2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?
Dün bununla ilgili video izlemiştim ilk doğum yapanlarda ve 2. Ve sonrası doğum yapanlar için açılma süresini söylüyordu bi doktor. Kendide 4 cm olmadan genelde yatış yapmıyordu, resmi eklerim. Evet bence kendi sancımız daha çekilebilir ve en azından bir dinlenme süresi veriyor ama suni sancı öyle değil, ilk doğumu suni sancı ile yapmış biri olarak şimdi dualar ediyorum inşallah kendi sancım olur diye.
IMG_20230201_122124.jpg

Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?
Bir sıkıntı olmadıkça söylediklerine katılıyorum ben de. Sırf açılma az diye doğal sürecinde ilerleyen bir durumu hızlandırmak adına suniye başvurulmalı. Bu noktada annede fikir belirtip böyle bir teklife hayır diyebilmeli. Güzel bir doğum hikayesi olmuş arkadaşın için.
Kesinlikle katiliyorum. Ancak beni tedirgin eden tek sey acilmanin az olup bebegin strese girmesi ve kakasini yapip yutmasi. O yuzden gerekirse suniye raziyim. Yeterki bebegim saglikli dogsun. O yuzden bu tarz seylerde doktor ile olan bagimiz onemli bence. Doktoruma guveniyorum. Onun yonlendirmesi her seyden once benim icin. Her gebelik kendine has der hep. Ayni doktor hastasina gore bile farkli karar verebilir. Ben bu sekilde dusunuyorum canim 🙂 ne guzel bir hikaye yazmissiniz... Insallah hepimizinki boyle rahat, konforlu ve keyifli gecer 😇
Ben ilk hamileliğimde kontrole gittim ve doktor suyun çok azalmış bebek enfeksiyon riski taşıyor yarın doğuma alıyoruz suni vericez dedi. İlk anlamda şok olmuştum. Eve geldiğimde sorgulamaya başladım. Acaba doktor neden böyle yaptı diye. Doktorumu seviyorum ama güven açısından bir an tereddüt etmiştim. Sonra eşim doktoru aramış ve benim durumumu tedirginliğimi anlatmış. Doktor da neden böyle bir yola başvurduğunu bunun bebeğin sağlığı için gerekli olduğunu söylemiş. Velhasıl ertesi gün doğum yaptım suni ile. Ve kızım doğar doğmaz kakasını yapmış. Doktoruma güvenmesem belki sonuçları farklı olacak. Şuan doktoruma sonsuz güveniyorum ve ne derse vardır bir bildiği der uygularım.

Bizimkide yan yatıyordu bazen yanlara vurunca diyorum geriniyor ayakları falan geliyor heralde ama genelde sol tarafta yukarıdan vuruyor, göbek deliğim bi tuhaf oldu dışarı dogru çıktı gibi yaa böyle çökük gibi değil😂 seninki nasıl yumuşadı 🧐
Baya yumuşacık 😅 mayali hanur kıvamında 😅
1,2 gün önce bende hissettim tam yan taraf bı şaşırdım boyu uzadı heralde dedim 😅
Göbek deligimde enine yayiliyo önce toptu şimdi yaygın . Doğum öncesi bı belirti değildir heralde 😀
Göbek iyice gerildiği için bence😅
Ben de böyle hikayeler okuyorum. Benim yaşadığım ülkede doğumu ebeler yönlendiriyor, acele ettirmiyorlar. Doktorlar aslında herhangi bir sorun çıkarsa müdahale etmesi için orada diyorlar. Ama Türkiye’de hem ebelere verilen eğitim, sorumluluk farklı. Bir de herkes uzman doktorun kontrolünü istiyor.

Açıkçası hem doğum sakin geçecek, acele ettirmeyecekler diye seviniyorum hem de başka arkadaş da yazmış, bebek kakasını yaptı, vs. problem olsa hemen anlarlar umarım diye stres oluyorum bazen.

