2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar moralim çok bozuk 🥺 Dr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. 😢 Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi 🥺 bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden
Allah korusun umarım kötü bir durum değildir. Peki bunu daha erken anlayamadilar mi yani erken haftalarda amniyosentez ya da fetal dna önerilmedi mi ? bebeğin haftasi artık çok ileri çünkü. Kalbinde sorun yok demiş ama bu güzel bir haber umarım herhangi bir problem yoktur canım inan üzüldüm ben de 😓

Kızlar moralim çok bozuk 🥺 Dr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. 😢 Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi 🥺 bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden
Canım başka bir doktora daha sor lütfen cok sasirdim ve üzüldüm bu zamana kadar nasil anlasilmamis anlamadım ben

36+0 da mi 37+0 da mi izne ayriliyoruz?
37+0 da canım
Kızlar 17 günde 600 gram almışım az mı acaba
ayy süper bence demekki hepsini bebişe almışsın :super:
Kızlar selam
Ne güzel sohbet ediyorsunuz bi türlü yakalayamıyorum 🤭 umarım herkes iyidir. Bizde çocuklarin hastalık kervanına katıldık. Kızımda dirençli ateş ile başlayan hastalık sinüzit bronşit ve bademcik iltihabı ile devam ediyor malesef🤧
Kac gündür perişan haldeyiz bende hasta oldum üşüttüm sanırım öksürük başladı.
Sizlere 2 sorum var
Öksürük olunca hangi ilaç, takviye ve bitki çaylarından alıyorsunuz
Sol mememde dünden beri sızlama oluyor, 34. Haftadayim normal mi sizlerde de var mi
çok geçmiş olsun canım en kısa sürede toparlar inşallah :dua: sürekli farklı bir yerim ağrıyor canım bir kasığım bir göbeğim bir belim bence artık neremiz ağrısa normal gibi:KK70:
Kızım için doktora gittik canim sali gece 40lara çıktı fakülte acile gittik grip diyip gönderdiler dün tekrar cocuk doktoruna götürdük o sinüzit, bronşit ve bademcik iltihabı teşhisi koydu iğne, enfulivir, ventolin ve öksürük şurubu verdi. Dün kusma çok yoğun değildi bugün ne yese kusuyor her gün bir başka problem baska bir hastalık daha eklenerek ilerliyoruz bende çok yoruldum.
Doktorumu bir arayıp sorayım öksürük için ne verecek, gebelikte kullanılacak ilaç olduğunu bilmiyordum, birde riskli gebelik olduğu için öksürmekten de çok korkuyorum
canım ıhlamur iç boğazını ıslak tutmaya çalış ama çok fazlaysa doktoruna danış yine de kendini çok zorlama
Kızlar merhaba

Biliyorsunuz ben 34+0da doğum yaptım ki son 3 4 hafta ne kafam iyiydi ne de fiziksel olarak iyiydim bazı şeyleri almayı akıl edememişim bu sebeple

En önemlisi bu süt işi kızlar 🙈 ben o konuda hatalı davrandım hiç düşünmedim o konuyu kızım da hemen geldiği için ama bu sefer 2 gün hiç gelmedi 4. Güne kadar da damla damla geldi 😑 bende hippin emziren anne çayını içtim bol bol, bir de anne gazlı olmazsa bir tarif vercem o da şakır şakır süt getiriyor 👍 anne gaz olursa soğuk içecekler sancı yapıyor tavsiye etmem sıcak içecek daha mantıklı anneyi de üzmemek lazım 👍 Tarif kuru kayisi hoşafı: gün kurusu ve normal kayısı alın paketli de olur ben indirimde almıştım. 1 sise suyun (1ltlik sise var bende) içine eğer kayısı idiyse 4 tane gün kurusu 4 tane normal kuru kayısı koyup kaynayabilirsiniz benimkiler biraz ufak ufaldı biz ondan göz kararı 7ser koyduk koyu oldu olmadi köyü olursa siz de su eklersiniz 👍 şeker koymak yok kayısılar yumuşacık olana kadar kaynatın, sonra altını kapatın böyle içmek de faydalı ama lifli hale gelmesi daha iyi diyorlar bizde ondan blenderin corba yaparken kullanılan başlığıyla bir güzel kayısılar parcalanincaya kadar blenderdan geçirin 😊 sonra demir değdiği için bizde yeniden kaynatılır kaynadıktan sonra altını kapatın bu tarif inanılmaz süt yapar hatta doğumu belli olanlara 1 gün önceden yapılır hastaneye de götürülür bizde 😊👍

