• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yemekdaşim, aynı kilo yolcusuyuz 😃 doğumdan sonra diyet grubunda beraberiz 💪

Al canm tüm iştahım senin olsun 😁 hiç gocunmam fazlasıyla paylaşırım 😆ama sonra bu nasıl bir iştah, sofra toplanmadan karın mı acıkırmış deme olur mu 🤣🤣😂
Anlaştık ❤️

Kızlar selam,

ben de 5 haftalık hamileyim, vajinal ultrasonda kese göründü, 39 yaşındayım 2. gebeliğim, bu gebeliğimden önce 6. haftada düşük oldu o sebeple bunda da çok korkuyorum, ilk hamileliğimde yaşamadığım belirtiler yaşıyorum, 2-3 gündür acayip mide yanmam var, 5. haftadan itibaren mide yanması yaşayan var mı ? ve araba kullanırken bile uyuyakalacağım diye korkuyorum aşırı bir ağırlık var üstümde...

hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Arkadaşlar sizde gerginlik tahammül edememe ve çabuk sinirlenme oluyor mu ben resmen terör estiriyorum elimde değil çok tepkiler veriyorum canım çok sıkkın sanki depresyondaymışım gibi progesteron ilaç mı yapıyor acaba bilemedim çok gerginim evde iş yerinde olan problemler canımı çok sıkıyor anlamıyorum 😟🥺

Hiç yaşamadım derken ilk basta yoğun bir kasık ağırım tabikide oldu ama bulantı dönme kusma vs hiçbiri yok. Sadece göğüs hassasiyetim çok fazla. O kadar. Cnm belirti olması kadar olmaması da sorun, bundan birkaç hafta önce burda da konuşuldu kimi dedi belirti olmaması kötü bir durum olabilir kimi öyle dedi kimi böyle dedi. Ne kadar güçlü dursa da yapimiz konu hassas olunca birbirimizden çok etkileniyoruz bu bir gerçek. Sizin bu endişeniz de bunun bir örneği zaten . Kalbi durmuş anne sonradan öğrenmiş demenizden yola çıkıyorum. Evet burda iyiyi kötüyü duyguyu paylaşıyoruz da farkında olmadan birbirimize stres korku ve endişe de yüklüyoruz. Mesela ne kadar düşünmemeye çalışsam da bulantı olmaması bebeğin iyi tutunmadigiyla ilgili bir şey konuşulduğunda eee bu bende yok acaba bebeğime bir şey mi oldu diye uyku uyuyamadım kaç gün mesela. Hatta doktora gittigimde de dedim bende hic belirti yok bebek yerinde mi bilmiyorum, adam güldü resmen. Sansli kesimdensin endiselenme boyle seylere dedj. Endişeleniyoruz, farkında olmadan bunu biz birbirimize yapıyoruz işte.
Velhasıl her gebelik kendine özel. Korkmayın, bol bol elinizi karşınıza koyup bebeğinizle konuşun, o böyle demiş şu şöyle kötü tecrübe yaşamış onun belirtisi gitmiş kalbi durmuş endişelerini bırakın çünkü stres bebeğe ve size daha çok zarar verir. Siz kendinize dikkat edin ona ragmen olacağı varsa zaten olur kimse engel olamaz zaten.
Ufak bir sitem ettim bu vesileyle... 😇
Evet doğru söylüyosunuz pozitif düşünmek lazım. Negatifi bulaştırmak yerine pozitifi bulaştırmak gerek. Zaten bebeğin kalbinin durması vesaire gibi durumlar binde bir başa gelen durumlar. Allah hepimizi bu kötü imtihanlardan korusun. Eminim gelecek yıl Mart ayında hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza alıp emzirmelerimizi bebişlerimizin günde kaç kez kaka yaptığını falan konuşuyo olacağız🙈♥️ Bu süreçleri de hep gülerek anarız. 🙈♥️

