• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Öyle düşünme kuzum zaten 10 kiloya yakın kendiliğinden gidecek kalanı da dikkat ederek verirsin bebeğin iyiyse takma boşver
Şükür o iyi canım aynen bir sekilde veririz yapacak bir sey yok kimisi emzirirken falan aşırı kilo veriyormuş
Şeker sorunun yoksa, ye gitsin canım

Çok merak ediyorum acaba sıra kimde 🤭
Yok canım artık dogumdan sonra bakıcaz kiloların icabına :)

canım benim nst te pek hareket etmedi sonra muayene sırasında karnımda sertleşti toparlandı falan bak nasılda hareketli dedi bende o yüzden her kıpırtıyı hareket olarak değerlendiriyorum sayı vermedi açıkçası ama baktım bir süre hareket etmiyor ya karnımla oynuyorum ya da birşeyler atıştırıyorum hareket ediyor az da olsa rahatlıyorum

sorma canım son 1 haftadır stresten mi üzüntüden mi bilemiyorum bende de durum aynı sürekli birşeyler yeme isteği var normalde üzülünce yiyemeyen ben şimdi de kendimi durduramıyorum anlayamadım neyse az kaldı yapacak birşey yok doğumdan sonra aldıklarımızı veririz inşallah :dua: normalde çok takarım sürekli tartılırım yürüyüşe falan dikkat ederim şu son günlerde yaşadıklarımızdan herhalde herşey boş geliyor hiç birşey yapmak gelmiyor içimden :KK43:

canım bebek hareketi kasıldıkça kendini aşağıya doğum kanalına doğru itip vücudu hazırlıyormuş benimde kasılmalarım oluyor sulu akıntım da olunca doktor alttan muayene etti hala yukarıda merak etme ay sonunu bulur dedi bana hareketlerine dikkat et bol su iç dedi.
Aynı durumdayız canım benim :( stresten kendimizi yemeye içmeye verdik açlıktan da değil tamamen psikolojik yiyorum ben de farkındayım. sen kaç kilo aldın

Kızlar yine benim bu saatte kaşık ve bel ağrım var. Vajinaya baskı var. Bir yarım saattir kesintisiz devam ediyor 🥴
Bu gece bire bir aynı şeyleri yaşamışız😕
Vajinaya öyle bir baskı yaptı ki her an çıkıcakmış gibi hissettim, bi de ıkınma hissiyatı olunca biraz korktum. Bi yandan bel ağrısı bi yandan baskı çok zorladı beni. Sancı olmadığı için sakin kalmaya çalıştım ama akıntım biraz artmıştı umarım su değildir😕 yarın randevum var bakalım doktor ne diyecek.
Geçen hafta gittiğimde 38.haftadan sonra doğum olabilir demişti umarım daha öncesinde olmaz🤲🏻

Rabbim hepimize kolaylık versin günler yaklaştıkca böyle her gün tedirgin olucaz muhtemelen. İnşaAllah sağlıcakla kavuşuruz yavrularımıza🤲🏻❤️

Merhaba kızlar, bugün spinal anesteziyle sezeryan doğum yaptım. 36+5 haftalık doğdu oğlum 3 kilo 140 gram. Sizlere de biraz moral olsun diye yazıyorum çok kolay ilerleyen bir süreç oldu. Benim en çok korktuğum şey sondaydı ama onu da uyuşturmadan takmalarına rağmen sadece hafif bir yanma hissi oldu asla acımadı siz de kendi gözünüzü korkutmayın. İnsanlar beni çok korkutmuşlardı. Ameliyathaneye girmemle iğneyi vurup çocuğun doğma süresi 15 dakikayı geçmemiştir. Ben daha kestiklerini hissedemeden biraz çekiştirme hissedeceksin çocuğu çıkarıyoruz dediler. Çok güzel bir duygu ilk ağladığı an, yüzünü gösterdikleri an. Çok stres yapmıştım kötü hikayeleri duyup ama inanın zorluğu yok denecek kadar az. Sadece ameliyat sonrası agrım oldu ona da 3 4 saatte bir ağrı kesici yapıyorlar idare ediyorsunuz. Spinal iğne ağrı kesici iğneden daha az acıyor bu arada😊 inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz bebelerimize darısı sizin başınıza.
MaşaAllah gözünaydın canım. Haftasına göre de yavrunun kilosu çok iyiymiş🧿
Rabbim yavruna ve sana sağlık sıhhat versin 🥰
Darısı bizlerin başına inşaAllah🤲🏻😍

