• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar hastane çantası hazır olmayan var mı benim gibi 😞 enerjim yok gün boyu yatmak istiyorum yapılacak o kadar şey varken😞 yıkadım ütüledim hemen hemen herşeyi hazır ettim ama bi türlü çantaya tertipleyip koyamadım 33+3 Şuan ama bana nerden geliyor o rahatlık hiç bilemiyorum 🤦‍♀️sanki daha önce hiç hazırlamamışım gibi ne konacağını bile düşünemiyorum 🤦‍♀️ülke gündeminden üzüntüden de hiç bişeye motivasyonum yok diğer taraftan😞
🙋Henuz hazir degil inanin 🙈 yikamadik utulemedim. Alis veris listemde de eksik var 🙃 yapariz daha, doktor risk yok rahat ol dedi saldim gitti.... :D :D

Valla bende tık yok şimdilik 😬 bu arada pazartesi kontrole gitmiştim. Hala kanala girmemiş malesef. Ama doktorum normal doğum için yine de şansın var bekleyelim dedi sevindim açıkçası. Ben sezeryan için gün verecek diye beklerken iyi bir gelişme oldu bu. Pazartesi tekrar çağırdı çatı muayenesi yapacak ona göre artık belli olur diye düşünüyorum🙃
Aa mutlaka haber ver canım, bana ilk gebelikte çatı muayenesi yapılmadı, daha doğrusu yarın yapacağız dedi o gece benim suyum gelmeye başladı
Kızlar bu arada suyum hala çok fazla bi azalma söz konusu değil. Zamanında araştırırken bu durumun normal doğumda bazı sıkıntıları olduğunu okudum. Mesela su fazla olduğu için bebek kanala girmiş olsa bile doğum sırasında dahi kanaldan çıkma riski var. Bir de iri bebek olduğu için (pazartesi baş çevresi 96 mm idi) normal doğum sırasında başının ya da omuzlarının takılma riski var. Bütün bunları doktoruma söyledim o da doğruladı evet böyle riskler var dedi. Artık gidişata göre bir karar alacağız diye düşünüyorum. Evet normal doğumu gerçekten çok istiyorum ama bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum kendi konforum için..
İlk hamilelelikte benim de suyum fazlaydı, sekerden suphelenmisti doktor, ama hiç bu risklerden bahsetmedi. Evet doktora göre iri bebekti ama bana göre normal 😀 51 cm, 3.580 gram doğumda normal ama kesi vardı
Dur kiz deme oyle 🤧 ben daha çantayı tamamlamadim. 🙄 elim gitmiyor hazırlamaya resmen hep yatasım var. Yarın doktor kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek, nst de sancı çıkarsa artık daha fazla erteleyemem herhalde çanta hazırlama işini 😶
Benim oyum da senden yana 🤭
Yarın haberlerini bekliyoruz, benim haftaya Çarşamba 37. Haftada kontrol bakalım ne diyecek

canım doktor kontrolünde akıntın sulu ise kesinlikle söyle bende de son 1 haftadır sulu akıntı vardı benim ki enfeksiyon gerçi ama doktor yine de turnusol kağıdı ile baktı amniyon sıvısı mı diye bu önemli artık gerginlik ağrı sancı normal son haftalara girdik hepimiz inşallah sırayla güzel haberler vereceğiz birbirimize :dua:
İnşaAllahh kuzumm sırayla hayırlı doğum haberlerimizi paylaşıcaz Allahın izniyle🥰

Akıntı olayınıda mutlaka bahsedicem doktora, benim de kafamı karıştırdı.
2 gün önce de sabah uyandığımda çamaşırımın ortası tamamen ıslaktı, kaçırdım mı acaba diye düşündüm ayıptır söylemesi kokladım ama kokmuyodu pijamamda hafif nemliydi onada geçmişti o da aklıma gelince bi acaba mı diyorum. İnşaAllah su değildir🤲🏻
canım damardan aldığın için ani yükselme olmuştur hem emilim çok fazla bebeğin bence dengelenir stres yapma kendine :super:
Doğru diyosun canım bu da bi ihtimal, doğum da 2 hafta sonra falan olursa anca dengelenir💕

Aa mutlaka haber ver canım, bana ilk gebelikte çatı muayenesi yapılmadı, daha doğrusu yarın yapacağız dedi o gece benim suyum gelmeye başladı

İlk hamilelelikte benim de suyum fazlaydı, sekerden suphelenmisti doktor, ama hiç bu risklerden bahsetmedi. Evet doktora göre iri bebekti ama bana göre normal 😀 51 cm, 3.580 gram doğumda normal ama kesi vardı

