• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya bı de şuna baksanıza garibim daha bezelye kadar geliyor benim hissettiklerimi hissediyor bı de 😱
Hep mutlu olmamız lazım 🤗
Screenshot_2022-07-28-12-48-02-91_fe8a1b5c34fa95bfb1b1a0aeb7523ee4.jpg

Ya hiç belirtim olmasa tedirgin olmazdım çünkü çok var çevremde hiç belirti yaşamayıp sağlıklı doğum yapan ama belirtiler şiddetli olup bir anda kesilince insan tereddüte düşüyor bebeğe bir şey mi oldu acaba diye. Allah korusun kalbi durabiliyormuş ve anne çoğu zaman bunu muayenede öğreniyormuş😕 ama sizde hiç belirti olmamış siz şanslı taraftasınız maşAllah🤗
Hiç yaşamadım derken ilk basta yoğun bir kasık ağırım tabikide oldu ama bulantı dönme kusma vs hiçbiri yok. Sadece göğüs hassasiyetim çok fazla. O kadar. Cnm belirti olması kadar olmaması da sorun, bundan birkaç hafta önce burda da konuşuldu kimi dedi belirti olmaması kötü bir durum olabilir kimi öyle dedi kimi böyle dedi. Ne kadar güçlü dursa da yapimiz konu hassas olunca birbirimizden çok etkileniyoruz bu bir gerçek. Sizin bu endişeniz de bunun bir örneği zaten . Kalbi durmuş anne sonradan öğrenmiş demenizden yola çıkıyorum. Evet burda iyiyi kötüyü duyguyu paylaşıyoruz da farkında olmadan birbirimize stres korku ve endişe de yüklüyoruz. Mesela ne kadar düşünmemeye çalışsam da bulantı olmaması bebeğin iyi tutunmadigiyla ilgili bir şey konuşulduğunda eee bu bende yok acaba bebeğime bir şey mi oldu diye uyku uyuyamadım kaç gün mesela. Hatta doktora gittigimde de dedim bende hic belirti yok bebek yerinde mi bilmiyorum, adam güldü resmen. Sansli kesimdensin endiselenme boyle seylere dedj. Endişeleniyoruz, farkında olmadan bunu biz birbirimize yapıyoruz işte.
Velhasıl her gebelik kendine özel. Korkmayın, bol bol elinizi karşınıza koyup bebeğinizle konuşun, o böyle demiş şu şöyle kötü tecrübe yaşamış onun belirtisi gitmiş kalbi durmuş endişelerini bırakın çünkü stres bebeğe ve size daha çok zarar verir. Siz kendinize dikkat edin ona ragmen olacağı varsa zaten olur kimse engel olamaz zaten.
Ufak bir sitem ettim bu vesileyle... 😇

Hahaha bence de yaaa 😁 yemek yerken bir sonraki yemeğin planını yapıyorum 🤣
Yemekdaşim, aynı kilo yolcusuyuz 😃 doğumdan sonra diyet grubunda beraberiz 💪
Gerçekten herkes çok farklı yaşıyo bu süreci ama senin yerinde olmak isterdim ye sanada bebişinede şifa olsun canım benim 🌹
Al canm tüm iştahım senin olsun 😁 hiç gocunmam fazlasıyla paylaşırım 😆ama sonra bu nasıl bir iştah, sofra toplanmadan karın mı acıkırmış deme olur mu 🤣🤣😂