Benim sutum şuan için iyi ama çocuk sayısı fazla olduğu için yine yetmiyor ben de bu sebeple solgarin takviyesini alcam sipariş verdim bugün gelecek onu da kullandıktan sonra durumu size yazarım 😊

Bugünlük benden bu kadar erken doğdukları için bazı şeyleri erken kullanıp size bilgilendirme yaparım elimden geldiğince 😊

Bu arada bebekler benim kuvezde ben her seferinde soruyorum pişik oluyorlar mı diye soruyorum çünkü ben hastanedeyken bez hediye getiren çok oldu hepsini verdik hastaneye değişik marka kullandılar insan pişik olur gibi düşünüyor baby turco, bebem natural, sleepy bez ve sleepy, bebedor marka ıslak mendil verdik gelenlerden ama hiçbiri pişik yapmamış neden yapsın ki sık değişince pisik olmaz çocuklar şimdi zaten sürekli değiştirdiğimiz için bir durum olmuyor dediler azıcık umutlanıyorum 🤣 inşallah bez ayirmazlar 🤣🤣🤣 zaten bir yerden yardım da çıkmıyor mama ve bezde en uygun olanlar bizim çocuklara uysa çok iyi olacak 🙈🤣🤣🤣 8 günde üçü toplam 1 paket prematüre mama yemişler anne sütünü tercih ediyorlar diye her gün süt var mı diye arıyorlar bizi inşallah süt artsın da bebeklerime hem en sağlıklısı hem de en uygunu 😊👍🌸

Bu arada dua ediyorum sizlere inşallah zamanlı ve bir avazda doğumlarınız olur 😊🌸🤲
ayy canım benim bebeklerine bir an önce kavuşursun inşallah :dua: teşekkür ederim bizleri de düşünüp haberdar ettiğin için :super:
Kızlar benim de bugün kontrolum vardı cok iyi geldi minigimi görmek :) 34+3 deyiz 2.5 kg 47 cm görünüyor cok sukur hersey yolunda, eli hep agzindaydi yüzünü tam göremedik. Doktorum nst ye 36 dan itibaren başlayacağız suan gerek görmüyorum dedi ağrı sanci vs olmadığı için. 37 ye kadar çalışacağım için tahmini sezaryen ne zaman olur diye konustum sonuna kadar bekleme taraftariyim 39 u bekleriz dedi cok mutlu oldum. 36 ve 38 haftalik olunca tekrar gideceğim 38de son duruma göre doğum tarihi belirleyeceğiz. Son zamanlarda kasiklarimda baskı hissettiğimi soyledim sezaryen dikisime doğru kafası geldiği için normal dedi. Buarada son 2 haftada kilo almamışım ona da çok sevindim :)
maşallah canım sağlıkla zamanında gelsin inşallah :dua:
Selam kızlar ben evimmis hatırlıyanınız olucaktır bu sayfadaydım sonra bebeğimi kaybettim. Şimdi eylül anneleri grubundan geliyorum ☺️ inşallah hepimiz sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz🙏 aklıma geldiniz doğum yaklaştı sayfanıza gelip bir selam vermek istedim dualarım sizinle umarım ağrısız sıkıntısız bir doğum gerçekleştirerek yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Bana da dua edin olur mu 💕 hepiniz Allah'a emanet olun
çok sevindim canım sağlıkla büyüyüp zamanında gelsin inşallah :dua:senin yaşadığın bu durumun aynısını bende yaşadım önce kasım annelerindeydim bebeğimi kaybettim şimdi bak mart annelerinde doğumuma sayılı günler kaldı.:dua: zaman hızlı geçiyor sende bir bakmışsın vakit gelmiş
Kızlar başka çocuğu olanlar, çocukları hastaneye götürecek misin doğum zamanı? Ben götürmek istiyorum açıkcası, çok heyecanla bekliyorlar. Evde beklemelerindense hastaneye gelsinler diyordum ama aynı zamanda okullarda açık olacak o zaman, ne yapsak ki :/
canım benim kızım 4,5 yaşında gündüz olursa götürürüm babasıyla bizimkilerle takılır gece olursa eğer doğum yapınca hastaneye getirirler çünkü kardeşiyle tanışma anını dört gözle bekliyor :KK200::dua:
Abisi iki isimli Ali Çinar. cevre vs herkes iki ismiyle hitap ediyorlar Onu hemen karar vermistik hatta.kimseye sormadik. Bunda kararsiz kaldik
canım yiğit ve han ı iki isim olarak koyabilirsiniz ister yiğit'i ister yiğit han'ı kullanırsınız.:super:
Gunaydin kizlar,
Ay aklima takildi. Dun bir arkadas bebegini vermemisler dedi ya, Ben otomatik her hastanedeki uygulama once anne, sonra baba ve sonra da bebegin ilk muayeneleri icin cocuk doktorudur diye dusundugumden hastaneye sormadim. Ama aklima takildi kaldi. Sali kontrolum var, dogumdan sonraki bu uygulamalari nasilmis soracagim.