Arkadaşlar sizde gerginlik tahammül edememe ve çabuk sinirlenme oluyor mu ben resmen terör estiriyorum elimde değil çok tepkiler veriyorum canım çok sıkkın sanki depresyondaymışım gibi progesteron ilaç mı yapıyor acaba bilemedim çok gerginim evde iş yerinde olan problemler canımı çok sıkıyor anlamıyorum 😟🥺
Oluyor canım hiç sinirlenmeyeceğim alınmayacağım şeylere sinirlenip alınıyorum. Çok normal vücudumuz alışık olmadığı şeyler yaşıyor ve hormonlarımız şu an alt üst. Canını sıkma vücudun bu sürece adapte olunca her şey rayına oturacak 😚 çevrendekilerde bir zahmet bu süreçte birazcık nazını çeksinler🙈♥️

Kızlar selam,

ben de 5 haftalık hamileyim, vajinal ultrasonda kese göründü, 39 yaşındayım 2. gebeliğim, bu gebeliğimden önce 6. haftada düşük oldu o sebeple bunda da çok korkuyorum, ilk hamileliğimde yaşamadığım belirtiler yaşıyorum, 2-3 gündür acayip mide yanmam var, 5. haftadan itibaren mide yanması yaşayan var mı ? ve araba kullanırken bile uyuyakalacağım diye korkuyorum aşırı bir ağırlık var üstümde...

hepinize sağlıklı günler diliyorum.
5.haftamda başladı mide yanmalarım mide kazınması gibi şimdi 8+5 şuan mide bulantılarıyla devam ediyorum resmen tavan yaptı dün de serum takıldı su içsem çıkarıyorum baş dönmesi yapıyor bulantılar. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım gerçekten be zaman geçecek diye dua ediyorum bir an önce bitsin

Canım her hamilelk farklı oluyor hep içinden olumlama yap, güzeli cagir ama öyle bir süreçten gectysen ilkinde kontrlu elden bırakma yine de.
Benim ilk hamillgmde en ufak bir sorun olmamıştı doğuma kadar ( kontrolde su tamamen bitmiş diye acil sezeryana alındım)
O yüzden şuana kadar rahatım ilk hamillgmde de ayda 1 gitmiştim. doktorum ne derse o şekilde devam edecgm, umarım hep güzellikle geçer hepimizin hamillgi ❤️
Amin inşallah ne güzel yazmışsın canim ❤️

kızlar belirtileri kaybolan var mı ?🤔 Ben 7+3 teyim çok şükür keseyi ve bebişimizi gördük doktor her şey güzel yolunda dedi kalp sesini de duyduk. Bir hafta önce inanılmaz bulantım halsizliğim oluyordu. Şimdi hiçbir şey yok. Ne bulantı ne halsizlik ne kasık ağrısı hatta göğüs hassasiyetim bile azaldı. Sanki hiç hamile değil gibiyim. Benim belirtiler toplasam bir hafta sürdü sonra bir anda kesildi sizce normal mi bu?😕
Benimde öyle ya hislerime tercüman oldunuz valla. Geçen hafta aşırı midem bulanıyordu bu hafta yok denecek kadar az bulanıyor. Göğüslerim çok ağrırdı azaldı gibi. Bende korkmaya başlamıştım niye azalıyor belirtiler diye 🤦‍♀️ normaldir inşallah bunlar

Tekrardan merhabalar, bir sorum olacak doktor dün folik asit olarak folidoce önerdi sizce kullanmalı mıyım? Neden bunu önerdi devlet ödemesi olmayan ? Farkı nedir diğerlerinden..
Birde sonuçlarımda "Anti CMV IgG (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)" pozitif çıkmış bu konuda bilgisi olan var mı :)
Bende folidoce kullanıyorum canım b12 vitaminide var içinde banada doktorum önermişti kullanıyorum. Devletin karşıladığı folik asit folbiol var oda 5 mg folik asit içeriyor fazla yani. O yüzden doktorun onu önermiş olabilir😌