Benim anladığım bu doğum çok şans işi ve çok bireysel.
Danimarkada evde doğum seçeneği de var sanırım yanlış hatırlamıyorsam ebeler eve geliyormuş Instagram'da görmüştüm 😻

ben de doğacak olana haksızlık yapıyorum gibi geliyor, sırf oğlum istiyor diye bu yola girdik bunu da sürekli dillendiriyorum, bu sefer de kendime kızıyorum bu çocuğun ne suçu var diye...doğunca göreceğiz 2 çocuk oarasında dengeyi sağlamak çok kritik hem ilgi alaka anlamında...benim ilki 8 yaşında ama hala herşeyi bizimle yapıyor nasıl alışacak bilmiyorum, kardeş çok istedi ama yine de doğunca mutlaka kıskançlık olacaktır...ilkinde herşeye çok özendim bezendim, bunda beslenmeden tutta hiçbir şey yapasım gelmiyor baya oluruna bırakmış durumdayım, iş stresinin yaşın vbde kesinlikle etkisi var tabi...gerçekten 2.ciler biraz kendi kendilerine büyüyorlar sanırım :)
İlk çocukta ben de herşeyi yaptım hastane süsü vs. Ama bunda hiç bir şey yapmadım. Neden bilmiyorum ama sanırım büyük oğlum kıskanır, üzülür diye mi düşünüyorum acaba bilemedim. Annelik cok zor

canım benim gününde doğmadı, 40+2de artık daha fazla beklemek istemediğimizden suni sancı ile normal doğum başlatıldı....herşey normalken suni sancı ile tetiklemekte bence tabi uygun olmayabilir, burada doktora güvenmek gerek bence de...ama ben mesela öyle 3-5 gün bekleyebilir miydim arkadaşın gibi, pek sanmıyorum,ama o da ilk deneyimimden dolayı...benim açılma 4 cm olduğunda saat 2 falandı suyum geldi, hemşire falan daha var dedi çok rahattılar, 2 saat sonra hemşireyi çağırdım bebek dayandı gibi dedim, daha yeni kontrol ettim daha gelmemiştir birazdan bakayım dedi 10 cm olmuş bir anda açılmam...hemen doktoru aradılar falan, yani herkesin süreci aynı da gitmiyor...
Ay evet sizinki maşallah çok güzel olmuş, hızlıca 10cm e ulaşmışsınız. İnşallah bizler de yorucu olmayan bir doğum süreci geçiririz..

Eylulde dort bucuk yasinda olacak anaokulu icin ideal bir baslangic aslinda ama iste hastalik durumu illaki olacak,olmadi seneye bakip karar verirsiniz,insallah biraz hafifler hastaliklar.
Seneye 15 Ocakta 4.5 yasinda olacak. Insallah bakalim o zamana.kadar neler degisecek

Kızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
Bence olmaz ben de kısa kollu pijama koyacağım. İlk doğumumda da kısa kollu pijama koymuştum Ocak ayıydı. Hastane sıcak oluyor zaten. Yanına hırka al gerekirse giyersin .

Dün bir kitap paylaşmıştım, bu konu o kadar güzel anlatılıyor ki.. ortamdaki bir kişinin bile doğumu etkileyip durduracağını, yapılacak yanlış bir müdahalenin, söylenecek olumsuz bir sözün tüm doğumu etkileyeceğini anlatıyor. Biz de maşallah bir kadın doğururken ne yapılmamalı hepsi var; her şeyden önce cümle alem o odaya doluyor hastahanede.

Ben de ilk doğumum da suni sancı aldım, ilk doğumdur ilerlesin diye yaptılar bence. Gerçekten dayanılmaz bir ağrı. Ama bir şekilde doğunca geçiyor.

İkinci de kendi sancımla doğurdum, 3750 gr 53 cm idi bebek. Doğum anına kadar sancılar çok iyiydi, hatta şuanki ağrılarımız var ya onlardan bile hafifti diyebilirim. Yarım saatte bir ölçtü ve çok kısa sürede tam açıklık. Çok güzel bir doğum olmuştu hamdolsun.

Kapının önünden birinin geçmesi, içeri bakması, senin kafana takılan bir şey, yanındakilerin tavrı vs vs hepsi doğumu inanılmaz etkiliyor. Onun için sükunet gerekli, ama bir an önce bebeğin çıkmasına odaklanıldığı için anne ihmal ediliyor maalesef
Dün sizde gördüğüm kitabı D&R da bulamadım. Ben de o minvalde bir kaç kitap okudum. Yorumları görünce çok heves ettim. Siz nasıl temin ettiniz?

Nasıl oldunuz kızlar geçti mi sancılar?

