Hiç yaşamadım derken ilk basta yoğun bir kasık ağırım tabikide oldu ama bulantı dönme kusma vs hiçbiri yok. Sadece göğüs hassasiyetim çok fazla. O kadar. Cnm belirti olması kadar olmaması da sorun, bundan birkaç hafta önce burda da konuşuldu kimi dedi belirti olmaması kötü bir durum olabilir kimi öyle dedi kimi böyle dedi. Ne kadar güçlü dursa da yapimiz konu hassas olunca birbirimizden çok etkileniyoruz bu bir gerçek. Sizin bu endişeniz de bunun bir örneği zaten . Kalbi durmuş anne sonradan öğrenmiş demenizden yola çıkıyorum. Evet burda iyiyi kötüyü duyguyu paylaşıyoruz da farkında olmadan birbirimize stres korku ve endişe de yüklüyoruz. Mesela ne kadar düşünmemeye çalışsam da bulantı olmaması bebeğin iyi tutunmadigiyla ilgili bir şey konuşulduğunda eee bu bende yok acaba bebeğime bir şey mi oldu diye uyku uyuyamadım kaç gün mesela. Hatta doktora gittigimde de dedim bende hic belirti yok bebek yerinde mi bilmiyorum, adam güldü resmen. Sansli kesimdensin endiselenme boyle seylere dedj. Endişeleniyoruz, farkında olmadan bunu biz birbirimize yapıyoruz işte.
Velhasıl her gebelik kendine özel. Korkmayın, bol bol elinizi karşınıza koyup bebeğinizle konuşun, o böyle demiş şu şöyle kötü tecrübe yaşamış onun belirtisi gitmiş kalbi durmuş endişelerini bırakın çünkü stres bebeğe ve size daha çok zarar verir. Siz kendinize dikkat edin ona ragmen olacağı varsa zaten olur kimse engel olamaz zaten.
Ufak bir sitem ettim bu vesileyle...