• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Nasıl anliyorum kafası asagidaysa mesaneye daha çok baskı oluyor çok sık idrara çıkıyorsun, ayakları yukqrda olduğu için yukarda ritmik tekmeler oluyor dokununca sivri sivri geliyor ya ayağı yada dizi oluyor.
Popo asagidaysa tekmeleri vajinada çok hissediliyor Mide yanmasi da fazla oluyor 😁
Benimki yüz üstü yatiyor genelde o zamanda alt karın sepsert ust karın bomboş. Aşağısı çok gergin ve çatlayacak gibi oluyor tekmesi genelde sağ veya sol bel kemiği aşağısında yanda hissediliyorum, elleri kollari oynadığında da aşağıda eli kolu vajinadan çıkacak gibi oluyor 🤣
Sırt üstü yatıp ayaklar yukardaysa da yine aşağıda çok sertlik oluyor üst karın boş ama tekmeler göbek deligi hizasında yada az yukarsinda oluyor.
Bazen zıplıyor ayakları üstünde onu da çok net farkediyorum içim bir hos oluyor, 😁 gerindiginde de yada ayaklarını bastırıp geriye kendini ittiğini de ayak kısmında inanılmaz bir acı gibi oluyor sivri zıt tarafı da geniş bir alan gergin oluyor. Bendeki hareketleri bu şekilde hissediyorum ben canım.tabi herkesin farklı olabilir 😊
Şapka çıkardım sayın hocam 😀 gözlerimden film şeridi gibi geçti hepsi ne kadar ayrıntılı anlatmışsın☺️ 👏🏻 ama yok yine kendimde hayal edemedim😀
Bugün ölçecektim ama seker aleti annemde kalmış canım yarin bi ölcücem bakalım ama çok yükselttiğini sanmıyorum yaben zaten karbonhidrat neredeyse tüketmiyorum kahvaltıda bile ekmek yemiyorum tıkandığım için onun yerine 1 yumurta fazla yerim diyorum sanırım ordan dengeliyor vücut bi de aldığım havuç suyu içinde ilave şeker yok meyve suyu gibi değil bakalım yarın kaç çıkacak 🥴

Aynen çok seviyorum o sesi ben de 😅
Maşallah yarasınn diyeyim önceliklee😀 iyi çalışmıştır metabolizma diye düşünüyorum 😀
Bir de aklıma havuç ve lahana yiyen annenin ultrason görüntüsü geldi senin minnoş hep mutludur bugüünn☺️

Şapka çıkardım sayın hocam 😀 gözlerimden film şeridi gibi geçti hepsi ne kadar ayrıntılı anlatmışsın☺️ 👏🏻 ama yok yine kendimde hayal edemedim😀

Maşallah yarasınn diyeyim önceliklee😀 iyi çalışmıştır metabolizma diye düşünüyorum 😀
Bir de aklıma havuç ve lahana yiyen annenin ultrason görüntüsü geldi senin minnoş hep mutludur bugüünn☺️
İnanır mısın hic etki etmedi 😅 benim metabolizma calismamaya and içmiş 😅 bugün poposunu kolunu dirseğin neyi varsa çıkardı durdu valla göbeğim bi ara yamuk duruyordu 🙈

Kizlar sizleri de kotu etkilemek istemiyorum ama dertlesmem de lazim,aksam ustu kayinvalidem bir ses duydum dedi ve kriz gecirdi😔 o kadar cok korktum ki, cok kotu psikolojileri,pazartesiye psikiyatri randevusu aldik, ne yapabiliriz hic bilmiyorum.Etkilenmemem munkun degil😔 ondan mi acaba tansiyonum yukseldi😕

Bugün ölçecektim ama seker aleti annemde kalmış canım yarin bi ölcücem bakalım ama çok yükselttiğini sanmıyorum yaben zaten karbonhidrat neredeyse tüketmiyorum kahvaltıda bile ekmek yemiyorum tıkandığım için onun yerine 1 yumurta fazla yerim diyorum sanırım ordan dengeliyor vücut bi de aldığım havuç suyu içinde ilave şeker yok meyve suyu gibi değil bakalım yarın kaç çıkacak 🥴

Aynen çok seviyorum o sesi ben de 😅
Havuç şeker yükseltiyo diye biliyorum da o yüzden merak ettim belki de yanlış biliyorumdur