Benimde öyle ya hislerime tercüman oldunuz valla. Geçen hafta aşırı midem bulanıyordu bu hafta yok denecek kadar az bulanıyor. Göğüslerim çok ağrırdı azaldı gibi. Bende korkmaya başlamıştım niye azalıyor belirtiler diye 🤦‍♀️ normaldir inşallah bunlar
Yani bu durumu yaşayan bir sürü kişi varmış. O yüzden bence gayet normal. Ben dayanamadım bugün doktoruma da mesaj attım. Olabilir zaman zaman belirtiler tamamen kaybolabilir belli süre sonra tekrar gelebilir ya da tamamen kesilebilir bunlar çok normal tedirgin olma yazmış. 😚♥️

Yani bu durumu yaşayan bir sürü kişi varmış. O yüzden bence gayet normal. Ben dayanamadım bugün doktoruma da mesaj attım. Olabilir zaman zaman belirtiler tamamen kaybolabilir belli süre sonra tekrar gelebilir ya da tamamen kesilebilir bunlar çok normal tedirgin olma yazmış. 😚♥️
Yaa normal olmasına sevindim iyi bari. Hep bi tedirginiz işte olsa bi dert olmasa Bi dert. Neyse pozitif düşünelim güzel şeyler olsun 😊🌹💗

Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)
Çok fazla mide bulantım vardı kanlı akıntım vardı bazı yeneklerrden tikdintim bazılarına aserdim kızım oldu oğlumda hiç bir belirti yoktu hamile değilmişim gibiydi

Oluyor canım hiç sinirlenmeyeceğim alınmayacağım şeylere sinirlenip alınıyorum. Çok normal vücudumuz alışık olmadığı şeyler yaşıyor ve hormonlarımız şu an alt üst. Canını sıkma vücudun bu sürece adapte olunca her şey rayına oturacak 😚 çevrendekilerde bir zahmet bu süreçte birazcık nazını çeksinler🙈♥️
Herşey düzelicek inşallah bebeğim ❤️

• Beğen
Reactions: MYE
Şimdi şöyle canım bende çeşme suyu içmiyorum icirmiyorum ama yemekleri , cayi vs de hazır suyla yapmıyorum, hazır suyla yikanmiyorum. Ateşlendigi gun kızımı yikarken yüzüne gelen suyu yutarken gördüm az miktar diye önemsemedim.
Ya evet hastalanacaklar bılıyorum da yani çeşme suyundan da hastalanmasin yaa yani her yer mikrop oldu resmen içilecek şu kalmadı dediginiz gibi.
Öyle canım... Benimki de kursta havuz suyu yutuyor bence 😐 Valla bir tek içme suyuyla yıkanmadığımız kaldı zaten. Onu da yapmayalım artık :olamaz::KK45:

Var canım malesef. Yerleşim yeri çok sağlıklı değil dedi doktorda nasip artık nasibi varsa gelecek🤲
Anladım canım. Hiç bilgi sahibi olduğum bir konu değil ama umarım önemli bişey değildir. Başka doktorla da görüştün mü. Bazen doktorlar hatalı teşhis de koyabiliyor. Belki de bi problem yoktur

Nasıl oldun canım dün gece bana da serum takıldı bulantılarımdan dolayı bir lokla bişi yesem geri geliyor. Mahvoldum bilmiyorum ne yapacağım sürekli serum takılacak sanırım bulantılardan gözümü açamıyorum
Canım hiç faydası olmadı serumun bana,sıvı ihtiyacımı karşılamıştır tabi ama bulantım kesilmedi.dün acil e gitmeden bi çıkardım yediklerimi,serum bitene kadar kıvrandım bulantıdan,bide gelince evde çıkardım.çok kötüyüm 😞

selamlar, ben de 5 haftalık hamileyim, bana da folidoce önerildi. araştırmalarıma göre içerik aynı ancak yan etkisi çok az bir ilaçmış, o sebeple olabilir diye düşünüyorum.
Ben aldım artık bugün :) Bende 6+5 dün kalp atışı vs gördük doktor çok ilgili değildi o yüzden pek soru soramadım buradan artık yardımcı olurlar dedim , nitekim öyle de oldu :)

Back