- 31 Ocak 2020
- 5.219
- 11.740
Sezeryandan sonra sütüm gelmedi ve her 2 saatte bir hatta daha sık elektrikli pompa, Manuel pompa kullandım her emzirmeden sonra, gogus mesajları vs vs. Pompayi üzerime bağlasam yeriydi yani o derece. Kizima mama da verdim ama emmesi icin cok ugrasrim daha dogrusu sut gelsin diye. İlk zamanlarda ne kadar çok emzirirsen, sagarsan o kadar beyne süt üret mesajı gidiyor. Gogusler süt üretimine başlayınca kademeli olarak pompayi azalttım sadece fazla sütü boşaltma için kullandım ki kziimi çok sık emzirdim . Lahana mastıt e iyi geliyor sut kesme ile ilgili herhangi bir etkisini bilmiyorum . Fazla sütü olanlara günlük orantılı olarak süt kesen gıdalar var , en etkilisi nane, maydanoz. Orantılı tüketip ona göre dengelenebiliyor. Birde arkadaşımda çok süt üretimi olmustu. Doktor fazla sütü pompa ile değil de duşta elle sağım önermişti. Meme ne kadar boş olursa beyne süt üret mesajı o kadar hızlı gidiyor çünkü. Memeler tam boşaltmadan, ama mastit olmayacak şekilde bosaltarak elle sagim yapti. Sagimdan sonra soğuk kompres ve lahana ile kapattı mastit olmasin diye. Günde 1 veya 2 defa nane çayı içip sütü azalttı kademeli olarak sonra bu önlemlere gerek kalmadı. Kimilerinde de ne yaparsa yapsın sütü fazla geliyor.Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın
Herkesin vücudu malesef ayni olmuyor. Ben sütüm gelsin diye 10 güne yakın neler çektim bilirim. O kadar yoğun pompa kullanmama rağmen hemde. Hiç kullanmasaydim belkide hiç gelmeyecekti. Herkesin süreci bir olmuyor.
Son düzenleme: