2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Valla bu sigorta işleri insanı kanser ediyor ben o yüzden hiç bulasmiyorum ne zaman hastaneye gitsem sigorta yüzünden danışmada kavga oluyor😂 ve malesef muayne ve tahliller uçmuş durumda geçen idrar tahlili için 400 tl dedi bi hastane şok oldum sonra başka bi yerde 190 liraya yaptırdım 🙄 Ortaları da yok herkes tutturabildigine geçiriyor resmen
Ordan ciktik direk devlet hastanesi aciline gittik,Cocuk hastanesiydi,en fazla yirmi dk bekledik,doktor muayene etti cigerlerine bakti,cok sukur cigerlere inmemis.Kendi doktoruna da haftaya randevu aldim,detayli kan tahlili yaptiracagim.Kizim iki bucuk yasinda simdiye kadar hic oyle bir sorun yasamamistik sigortayla ilgili,ilk defa oldu.
Valla çok can sıkıcı anne babalarda da psikoloji kalmadı antibiyotik bulunmuyor şuan eczanelerde🥺
Aynen bir de o var,yegenim de hastaydi kac eczane gezip bulamamislardi antibiyotik,sacmalik ustune sacmalik😒

Kızlar bebek böyle yanlarıma vuruyor ama baya yan hani elimizi belimize koydugumuz yer var ya tam orasi böbreklerimi ittiriyor sanki oralarda ne işi var ya 🙄 Bi de göbek deliğinizde değişiklik var mi benimki çok yumuşadı ve genişledi sanki 😂
Benimde yanlara vuruyor bazen,muhtemelen ayaklari ya da elleri diye dusunuyorum,cunku baş asagi duruyor benimki ayaklarini gittigi yere kadar ittiriyorlar😀gobek deligimde degisiklik yok ama kiminin disari cikiyor o delik,karin sistikce hatta koyu kahveye de donuyor rengi.

Kızlar bebek böyle yanlarıma vuruyor ama baya yan hani elimizi belimize koydugumuz yer var ya tam orasi böbreklerimi ittiriyor sanki oralarda ne işi var ya 🙄 Bi de göbek deliğinizde değişiklik var mi benimki çok yumuşadı ve genişledi sanki 😂
Benim de öyle vuruyor canım özellikle yan yatınca ayaklarıyla mi ittiriyor anlamadım 😁 göbek deliğim de bağımsızlığını ilan etti :KK70:

Ordan ciktik direk devlet hastanesi aciline gittik,Cocuk hastanesiydi,en fazla yirmi dk bekledik,doktor muayene etti cigerlerine bakti,cok sukur cigerlere inmemis.Kendi doktoruna da haftaya randevu aldim,detayli kan tahlili yaptiracagim.Kizim iki bucuk yasinda simdiye kadar hic oyle bir sorun yasamamistik sigortayla ilgili,ilk defa oldu.

Aynen bir de o var,yegenim de hastaydi kac eczane gezip bulamamislardi antibiyotik,sacmalik ustune sacmalik😒
Geçmiş olsun canım 🙏 işte hastaliklar artinca sorunlar da artiyor yan çiziyor hepsi

Benim de öyle vuruyor canım özellikle yan yatınca ayaklarıyla mi ittiriyor anlamadım 😁 göbek deliğim de bağımsızlığını ilan etti :KK70:
Valla şaşırıyorum ta orda napıyor diye😵‍💫 bi de bazen napıyor bilmiyorum sanki vajinama birden iğne batıyor gibi oluyor😂

Ayyy şimdi ben de aldım.. kızlar ne kadar bez yeterli olur kaç paket ya da siz ne kadar aldınız?? Depo yapayım diyorum hazır indirimdeyken
Ben prima premium care
1 numara 140 'lı
2 numara 240 'lı
3 numara çok gider dediler 320'li
4 numara 180'li aldım.
Doktor en garantisi bu dedi ben de her numara için birer kutu olsun, arada diğer markaları da denerim diye düşündüm. Tarihleri kontrol etmeyi unutmayın.