Canım seninki baya yüksek çıkmış ekstra dikkat et lütfen 🙏 Şunun şurasında ne kaldı zaten doğuma. Doğumdan sonra yiyeceklerimizi düşünüp şimdilik nefsimizi tutalım 🥴 Ben de normal hayatımda hiç tatlı düşkünü olmayan ekşi tuzlu şeylere bayılan biriyim. Gebeliğim boyunca da hiç tatlı vs aşermedim yemedim de. Şimdi aksi gibi canım tatlı çekiyor sürekli. Yasak olan şey çekici geliyor insana sanırım 🤭
Evet sorma hemen yükseliyor benim normalde insülin direncim vardı diyabet bizde genetik zaten ama önceki gebeliğimde hiç çıkmadı şeker bunda bi çıktı pir çıktı maşallah o yüzden az yiyip sık sık yiyorum öyle daha dengeli oluyor ama kaçamak yaparsam vay halime 😭
Oyyy senin çok agresifmis şekerin 😔 benim o kadar değil bulgur patates vs yediğimde bile çok yükselmiyor bana karbonhidrat yaramıyor onu çözdüm ben de
Evet cidden çok çok agresif glisemik indeksi düşük gıdalar hele bide şekerliyse direk 200lere falan fırlatıyor ben de tam bir abur cubur arsızıyım ama bebişim için katlanıyorum artık wasa,karabuğday patlağı falan talim 🙈

Kızlar ben bu günlerde diyet-şeker tamamen sallamış durumdayım. Ya da bir şeyler yedikten sonra acaip vicdan yapıyorum. İlk günlerdeki dirayet kalmadı bende, ölçüm de yapmıyorum. Belki de doğum için güç, bebek için süt depoluyorumdur 🙃
Ben diyete devam ediyorum ama ölçmeyi bıraktım iyice psikolojimi bozdu çünkü arada bende birkaç lokma kaçamak yapıyorum dayanamaz oldum bende çünkü çok zorlanmaya başladım çok açım hep 🤦🏽‍♀️

Kızlar bize soldan soldan geliyor gelmekte olan 😅 MaviFlorra MaviFlorra Aycoregi1 Aycoregi1
Kaçınılmaz sona doğru 🤭😁
Hepimiz siralanicaz galiba 🙈
Mart annesi derken çoğumuz Şubat annesi olacağız sanırım.
Sormamin sebebi açılmayı hissediyosun aslında bı şekilde cnm o yüzden sordum ya karnına ağrı giriyor ya mesela ishal bulantı olabiliyor kişiye göre değişiyor ama 'eye yorduguna bağlı ağrıyı ya da o an yaşadığın değişik şeyi normalden farklı bı şekilde vücut sinyal veriyor vala 13 saat boyunca bı damla su dahi vermediler
Ay yavrum 13 saat nasıl dayandın. Doğumdan bir gece önce çok ağrım olmuştu vajinaya bıçak batmasi tarzi ve cok idrara çıkmıştım bu bir belirti olabilir mi
Az önce @Daydream_ yazınca aklıma geldi normal doğum planlayanlar bunun için egzersiz falan yapıyormusunuz ya da yapacakmısınız kaçıncı haftada başladınız falan detaylı bilgi veren olursa çok iyi olur 👌
Benim doktorum squat öneriyor. Bir de YouTube da activating labor egzersiz var ona başlayacağım pazartesi, ve hurma
Benim artık durum bellide sizlerinki 'ne.durumda acaba kontrolleriniz ne zaman
Çarşamba benim kontrolüm
Kizlar dogum sekli kesin olarak ne zaman belli olur? 36da bi karara vardiniz mi doctor ile yoksa surece mi birakiyor?
Doktor sonuna kadar bekleyeceğiz dedi normal için
Bu suni sancı gerçekten anlatıldığı gibi mi :/ çok önyargılıyım bu konuda. Kendimi boşuna mı korkutuyorum acaba diye düşündüm bi an. Çünkü aklımda hep eğer suni sancı verecekseniz beni direk sezeryana alın demek var😬😅
Yani kişiye göre değişiyor, ben 5 saat aldığım için dayanılmayacak kadar değildi ama daha uzun sancı alan birini bilemem.

