- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 88
- 37
İnşallah bizde o güzel doğum süreçlerini yazarızMerhaba başlığı gorunce duygulandım ve girip yazmak istedim :))
2022 Mart annesi olarak her birinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için , sayenizde içim rahatlıyor böyle kullananlar da olunca :)Bende folidoce kullanıyorum canım b12 vitaminide var içinde banada doktorum önermişti kullanıyorum. Devletin karşıladığı folik asit folbiol var oda 5 mg folik asit içeriyor fazla yani. O yüzden doktorun onu önermiş olabilir
Kaç haftalık oldunuzCanım hiç faydası olmadı serumun bana,sıvı ihtiyacımı karşılamıştır tabi ama bulantım kesilmedi.dün acil e gitmeden bi çıkardım yediklerimi,serum bitene kadar kıvrandım bulantıdan,bide gelince evde çıkardım.çok kötüyüm
Ahahahahah sorunlu tip cekmekte seninle yarisabiliriz kuzucummmValla canım o kadar doğru ki. Ya nerde enteresan bir şey var gelir bulur beni zatensorunlu tip çeker bir yapım var herhalde evet vucutta olan hastalıklar kış uykusundan gebelikte uyanıyor resmen. Bende o yüzden böyle ufak ufak notlar alıyorum, doktor raporlarını saklıyorum ilerde kızım yaramazlık yaptığında vercem eline hepsini yemedim yedirdim giymedim giydirdim diye resimlerle, senin için hastalıklara karşı mücadele ettim diye raporlarla belgeleyecegim hepsini şaka bir yana tabi. Ciddiye alinmasin sakın
9+1Kaç haftalık oldunuz
Bende de ara ara kasık ağrıları oluyor canım. Normal diyorlar. Sağlıkla kavuşalım inşallahmerhabalar kızlar aranızda yeniyim daha önce ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı (pıhtılaşma nedeniyle denildi sonra test sonuçlarına göre)sonra kızıma iğnelerle kavuşmuştum şimdi yeniden hamileyim çok erken öğrendim şuan 5+2 yim keseyi görür görmez coraspirin ve iğneye başladık ama hergün baya baya kasık ağrılarım regl olacakmışım gibi oluyor ve karnımda inanılmaz şişiyor .kalp atışlarını duymak İçin haftaya gideceğiz doktora ama normalmi bunlar,daha önceki düşüğüm sebebiyle çok tedirginim
Ben duymadım.. Geçmiş olsun. İnşallah sorun olmaz..Kızlar isthmus gebelik diye birşey duydunuz mu rahim ağzının hemen üstüne kese tutunması,yada kesenin aşağıda olması gibi birşey yaşadınız mı
Ben ayrıntı isterdim ama doktor her şey yolunda dedi geçtiHaha benim kafamda birini buldum. Ben de sadece yolunda mı değil mi duysam yetiyor. Hiç didiklemiyorum ayrıntısını
Benim oluyor canım. Sorun değil sanırım. Sadece çok artarsa idrar yolu enf. için test gerekebilir sanırım.Kizlarcim iyi aksamlarrbeyaz akıntınız oluyor mu acaba? Cuma doktora sorucam ama yaşayan var mi bunu? Çok yoğun değil ama ara ara oluyor benim.
Benim sadece ara ara kasık ağrım oluyor. Başka da bir şey yok ama hiç kötüye de yormadım. Daha güzel bence.. Biz daha bebeği de görmedik, kalp atışı da duymadık. Zaten doktor da beni hamileden saymadı sanırım bu yüzden :) Haftaya bakacağız inşallah..kızlar belirtileri kaybolan var mı ?Ben 7+3 teyim çok şükür keseyi ve bebişimizi gördük doktor her şey güzel yolunda dedi kalp sesini de duyduk. Bir hafta önce inanılmaz bulantım halsizliğim oluyordu. Şimdi hiçbir şey yok. Ne bulantı ne halsizlik ne kasık ağrısı hatta göğüs hassasiyetim bile azaldı. Sanki hiç hamile değil gibiyim. Benim belirtiler toplasam bir hafta sürdü sonra bir anda kesildi sizce normal mi bu?
