2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Noo 😉 geçen hafta bebeğin kıyafetlerini valiz içi organizelere koymuştum, benim kıyafetler hala duruyor. Valiz de yatak odasının bir köşesinde kendine yer edindi fakat o da daha silinecek vs vs
Ben de başlamadım henüz ama bu ay içinde yapacağım sanırım 🙈😁

Canım sizin medicana’da çocuk doktorunuz kim? Ben de dediğin çocuk hastahanesinin yanında oturuyorum, orayı mı değerlendirsem diyorum acil durumlarda. Hatta geçen sene oğlanın gözü piknikte alerji oldu orasının acili de bakmadı şehir hastanesine gitmiştik. Şehir hastanesi de çocuk hastanesi de bize yakın. Olmadı buralara tenha vakitlerle götürürüz inşallah gerek kalmasın da
Medicanada Bunyamin hoca doktorumuz,kendisinden cok memnunuz ilgili,sakin bir doktor,sadece hastasi cok fazla,randevu bulmak zor,eee simdi bir de acil durumlarda almiyorlar sigortali 😔 rutin kontrollere yine ona gotururuz cunku bir sey sorunca mesajlara donuyor hemen.kizim artik iki bucuk yasinda oldugu icin acil grip hastalik durumunda dortcelik cocuk hastanesine de gotururuz sorun olmaz.Ama dogacak bebisi yine Bunyamin hocaya gotururuz aylik,zaten onceden randevular belli oldugu icin sorun olmaz herhalde.

Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.
Ben ilkini spinal oldum.Dediğiniz gibi spinalin artılarından kaynaklı.Sonrasında yaşadığım baş ağrılarından dolayı bu doğumumda spinal olmayı asla düşünmüyordum.Ama başımın ağrımayacağını bilsem ve özel durumum olmasa tabiki spinali tercih ederim.Gebelikteki özel bir durumdan kaynaklı genel anestezi ile ameliyat olacağım.

Hazir ol yuzunu goremiceksin ☹️🤷🏻‍♀️ bol popo gorduk :KK70: bir de testisleri inmis asagi onu da gosterdi doktor 🙈
Valla biz her gittiğimizde yüzünden fazla o malum bölgeyi görüyoruz :KK70: yüzünü de eliyle kapatiyor bazen de plasentaya gomuyor kafasını. Bizim de aynı yerleşimi, kafa asagida ayaklarıyla sağ kaburgama vuruyor 1 aydır bu şekilde, dönerken göbeğim cok acıyor, yanlara vuruyor sanki apandist agrisi gibi zorluyor, bir de bazen elleriyle aşağı vuruyor muhtemelen, acayip tuvalete sıkısıyorum. Doktor hareketli bebekleri severiz dedi :)

Medicanada Bunyamin hoca doktorumuz,kendisinden cok memnunuz ilgili,sakin bir doktor,sadece hastasi cok fazla,randevu bulmak zor,eee simdi bir de acil durumlarda almiyorlar sigortali 😔 rutin kontrollere yine ona gotururuz cunku bir sey sorunca mesajlara donuyor hemen.kizim artik iki bucuk yasinda oldugu icin acil grip hastalik durumunda dortcelik cocuk hastanesine de gotururuz sorun olmaz.Ama dogacak bebisi yine Bunyamin hocaya gotururuz aylik,zaten onceden randevular belli oldugu icin sorun olmaz herhalde.
Yeni doğan kontrollerini o doktora mı yapacaksınız? Ben Melek hamımı ve Orhan beyi çok duyuyorum ama ?. Bursalı anneler fikriniz nedir?

Valla biz her gittiğimizde yüzünden fazla o malum bölgeyi görüyoruz :KK70: yüzünü de eliyle kapatiyor bazen de plasentaya gomuyor kafasını. Bizim de aynı yerleşimi, kafa asagida ayaklarıyla sağ kaburgama vuruyor 1 aydır bu şekilde, dönerken göbeğim cok acıyor, yanlara vuruyor sanki apandist agrisi gibi zorluyor, bir de bazen elleriyle aşağı vuruyor muhtemelen, acayip tuvalete sıkısıyorum. Doktor hareketli bebekleri severiz dedi :)
:KK70: :KK70: cok tatlilar ya ... Benim eski doktorum cok zeki olacak bu kiz derdi kizima, masallah cok hareketli idi :) simdi kizim bilseme secildi, cidden tahminleri tutuyor 😌🤲🌾

Biz de gecen bulamadik. Oglum kolay kolay hasta olmaz ama gecen degisik bir oksuruk oldu en korktugum cigerlere inmesi cunku şuan etrafta bronsit yaygin direk goturdum sonra icime sinmedi bir kac gun sonra aile hekimimize goturdum. Doktorumuz eczaneyi aradi ellerinde sadece bir tane antibiyotik varmis. Öncesi 2 gun bulamadik hic bir yerde. Gelecek yil oglumu bir yerlere yazdirmak istiyorum ev de yanliz diye ama nasil olacak bilmiyorum salgindan korkuyorum ama bir yandan da gitsin arkadas ortami, oyun ortami olsun diyorum bakalim ne olacak umarim her sey duzelir.
Oglun kac yasinda? Aslinda cogu doktor ozellikle bu kis cocuklarin kres isini ertelemeyi oneriyor,seneye de ne olur bilinmez tabi,eger bes yasindan kucukse ertelemekte fayda var,cunku okuldan surekli hastalik getirecekler.