Doktor bebeğin kafasına dokunuyorum acilman var ama çok küçük bebek diyor işte bı hafta daha en azından sabret dedi Allah bilir artık ama pek uzun kalamazsin dedi stresten üzüntüden uzak kal yat kalkma ayağa hiç dedi ama hiç mümkün değil ki 35 haftadayim henüz bide süreç stresli geçti bebek pek gelişmedi doktorum kuveze girer kesin dedi bende birden anlamsızca gülmeye başladım gerçekten şok ve sinir krizi sanırım o kadar üzüldüm o gülmek ne alaka ki doktorda agzi acik kaldı mutlumusun dedi ben naptigimida bilmiyorum sanırım
Kaç kilo canım bebek
Ben pek dayanıklı değilim sanırım :/ Umarım gerek kalmaz 🥴
İnşallah kendi sancın gelir canım
Bende acıya dayanıklı olduğumu düşünüyodum ama 7/8 saat suni sancı çok afedersin ağzıma mıçtı.o suni sancı geldiği an sanki kocaman bi tır üzerime gelip beni duvara sıkıştırıyordu sonra geri çekiliyodu yani resmen tır çarpmış hissi diye tanımlıyorum ben ama doktorum da diyo ki normal sancı da aynı şey işte diyo ben abartıyor olabilirim bilemedim(normal sancı nasıl bişey bilmiyorum çünkü)
Ben de bilmiyorum kendi sancımı evde başlasa anlamam yani.
Kasılmada benim ufaklık hiç hareket etmiyor. Sizde de öyle mi?
Yok canım sanki köşeye sıkışmış gibi duruyor bir tarafta

Kaçınılmaz sona doğru 🤭😁

Mart annesi derken çoğumuz Şubat annesi olacağız sanırım.

Ay yavrum 13 saat nasıl dayandın. Doğumdan bir gece önce çok ağrım olmuştu vajinaya bıçak batmasi tarzi ve cok idrara çıkmıştım bu bir belirti olabilir mi

Benim doktorum squat öneriyor. Bir de YouTube da activating labor egzersiz var ona başlayacağım pazartesi, ve hurma

Çarşamba benim kontrolüm

Doktor sonuna kadar bekleyeceğiz dedi normal için

Yani kişiye göre değişiyor, ben 5 saat aldığım için dayanılmayacak kadar değildi ama daha uzun sancı alan birini bilemem.
Bahsettiğin şeye bende bakayım YouTube’dan peki kaçıncı haftadasın başlamak için benim erken daha 34

