2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Arada kasılma gibimi nedir sertleşmem oluyor nefesim kesilir gibi oluyor kalbim sanki ağzımda atıyor bö tuhaf oluyorum günde 2/3 kez yalıyorum bu durumu sanırım @minseo da buna benzer sıkımtı yaşıyordu. Muayenem ve nstm iyi çıkıyor.
Allahım sabır ve kolaylık versin bizlere. Benimde bu ara nefesim yetmiyor sanki darlanıyorum bazen 😑🤦‍♀️

Biz hep koliyle alırız oğlum çok kullanıyor, sleepy ve baby turco aldım

Bu hamilelik çok zor geçti benim, ilk gebelik çok rahattım. Sevmediğim tarafları 2 gündür ellerim ayaklarım şiş ödem içinde, bel ağrısı
Sevdiğim taraf oğlumun kardeşini gelip sürekli karnımda öpmesi 😍😢
Yalnız değilsin canım benimde el parmaklarım şişti 😔 ve şuan kuyruk sokumum ağrısı bacağıma vurdu kitlendi orası canım çok acıyor 😥

Yaa çok iyi olmamış mı 😂😂😂 iyi ki tüpe gerek kalmadan olmuş sükür ya benim de hiç beklemediğim bir ayda oldu cok çok stresliydim tam tatile giderken araba bozuldu falan bir ton masrafla tatile gittik merdivenden komando gibi valizleri sırtıma yükleyerek taşıdım :KK70: :KK70: :KK70: ertesi gün niye regl olmuyorum ya diye bir test yapayım dedim kopkoyu çizgi bir kan verdim 472 cıktı cok çok şükür 😁😁🥲🥲 olacağı varsa oluyor demek ki
Ayy bizde tatile çıkacağımız ay öğrendik 7.ayda hamile kaldım bende tatil daha Bi güzel geçmişti 😂 stresten uzaklaşalım diye gidecektik o düşünce bile iyi gelmiş bize demek ki. 🤭😌😌

Hamileliğin en güzel kısmı içimde hareket ediyor olması kıpırdanması hanii bazen böyle geriniyor ya dönüyor gibi oluyor balık kayıyor gibi oluyor falan öyle bişiyler iştee 😀😀 ya yazarken bile heyecanlı oluyor😇😍🥰 bu kız beni aptala çeviriyor bazen😂
En zorlu tarafı da ilk zamanlar bulantıydı sonra hareketlerini az hissetmek oldu sanırım o zaman çok zorluyordu psikolojik olarak. Onun haricinde fiziken çok aşırı zorlamadı beni diyebilirim💝

Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü🤦‍♀️ Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın
Canım keşke bir yol gösterenin olsaymış o zamanlarda en çok ona ihtiyaç duyuyoruz .benim sütümde aşırı fazlaydı dediğin gibi yatak ıslanıyordu sabah uyandığımda ve tazyikten bebek ememiyordu sonra araştırdım vs ön sütü sağıp poşetlerle buzluğa attık hem tazyiği azaldı bebeğim rahatça emdi hem son sütü aldığı için kilo alımı çok çok iyiydi üstelik dediğin gibi doğuştan süt alerjisi vardı onunla birlikte 13 ay süt süt ürünleri tüketemedim. Neyseki hepsi geçti ama böyle zor zamanlarda bilinçli yönlendirecek birilerinin varlığına inanılmaz ihtiyaç duyuyor insan

Herkese iyi geceler 🤗 ben de sonunda hastane çantamı hazırladım. Çok heyecanlı gerçekten. ikinci olmasına rağmen ilk defa anne oluyormuşum gibi bir his 😊 umarım ablası bu duruma çabuk adapte olur. Ben en çok o konuda endişeliyim.

Bir de hala işe gidiyorum ama bu saat oldu uykum yok 😐 sabah nasıl kalacağım bakalım. normalde 9 şubatta izne ayrılacağım ama salı günü kontrolüm var doktora söyleyeceğim o kadar dayanamayacağım gibi duruyor.

Kesinlikle günü gününü tutmuyor bigün içerde halay çekiyor bigün sabahtan akşama kadar yatıyor 🙈
Benimde şimdi öyle, geçmiş günlerde çok hareketliydi hatta burda şikayet etmiştim ne ara uyuyorki bu diye😅 ama bugün çok hafif hafif hareketleri var. Güç topluyor annesi tedirgin olacak birşey olduğunu düşünmüyorum.

kızlar ben dışarı çıkıp dışarda zaman geçirip eve geldikten sonra vajinada aşırı ağrı oluyor adım bile zor atıyorum bu normal mi? ne zaman dışarı çıksam hep aynı şeyi yaşıyorum

Kızlar süt gelsin diye doğumdan sonra ılıktan biraz daha sıcak duş öneriliyor ya hani, eğer sezeryan olunacaksa hemen duşa giremeyiz, ve bu sıcak su torbalarından yanımızda olsa göğüsümüze koysak hafiften mesaj yapsak bir faydası olurmu sizce? Yoksa çok mu gereksiz?
sütün çabuk gelmesini en iyi sağlayan şey sık emzirmek kesinlikle 2 saat dolmadan emzirirdim ben uyandırıp sık sık memeyi ağzına dayayınca hem sarılık olmuyorlar hem süt çoğalıyor bide duş alma imkanı olmayanlar saçlarını göğüslerinin üzerine koyup tarasın demişlerdi bana amaç süt kanallarını harekete geçirmemiş bilimsel gerçekliği varmı bilmem ama aşırı mantıklıydı bence 👍

X