Benim de gobek deligim genisledi baya. Onecki hamileligimde hamilelik cizgimde vardi boyle asagidan yukariya dumduz kahverengi bir cizgi bu hamilelikte olusmadi😀

Benimki dışa doğru çıktı. Hani şu parmağımızı içine soktuğumuz yer 😅

Canım sizin medicana’da çocuk doktorunuz kim? Ben de dediğin çocuk hastahanesinin yanında oturuyorum, orayı mı değerlendirsem diyorum acil durumlarda. Hatta geçen sene oğlanın gözü piknikte alerji oldu orasının acili de bakmadı şehir hastanesine gitmiştik. Şehir hastanesi de çocuk hastanesi de bize yakın. Olmadı buralara tenha vakitlerle götürürüz inşallah gerek kalmasın da

Benim de gobek deligim genisledi baya. Onecki hamileligimde hamilelik cizgimde vardi boyle asagidan yukariya dumduz kahverengi bir cizgi bu hamilelikte olusmadi😀
Bende çizgi uzun zamandır var 😅 ama gobek deliğim yumuşacık olmuş çok acayibime gitti😁
Benimki dışa doğru çıktı. Hani şu parmağımızı içine soktuğumuz yer 😅
Hahaha benimki böyle yayılmış sanki yumusacik😅

Biz de gecen bulamadik. Oglum kolay kolay hasta olmaz ama gecen degisik bir oksuruk oldu en korktugum cigerlere inmesi cunku şuan etrafta bronsit yaygin direk goturdum sonra icime sinmedi bir kac gun sonra aile hekimimize goturdum. Doktorumuz eczaneyi aradi ellerinde sadece bir tane antibiyotik varmis. Öncesi 2 gun bulamadik hic bir yerde. Gelecek yil oglumu bir yerlere yazdirmak istiyorum ev de yanliz diye ama nasil olacak bilmiyorum salgindan korkuyorum ama bir yandan da gitsin arkadas ortami, oyun ortami olsun diyorum bakalim ne olacak umarim her sey duzelir.

Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?

Bende çizgi uzun zamandır var 😅 ama gobek deliğim yumuşacık olmuş çok acayibime gitti😁

Hahaha benimki böyle yayılmış sanki yumusacik😅
O cizgi ne acayip bir sey dumduz de bir cizgi hamilelikten sebep.neden cikiyorsa artik😀 Dogumdan sonra uzunca sure de gecmedi gecen yil bile silik halde vardi

Canim benimki de oyle. Nedeni su bebegin kafadi asagida. Sirtini gobege dayamis. Yuzu arka tarafimiza bakiyor. Ayaklari ve dizleri ile gogus kafesi ve yanlara vuruyor. Elleri ve kafasi ile asagiya. Popoyu gobege dayayinca cok acitiyor Dun baya bi anlatti doktor bana. Yurumede zorlanma, nefes darligi, vurunca aci, sik idrara cikma vs olabilir dedi.

Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?
Kesinlikle katiliyorum. Ancak beni tedirgin eden tek sey acilmanin az olup bebegin strese girmesi ve kakasini yapip yutmasi. O yuzden gerekirse suniye raziyim. Yeterki bebegim saglikli dogsun. O yuzden bu tarz seylerde doktor ile olan bagimiz onemli bence. Doktoruma guveniyorum. Onun yonlendirmesi her seyden once benim icin. Her gebelik kendine has der hep. Ayni doktor hastasina gore bile farkli karar verebilir. Ben bu sekilde dusunuyorum canim 🙂 ne guzel bir hikaye yazmissiniz... Insallah hepimizinki boyle rahat, konforlu ve keyifli gecer 😇

Canım katılıyorum şöyle eğer bebekte herhangi bir komplikasyon yoksa bence de suni sancı ile süreci hızlandırmaya çalışmak anne ve bebeği daha çok strese sokuyor 😌 Ama sancı yoksa önden su geldiyse veya kanama varsa o durumda zaten mecbur kalınıyor. Ama bahsettiğin süreçte bence de en güzeli akışına bırakmak adı üstünde "suni" zaruri durumlarda kullanilmali diye düşünüyorum ben de

Son düzenleme:
Canim benimki de oyle. Nedeni su bebegin kafadi asagida. Sirtini gobege dayamis. Yuzu arka tarafimiza bakiyor. Ayaklari ve dizleri ile gogus kafesi ve yanlara vuruyor. Elleri ve kafasi ile asagiya. Popoyu gobege dayayinca cok acitiyor Dun baya bi anlatti doktor bana. Yurumede zorlanma, nefes darligi, vurunca aci, sik idrara cikma vs olabilir dedi.
Tam anlattığın gibi benim de 🙈 yarın görücem bakalım ben de ne naneler yiyor içerde 😅

Ben hiç doğum yaşamadım çok da çevremden dinlemedim ama ben de bu düşüncedeyim 🌿

X