Ben de folidoce kulanıyorum zaten sen de başlamışsın herhalde.. Bir testte IgG pozitif ama IgM negatif ise hastalığın daha önce geçirildiğini ve vücudun bağışıklık kazandığını gösterir. Aslında iyi bir şey yani :) IgM'nin pozitif olmaması önemli.Tekrardan merhabalar, bir sorum olacak doktor dün folik asit olarak folidoce önerdi sizce kullanmalı mıyım? Neden bunu önerdi devlet ödemesi olmayan ? Farkı nedir diğerlerinden..
Birde sonuçlarımda "Anti CMV IgG (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)" pozitif çıkmış bu konuda bilgisi olan var mı :)
Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)
Kız annenin güzelliğini alır, anne çirkinleşir derler. Erkek anneyi güzelleştirir falan derler. Tesadüftür bence ya :)Yüzün çillenirse kız
Guzellesirse erkek diyor arkadaşlarım
Merhaba. Ben de 39 yaşındayım. Benim de 2 hamileliğim ve sanırım ilk çocuklarımız da yaşıt gibi :)Kızlar selam,
ben de 5 haftalık hamileyim, vajinal ultrasonda kese göründü, 39 yaşındayım 2. gebeliğim, bu gebeliğimden önce 6. haftada düşük oldu o sebeple bunda da çok korkuyorum, ilk hamileliğimde yaşamadığım belirtiler yaşıyorum, 2-3 gündür acayip mide yanmam var, 5. haftadan itibaren mide yanması yaşayan var mı ? ve araba kullanırken bile uyuyakalacağım diye korkuyorum aşırı bir ağırlık var üstümde...
hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Ya gerçekten ayıp herşeyin bir kararı varKızlar bugün doktora gittim çok komik bişey yaşandı.Yine doktorlar ve üsluplarıTiroid rahatsızlığım var deyince doktor bey pat diye “çocuğunuz gerizekalı doğar bildiğiniz aptal olur tiroid çok önemli” dedi. Eşimin beti benzi attı. Nasıl doktor bey napacağız biz şimdi falan dedi paniği görmeniz lazım. Doktor da gülmeye başladı “ilacı ihmal etmeyin ayda bir dahiliyeye gidin bişey olmaz ben önemini anlamanız için öyle dedim” dedi. Şu doktorların bazı şeyleri pat diye söylemesi çok iyi ya. Aklıma burada yazılanlar geldi gülüyorum eşimin o halini düşündükçe Çıktığımızdan beri ilacını unutma falan diyip duruyor. Üç yıldır zaten aksatmamışım düzenli kullanmışım bir gün bile sormadı şimdi her gün darlayacak beni eminim
Ne demek canım rica ederimTeşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için , sayenizde içim rahatlıyor böyle kullananlar da olunca :)
Canım benim de var özel sağlık sigortam. Özel hastaneye gidiyorum senelik ayaktan 10 muane hakkım var 4 kere falan muane oldum 2 tane düşmüşler diğer 2si 10 gün içinde olduğu için. Ama senin sigorta neleri kapsıyor önemli olan o hepsi aynı olmuyor tabiKızlar benim tamamlayıcı sağlık sigortam var ama gebelik kontrolunde geçmiyor. Doktor normal muayne falan diyryse karşılıyor. Özelde doktorlar öyle yapıyorlar mı? Bilginiz var mı?