Pesinden aklima bi cok soru geldi. Yatis yapilinca odamiza mi gidiyoruz, esyalarimizi falan birakiyor muyuz :) komik ama geliyor aklima :KK70: sonra dogumhaneye giderken acaba ic camasiri falan giymeden mi gitsek ne giysek rahat olur... Ilkinde nasil oldu hic hatirlamiyorum. Hatirlayanlar nasildi arkadaslar?
canım önce yatış yapıp odaya aldılar sonra üzerimi değişip suni sancı verdiler ne zamanki açılma tamamlanıp bebişin kafası görününce doğum haneye götürdüler bakalım bunda nasıl olacak.:KK64:

Ben mochi aldim kullandım ama etkisi oldu mu diye sorarsanız hayır hemde hiç. Elektirkliler kadar çekim gücü olmadığında pek etki etmedi. Nasıl diyim ilk doğum sonrası etki edebilir ama gogusler zamanla çekim gücüne alışıyor ya bebeğin çene kuvvetine felan işte bebeğin çekim gücü artınca mochi de biriken süt çok cok azalıyor. Ben aldım kullanamadım daha doğrusu kullandım ama içinde 1 parmak süt birikmedi elektrikli pompa ile akabinde 70-80 cc süt sagdim. Sonrası kıza oyuncak oldu kendisi.
aynen canım tabiki elektrikli gibi olmaz farkındayım, sadece acil durumda ihtiyac olurmu kararsız kalmıstım ama almayacagım sanırım. bende hastane tipi elektrikli var düzenli onu kullanırım, mochi icin zaten sütü fazla olanlarda etkili yazıyor yorumlarda, benim ilkinde azdı, bunda erken sagmaya baslarsam belki artırırım diye umudum var bakalım kısmet. sagol yorumun icin :KK200:

Ben mochi aldim kullandım ama etkisi oldu mu diye sorarsanız hayır hemde hiç. Elektirkliler kadar çekim gücü olmadığında pek etki etmedi. Nasıl diyim ilk doğum sonrası etki edebilir ama gogusler zamanla çekim gücüne alışıyor ya bebeğin çene kuvvetine felan işte bebeğin çekim gücü artınca mochi de biriken süt çok cok azalıyor. Ben aldım kullanamadım daha doğrusu kullandım ama içinde 1 parmak süt birikmedi elektrikli pompa ile akabinde 70-80 cc süt sagdim. Sonrası kıza oyuncak oldu kendisi.
Ben lansinoh tekli elektrikli almistim. Ben begeniyorum. Kizim 8 aylik olunca bakici ile devam ettik. Yeterince sut sagiyordu kolayca ..yara da etmedi...

