- 12 Şubat 2021
- 1.731
- 2.667
- 83
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok yok hiçbir sıkıntı olmadı her şey normalinde gelişti. Benim de ciğer geliştirici vurulmuştu hatta. Ama benim 28. Haftada falan vurulmuştu. Erken doğum riski vardı zaten.Doktor da öyle dedi 36 oldun artık takacak bir şey yok böyle bebekler daha hızlı gelişiyor doğduktan sonra dedi
Evet aynısını doktor da söyledi canım
İnşallah kuzum biraz gerildim işte Dr öyle diyince bi iki saate toparlarim şok yaşadım bi an
İnşallah canım sorun olmadı di mi doğumdan sonra?
Kilosu 2333 işte canim cumaya kadar kaç olur artık bilmiyorum havuç suyu icicem.
Ne kilo aldırıyosa bol bol ye canım.Doktor da öyle dedi 36 oldun artık takacak bir şey yok böyle bebekler daha hızlı gelişiyor doğduktan sonra dedi
İnşallah kuzum biraz gerildim işte Dr öyle diyince bi iki saate toparlarim şok yaşadım bi an
Kilosu 2333 işte canim cumaya kadar kaç olur artık bilmiyorum havuç suyu icicem
En güzelini yapmışsın. İnsan sevinirken bile hüzünleniyor çünkü . Anne olunca insan özellikle çocuklara bebeklere daha hassas bakıyor. Aynen elimizden tek gelen zaten uzaktan yardım etmek. İnsan biraz olsun iyi hissediyor gerçekten.Ben izlemedim. Bugun ilk defa actim. Kurtukankari gordukce de mutlu oluyorum. Ilk gun haberi aldim, bebegim TAs oldu karnim... Korktum dogum yapicam sandim. Tum deprem haberi gelen gruplari arsive aldim okumadim. Tv evde hic acilmadi. Esim de telefondan kulaklikla bakti. Burdaki yazilanlarinda cogunu okumadim. Cunku ben de empatik biriyim, bebegim daha kucuk...onu dusunmek zorundasin dedim kendime ...
Yardim ettim edilecek yerlerde her turlu... Bu iyi geldi, bir sey yapmak iyi geldi...
ultrason da tam sonuc vermiyor biliyorsun +-300 gr farkediyor. bence haftaya 2.5 kg yı gecer, 2700-2800 gr civarı dogar bu da normal zaten. dedigin gibi dogduktan sonra cok hızlı toparlayacaktır. sen süt yapan damlaları filan sordunmu doktora baslayayım mı diye, annen filan da destek olur lohusa şerbeti, kayısı hoşafı filan hazır edersiniz dogumdan once. bir de anne caylarını hazır edersin.Doktor da öyle dedi 36 oldun artık takacak bir şey yok böyle bebekler daha hızlı gelişiyor doğduktan sonra dedi
Kilosu 2333 işte canim cumaya kadar kaç olur artık bilmiyorum havuç suyu icicem
Ben de anlamıyorum ekrandaki ifadelerden kağıt çıktısını daha rahat yorumluyorum. Ama ekranda kırmızı ile ifade edilen sayı sancı mı acabaBen de bugun sancıyla uyandım. Nst ye girdim şimdi. Çok anlamıyorum ama bu rakamlar sancı olduğuna mı işaret acaba
Evet tedbir amaçlı dedi canım çünkü pazartesi acil olarakta doğuma alabilir tamamen o anki suyuna bağlı karar verecekHiç üzülme, küveze gireceğini sanmıyorum. Tedbir amaçlı ciğer geliştirici yapıyordur doktorun. Hem 37 haftalık olmuş bebek onun her gelişimi tamamlandı. Allah'ın izniyle ikiniz beraber çıkacaksınız.
Çok şükür canımYok yok hiçbir sıkıntı olmadı her şey normalinde gelişti. Benim de ciğer geliştirici vurulmuştu hatta. Ama benim 28. Haftada falan vurulmuştu. Erken doğum riski vardı zaten.
İnşallah kuzumNe kilo aldırıyosa bol bol ye canım.
1 haftada 200-300 gram alır muhtemelen.