Ben ilkini spinal oldum.Dediğiniz gibi spinalin artılarından kaynaklı.Sonrasında yaşadığım baş ağrılarından dolayı bu doğumumda spinal olmayı asla düşünmüyordum.Ama başımın ağrımayacağını bilsem ve özel durumum olmasa tabiki spinali tercih ederim.Gebelikteki özel bir durumdan kaynaklı genel anestezi ile ameliyat olacağım.
Ben de baş agrisi olmadi ictigim.kahveden mi artik bunyeyle mi alakali mi bilemiyorum. Siz dogum sonrasi kahve icmis miydiniz

Yeni doğan kontrollerini o doktora mı yapacaksınız? Ben Melek hamımı ve Orhan beyi çok duyuyorum ama ?. Bursalı anneler fikriniz nedir?
Yenidogan kontrollerini Bunyamin bey de yaptiririz cunku aylik rutin oldugu icin onceden randevu alip gideriz ama ek doktor arayisindayim ben de ozellikle acil durumlar icin goturebilecegimiz.Gecen bir arkadas yazmisti esentepe hastanesinde bir doktor ona da bakacagim ama sigorta gecerli olmazsa maddi acidan sıkınti.Gerci cocuklar iyi olsun da artik parada onemli degil.Bu bahsettigin doktorlar hangi hastandeler?

Oglun kac yasinda? Aslinda cogu doktor ozellikle bu kis cocuklarin kres isini ertelemeyi oneriyor,seneye de ne olur bilinmez tabi,eger bes yasindan kucukse ertelemekte fayda var,cunku okuldan surekli hastalik getirecekler.
3.5 yasinda şuan. Okula da gitmeyi çok istiyor. Evimin yan tarafinda anaokulu var gecen eylul ayinda en az 4 yasa sinif acmislar getirin bir bakalim uyum saglarsa oglunuz da gelsin demsilerdi ama ben yasitlariyla gitmesini tercih ettim ezilmesinden korktum ve de salginlardan. Yoksa her turlu uyum saglardi aktif bir cocuk kendinden buyuk cocuklari bile yonlendiriyor😁Gelecek yaza anaokulu haric 1 alternatifim daha var ancak kardesi olacak kendi durmadan hasta olup getirip kardesine de bulatirir korkusu var bakalim zaman ne gosterecek. Okula da yazdirsam artik geri de alamam cok uzulur.

Kesinlikle katiliyorum. Ancak beni tedirgin eden tek sey acilmanin az olup bebegin strese girmesi ve kakasini yapip yutmasi. O yuzden gerekirse suniye raziyim. Yeterki bebegim saglikli dogsun. O yuzden bu tarz seylerde doktor ile olan bagimiz onemli bence. Doktoruma guveniyorum. Onun yonlendirmesi her seyden once benim icin. Her gebelik kendine has der hep. Ayni doktor hastasina gore bile farkli karar verebilir. Ben bu sekilde dusunuyorum canim 🙂 ne guzel bir hikaye yazmissiniz... Insallah hepimizinki boyle rahat, konforlu ve keyifli gecer 😇
İnşallah canım benim :KK68: önemli olan sağlıkla kucağımıza alabilmek meleklerimizi:KK200:

Nasıl oldunuz kızlar geçti mi sancılar?

Hastalık ülkesi olduk denetimsizligin cezasını yine çocuklar çekiyor 🤬

Doğumdan sonra burda tarifler havada uçuşur 😁

Su samuru gibi ağır çekimde hareket ediyoruz zaten hızlı dönmek kalkmak neymis ya🤣
Denetimden ziyade kolları açıp resmen çağırdılar sonrasını düşünen yok 😏

Şimdi izindeyim ya snn verdiğin fikri yapicam kurabiye buzluk partisi 🤗

Vallahi sabah uyandigimda ahh ohhh diye diye kalkıyorum 🤤 eşim her seferinde iyi misin noldu demekten bikmadi 😄

Yenidogan kontrollerini Bunyamin bey de yaptiririz cunku aylik rutin oldugu icin onceden randevu alip gideriz ama ek doktor arayisindayim ben de ozellikle acil durumlar icin goturebilecegimiz.Gecen bir arkadas yazmisti esentepe hastanesinde bir doktor ona da bakacagim ama sigorta gecerli olmazsa maddi acidan sıkınti.Gerci cocuklar iyi olsun da artik parada onemli degil.Bu bahsettigin doktorlar hangi hastandeler?
İkisi de özel muayene sanıyorum

Ya ben boyle $ik $ik giyinmek istiyorum. Normalde hic alis veris sevmem ama canim istiyor. Dogumu bekle diyorum kendime ama ... Sonra kilomun normale donemesini beklemek zorundayim. Veee tabii ki bebek kusmugu ve emzirme seysinden gene uzun bir sure giyinemicem☹️ neyse insallah sayili zaman hepsi gecer...

Ay bi de sey diolardi, sut kokuyorsun 😅 uzaktan bile aglayan bebekler sempati duyuyordu bu yuzden :KK70:
Bı süre şık giyinmeyr ara veriyoruz 😀 ayy ne diyosunn tüm bebeler bizi emmek mi isticek yanii 🥰 gitti çekicilik 😂

Canım katılıyorum şöyle eğer bebekte herhangi bir komplikasyon yoksa bence de suni sancı ile süreci hızlandırmaya çalışmak anne ve bebeği daha çok strese sokuyor 😌 Ama sancı yoksa önden su geldiyse veya kanama varsa o durumda zaten mecbur kalınıyor. Ama bahsettiğin süreçte bence de en güzeli akışına bırakmak adı üstünde "suni" zaruri durumlarda kullanilmali diye düşünüyorum ben de
Umarım sakin soluklu bir süreç olur canım, her birimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah :)

X