2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
28 haftalikken gittiğimde normal doğum riskli dedi canim, sezaryen olacak mecburen. Ben de epidural olsun istiyorum ama onun da yan etkilerinden korkuyorum biraz. İlki genel anestezi olmuştu benim. Dedigin gibi gönlümüze göre ve sagliklisi olsun inşallah

Allahim yardımcımız olsun. Magnezyum da hic etki etmiyor. 16.haftamdan beri kullanıyorum doğru düzgün yattigimi uyuduğumi hatırlamıyorum. Surekli saga sola dönüyorum. Gece sürekli uyandiriyor agrilar. 2. Gebelikler neden bu kadar ağrılı geçiyor acaba sağlıcakla kucağımiza alalim insallh

İyiyim canım, yani yine yürümekte oturup kalkmakta zorlanıyorum ama rutin kasılmalar yok henüz. Sen nasılsın bugün
Bazı günler bana da öyle oluyor canım,hatta birden bıçak saplanır gibi de oluyor artık bu durumlar normal sanırım. Bu sabah iyiyim akşam sırtım çok ağrıyordu dün mutfakta fazla ayakta durdum anlıyorum artık kendimi çok şükür diyelim o zaman

Şimdi bunu görünce aklıma geçen doktorla konuşmamız geldi bende 38de doğsun istiyorum kilom var zorlanıyorum çünkü hocam 34 ten sonra hurmaya başlayıp çömelip yer silicem dedim o da hayır 36 yı bekle,34de gelmek isteyen bebekler durdurmuyoruz çünkü dedi korktum bi an

Yaa geceleri sana da işkence gibi mi ? Hele sağa sola dönerken, karnımı tutup dönüyorum, o kadar ağırlık ve baskı hissi var ki. İlk hamilelelik daha kolaydı benim.

Benim tezim şu yönde evdeki minnoşlarla uğraşmak,işler güçler,yemek temizlik vs derken kendimize hiç vakit ayıramıyoruz.ilk hamileliğimde prensesler gibiydim yatıyordum (ve acaba o yüzden hiç açılmam olmadımı diyorum 12 saatte ancak doğurdum)bunda o kadar çok sorumluluğum varki ağrılarım bile yatınca aklıma geliyor neyse hiç durmadım doğum kolay olur pıt diye doğururum diye kendimi avutuyorum

erkek canım 36+1 de kontrole gittim ay sonunu bulur dedi pazartesi tekrar kontrol var 37 de şimdilik sancım yok kasılmalar var ama normal bebeğin hareketlerine dikkat et bol su iç dedi doktorum şimdilik sende durum ne ?
aynı şeyleri dedi canım benimde pazartesi gittim bende salı günü tekrar kontrol var hareketler önemli dedi sancım çıkmadı kasılmalar bende de oluyor 2 3 regl sancım oluyor normal artarak devam edicek dedi en hayırlı şekilde alalım bebişleri kucağımıza ilk defa sordu normal doğum istiyo musun diye isterim bi sorun olmazsa dedim şuanlık bi sıkıntın gözükmüyo dedi bakalım gerçekten heycalanıyorum artık

Kesinlikle bana da etki etmiyor magnezyum, dedigin gibi 2. Gebelik daha mı zor sanki. Ya da benim artık yaş geçti ondan böyle hissediyorum

Yaa geceleri sana da işkence gibi mi ? Hele sağa sola dönerken, karnımı tutup dönüyorum, o kadar ağırlık ve baskı hissi var ki. İlk hamilelelik daha kolaydı benim.
Kesinlikle benimde öyleydi.Bide geceleri çok uyanıyorum ama tuvalete kalkmak zor geliyor kalkmak istemiyorum 1den 6 ya kadar çiş tutuyorum o da ağrı yapıyor

Benim de tek tesellim bu. Oğlanın okula getir, götür. Ev asansörsüz zaten 3. Kata sürekli in, çık. Market pazar hep ben de. Oğlan okuldan gelince arkasından koştur sürekli. Yorulduğumu anlamıyorum bazen, ya da bebek bugün hareket etmiş miydi ya diyorum.
Bebeği bazen unutuyorum ağrı, sızı yapmasa

Kızlar hastane çantası hazır olmayan var mı benim gibi enerjim yok gün boyu yatmak istiyorum yapılacak o kadar şey varken yıkadım ütüledim hemen hemen herşeyi hazır ettim ama bi türlü çantaya tertipleyip koyamadım 33+3 Şuan ama bana nerden geliyor o rahatlık hiç bilemiyorum sanki daha önce hiç hazırlamamışım gibi ne konacağını bile düşünemiyorum ülke gündeminden üzüntüden de hiç bişeye motivasyonum yok diğer taraftan

Bebeğin hareketlerini neye göre ölçüyorsun canım, doktorun hangi durumda haber ver yada gel dedi.
canım benim nst te pek hareket etmedi sonra muayene sırasında karnımda sertleşti toparlandı falan bak nasılda hareketli dedi bende o yüzden her kıpırtıyı hareket olarak değerlendiriyorum sayı vermedi açıkçası ama baktım bir süre hareket etmiyor ya karnımla oynuyorum ya da birşeyler atıştırıyorum hareket ediyor az da olsa rahatlıyorum
Kızlar ben aşırı tatlıya düştüm ya sürekli yiyip duruyorum aseriyorum resmen 33+1 11 kilo almışım
sorma canım son 1 haftadır stresten mi üzüntüden mi bilemiyorum bende de durum aynı sürekli birşeyler yeme isteği var normalde üzülünce yiyemeyen ben şimdi de kendimi durduramıyorum anlayamadım neyse az kaldı yapacak birşey yok doğumdan sonra aldıklarımızı veririz inşallah normalde çok takarım sürekli tartılırım yürüyüşe falan dikkat ederim şu son günlerde yaşadıklarımızdan herhalde herşey boş geliyor hiç birşey yapmak gelmiyor içimden
Bazen farklı farklı bölgelerde toplanıyor gibi, elimi koyunca sertlik gidiyor, bu bebekmi yoksa kasların gerilmesi mi anlamıyorum ben. Bu durumu bebek hareketi olarak mı değerlendirecez?
canım bebek hareketi kasıldıkça kendini aşağıya doğum kanalına doğru itip vücudu hazırlıyormuş benimde kasılmalarım oluyor sulu akıntım da olunca doktor alttan muayene etti hala yukarıda merak etme ay sonunu bulur dedi bana hareketlerine dikkat et bol su iç dedi.

Kızlar son haftalarimiz artık. Ülkece çok zor bir travmanın içine düştük. İster istemez haberleri izledik, sosyal medyayı takip ettik, empati kurduk. Eminim hiç birimiz bu haftalarimizda bu olaylari konuşuyor olmayı hayal bile edemezdik. İçimiz yandı, yanıyor. Bi yandan olanları idrak etmeye çalışıyoruz bi yandan sorumlulara öfke duyuyoruz bi yandan korku ve endişelerimiz ile baş etmeye çalışıyoruz. Ama güçlü durmak zorundayız. Çünkü başka bir canlıya karşı sorumluluklarımız var. Umuyorum ki milletçe bu tarz ağır travmaları bir daha yaşamak zorunda kalmayız. Bir nesil 99 depreminin izlerini hala taşıyorken bizlerin payına da 2023 depremi düştü. Sosyal medyadan bu süreçte biraz uzak kalma kararı aldım sadece sizlerle sohbet edeceğim. İnstagram, twitter beni kötü etkiliyor eminim hepinizi öyle. Hele acıklı şarkılar ile yapılan videolar iyice demoralize ediyor. Ne kadar zor olsa da yeni bi diziye baslayıp kitap falan okumayı deneyeceğim yoksa bu kafa ile doğum yapmakta çok zor olacak. Zaten İzmir'de yaşıyorum ve her an deprem olacak korkusu aklımın hep bi köşesinde. Daha fazla kendime bu eziyeti çektirmek istemiyorum Öyle işte sizle de duygularımı paylaşmak istedim... Umarım bundan sonra hep güzel haberler paylaşır konuşuruz. Şu an bize iyi gelecek en güzel şey taze bir nefes, yeni bir yaşam, küçük mucizeler Güzel doğum hikayeleri ile sürecimizi tamamlarız inşallah

Dün paylaşmıştım kendi listemi yine paylaşayım belki fikir olur kendine göre uyarlarsin canim

Eklentiler

• IMG_20230208_125306.jpg
    149,8 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…