Hastalık ülkesi olduk denetimsizligin cezasını yine çocuklar çekiyor 🤬

Doğumdan sonra burda tarifler havada uçuşur 😁

Su samuru gibi ağır çekimde hareket ediyoruz zaten hızlı dönmek kalkmak neymis ya🤣
Yok valla regl ağrısı devam ediyor. Arada vurup geçiyor tabi. Hiç özlememişim bu ağrıyı :/

Selam kızlar :KK54:
E-bebek indirimlerine bakmayı unutmayın. Bugün bezlerde indirim. Depend külot, göğüs pedi falan alayım, çanta hazırlama işi bitsin dedim ama baktım indirimler geliyor kıyamadım. 1-2 hafta, hatta bazılarında 3-5 gün için fazla para vermeyeyim dedim. Sabredeceğim. Bebiş de sabreder inşallah amiinn :)
Gün gün neyde indirim olacak burada var: Şubat Kampanyası :KK56:İhtiyaçlarınıza göre her gün takip edin :KK66: Yazan olmuştur belki de okuyamadım hepsini.

Kızlar e bebekte prima 2 numara 60 tanesi sepette 194,40 tl tanesi 3,24 e geliyor sanırım iyi indirimde😀 iki paket alsam diyorum ama ben bir numara bezleri molfix pure&soft aldım 2 numarayı da ondan mı alsam yardım pıliiis😀
Ben de şimdi gördüm aldım 1-2.. Bazısını da aktif bebek aldım valla. Premium carela baya fiyat farkı var gibi. İlerleyen günlerde başka markalarda da indirim olacakmış onları takip edeceğim. Pişik falan yapmazsa inşallahi sızdırma falan olmazsa onlarla devam edebilirim. Benimki de karışık olacak yani.
Kızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
Benim de geceliğim kısa kollu. Olmadı bir hırka giyersin ya. Zaten sıcak olur bence odalar. Ben Ekim ayında da kısa kollu kullanmıştım; gerçi havalar yeni soğuyor daha bu sene. Ekimde güneş vardı ben doğum yaparken. Şimdi Mart soğuk olabilir ama hastane odaları soğuk olmaz bence. Zaten bizi ateş basar :)

Kızlar nstye girdim bugun bir saat falan sürdü kız hareket etmedi bir türlü inatcı keci :KK70: bittim resmen yorgunluktan kalkıyorum yürüyorum bi şeyler yiyorum yine deniyoruz yok. En sonunda bitti.Sıkıntı çıkmadı şükür. 32+0 1987 gramla devam ediyoruz bu arada iki hafta sonra bir kontrol daha olacakmış 🥰

Kızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.

Teşekkür ederim. 😍 Burada zorunlu hiçbir şey yok, ama grip aşısını tavsiye ediyorlar. Aşıyı olmak isteyenlerin ücretini devlet karşılıyor (65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanlar da böyle ama diğer kişiler kendileri ödüyor). Ben ilk defa grip aşısı oldum bu yıl. Korona aşılarını zaten olmuştum. Tetanoz da 4 yıl önce hafif bir yaralanma sonrası olmuştum ama o var mı diye sormadılar bile.

Bulaşıcı hastalık testi yapıyorlar hamilelikte hepatit b, hiv ve frengi için. Bir de ben Türkiye’den olduğum için bana ek akdeniz anemisi testi yaptılar. Türkiye’de genetik yaygınmış diye. O çok hoşuma gitmişti yani bana bakıp, standartların dışında sana bir de şuna bakmak lazım demeleri kendimi güvende hissettirdi.

Genel anlamda burada minimum medikal müdahale ile doğum yapılması hedefleniyor. Bize göre çok değişik yaklaşım, iyi mi kötü mü bilemiyorum ama parası olan olmayan herkesin bebekleri aynı ilgiyi görüyor. O toplum için çok iyi bence.
Bence en doğrusu, gelişmiş bir çok ülkede bu şekilde zaten, her vatandaşının hayatına değer veren ülkelerin birindesiniz. Teşekkür ederim bilgilendirme için tetanozu merak etmiştim zaten. Zorunlu aşı burada da yok ben yanlış kelime kullanmışım 'önerilen aşı' yerine :)

Seneye 15 Ocakta 4.5 yasinda olacak. Insallah bakalim o zamana.kadar neler degisecek
Aaa dogru seneye eylulde dort olacak🙈 duruma bakarsiniz artik ben de kizimi dort yasinda vermeyi dusunuyorum kismet olursa o zaman kardesi bir bucuk yasinda olacak en azindan asilari falan yapildigi icin belki hastalik cok etkilemez.