Kızlar kan testlerinden anlayan var mı😕
Ben bugun kan vermiştim sonuçlarım çıktı ama ferittinin bu kadar yüksek çıkması normal mi😳

2 hafta önce kanım çok düşük olduğu için damardan takviye almıştım 9dan 751e yükselmiş.
Yarına randevum var ama yarına kadar bu sonucu kafama takar dururum😒

Eklentiler

• 9907FBFD-2076-4AA5-951B-AA7296C1A346.jpeg
    9907FBFD-2076-4AA5-951B-AA7296C1A346.jpeg
    20 KB · Görüntüleme: 51
  • EBFA1788-3C71-48ED-88CF-975FEBB1842B.jpeg
    EBFA1788-3C71-48ED-88CF-975FEBB1842B.jpeg
    113,4 KB · Görüntüleme: 48
Kızlar kan testlerinden anlayan var mı😕
Ben bugun kan vermiştim sonuçlarım çıktı ama ferittinin bu kadar yüksek çıkması normal mi😳

2 hafta önce kanım çok düşük olduğu için damardan takviye almıştım 9dan 751e yükselmiş.
Yarına randevum var ama yarına kadar bu sonucu kafama takar dururum😒
Yüksek olması iyi boşver doğuma az kaldı seni korur

aynı şeyleri dedi canım benimde pazartesi gittim bende salı günü tekrar kontrol var hareketler önemli dedi sancım çıkmadı kasılmalar bende de oluyor 2 3 regl sancım oluyor normal artarak devam edicek dedi en hayırlı şekilde alalım bebişleri kucağımıza🥰 ilk defa sordu normal doğum istiyo musun diye isterim bi sorun olmazsa dedim şuanlık bi sıkıntın gözükmüyo dedi bakalım gerçekten heycalanıyorum artık😍
sağ salim alalım canım bebeklerimizi kucağımıza hepimizde hepimize can olacak şu zor günlerde :dua:
Kesinlikle bana da etki etmiyor magnezyum, dedigin gibi 2. Gebelik daha mı zor sanki. Ya da benim artık yaş geçti ondan böyle hissediyorum
aynen canım 2. gebelikler kesinlikle daha zor geçiyor yaşımızın ilerlemesi ile de alakalı bence tüm agrıları daha önce yaşamaya başladım bende bu sefer sağlıkla gelsinler inşallah :dua:
Kızlar hastane çantası hazır olmayan var mı benim gibi 😞 enerjim yok gün boyu yatmak istiyorum yapılacak o kadar şey varken😞 yıkadım ütüledim hemen hemen herşeyi hazır ettim ama bi türlü çantaya tertipleyip koyamadım 33+3 Şuan ama bana nerden geliyor o rahatlık hiç bilemiyorum 🤦‍♀️sanki daha önce hiç hazırlamamışım gibi ne konacağını bile düşünemiyorum 🤦‍♀️ülke gündeminden üzüntüden de hiç bişeye motivasyonum yok diğer taraftan😞
ben :KK43:canım dediğin gibi yıkayıp ütüledim ama çantaya koymaya mecalim yok gerçekten herhalde doğuma giderken yapacağım :KK12:
Kızlar son haftalarimiz artık. Ülkece çok zor bir travmanın içine düştük. İster istemez haberleri izledik, sosyal medyayı takip ettik, empati kurduk. Eminim hiç birimiz bu haftalarimizda bu olaylari konuşuyor olmayı hayal bile edemezdik. İçimiz yandı, yanıyor. Bi yandan olanları idrak etmeye çalışıyoruz bi yandan sorumlulara öfke duyuyoruz bi yandan korku ve endişelerimiz ile baş etmeye çalışıyoruz. Ama güçlü durmak zorundayız. Çünkü başka bir canlıya karşı sorumluluklarımız