2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü🤦‍♀️ Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın
Sezeryandan sonra sütüm gelmedi ve her 2 saatte bir hatta daha sık elektrikli pompa, Manuel pompa kullandım her emzirmeden sonra, gogus mesajları vs vs. Pompayi üzerime bağlasam yeriydi yani o derece. Kizima mama da verdim ama emmesi icin cok ugrasrim daha dogrusu sut gelsin diye. İlk zamanlarda ne kadar çok emzirirsen, sagarsan o kadar beyne süt üret mesajı gidiyor. Gogusler süt üretimine başlayınca kademeli olarak pompayi azalttım sadece fazla sütü boşaltma için kullandım ki kziimi çok sık emzirdim . Lahana mastıt e iyi geliyor sut kesme ile ilgili herhangi bir etkisini bilmiyorum . Fazla sütü olanlara günlük orantılı olarak süt kesen gıdalar var , en etkilisi nane, maydanoz. Orantılı tüketip ona göre dengelenebiliyor. Birde arkadaşımda çok süt üretimi olmustu. Doktor fazla sütü pompa ile değil de duşta elle sağım önermişti. Meme ne kadar boş olursa beyne süt üret mesajı o kadar hızlı gidiyor çünkü. Memeler tam boşaltmadan, ama mastit olmayacak şekilde bosaltarak elle sagim yapti. Sagimdan sonra soğuk kompres ve lahana ile kapattı mastit olmasin diye. Günde 1 veya 2 defa nane çayı içip sütü azalttı kademeli olarak sonra bu önlemlere gerek kalmadı. Kimilerinde de ne yaparsa yapsın sütü fazla geliyor.
Herkesin vücudu malesef ayni olmuyor. Ben sütüm gelsin diye 10 güne yakın neler çektim bilirim. O kadar yoğun pompa kullanmama rağmen hemde. Hiç kullanmasaydim belkide hiç gelmeyecekti. Herkesin süreci bir olmuyor.

Son düzenleme:
Ayy yerim yaa 🥹🥹 İyi bari uygulamaya geçince aklımda bulunsun sağol canım 😁
Evet canm bebekler emme refleksiyle doğuyor zaten. Fena vakum yapıyorlar gerçekten. Ben ilk emzirmede çok garip hissetmiştim resmen gidiklanmistim. Hatta o gece uyku sersemi meme yerine Memenin yan tarafını tutmuştu resmen kan oturmuştu kan gün 😁 önemli olan memeyi ağzına doğru şekilde vermek. Direk emmeyi vermiyorsun önce memeyi yaklastiriyorsun o kokuyu alınca aranmaya başlıyor , ust dudak a memeyi dokundurup cekiyorsun yavaş yavaş ağzını açıyor ağzını kocaman açtığında hoop tıkıyorsun memeyi 😁😁😁 ilk çok garip geliyor ama 🤣🤣

Valla benden de geçmiş yemek ve yoğurt yaptım ben bittim 😀sırt ağrısı öldürdü beni
Bitmişiz biz 🤣
Haraket sayma olayına ben de girmedim ve herkes bahsedince doktoruma sordum günde kaç hareket normal diye. Bana dediği her bebek farklıdır anneyle bebek arasındaki bağ farklıdır. Sayı değil güçlü yada güçsüz hareket olması yeterli dedi.
Benim dr da benzer şeyler söyledi sayı falan yok dedi zaten anlarsın dedi sayı olayı stresli
Ev işi bitermiş mi yaaa 🤣🤣 ilahi sen 😁 bazı işler bitmesine yakın yeniden başlıyor 😁 tam bitti diyorsun aaa şuranın tozu suranin kiri derken yeniden başa dönmüş her şey
Aynı öyle oluyor maalesef dün çamaşırları katladim attım bugün yine bir sürü çamaşır yıkandı 🤣 Zaten evi her gün süpürüyorum istisnasız amaaaan bitmiyor 😏

Evet canm bebekler emme refleksiyle doğuyor zaten. Fena vakum yapıyorlar gerçekten. Ben ilk emzirmede çok garip hissetmiştim resmen gidiklanmistim. Hatta o gece uyku sersemi meme yerine Memenin yan tarafını tutmuştu resmen kan oturmuştu kan gün 😁 önemli olan memeyi ağzına doğru şekilde vermek. Direk emmeyi vermiyorsun önce memeyi yaklastiriyorsun o kokuyu alınca aranmaya başlıyor , ust dudak a memeyi dokundurup cekiyorsun yavaş yavaş ağzını açıyor ağzını kocaman açtığında hoop tıkıyorsun memeyi 😁😁😁 ilk çok garip geliyor ama 🤣🤣
Gerçekten çok garipp 🙈🙈 birde ilk çocukta sanki başka bir dünyaya geçmiş gibi 😂

