Kızım 4.5 yaşında sadece tuvalette kullanıyoruz,bezli değil yani o yüzden öyle uzun süre gidiyor24lü 6 ayda mı bitiyor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızım 4.5 yaşında sadece tuvalette kullanıyoruz,bezli değil yani o yüzden öyle uzun süre gidiyor24lü 6 ayda mı bitiyor?
ben de yenidoğan için söylediniz sanmıştımKızım 4.5 yaşında sadece tuvalette kullanıyoruz,bezli değil yani o yüzden öyle uzun süre gidiyor
Yok değil yenidoğana sadece pamuk kullanılmıştım kızımda ben,dışarı çıkarken ıslak mendil atıyordum çantama sadece ,1 yıl pamuk kullandım kız çocuğu diye şimdi ikinci minnoşuma ne kadar kullanırım bilemem ama yine pamuk aldım ıslak mendili yine dışarı çıktığımda kullanırım muhtemelenben de yenidoğan için söylediniz sanmıştım
hastane için nasıl bir takım aldınız ben bugün set sipariş ettim 2 tane acaba 2.ye gerek var mı bilmiyorumYok değil yenidoğana sadece pamuk kullanılmıştım kızımda ben,dışarı çıkarken ıslak mendil atıyordum çantama sadece ,1 yıl pamuk kullandım kız çocuğu diye şimdi ikinci minnoşuma ne kadar kullanırım bilemem ama yine pamuk aldım ıslak mendili yine dışarı çıktığımda kullanırım muhtemelen
Kuzum 9 ay dogurayim da seveyim modundasin, 9 aydan sonra bir ömür de içime sokayım daha çok seveyim modundasindogumdan sonra nasıl hissedicez acaba o kadar alıştık ki bir bedende olmaya düşününce insan duygulaniyor
Kilo almadığımız için paniklemek kaçınılmaz sonAyy mümkünse bu yanlış bilgi olsun çünkü 1 haftada1 kilo vermişim
Ya ben bi o kadar hareketleyim uzun süre asla oturmam tuz ekstra tüketmem su çok içiyorum ama yine de ödem var. Ben de yürüyüş deneyim bakalım belki ise yarar
Demek ki kaçınılmaz son benim de 10 saat ayaklarımı sallayıp oturmaktan şuan sadece bilek bölgemde var ödem Alyansimi hamileligin en başından beri hiç takmadım zaten şişer elim cikaramam falan diyeAlyansımı çıkarttım tektaşımı takıyorum sadece ve bu durum tuhafıma gidiyor parmaklarım şişti şaka gibi
Ne güzel bi hismiş Keşke hep böyle olsaBende az alıyorum artık ve şaşırdım geçen tartıya çıkınca tartımı bozuk falan diye düşündüm hatta
Maksimum 30 güne buralar bebek ağlamaları ile dolarDoğumun yaklaştığını gösteren belirtiler diye bakınıyordum da kilo artışının azalması hatta bazı anne adaylarında kilo kaybı belirtilerden biri olarak geçiyor
Demek ki normal canım hepimizde başladığına göreKızlar iyi akşamlar bende ödemli biri olarka söylüyorım günde 4 lt falan su içiyorum aşırı da hareketliyim ama ödemler başladı
İnşallah hemen alışırlar birbirlerine Ben de bu ara (şeytan kulağına kurşun ) çok güzel uyuyorum ya gözümü kapadigim an uyuyorum ne güzel bi olaymış Benim izin de 13 Şubat'ta başlıyor sadece dinlenmek ve uyumak istiyorum o süreçteHerkese iyi geceler ben de sonunda hastane çantamı hazırladım. Çok heyecanlı gerçekten. ikinci olmasına rağmen ilk defa anne oluyormuşum gibi bir his umarım ablası bu duruma çabuk adapte olur. Ben en çok o konuda endişeliyim.
Bir de hala işe gidiyorum ama bu saat oldu uykum yok sabah nasıl kalacağım bakalım. normalde 9 şubatta izne ayrılacağım ama salı günü kontrolüm var doktora söyleyeceğim o kadar dayanamayacağım gibi duruyor.