var. Umuyorum ki milletçe bu tarz ağır travmaları bir daha yaşamak zorunda kalmayız. Bir nesil 99 depreminin izlerini hala taşıyorken bizlerin payına da 2023 depremi düştü. Sosyal medyadan bu süreçte biraz uzak kalma kararı aldım sadece sizlerle sohbet edeceğim. İnstagram, twitter beni kötü etkiliyor eminim hepinizi öyle. Hele acıklı şarkılar ile yapılan videolar iyice demoralize ediyor. Ne kadar zor olsa da yeni bi diziye baslayıp kitap falan okumayı deneyeceğim yoksa bu kafa ile doğum yapmakta çok zor olacak. Zaten İzmir'de yaşıyorum ve her an deprem olacak korkusu aklımın hep bi köşesinde. Daha fazla kendime bu eziyeti çektirmek istemiyorum 🥺 Öyle işte sizle de duygularımı paylaşmak istedim... Umarım bundan sonra hep güzel haberler paylaşır konuşuruz. Şu an bize iyi gelecek en güzel şey taze bir nefes, yeni bir yaşam, küçük mucizeler 🙏✨ Güzel doğum hikayeleri ile sürecimizi tamamlarız inşallah 🙏✨
çok haklısın aynen canım bir şeylere odaklanmak gerek ama yapamıyorum bu sefer de vicdanen çok kötü hissediyorum bebeğime karşı :KK43: her yerde her konuşma da sürecin içerisindeyiz.:KK43: hiç bir yakınım bölgede olmadığı halde biz böyle üzüldüysek diyorum sabah kalktığımda kabus bitse diyorum. yaptığımız hiç bir şeyden keyif alamaz hale geldik. Rabbim yardımcımız olsun:dua: Rabbim tüm depremzedelere yardım etsin sabırlar versin güç kuvvet versin inşallah. :dua:

Yüksek olması iyi boşver doğuma az kaldı seni korur
En yüksek 150 yazıyo ya canım ondan tedirgin oldum. Benim cimcime doğuma kadar onu çeker azaltır belki kan yetiştiremiyoduk çocuğa😄
google amcaya sorayım dedim o da her zaman ki gibi felaket tellalı çıktı kalp sıkıntısı vs kötü şeyler yazıyodu hep😒

Valla bende tık yok şimdilik 😬 bu arada pazartesi kontrole gitmiştim. Hala kanala girmemiş malesef. Ama doktorum normal doğum için yine de şansın var bekleyelim dedi sevindim açıkçası. Ben sezeryan için gün verecek diye beklerken iyi bir gelişme oldu bu. Pazartesi tekrar çağırdı çatı muayenesi yapacak ona göre artık belli olur diye düşünüyorum🙃

Aynı durumdayız canım benim :KK43: stresten kendimizi yemeye içmeye verdik açlıktan da değil tamamen psikolojik yiyorum ben de farkındayım. sen kaç kilo aldın
benimde 11 kilo olmuş canım ki bunun 1-1,5 kilosu son 1 haftada olmuş olabilir dediğin gibi tamamiyle psikolojik açlık :KK43:
Bu gece bire bir aynı şeyleri yaşamışız😕
Vajinaya öyle bir baskı yaptı ki her an çıkıcakmış gibi hissettim, bi de ıkınma hissiyatı olunca biraz korktum. Bi yandan bel ağrısı bi yandan baskı çok zorladı beni. Sancı olmadığı için sakin kalmaya çalıştım ama akıntım biraz artmıştı umarım su değildir😕 yarın randevum var bakalım doktor ne diyecek.
Geçen hafta gittiğimde 38.haftadan sonra doğum olabilir demişti umarım daha öncesinde olmaz🤲🏻