Bazen kilosu az olmasına rağmen daha yüksek kiloyla doğanlarda oluyo sıkma canını
Evet benim de tek umudum o şuan nefes problemi olmazsa küveze almazlar heralde. Damlayı sormak inan hiç aklıma gelmedi dün leedong un paylaştığı suruptan da alicam evde de galactago var arkadaşım vermişti onları yanima alirim bi de hastane tipi kiralicam hoşafı bugün kayısı alıp yapayım benultrason da tam sonuc vermiyor biliyorsun +-300 gr farkediyor. bence haftaya 2.5 kg yı gecer, 2700-2800 gr civarı dogar bu da normal zaten. dedigin gibi dogduktan sonra cok hızlı toparlayacaktır. sen süt yapan damlaları filan sordunmu doktora baslayayım mı diye, annen filan da destek olur lohusa şerbeti, kayısı hoşafı filan hazır edersiniz dogumdan once. bir de anne caylarını hazır edersin.
Cnm haftan ilerledi zaten bak doğuranlar sağlıkla kavuştu bebeğine, sen de öyle olursun sağlıkla gelir bebeğin, belki su durumu düzelir gerek kalmaz da, sakin olmaya çalış şimdiden olmamış şeye stres yapma bazı şeylerin kontrolü bizim elimizde değil zaten.Kızlar doktordan çıktım haberler iç açıcı değil suyum azalmış ciğer gelistirici verdi pazartesi tekrar kontrol eğer azalmaya devam ederse cumayı beklemem dedi çok canım sıkıldı ve muhtemelen küveze girecek
Sana da geçmiş olsun canim kagittan anliyorum ben de bu değerleri anlamiyorum çokBen de bugun sancıyla uyandım. Nst ye girdim şimdi. Çok anlamıyorum ama bu rakamlar sancı olduğuna mı işaret acaba
İnşallah canim inşallah bakalım pazartesi netleşir artik tek endişem kızımın sağlığıCnm haftan ilerledi zaten bak doğuranlar sağlıkla kavuştu bebeğine, sen de öyle olursun sağlıkla gelir bebeğin, belki su durumu düzelir gerek kalmaz da, sakin olmaya çalış şimdiden olmamış şeye stres yapma bazı şeylerin kontrolü bizim elimizde değil zaten.
İçini ferah tut lütfen,evet aklımıza hep olumsuz yönler geliyor ama olumluyu düşünmeye çalış.tam kaç haftalık oldunuz Şuan ?Kızlar doktordan çıktım haberler iç açıcı değil suyum azalmış ciğer gelistirici verdi pazartesi tekrar kontrol eğer azalmaya devam ederse cumayı beklemem dedi çok canım sıkıldı ve muhtemelen küveze girecek
Canım ben 35.haftadayim bana neden ciğer geliştirici yapmadılar ki ben 34 ten sonra yapılmıyor diye biliyodumKızlar doktordan çıktım haberler iç açıcı değil suyum azalmış ciğer gelistirici verdi pazartesi tekrar kontrol eğer azalmaya devam ederse cumayı beklemem dedi çok canım sıkıldı ve muhtemelen küveze girecek
36 dan sonra kuvez olayı çok az canım sen nerdeyse 38 e yaklaştın zaten normal doğum tarihleri bu aralık bende dayanabilsem 37 ye inşallahKüveze girerse uzun kalır mi acaba
Bebeginizin kilosu kacti?Canım ben 35.haftadayim bana neden ciğer geliştirici yapmadılar ki ben 34 ten sonra yapılmıyor diye biliyodum
Ben de anlamıyorum ekrandaki ifadelerden kağıt çıktısını daha rahat yorumluyorum. Ama ekranda kırmızı ile ifade edilen sayı sancı mı acaba
Sancı çıkmadı çok şükürSana da geçmiş olsun canim kagittan anliyorum ben de bu değerleri anlamiyorum çok
36 oldum canım bugün haftaya Cuma 37 olacakİçini ferah tut lütfen,evet aklımıza hep olumsuz yönler geliyor ama olumluyu düşünmeye çalış.tam kaç haftalık oldunuz Şuan ?
Bilmiyorum hiç arastirmadim benim bebeğin kilosu biraz az belki o yüzdendir bi zarari olmaz heraldeCanım ben 35.haftadayim bana neden ciğer geliştirici yapmadılar ki ben 34 ten sonra yapılmıyor diye biliyodum
İyi bari canım sevindimSancı çıkmadı çok şükür
Günlük sancılar için de normal dedi.