37+0 da canım

ayy süper bence demekki hepsini bebişe almışsın :super:

çok geçmiş olsun canım en kısa sürede toparlar inşallah :dua: sürekli farklı bir yerim ağrıyor canım bir kasığım bir göbeğim bir belim bence artık neremiz ağrısa normal gibi:KK70:

canım ıhlamur iç boğazını ıslak tutmaya çalış ama çok fazlaysa doktoruna danış yine de kendini çok zorlama

ayy canım benim bebeklerine bir an önce kavuşursun inşallah :dua: teşekkür ederim bizleri de düşünüp haberdar ettiğin için :super:

maşallah canım sağlıkla zamanında gelsin inşallah :dua:

çok sevindim canım sağlıkla büyüyüp zamanında gelsin inşallah :dua:senin yaşadığın bu durumun aynısını bende yaşadım önce kasım annelerindeydim bebeğimi kaybettim şimdi bak mart annelerinde doğumuma sayılı günler kaldı.:dua: zaman hızlı geçiyor sende bir bakmışsın vakit gelmiş

canım benim kızım 4,5 yaşında gündüz olursa götürürüm babasıyla bizimkilerle takılır gece olursa eğer doğum yapınca hastaneye getirirler çünkü kardeşiyle tanışma anını dört gözle bekliyor :KK200::dua:

canım yiğit ve han ı iki isim olarak koyabilirsiniz ister yiğit'i ister yiğit han'ı kullanırsınız.:super:

canım önce yatış yapıp odaya aldılar sonra üzerimi değişip suni sancı verdiler ne zamanki açılma tamamlanıp bebişin kafası görününce doğum haneye götürdüler bakalım bunda nasıl olacak.:KK64:
Benim suni sanciyi verdikleri oda farkliydi, Yatis farkli, dogumhane farkli. Acikcasi odanda sanci cekmek daha iyi. Dogum odasina yakindi ve ful bagirma dinledim. Hatta erken dogum riski olanlari da sezeryan olanlari da oraya getirdikleri icin onlar da duyuyordu. Insallah uygulama sizinki gibidir.

Izin 37+0 ise benimki 7 marta 😕 ay gecmez de zaman...

çok üzüldüm, mutlaka baska bir doktor görüşü alın canım, belki de hiçbişeyi yok çünkü kalbinde de sorun yokmus. ayrıca kalbinde beyninde sorun görünenler sonradan düzelebiliyor ciddi bir sorun olmuyor

Benim suni sanciyi verdikleri oda farkliydi, Yatis farkli, dogumhane farkli. Acikcasi odanda sanci cekmek daha iyi. Dogum odasina yakindi ve ful bagirma dinledim. Hatta erken dogum riski olanlari da sezeryan olanlari da oraya getirdikleri icin onlar da duyuyordu. Insallah uygulama sizinki gibidir.

Izin 37+0 ise benimki 7 marta 😕 ay gecmez de zaman...
Benim de 8 Mart 😓😓 günler uzuyor sanki yalnız şunu farkettim iznimizin bitişi kurban bayramı tatiline geliyor bir iki gün erken ayrılma şansımız olursa eğer iki üç gün kar edebiliriz :KK70:

Kizlar ben halen isime karar veremedim kapi susunu falan siparis edemedim. Yani Yiğit olacak ama Yiğithan mi Yiğit mi karar veremedim. Ailede kimisi Yiğit guzel kimisi Yiğithan guzel diyor oyle kaldim
Canim sizin icin fark eder mi bilmiyorum ama Yigit ile han ayni anlama geliyor. Eger fark etmez ise bence de Yigithan guzel. Ama ayni manaya gelen iki sey derseniz, Yigit de guzel Han da. Yigit her durumda olacaksa yanina alternatif dusunebilirsiniz... Bizimki de Teoman Alp olacak 😍 biz karar kildik ... insallah siz de karar verirsiniz

Canım çok geçmiş olsun, başka bir perinatologtan daha randevu alıp onunda görüşünü alın mutlaka. Amniyon sıvının diyetle toparlanabiliyor ama toparlanmadigi durumlarda karından su alınıp normal sınıra indiriliyor. Suyun fazla olması başka sorunlara sebep olabilir bunu tekrar bir başka doktora da danışın mutlaka. Üzüntü sizi ve bebegimizi daha da strese soracaktır, hep iyi düşünün 🙏🙏🙏