Rabbim hepimize kolaylık versin günler yaklaştıkca böyle her gün tedirgin olucaz muhtemelen. İnşaAllah sağlıcakla kavuşuruz yavrularımıza🤲🏻❤️
canım doktor kontrolünde akıntın sulu ise kesinlikle söyle bende de son 1 haftadır sulu akıntı vardı benim ki enfeksiyon gerçi ama doktor yine de turnusol kağıdı ile baktı amniyon sıvısı mı diye bu önemli artık gerginlik ağrı sancı normal son haftalara girdik hepimiz inşallah sırayla güzel haberler vereceğiz birbirimize :dua:

En yüksek 150 yazıyo ya canım ondan tedirgin oldum. Benim cimcime doğuma kadar onu çeker azaltır belki kan yetiştiremiyoduk çocuğa😄
google amcaya sorayım dedim o da her zaman ki gibi felaket tellalı çıktı kalp sıkıntısı vs kötü şeyler yazıyodu hep😒
canım damardan aldığın için ani yükselme olmuştur hem emilim çok fazla bebeğin bence dengelenir stres yapma kendine :super:
Valla bende tık yok şimdilik 😬 bu arada pazartesi kontrole gitmiştim. Hala kanala girmemiş malesef. Ama doktorum normal doğum için yine de şansın var bekleyelim dedi sevindim açıkçası. Ben sezeryan için gün verecek diye beklerken iyi bir gelişme oldu bu. Pazartesi tekrar çağırdı çatı muayenesi yapacak ona göre artık belli olur diye düşünüyorum🙃
hadi inşallah gönlüne göre olur canım sağlıkla gelsin minik kuzucuklarımız hepimizin morale çok ihtiyacı var:dua:

Yok canım yazmamıştım. Bebek kilo almaya ve gelişmeye devam ediyor canım. Suyu,kan akışı,hareketleri iyi dedi. Önemli olan parametreler bunlarmis şuan. 2 hafta karın geriliği tek başına bir önem teşkil etmiyor sadece bu veri ile bebeği erken almam dedi. Zaten geriye düşmemisiz hatta grafik bi tık yukarı çıkmış. İşte yarın tekrar gidicem artik haftada 2 falan kontrol olacakmış suanlik sorun yok yani 🙏

Bu da kızımın son fotosu 🤍
Ay bi bu nasıl bi tontiş ya yanaklara bak Allahımm pamuk kız 😍🧿🧿🧿

Yerim onların bedenini ☺️ bana benziyor vücudu ben de 2750 doğmuşum zaten minyon ince kemikli bi tipim bana benzeyecek galiba ☺️

Ah keşke o kadar kolay olsa 🙂 benim enteresan şekilde ağrım sızım yok ya son haftalar iyice ağırlaşırsın diyor herkes ama ben sanki ilk trimesterda gibiyim sırt ve bel ağrım geçince yeniden doğmuş gibi oldum galiba bebek aşağı inince vücudum rahatladı biraz
Son haftalarda enerji patlaması yaşayabilirsiniz yazıyordu diğer uygulamada. Gerçekten bende öyle oldu bütün ağrım sızım bitti sanki hiç hamile değil gibi dolaşıyorum etrafta valla 🤭

