ben de uğrastım ve dedigin gibi olmadıkca daha cok istiyor insan, ikisinde de tüp bebek dediler ama normal yolla oldu cok şükür. bence tüm anneler 2. olurken aynı duyguları yaşıyordur, ben de düşünüyorum küçüğü nasıl seveceğim diye, oğluma haksızlık mı ediyorum acaba düşünceleri.. dediğin gibi maddi imkanlar açısından ikisine de, hatta biz de abla da var 3, yetebilecek miyiz. pandemi olmasa ben de daha erken düşünürdüm ama şimdi iyi ki beklemişiz diyorum, ben de kaldıramazdım. araları 5 yaş olacak ve oğlum hala kuzu bana kalırsa, ilgi bekliyor. yani bunun dogru zamanı aileden aileye değişir, uzmanlar en az 4 yas olmalı diyor ama daha az yas farkı olanlar da cok mutlu. oğlumun ablasıyla arası 7.5 yaş mesela, çok gibi görünse de çok iyi anlasıyorlar, yaşları büyüdükçe paylasımları artıyor, ileride bu yaş farkının cok anlamı olmayacak, kardeş candır. şuan çok düşünmek istemiyorum, duygularım karmakarışık, doğduktan sonra akışa göre ilerleyeceğiz :) Allah isteyen herkese sağlıklı şekilde nasip etsin inşallah
ben de doğacak olana haksızlık yapıyorum gibi geliyor, sırf oğlum istiyor diye bu yola girdik bunu da sürekli dillendiriyorum, bu sefer de kendime kızıyorum bu çocuğun ne suçu var diye...doğunca göreceğiz 2 çocuk oarasında dengeyi sağlamak çok kritik hem ilgi alaka anlamında...benim ilki 8 yaşında ama hala herşeyi bizimle yapıyor nasıl alışacak bilmiyorum, kardeş çok istedi ama yine de doğunca mutlaka kıskançlık olacaktır...ilkinde herşeye çok özendim bezendim, bunda beslenmeden tutta hiçbir şey yapasım gelmiyor baya oluruna bırakmış durumdayım, iş stresinin yaşın vbde kesinlikle etkisi var tabi...gerçekten 2.ciler biraz kendi kendilerine büyüyorlar sanırım :)
emmeyen ememeyen bebek ne kadar zorsa emmek isteyip te sütun gelmemesi cok zor bir durum gerçekten. Emme refleksi anne karnında parmak emerek oluşuyor kordon gelmesi de süreci engelliyor dediginiz gibi birde dil bağı da emme refleksini çok engelliyormuş. Sizde dil bağı vs olmuş muydu?
Her hastanede uygulama farklı demekki cnmm ya, Ben ilk kızımda özelde olmustu dogumum orda su degdirmediler bezlerle sildiler 3. Gün ben su ve pamukla yıkadım göbek kordonu düşüp doktor yıkayın diyene kadar. Şimdiki dogumum fakültede olacak orda nasıl yapıyorlar yaşayıp göreceğiz bakalım...
canım dil bağı diye birşey demedi bizim doktor, kordon elinin önüne gelmiş dedi bebek doktorumuz, genelde öyle oluyormuş...ben yurt dışında idim canım ondan uygulama orada böyle olabilir, türkiyede daha farklıdır.
Her uzman bişi söylüyor hepsinin dediğini yaparsak açlıktan ölürüz herhalde. O yasak bu yasak tatlı yeme şekerin çıkar tuzlu yeme ödem olur yağlı yeme reflü. Valla artık ayırmaksızın yiyorum aylarca aç gezdim yeter :)))))
haklısın canım, ben de zaten çok dikkat ettiğimden değil ama tam birşeye sarıyorum sonra başka bir yerde onu da okuyorum iyi değilmiş diye...iyice psikopata bağlatıyorlar insanı...
canım soda yapay bişey ama madensuyunu öneriyor genelde doktorlar, herhalde sodadır zararlı olan. ben son zamanlarda sık sık iciyorum madensuyu, zaten içeceğimiz şeyler kısıtlı
yumurta icin zorlama kendini, için aldıgı kadar arada yersin. et balık filan yersin, her zaman dört dörtlük beslenemiyoruz cok normal
soda değil de maden suyu demek istedim aslında, ama belki oytun hocanın bahsetttiği sodadır tabi...yoksa ben de hiç soda içmiyorum canım hep maden suyu tercih ediyorum içeceksem...