Canım kasılma sancı falan olmasına gerek yok :) Yani korkutmak için demiyorum da hani aklında olsun. Oğlumda hiçbir şey yokken nişanım geldi. Hemen doktora gittik. Ertesi güne sezaryen için gün aldık. Sezaryen günü de hafif bir lekelenme tipi kanama ile su sızıntısı başlamıştı şansıma. O gün de geldi işte yavrucağım.Hiç kasılma sancı falan yok ama
.. ve en kolayı :) Amin canım aminn Yan etki biraz şans işi ya bence. Kişiden kişiye değişiyor. Kötü düşünme canım28 haftalikken gittiğimde normal doğum riskli dedi canim, sezaryen olacak mecburen. Ben de epidural olsun istiyorum ama onun da yan etkilerinden korkuyorum biraz. İlki genel anestezi olmuştu benim. Dedigin gibi gönlümüze göre ve sagliklisi olsun inşallah
Benim de yaştan sanırım.. 34. hafta ve zor nefes alıyorum çoğunlukla..Kesinlikle bana da etki etmiyor magnezyum, dedigin gibi 2. Gebelik daha mı zor sanki. Ya da benim artık yaş geçti ondan böyle hissediyorum
Benim de hazır değil. Bazıları ütülendi bazıları duruyor.. Hala eksikleri de var. Çanta bile ortada yok hatta.. İnşallah artık bu hafta hazırlar kenara koyarım.. AaminKızlar hastane çantası hazır olmayan var mı benim gibi enerjim yok gün boyu yatmak istiyorum yapılacak o kadar şey varken yıkadım ütüledim hemen hemen herşeyi hazır ettim ama bi türlü çantaya tertipleyip koyamadım 33+3 Şuan ama bana nerden geliyor o rahatlık hiç bilemiyorum sanki daha önce hiç hazırlamamışım gibi ne konacağını bile düşünemiyorum ülke gündeminden üzüntüden de hiç bişeye motivasyonum yok diğer taraftan
Amin inşallah canım aminn Sağlıkla kavuşalım kolaylıkla kavuşalımKızlar son haftalarimiz artık. Ülkece çok zor bir travmanın içine düştük. İster istemez haberleri izledik, sosyal medyayı takip ettik, empati kurduk. Eminim hiç birimiz bu haftalarimizda bu olaylari konuşuyor olmayı hayal bile edemezdik. İçimiz yandı, yanıyor. Bi yandan olanları idrak etmeye çalışıyoruz bi yandan sorumlulara öfke duyuyoruz bi yandan korku ve endişelerimiz ile baş etmeye çalışıyoruz. Ama güçlü durmak zorundayız. Çünkü başka bir canlıya karşı sorumluluklarımız var. Umuyorum ki milletçe bu tarz ağır travmaları bir daha yaşamak zorunda kalmayız. Bir nesil 99 depreminin izlerini hala taşıyorken bizlerin payına da 2023 depremi düştü. Sosyal medyadan bu süreçte biraz uzak kalma kararı aldım sadece sizlerle sohbet edeceğim. İnstagram, twitter beni kötü etkiliyor eminim hepinizi öyle. Hele acıklı şarkılar ile yapılan videolar iyice demoralize ediyor. Ne kadar zor olsa da yeni bi diziye baslayıp kitap falan okumayı deneyeceğim yoksa bu kafa ile doğum yapmakta çok zor olacak. Zaten İzmir'de yaşıyorum ve her an deprem olacak korkusu aklımın hep bi köşesinde. Daha fazla kendime bu eziyeti çektirmek istemiyorum Öyle işte sizle de duygularımı paylaşmak istedim... Umarım bundan sonra hep güzel haberler paylaşır konuşuruz. Şu an bize iyi gelecek en güzel şey taze bir nefes, yeni bir yaşam, küçük mucizeler Güzel doğum hikayeleri ile sürecimizi tamamlarız inşallah
Malesef kuzum, dogumda kan kaybı olduğu için riskli doğumdan en az 9 ay sonra olabiliyormuş. Kan Bağışı çağrısı olduğu ilk an sordum bende doktorlaraKızlar hamileler kan verebiliyor mu kızılaya bilgisi olan var mı
Kuzum önemli olan uykunu alman kaç saat uyuduğunun pek önemi yok. Benim eşim günde 4 saat uykuyla idare edebiliyor mesela ama bana bazen 18 saat uyku bile yetmiyor önemli olan uykunu almak yani. O laflara kulaklarını tıka bosver.Kızlar ben 4.30 gibi uyanıyorum en geç 5, bu neredeyse hamileliğin ortalarından beri aylardır böyle, bugün de yine bol bol uyu şimdi dinlen depola yakında ihtiyacın olacak tavsiyesi aldım ama ne mümkün uyuyamıyorum olmuyor işin garibi asla uykusuz da hissetmiyorum kendimi gün içinde. Bu uyku durumu benim sütümü etkilemez değil mi şimdiden