Kızlar merhabalar mesajlarınızı ağlayarak okudum 😥 nefes aldığım her saniyeye şükrediyorum şuan.. 6. Katta oturuyorum ve o binadan nasıl çıktım hala inanamıyorum.. 5 gündür çadırda kalıyoruz malesef sağlam bina kalmadı buralarda.. eşimin ailesinin binası yıkıldı babasını kaybettik. Annesi ve kardeşini enkazdan çıkarttık.. Kuzenlerim amcami yengemi bir sürü tanıdığımı kaybettik malesef.. hepinize çok teşekkür ederim ben iyiyim eşim bebegim iyi. Allah bana bağışladı.. elektrik yok şebeke yok birşey yok anca açabildm telefonumu..
Doğru ulaşmışsinız bana doktorum Koray bey işyerimde Çukurova patent.. bulduğunuz numarada şirket hattım ofis çekmecesinde ama ofisimizin olduğu binada yerlebir oldu.. Hepinizi tanımadan çok seviyorm iyiki varsınız.. Mersin'e gidiyoruz şimdilik Diyarbakır dada yıkılan binalar varmış yüreğim bir sarsıntıyı daha kaldırmaz 😥 fırsat buldukça tekrar girerim.. yazosey içinde Raziye keskin kurt defne hastahanesi doktorlarindan benim isyerimin çaprazı hemen malesef hastahane içindeki hastalarla birlikte yıkıldı diye biliyorum umarım onada hemen ulaşırız..😥
Senin ve bebeğinin iyi olmasına sevindim.Hayatını kaybeden yakınların için üzgünüm😞 başınız sağolsun canım.Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz,geçiyoruz ülke olarak.Allah yardımcısı olsun herkesin…
Kızlar, ben bu sabah doğum yaptım spinal sezeryan ile 37+0 da 3 kilo 160 gr oğlum oldu çok şükür. Doğum esnasında sizlere tüm hamişlere dua ettim sağlıkla alın kucağınıza diye🤲🤲🤲
Gözünaydın canım sağlıkla büyüt inşallah bebeğini 🤲🏻
Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Doğalgazlı daha iyi olur canım.Ankara nın kışı sert geçer.Ben de Ankaradayım bir ihtiyacın olursa yardımcı olmak isterim.
kızlar ben de bugün kontrole gittim, hepimiz gibi giderken endişeliydim bu hafta cok etkilendik olanlardan. çok şükür herşey yolunda haftasıyla uyumlu, henüz kanala girmemiş zaten anlıyorum hala yukarıda. ilk nst ye de girdik, o kadar hareketli ki arada kalp atışlarını alamadı makine, süreç uzadı biraz. ultrasonda da ellerini yemekle meşguldu :)
artık haftalık kontrole gideceğim, 38 haftalıkken de plasentanın son durumuna alttan bakıcam dedi doktor, ben daha once ssvd istedigimi söylediğim icin, içiniz rahat olsun ben bakayım son duruma karar veririz dedi. ama pek umudum yok bu haftadan sonra plasentanın yukarı cıkması ihtimali cok düşük, kendimi sezaryene hazırladım, zaten normal dogum icin de hiçbir hazırlıgım yok, egzersiz filan yapmıyorum çekindigim icin. hayırlısı saglıklısı neyse o olsun. inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alalım minnoşları
Ben de bugün kontrole gittim canım 37+3 üm 38de alttan muayene ederiz dedi bana da ben de Ssvd istiyorum kısmet olursa bakalım.doktor da muayene edip bakıcak durumuma ama ilk doğum normal olması avantaj dedi bana,bakalım hayırlısı artık,inşallah senin için de hakkında hayırlısı olur

Valla bende anlamam diye korkmuyo değilim evde doğurmayız dimi 🙄
Ah öyle bı dünya olsa keşke:) anlamamak ne demek o sancı geldimi yolu yarılarsiniz:)üstelik her yere ayni anda yayilmiyo sancı önce kalça bel arası giriyor sonra malum bölgelere doğru gidiyor

Kizlar sizleri de kotu etkilemek istemiyorum ama dertlesmem de lazim,aksam ustu kayinvalidem bir ses duydum dedi ve kriz gecirdi😔 o kadar cok korktum ki, cok kotu psikolojileri,pazartesiye psikiyatri randevusu aldik, ne yapabiliriz hic bilmiyorum.Etkilenmemem munkun degil😔 ondan mi acaba tansiyonum yukseldi😕
Ah kıyamam Allah'ım yardimciniz olsun ya tansiyon heyecan stress durumlarında birden yükselebilir cnm dikkat et mesela evde olcerdik biz normal sağlık ocağına giderken heyecandan birden yukselirdi sağlık ocagida üç dakikalık yer ne desek boş gelicek sen de bu süreci böyle tamamlicaksin herşey nasip Allah'ın takdiri enkaz altından hamile kadınlar çıktı doğum yapmadılar ben sıcak evde erken doğum yapcam mesela Allah'ım ne dilerse öyle olur

Ah kıyamam Allah'ım yardimciniz olsun ya tansiyon heyecan stress durumlarında birden yükselebilir cnm dikkat et mesela evde olcerdik biz normal sağlık ocağına giderken heyecandan birden yukselirdi sağlık ocagida üç dakikalık yer ne desek boş gelicek sen de bu süreci böyle tamamlicaksin herşey nasip Allah'ın takdiri enkaz altından hamile kadınlar çıktı doğum yapmadılar ben sıcak evde erken doğum yapcam mesela Allah'ım ne dilerse öyle olur
Evet heyecandan da yukselmis olabilir.Sabah da olceyim insalllah daha iyi cikar. Ben de bayilan kriz geciren insanlara karsi bir korku var.Cocuklugumda annem cok bayilirdi,Kulaklarimi tikar bir kosede kapanir aglardim.Sanki o gunlere gittim tekrar😔 Sana da cok gecmis olsun,mesajlarini kacirdim galiba neden erken dogum yapiyorsun? Artik hepimiz son haftalarimizdayiz Allahin izniyle bebegin saglicakla gelir.

Back