Kızlar son haftalarimiz artık. Ülkece çok zor bir travmanın içine düştük. İster istemez haberleri izledik, sosyal medyayı takip ettik, empati kurduk. Eminim hiç birimiz bu haftalarimizda bu olaylari konuşuyor olmayı hayal bile edemezdik. İçimiz yandı, yanıyor. Bi yandan olanları idrak etmeye çalışıyoruz bi yandan sorumlulara öfke duyuyoruz bi yandan korku ve endişelerimiz ile baş etmeye çalışıyoruz. Ama güçlü durmak zorundayız. Çünkü başka bir canlıya karşı sorumluluklarımız var. Umuyorum ki milletçe bu tarz ağır travmaları bir daha yaşamak zorunda kalmayız. Bir nesil 99 depreminin izlerini hala taşıyorken bizlerin payına da 2023 depremi düştü. Sosyal medyadan bu süreçte biraz uzak kalma kararı aldım sadece sizlerle sohbet edeceğim. İnstagram, twitter beni kötü etkiliyor eminim hepinizi öyle. Hele acıklı şarkılar ile yapılan videolar iyice demoralize ediyor. Ne kadar zor olsa da yeni bi diziye baslayıp kitap falan okumayı deneyeceğim yoksa bu kafa ile doğum yapmakta çok zor olacak. Zaten İzmir'de yaşıyorum ve her an deprem olacak korkusu aklımın hep bi köşesinde. Daha fazla kendime bu eziyeti çektirmek istemiyorum 🥺 Öyle işte sizle de duygularımı paylaşmak istedim... Umarım bundan sonra hep güzel haberler paylaşır konuşuruz. Şu an bize iyi gelecek en güzel şey taze bir nefes, yeni bir yaşam, küçük mucizeler 🙏✨ Güzel doğum hikayeleri ile sürecimizi tamamlarız inşallah 🙏✨
Çok haklısın canım, Bende dünden beridir, instagram twitter, tv kanallarını açmamaya çalışıyorum, sadece Netflix açıyorum birşey izlemesem bile doğa hayvan belgeselleri açık oluyor bu biraz rahatlatıyor. Düşünmeden de yapamıyoruz tabii ama kendimce gündemimi değiştirmek istiyorum çünkü çok etkileniyorum ve gebelik hormonları bu acıyı katlıyor sanırım.
Doğuma haftalar kala bu piskoloji hepimize ağır geldi, o kadar büyük acı varken hazırlıklara öyle hevesim kalmadı sanki, bu günlerde doğum çantamı hazırlayacağım ama çeşit çeşit kıyafetler, battaniyeler, yok çikolatalar ikramlık pastişler yok kapı süsü, foto çekimi v.s yapınca haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum.
Bu ruh halimden kurtulmak istiyorum çünkü çocuğuma da yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum.

Kızlar bu arada suyum hala çok fazla bi azalma söz konusu değil. Zamanında araştırırken bu durumun normal doğumda bazı sıkıntıları olduğunu okudum. Mesela su fazla olduğu için bebek kanala girmiş olsa bile doğum sırasında dahi kanaldan çıkma riski var. Bir de iri bebek olduğu için (pazartesi baş çevresi 96 mm idi) normal doğum sırasında başının ya da omuzlarının takılma riski var. Bütün bunları doktoruma söyledim o da doğruladı evet böyle riskler var dedi. Artık gidişata göre bir karar alacağız diye düşünüyorum. Evet normal doğumu gerçekten çok istiyorum ama bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum kendi konforum için..

Çok haklısın canım, Bende dünden beridir, instagram twitter, tv kanallarını açmamaya çalışıyorum, sadece Netflix açıyorum birşey izlemesem bile doğa hayvan belgeselleri açık oluyor bu biraz rahatlatıyor. Düşünmeden de yapamıyoruz tabii ama kendimce gündemimi değiştirmek istiyorum çünkü çok etkileniyorum ve gebelik hormonları bu acıyı katlıyor sanırım.
Doğuma haftalar kala bu piskoloji hepimize ağır geldi, o kadar büyük acı varken hazırlıklara öyle hevesim kalmadı sanki, bu günlerde doğum çantamı hazırlayacağım ama çeşit çeşit kıyafetler, battaniyeler, yok çikolatalar ikramlık pastişler yok kapı süsü, foto çekimi v.s yapınca haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum.
Bu ruh halimden kurtulmak istiyorum çünkü çocuğuma da yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum.
Ben ilk gun bir iki izledim baktim kasilmam artti izlemedim. Ve bebek dogum videolari izliyorum. Babalarla ilk karsilasma falan .. gene agliyorum da, bu defa mutluluktan 😇 tavsiye ederim...

Back