Canım farklı doktorlara göründüm. Birisi servikal gebelik bu dedi. Başka doktora gittim yeri kötü rahim ağzının tam üzerinde sıkıntılı dedi. Diğeri Bebek büyüdükçe yukarı çıkabilir zaman gösterir dedi.Anladım canım. Hiç bilgi sahibi olduğum bir konu değil ama umarım önemli bişey değildir. Başka doktorla da görüştün mü. Bazen doktorlar hatalı teşhis de koyabiliyor. Belki de bi problem yoktur
İnşallah olmaz nasibi varsa zaten gelir elimden birşey gelmez diyorum artıkBende de ara ara kasık ağrıları oluyor canım. Normal diyorlar. Sağlıkla kavuşalım inşallah
Ben duymadım.. Geçmiş olsun. İnşallah sorun olmaz..
Ben ayrıntı isterdim ama doktor her şey yolunda dedi geçti
Benim oluyor canım. Sorun değil sanırım. Sadece çok artarsa idrar yolu enf. için test gerekebilir sanırım.
Benim sadece ara ara kasık ağrım oluyor. Başka da bir şey yok ama hiç kötüye de yormadım. Daha güzel bence.. Biz daha bebeği de görmedik, kalp atışı da duymadık. Zaten doktor da beni hamileden saymadı sanırım bu yüzden :) Haftaya bakacağız inşallah..
Ben de folidoce kulanıyorum zaten sen de başlamışsın herhalde.. Bir testte IgG pozitif ama IgM negatif ise hastalığın daha önce geçirildiğini ve vücudun bağışıklık kazandığını gösterir. Aslında iyi bir şey yani :) IgM'nin pozitif olmaması önemli.
Kız annenin güzelliğini alır, anne çirkinleşir derler. Erkek anneyi güzelleştirir falan derler. Tesadüftür bence ya :)
Merhaba. Ben de 39 yaşındayım. Benim de 2 hamileliğim ve sanırım ilk çocuklarımız da yaşıt gibi :)
Hayırlı olsun inşallahEndişe etmeyin. İlk hamileliğimde benim de midem yanıyordu ama haftasını unuttum. Her hamilelik birbirinden farklı olur derler. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz
Canım benim de 10 muayne ayakta. Yatakta sınırsınız. Genelde herşeyi kapaıyor ama gebelik takibi yok içinde. Doktor gebelik girmezse karşılar. Böyle birşey yapıyor mu acaba doktorlar onu merak ettimCanım benim de var özel sağlık sigortam. Özel hastaneye gidiyorum senelik ayaktan 10 muane hakkım var 4 kere falan muane oldum 2 tane düşmüşler diğer 2si 10 gün içinde olduğu için. Ama senin sigorta neleri kapsıyor önemli olan o hepsi aynı olmuyor tabi
Maşallah kuuzm benimde 6 haftada bulantılarım oldu ama 7 haftadayım şuan kesildi sabah bulantıları ne zaman başlar bilmiyorum oğlumda baya yaşamıştım
Kuzucum benim bebiş 5+5le uyumluymuş. Kalp sesimiz yok henüz pek bi miniciğiz. Karından bakınca kese göründü ama ayrıntılı görmek için vajinal bakıldı. Yolk kesesini gördük çok şükür. Haftasıyla uyumlu güzel gidiyormuş. Kan ve idrar tahlili verdim yarın sonuçları değerlendirmek için gideceğim. Bi sıkıntı yok yani şimdilik civcivim iyi durumdaYa gerçekten ayıp herşeyin bir kararı varBenim eşime dese o da kafayı yerdi eminim canım kaç+ kaç çıktın kalp atışı vs duydun mu nasım geçti muayne
Yeme düzenini şimdiden değiştir canım, ilaçtan once yediğine dikkat edecksn.Kizçeler dün gittim doktora geçen hafta salı bebegim 7+1 gozukuyordu tam 8. Gun yani dun kontrole gittim bebek 7+6 gozuktu bu beni biraz urkuttu. Kalp atımı 168 çıktı şükür. Geçen hafta 132 çıkmıştı. Ama neden buyume az oldu onu anlayamadim. Gebelik şekerim varmiş simdilik ilac kullanma ama 3 hafta sonra bi daha bakalim duruma gore igne baslayacagiz dedi. Sizde ne var ne yok ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?