Ya bı de şuna baksanıza garibim daha bezelye kadar geliyor benim hissettiklerimi hissediyor bı de 😱
Hep mutlu olmamız lazım 🤗
Eki Görüntüle 3103768
Evet ve ben anne karnında stres, mutsuz ,üzgün gelişim yaşayan bebeğin doğduktan donra da bunu karakteristik olarak taşıdıklarını düşünüyorum. O yüzden hep derler ya mutlu anne mutlu bebek. Hep iyi düşünmek gerekiyor.
Birde doğruluğundan emin olmamakla birlikte (bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim) sosyal medya da bir hesapla karşılaştım. Adam vücuttaki alerji, egzama ne bileyim sedef, astım vs gibi hastalıkların kaynağının anne karnı olduğunu ve hastalığa sebep olabilecek olayları açıklıyor. Sonra paylaştıklarını felan inceledim şöyle ilginç bir şey farkettim. Adam hamilelikte sizin cok uzulmeniz ve sizi cok uzen kisinin meslegiyle vs baglanti kuruyor. Benim kizimda çoklu gıda alerjisi var( bugday, bakliyat, ceviz) hamileyken bir dönem eşimle çok büyük bir tartisma yaşadık. Eşim özel sektörde çalışıyor ama aynı zamanda çiftçilik de yapıyor buğday bakliyat ve ceviz yetiştiriyorlar. Tesadüf mü evet olabilir. Ama insanın aklına kuşku düşüyor mu fazlasıyla. Öyle yani. Sonunu nasıl bağlayacağımı bulamadim 😁

Yemekdaşim, aynı kilo yolcusuyuz 😃 doğumdan sonra diyet grubunda beraberiz 💪

Al canm tüm iştahım senin olsun 😁 hiç gocunmam fazlasıyla paylaşırım 😆ama sonra bu nasıl bir iştah, sofra toplanmadan karın mı acıkırmış deme olur mu 🤣🤣😂
Hahaha yaparız yaa şu hamileliğin tadını çıkaralım boşver 🤣 bakalım doğuma kadar sen kaç alıcaksın, ben kaç alıcam. Benim rahat 25 kilom var söyliyim

Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)

Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)
Yüzün çillenirse kız
Guzellesirse erkek diyor arkadaşlarım 🥰

Canım benim çok teşekkür ederim 🙏❤️ geri döndük nihayet.. dün birlikte üzüldük, bugün birlikte sevindik çok şükür 🙏 evet iyi ki güvenmemişim zaten
Nasil sevindim gercekten 🙏🏻🌸 insallah saglikla devam etsin, saglikla kucagina al🙏🏻🥹

Çok şükür sorun yokmuş canım dediğin dibi.bulantı için serum takıldı şimdi
Nasıl oldun canım dün gece bana da serum takıldı bulantılarımdan dolayı bir lokla bişi yesem geri geliyor. Mahvoldum bilmiyorum ne yapacağım sürekli serum takılacak sanırım bulantılardan gözümü açamıyorum

ne güzel :) ben hiç böyle rahat olamıyorum ya ikinci gebeligim olsa da
bugune kadar birkaç randevuya gittim en son dün lekelenme oldugu icin gittim. normal düzende de 3 haftada bir gitmek istiyordum ama eşim dün bundan sonra ayda 1 gideriz herhalde dedi bende bir hayalkırıklıgı :/ erkekler bizim kadar heyecanlı olmuyor sanırım bu süreçlerde.
benim önceki gebeligimde düşük riskim vardı 2 haftada bir gidiyordum kontrole. koskoca bir ay benim icin cok uzun süre, hele ki bebegin hareketlerini hissetmediğimiz şu dönemde. siz ne düşünüyorsunuz ayda bir mi gideceksiniz?
3 haftada bir çağırdı benim doktor, sana ayda 1 gel mi dedi

🖐 hiç belirti yok, aşermem cok eksi ,acı ve tatlı asardım hep. Kızım oldu.
Yüzün çillenirse kız
Guzellesirse erkek diyor arkadaşlarım 🥰
Benim yuzumde çil vardı ama kizimda hiç artmamıştı mesela.
Birde yolda gorenler yüzün güzelleşmiş erkek geliyor demislerdi o da tutmadı 😁

Tekrardan merhabalar, bir sorum olacak doktor dün folik asit olarak folidoce önerdi sizce kullanmalı mıyım? Neden bunu önerdi devlet ödemesi olmayan ? Farkı nedir diğerlerinden..
Birde sonuçlarımda "Anti CMV IgG (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)" pozitif çıkmış bu konuda bilgisi olan var mı :)
selamlar, ben de 5 haftalık hamileyim, bana da folidoce önerildi. araştırmalarıma göre içerik aynı ancak yan etkisi çok az bir ilaçmış, o sebeple olabilir diye düşünüyorum.

Back