Cok gecmis olsun. Cok uzuldum 😔 gerilik olmasindan da dogum gerceklesse daha iyi olmaz miymis? Bilmedigimden soruyorum... Yani Eger bu daha iyi ise zaten 33 haftadasiniz belki daha hayirli olur... En az 2 doktora daha gidin derim... Her seyi soyluyor bazi doktorlar hemen moralinizi bozmayin.... Allah im buyuk insallah sagliklica dogar 🤲🌿

kızlar ben dışarı çıkıp dışarda zaman geçirip eve geldikten sonra vajinada aşırı ağrı oluyor adım bile zor atıyorum bu normal mi? ne zaman dışarı çıksam hep aynı şeyi yaşıyorum
Benimde Dışarda çok ayakta durduğumda öyle ağrı oluyor canım

Çok geçmiş olsun canım inşallah iyi haberler alacağınız şeyler duyarsınız farklı doktorlara danışın görüş alın inşallah 😔

Demek ki kaçınılmaz son 😪 benim de 10 saat ayaklarımı sallayıp oturmaktan şuan sadece bilek bölgemde var ödem 🤢 Alyansimi hamileligin en başından beri hiç takmadım zaten şişer elim cikaramam falan diye 😅

Ne güzel bi hismiş🤣 Keşke hep böyle olsa 🥴

Maksimum 30 güne buralar bebek ağlamaları ile dolar 😁

Demek ki normal canım hepimizde başladığına göre 😓

İnşallah hemen alışırlar birbirlerine 🤍 Ben de bu ara (şeytan kulağına kurşun 😁) çok güzel uyuyorum ya gözümü kapadigim an uyuyorum ne güzel bi olaymış 😂 Benim izin de 13 Şubat'ta başlıyor sadece dinlenmek ve uyumak istiyorum o süreçte 🤭

Ayakta kalıyorsan normal çatı ağrısı oluyordur ben de ayakta çok kaldığımda yataktan bile zor kalkıyorum sanki kemiklerim ayrılıyor penguen gibi yürüyorum 😁
Bende geçen gün zor çıkınca parmağımdan korktum çıkarttım canım 😂
Ay evet ya az kaldı ama sabır diye diye 😌

Nooo 😅😅 özel çaba harcamam yani bunun kadar Allah nasip ederse artık olur ikinci çünkü beni süreç çok yipratmisti hele ki çocuğum varken tekrar o stresleri yaşayamam çünkü en son terapi alıyordum 🙈
Ben de düşünmüyordum ama insan çocuğu yalnız kalsın istemiyor zamanla. Ona haksızlık yaptığını düşünüyor. Ama sankş kızımın üzerine gül koklayamam dedim hep kendime. Bilmiyorum 2.çocuk yapanlar böyle düşündü mü hiç merak ettim açıkçası. İnsan tuhaf hissediyor. Kızımdan başkasını bu denli sevemem diyorum herhalde sonra düşünüyorum o da benim kızım 🤣resmen psikolojik sorunlar yaşıyordum içimde.
Bu arada benim bu hamilelikte en sevdiğin şey bu zamana kadar sağlıkla gelebilmesi oldu, onu hissetmem oldu. Umudumuzu kaybetmeye başlamışken birden mucize oldu hem fe hiç beklemediğimiz zamanda oldu.
En sevmediğim şey saysam mı😬
Çok çektirdi bana bu hamilelik sürekli yatmaktan bunaldım,
İlaçlardan. İğnelerden bulantılarımdan kramplarımdan mide yanmalarım kabızlığım reflümden hepsi hamileliğim boyunca yakamı bırakmadı diyebilirim. Şimdi de en ufak şeyde bek ağrılarım başlıyor tutuluyor gibi oluyorum . Gördüğüm saçma sapan rüyalarda cabası 😀

Günaydın kızlar💕
Ben bugun çok şiddetli bi çatı ağrısıyla uyandım😣
Yürüdükçe kasıklarımda sancı da oluyo bi yere tutunarak yürüyebiliyorum çok canım acıyo😔
Bebeğim de gece sürekli kasıldı taş gibi oldu hep tekme yerine sertleşmeler yaşadım.
Şimdi yine aynısı oluyo sürekli sertleşiyo tekme falan yok.
Bunlar yalancı sancılar mı oluyo?
Devam ederse doktora gitmem gerekir mi?
Canım artık çoğumuzda oluyor bu sertleşmeler ve ağrılar. Benimde dün gece çatı ağrım vardı hatta bacağıma vurmuştu ağrı topalladım resmen wcye giderken 🤦‍♀️ Çok oluyorsa doktoruna yazabilirsin canım.

X