Ayakta kalıyorsan normal çatı ağrısı oluyordur ben de ayakta çok kaldığımda yataktan bile zor kalkıyorum sanki kemiklerim ayrılıyor penguen gibi yürüyorumkızlar ben dışarı çıkıp dışarda zaman geçirip eve geldikten sonra vajinada aşırı ağrı oluyor adım bile zor atıyorum bu normal mi? ne zaman dışarı çıksam hep aynı şeyi yaşıyorum
sağolasın canım amin inşallah hepimizin gönlüne göre olurAnladım canım benim 2020 de yapıldı test hem oksapar hem coraspirin kullanıyorum ben. Insallah isteğin şekilde doğuracağın sonuç çıkar
aynen canım doğum sancısının en belirgin özelliği düzenli gelmesi ve dk aralıklarının sıklaşması anlaşılmaycak gibi bir durum değil zatenValla ya yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım da merak etme sancı geldiğinde mutlaka anlarsın dedi
canım ben ilk hamileliğimde de iğne kullandım ama normal doğum yaptım sorun yaşamadım bunda devletteki doktor doğum şekline danışıp karar verelim dedi bilemiyorum bence sorun olmaz gibi geliyor ama inşallah olmazBugün benimde kontrol vardı,33+0 2350 kg imiş minik oğlum Ben de oksapar 4 kullanıyorum,normal doğum problemli mi oluyor heterozigot olanlarda acaba Benim de sertleşmem çok çok yoğun ve ağrım da iki gündür nst giriyorum ama sancı da çıkmıyor anlamıyorum Valla ben böyle nasıl gidecek doğuma kadar bilemiyorum
aynen canım doğum sancısının en belirgin özelliği düzenli gelmesi ve dk aralıklarının sıklaşması anlaşılmaycak gibi bir durum değil zatenBanada öyle diyorlar doğum sancısını anlamamak mümkün değilmiş muhakkak anlarmışız
canım nasıl oldunuz ufaklık toparlandı mı? Testleri yaptırman iyi olmuş kafan rahat etmiştir en azından bir an önce sağlığına kavuşur inşallah minik kuzucun annesi de rahat bir nefes alır dinlenirAteşten dudakları sisip patladı canım 4 saat dönüşümlü calpol dolven vermemize rağmen. Umarım geçer çünkü uykusuzluktan yıkılacagim
3 günde toplam 5 saatle ayakta duruyordum bugün doktordan çıkınca eve gelip uyumusuz kızla 3 saat.
Canım ben her olctugum atesi saatiyle verdiğim ilacı saatiyle hep not aldım, onlara bakti yüksek atesi düşmesi lazımdı bu kadar ilaca dedi. Önce influenze a b test yapıldı, negatif çıktı. Ardından kan tahlilinde 43 crp çıktı. Ben beta testi istedim, ama 2 gündür antibiyotik (penisilin grubu) kullandığımız için hastalığın tedavisinde kullanıldığından test yüksek ihtimal negatif çıkacak dedi, ama içim rahat etsin diye yine yaptırdım negatif çıktı. Ateş yüksek olduğundan calpol- dolven dönüşümünü ateş normalde 4 saatte bir ama ateş düşmezse 2saat -4saat -2 saat şeklinde başlayacağız dedi. Pazartesi ye kadar belirtin ateş düşmesi olmazsa pazartesi ek kontrol crp testi tekrar eğer enfeksiyon düşmezse daha güçlü bir antibiyotik dedi.
canım 36-37 gibi başlamayı düşünüyorum amaKızlar göğsünüze krem sürmeye başladınız mııı?
canım kızımda elektrikli kullandım onu da hep her emzirme sonrası iki göğsümde de kalan sütü boşaltmak için kullandım ama manuel kullanmadım hatta bende mochi alsam mı diye düşünüyorum ama kararsızımKızlar ne sorucam ben bu lansinohun manuel göğüs pompalarindan almıştım bunu nasıl kullanicaz hastaneye götürelim mi napalim mantığı ne kullananlar bi hayrına anlatsın ya bı göğsü emzirirken digerine mi takıyoruz vakumlayip damlayan süt ona birikiyomus falan
canım krem lansinoh ise silmene gerek yok zarasız diye biliyorum ama benim kızımda göğüslerim kanadığı için ben peçeti ile yağını alıyordum yine de ama yıkamıyordumEvet canım sezaryendi benim ben de bı geceden başlıyım sürmeye hergün 1 defa sürsem yetiyor mu? Doğuma kadar doğumdan sonra da her emzirmeden sonra sanırım değil mi. Peki emzirirken neyle siliyordunuz pratik olarak. Atıyorum gece hemen ıslak bezle mi siliyoruz. Sürekli yıkayamayız bu sefer de
valla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştümcanım kızımda elektrikli kullandım onu da hep her emzirme sonrası iki göğsümde de kalan sütü boşaltmak için kullandım ama manuel kullanmadım hatta bende mochi alsam mı diye düşünüyorum ama kararsızım
O kadar yagli ki zaten kivami koyu ve sapsari. Azaldikca sutun rengi de degisiyor. Benim 4-5 gun sari gelmisti. Kizim da masallah iyi kg almisti. Ve sarilik da olmamisti. Bakalim su sureci nasil yasayacagiz. Hic bilmezken bakiyorum da iyi gecirmisim. Simdi tecbureliyim ama insan gene de kaygilaniyor. Sonucta minicik bebek sutumuzle beslenecek insallah ve bu cok onemli...valla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm
Evet canım inan doğumu hiç düşünmüyorum ama şu emzirme süreci inşallah sağ salim geçer ilk günler en kritiği çünkü. Kayısı ve sıcak duş aklımda mutlaka deneyeceğim kayısı hoşafı alacağım yanıma. Uyumayı da eşim ve annem dinlendirir bi şekilde uyurum inşallahO kadar yagli ki zaten kivami koyu ve sapsari. Azaldikca sutun rengi de degisiyor. Benim 4-5 gun sari gelmisti. Kizim da masallah iyi kg almisti. Ve sarilik da olmamisti. Bakalim su sureci nasil yasayacagiz. Hic bilmezken bakiyorum da iyi gecirmisim. Simdi tecbureliyim ama insan gene de kaygilaniyor. Sonucta minicik bebek sutumuzle beslenecek insallah ve bu cok onemli...
