinde 😱😱

Canım 24 ile 28 .haftalar arasında doktor şeker yüklemesi isteyip ölçtürüyor genelde. Ama bazı doktorlar şeker yuklemesini doğru bulmayip( o kadar şekerin aç karnına bir anda vücuda girmesini) daha erken dönemlerde rutin kan tahlillerine açlık tokluk isteyip baktirip erken tani koyabiliyor. Süreç doktordan doktora değişiyor aslında.
Ben de şeker yüklemesi yaptırmak istememiştim 1 hafta boyunca aclık tokluk olcup bildirmiştim doktora. erken dönemde bakılması tabiki daha iyi canım

hamileliğin de bebegin ilk zamanlarının da hem güzel hem zor yanları var. ben ilkinde bulantıyı cok yasamamıstım ama düşük riski nedeniyle 2 haftada bir kontrole gidiyordum hep bir endişe hali. şimdi de bulantı halsizlik cok fazla, tadını cıkarabileceğim bir durum pek yok :) ama olsun doguma kadar iyi günlerimiz, lohusalık baska bir ruh hali 😁

Ben de şeker yüklemesi yaptırmak istememiştim 1 hafta boyunca aclık tokluk olcup bildirmiştim doktora. erken dönemde bakılması tabiki daha iyi canım
İçinde şüphe çevrende ailende de bir şeyler varsa baştan sağlıklı beslenmeyi uygulayblrsn

Bu dönemde nasıl besleniyorsunuz ? Neler yemeliyiz nelere dikkat etmeliyiz.. Çalıştığım için sabah kahvaltı düzeni oturtamadım görüşleriniz nelerdir ? :)
Genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse, kahvaltı en önemli öğün, atlamamak gerekir, iyi pişmemiş ve çiğ ürünlerden uzak durmak gerekiyor, sakatat, midye zararlı demisti doktorum. Salam sosis gibi işlenmiş ürünleri onermemisti. Yeşillikler her öğün tüket fakat iyi yıka sirkeli suda beklet demisti. Her gün yarım porsiyon dönüşümlü olarak kırmızı et, beyaz et ve Balık olmalı demisti. Günlük peynir yoğurt tüketimini arttır (kalsiyum) her gün düzenli tüket ve haftalik 1 veya 2 gün bakliyat mutlaka tüket demisti, ara öğünlerde 1 porsiyon meyve + yoğurt / günlük 1 avuç çiğ kuruyemis (badem_ceviz) tüketilmeli demisti.
Bende daha tam düzen oluşturamadım malesef 😶

Back