Benim oyum da senden yana 🤭
Yarın haberlerini bekliyoruz, benim haftaya Çarşamba 37. Haftada kontrol bakalım ne diyecek
Ay keşke benim de öyle olsa 😅 çatı muayenesi diyince bile içim ürperiyor. Klasik abartılmış söylemler bence farkındayım ama bilinçaltımıza işlemiş bi kere 🙄 çıkınca off bu muymuş yani diyeceğime eminim 🤦‍♀️

Ay keşke benim de öyle olsa 😅 çatı muayenesi diyince bile içim ürperiyor. Klasik abartılmış söylemler bence farkındayım ama bilinçaltımıza işlemiş bi kere 🙄 çıkınca off bu muymuş yani diyeceğime eminim 🤦‍♀️
Evet genelde bir kaç saniyelik bir şey deniyor ama tabi her şeyi abartan bir grup var öldüm bittimciler

Merhaba kızlar, bugün spinal anesteziyle sezeryan doğum yaptım. 36+5 haftalık doğdu oğlum 3 kilo 140 gram. Sizlere de biraz moral olsun diye yazıyorum çok kolay ilerleyen bir süreç oldu. Benim en çok korktuğum şey sondaydı ama onu da uyuşturmadan takmalarına rağmen sadece hafif bir yanma hissi oldu asla acımadı siz de kendi gözünüzü korkutmayın. İnsanlar beni çok korkutmuşlardı. Ameliyathaneye girmemle iğneyi vurup çocuğun doğma süresi 15 dakikayı geçmemiştir. Ben daha kestiklerini hissedemeden biraz çekiştirme hissedeceksin çocuğu çıkarıyoruz dediler. Çok güzel bir duygu ilk ağladığı an, yüzünü gösterdikleri an. Çok stres yapmıştım kötü hikayeleri duyup ama inanın zorluğu yok denecek kadar az. Sadece ameliyat sonrası agrım oldu ona da 3 4 saatte bir ağrı kesici yapıyorlar idare ediyorsunuz. Spinal iğne ağrı kesici iğneden daha az acıyor bu arada😊 inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz bebelerimize darısı sizin başınıza.
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün inşallah miniginiz 🥰💕
O kadar magnezyum içiyorum ama bana da hep kramp giriyor geceleri. Gerinmeye korkuyorum.. Bacaklarım da ağrıyor yatarken.. İlk gebelikte benim de bu kadar ağrım yoktu :KK43: Az daha sabır inşallah.. Zamanında sağlıkla kavuşalım 🙏

😍🙏 Çok şükür çok şükür :nazar: Ne güzel bir doğum hikayesi.. Allah sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip etsin inşallah :KK68: Gözünüz aydın olsun :nazar::KK200: İnşallah biz de böyle güzel doğumlar yaşarız Allah'ım 😍🙏

Bende de başta vardı sonra yukarı çıktı plasenta. Yine de doktorum hala Progestan kullandırıyor önlem amaçlı. Bir arkadaş burada plasenta previa var diye doktor genel anestezi yapacak demişti, kanama riski var diye. Senin spinal olmuş sevindim :) Çünkü ben de spinal istiyordum, acaba genel mi yapar diye korkuyordum. Demek spinal olma imkanı da var 🙏 Geçmişler olsun 🙏

Oy maşallaahh :nazar::KK68: Yanakları falan da baya dolgun görünüyor 😍 Zamanında sağlıkla gelecek inşallah canım 🥰🙏
Canım Magnezyum ben 2 tane içiyorum 1 tane içiyorsan o yetersiz geliyor olabilir.

Bu arada benim de bugün son çalışma günümdü. Yarından itibaren raporum başlıyor. Doktora da gittim nst de ufak sancılar çıktı bir kaç tane. İlk doğum sezaryen olduğu için fazla bekleyemeyecegiz dedi. Haftaya çarşamba tekrar muayene sonra gün verecek. Perşembe ya da cuma doğum olacak artık galiba 😊🤗

Kızlar hastane çantası hazır olmayan var mı benim gibi 😞 enerjim yok gün boyu yatmak istiyorum yapılacak o kadar şey varken😞 yıkadım ütüledim hemen hemen herşeyi hazır ettim ama bi türlü çantaya tertipleyip koyamadım 33+3 Şuan ama bana nerden geliyor o rahatlık hiç bilemiyorum 🤦‍♀️sanki daha önce hiç hazırlamamışım gibi ne konacağını bile düşünemiyorum 🤦‍♀️ülke gündeminden üzüntüden de hiç bişeye motivasyonum yok diğer taraftan😞
Aynı ben 🤦🏻‍♀️ Elime valiz alıp bi türlü yerleştirmedim. En ufak bir sancım olsa korkuyorum hazır değil diye☹️ haftasonu bununla ilgilenicem artık

Back