Benim de herkese onerim dus, kayisi ve uyku sutu getiren. Bebek uyurken ne yapip edip uyumali...
Ben de oyleyim canim. Bu surecte normal galiba sizinki de ... Benzer seyleri cogu arkadas yazdi zaten...Günaydın kızlar
Ben bugun çok şiddetli bi çatı ağrısıyla uyandım
Yürüdükçe kasıklarımda sancı da oluyo bi yere tutunarak yürüyebiliyorum çok canım acıyo
Bebeğim de gece sürekli kasıldı taş gibi oldu hep tekme yerine sertleşmeler yaşadım.
Şimdi yine aynısı oluyo sürekli sertleşiyo tekme falan yok.
Bunlar yalancı sancılar mı oluyo?
Devam ederse doktora gitmem gerekir mi?
Canım dune kadar ateş, kusma iştahsızlık devam ediyordu. 4 saatte 1 donusumlu vermemize rağmen , antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz hala. Dün ateş kusma bir anda bıçak gibi kesildi. Bugün antibiyotik 5.gun yarına kendi doktoruna randevu aldim, ona kontrole götüreceğimcanım nasıl oldunuz ufaklık toparlandı mı? Testleri yaptırman iyi olmuş kafan rahat etmiştir en azından bir an önce sağlığına kavuşur inşallah minik kuzucun annesi de rahat bir nefes alır dinlenir
günaydın canım. benim çatı ağrım nerdeyse 20. haftadan beri hep vardı yatakta sağa sola dönerken bile canım yanıyor özellikle geceleri pik yapıyor bu ağrı. kasılma olayı bende de aynı karnım taş gibi oluyor sürekli ama sancı vs yok hatta uykumdan bi kaç kez uyanıyorum karnımın sertliğine bi elliyorum taş gibi olmuş ama bende harekette oluyor. sertleşme için benim dr. normal demişti ama hareketlerinde maksimum bir azalma hissediyorsan dr unla bi iletişime geçebilirsin canımGünaydın kızlar
Yürüdükçe kasıklarımda sancı da oluyo bi yere tutunarak yürüyebiliyorum çok canım acıyo
Bebeğim de gece sürekli kasıldı taş gibi oldu hep tekme yerine sertleşmeler yaşadım.
Ben de mochi alsam mı cok kararsızım, aynı şekilde elektrikli kullandım daha once. Manueller göğsü bosaltmiyor ama hastanede kullanmak için daha pratik mi olur bilemedim, belki acil durumlarda da lazim olurcanım kızımda elektrikli kullandım onu da hep her emzirme sonrası iki göğsümde de kalan sütü boşaltmak için kullandım ama manuel kullanmadım hatta bende mochi alsam mı diye düşünüyorum ama kararsızım
Canım icin rahat etmiyorsa bir doktoruna yaz istersen çünkü bu bebegin bir yere toplanması ve sertleşme kasılma oluyormus galiba bende de oluyor ama saniyelik sonra normale dönüyor ve çok sık degil harekette azalma da hissettiysen doktorunu bir bilgilendirGünaydın kızlar
Ben mochi aldim kullandım ama etkisi oldu mu diye sorarsanız hayır hemde hiç. Elektirkliler kadar çekim gücü olmadığında pek etki etmedi. Nasıl diyim ilk doğum sonrası etki edebilir ama gogusler zamanla çekim gücüne alışıyor ya bebeğin çene kuvvetine felan işte bebeğin çekim gücü artınca mochi de biriken süt çok cok azalıyor. Ben aldım kullanamadım daha doğrusu kullandım ama içinde 1 parmak süt birikmedi elektrikli pompa ile akabinde 70-80 cc süt sagdim. Sonrası kıza oyuncak oldu kendisi.Ben de mochi alsam mı cok kararsızım, aynı şekilde elektrikli kullandım daha once. Manueller göğsü bosaltmiyor ama hastanede kullanmak için daha pratik mi olur bilemedim, belki acil durumlarda da lazim olur