canım benim kızım doğdugunda elini emiyordu beni beklerken direk kucağıma verdiler emzir diye göğsümü sıktığımda süt geliyordu kızımda emiyordu altına tuvaletini yaptı emince uyudu falan biz tamam sütüm yetiyor diye düşündük 3. gün ateşi yükseldi doktora götürdük süt yetmediği için böbrekler susuz kalmış dehidrasyon dedi doktor 1 hafta küvezde kaldı böbrek değerleri normale dönünce hastaneden çıktı o yüzden ben de bu sefer gerekli tüm önlemleri alacağım kızımda çok üzüldüm çünkü çok zor bir süreçti inşallah bunda bol bol sütümüz olur
canım maya pekmez olayı nedir nasıl yapıyorsun bu arada bizde yapalım birde doğumdan önce mi başlamak gerek
canım ben kendim yapıyorum sol elinle sağ bacağının kenarını sık yavaşça iğneyi batır acımadan geçiyor zaten sonra yavaşça sıkarsın sıkınca birazcık yanma yapıyor ama normal oda
canım benimki cuma 18de doğdu pazar 14 gibi baktılar 500 gram kaybetmiş, 3520 doğmuştu, çok kilo kaybetti diye telaş ettiler, çişini de 1 kere mi ne yapmıştı,..şimdi mama vb.de veririrm hemen sütüm inmezse...zaten ben sağacağım da sürekli 2 ay içinde işe başlayacağım, ondan hem biberon hem bana alışması lazım
Bu malt icecekler işe yarıyor mu ya ben de alayım bari tahin maya pekmez falan onlar aklımda
benim inmedi hala bak sen benden bi adım öndesin
hahahah çok iyi denk gelmiş ama ya
Valla bu saatten sonra her an her şey olabilir
Sen sen sen
Evet evet o çok iyi zaten o yanmayı bastiran mentol surupta da öyle
Güç topluyodur endişe etmeee az kaldı
Var var canim simsiyah paket onu al mentol cidden rahatlatıyor
Seninki de pek nazliymus yahuuu
etiket yapıştırın alnına doğunca
Yok kuzum bende hiç gelmedi şimdiye kadar. İnşallah bol sütümüz olur da bebislerimiz anne sütü alır artik nasiplerinde ne varsa o olacak
canım malt içecekler bende işe yaradı....ilk 15 günde malt içecek sağma 2 göğsü emzirmeden sonra boşaltma. rezene çayı baya yüklendim...sütüm baya artmıştı, su da çok içiyordum...
Tecrübeli anneler, doğum öncesi süt yakıcı çaylardan öneriniz var mı?
doğum öncesi çay işe yarar mı ben de merak ediyorum açıkçası
Doktora sorucam ben de canim, önce randevusu olanlar sorup bizi de bilgilendirirse super olur :)
ben sorarsam söyleyim canım, bugün gideceğim akşam...32+0 yarın yasal iznim başlıyor.
Nescafe yerine filtre kahve içsek oluuur mu? Hiç seçemiyorum nescafeyi
canım nescafe doktor hazır ulaşımı kolay diyedemiştir, yoksa neskafe iyi birşey değil instant besin diye geçiyor asıl makbulü filtre kahve...ondan bence oluyordur...ben filtreye başladım başlayalı nescafeyi eve bile sokmuyorum
kızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce
evde olacaksan ve almak istemezsen hastanelerden kiralanıyor da hem de onlarınki güçlü oluyor, belki 1 ay falan kiralarsın bu seçeneği de değerlendir.
Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?
canım benim gününde doğmadı, 40+2de artık daha fazla beklemek istemediğimizden suni sancı ile normal doğum başlatıldı....herşey normalken suni sancı ile tetiklemekte bence tabi uygun olmayabilir, burada doktora güvenmek gerek bence de...ama ben mesela öyle 3-5 gün bekleyebilir miydim arkadaşın gibi, pek sanmıyorum,ama o da ilk deneyimimden dolayı...benim açılma 4 cm olduğunda saat 2 falandı suyum geldi, hemşire falan daha var dedi çok rahattılar, 2 saat sonra hemşireyi çağırdım bebek dayandı gibi dedim, daha yeni kontrol ettim daha gelmemiştir birazdan bakayım dedi 10 cm olmuş bir anda açılmam...hemen doktoru aradılar falan, yani herkesin süreci aynı da gitmiyor...