Nasıl oldunuz kızlar geçti mi sancılar?

Hastalık ülkesi olduk denetimsizligin cezasını yine çocuklar çekiyor 🤬

Doğumdan sonra burda tarifler havada uçuşur 😁

Su samuru gibi ağır çekimde hareket ediyoruz zaten hızlı dönmek kalkmak neymis ya🤣
Bakalım takip devam sancılar toparlanma olunca saatini not alıyorum, sabahtan beri 3 kez oldu sadece o da düzensizdi.
Kız ben yataktan kalkamıyorum direk diye done done yatak ucuna gelip kalkıyorum anca 😁

Ben cocukken gecirmistim, cok agir atlatmistim😕 asisi var bildigim kadariyla kac yasinda asisi vurduruluyor acaba🤔
9. Ayda normalde tek kızamık aşısı yapılması gerekiyormuş canım ama ellerinde olmadığından 12.ay karma kkk aşısı yapılıyor. Bizim çocuk doktorumuz 12.ay aşısı ağır gelir diye yaptirtmamisti 9.ayda mesela. Ama 12 ayda rutin aşı olarak yaptırdım.

Eklentiler

• Screenshot_20230201_131552_Gallery.jpg
    Screenshot_20230201_131552_Gallery.jpg
    147,2 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.
Çok üzüldüm ne yazık ki bu ayrımcılığı çok bariz yapıyorlar, iyi ki sesini çıkarmışsın ama sinirle şu an karar verme bence, bir akşam düşün belki eşinle konuşursun yarın sabah sakin kafayla karar ver.

canım bence de düsünüp öyle karar ver bu izinlere dogumdan sonra cok daha fazla ihtiyacımız olacak fevri karar verip pişman olma :KK43:

Benim kiz da uzun suredir gecmeyen oksuruk vardi,haftasinu yogun bir burun akintisi eklenince pazartesi doktoruna goturduk,tamamlayici saglik sigortamiz var diye rahattik tabi,sanirim yonetmelik degismis ve bir kota konmus,israrlarimiza ragmen hastane sigortali kabul etmedi randevusuz oldugumuz icin.Ucretli 650 lira vereceksiniz dendi.Eeee ben o zaman neden sigorta yaptirdim.Onceden randevu almaniz lazim dendi,ben nerden bileyim cocuk ne zaman hasta olacak olmayacak.Doktorumuzun hep randevulari en az on gun dolu oluyor zaten.Şastik kaldik resmen,sadece muayene 650 kan idrar tahlille bin lirayi bulur😕
Malesef öyle. Ben geçen hafta -bu hafta dünyanın parasını verdim resmen. Fakülteye ateş yuzunden götürünce test yapmamışlardi belli ki ellerinde test yoktu. Düşmeyince başka bir doktora hemen randevu bulduk. Muayene, influenze +strep a testi,+ parmaktan crp ölçümü 1300 TL verdik. Üzerine özel poliklinik olunca ilaçları devlet karşılamadı ücretli aldık. Bu hafta kendi doktoruna götürdüm onun da muayene ücreti 500 TL olmuş. Şimdi iki çocuk sürekli ona kontrole devam edecek 🤧🤧🤧 valla her şey ateş pahası. Biz sağlık sigortası yaptırmadık hiç. Çocukların doktorlarından zaten sigorta geçmiyor diye.

Valla bu sigorta işleri insanı kanser ediyor ben o yüzden hiç bulasmiyorum ne zaman hastaneye gitsem sigorta yüzünden danışmada kavga oluyor😂 ve malesef muayne ve tahliller uçmuş durumda geçen idrar tahlili için 400 tl dedi bi hastane şok oldum sonra başka bi yerde 190 liraya yaptırdım 🙄 Ortaları da yok herkes tutturabildigine geçiriyor resmen
Burda 2 tane özel hastane var. İdrar tahlili sordum biri 300 tli yapıyor diğeri 80 TL 🤧 sağlık ocağı beleşe 😁

X