Bütüüüüün dolap içleri indi yıkandı silindi yerleştirildi 1 haftadır. Evde ne kadar dolap varsa 😵‍💫 Allahtan annem yapıyor %70 ini bugün buzdolabını temizledim pert oldum benden geçmiş artik bu işler onu anladım 🙄
Hele bide dolap içleri işi miiii iyi bile 1 haftada halledebilmiş🧿, ben bütün dolap içlerini indirtip tekrar yerleştirticek olsam çocuk doğar o zamana🤣 gerekli birkaç dolap dökülecek bende diğerlerine hiç girmicem bile.
Bayılıyorum öyle hamarat kadınlara🌸 Annenin ellerine sağlık.

Hele bide dolap içleri işi miiii iyi bile 1 haftada halledebilmiş🧿, ben bütün dolap içlerini indirtip tekrar yerleştirticek olsam çocuk doğar o zamana🤣 gerekli birkaç dolap dökülecek bende diğerlerine hiç girmicem bile.
Bayılıyorum öyle hamarat kadınlara🌸 Annenin ellerine sağlık.
Annem olmasa ben asla ugrasmazdim zaten bu kadar sabır işi 🙄 o haftaici de geliyor sabahtan akşama kadar yapiyor bi şeyler 😿 en son kapi pencere dip köşe silinir artık kapatırız 🤢

Kızlar süt gelsin diye doğumdan sonra ılıktan biraz daha sıcak duş öneriliyor ya hani, eğer sezeryan olunacaksa hemen duşa giremeyiz, ve bu sıcak su torbalarından yanımızda olsa göğüsümüze koysak hafiften mesaj yapsak bir faydası olurmu sizce? Yoksa çok mu gereksiz?

Kızlar merhaba

Biliyorsunuz ben 34+0da doğum yaptım ki son 3 4 hafta ne kafam iyiydi ne de fiziksel olarak iyiydim bazı şeyleri almayı akıl edememişim bu sebeple

En önemlisi bu süt işi kızlar 🙈 ben o konuda hatalı davrandım hiç düşünmedim o konuyu kızım da hemen geldiği için ama bu sefer 2 gün hiç gelmedi 4. Güne kadar da damla damla geldi 😑 bende hippin emziren anne çayını içtim bol bol, bir de anne gazlı olmazsa bir tarif vercem o da şakır şakır süt getiriyor 👍 anne gaz olursa soğuk içecekler sancı yapıyor tavsiye etmem sıcak içecek daha mantıklı anneyi de üzmemek lazım 👍 Tarif kuru kayisi hoşafı: gün kurusu ve normal kayısı alın paketli de olur ben indirimde almıştım. 1 sise suyun (1ltlik sise var bende) içine eğer kayısı idiyse 4 tane gün kurusu 4 tane normal kuru kayısı koyup kaynayabilirsiniz benimkiler biraz ufak ufaldı biz ondan göz kararı 7ser koyduk koyu oldu olmadi köyü olursa siz de su eklersiniz 👍 şeker koymak yok kayısılar yumuşacık olana kadar kaynatın, sonra altını kapatın böyle içmek de faydalı ama lifli hale gelmesi daha iyi diyorlar bizde ondan blenderin corba yaparken kullanılan başlığıyla bir güzel kayısılar parcalanincaya kadar blenderdan geçirin 😊 sonra demir değdiği için bizde yeniden kaynatılır kaynadıktan sonra altını kapatın bu tarif inanılmaz süt yapar hatta doğumu belli olanlara 1 gün önceden yapılır hastaneye de götürülür bizde 😊👍

Benim sutum şuan için iyi ama çocuk sayısı fazla olduğu için yine yetmiyor ben de bu sebeple solgarin takviyesini alcam sipariş verdim bugün gelecek onu da kullandıktan sonra durumu size yazarım 😊

Bugünlük benden bu kadar erken doğdukları için bazı şeyleri erken kullanıp size bilgilendirme yaparım elimden geldiğince 😊

Bu arada bebekler benim kuvezde ben her seferinde soruyorum pişik oluyorlar mı diye soruyorum çünkü ben hastanedeyken bez hediye getiren çok oldu hepsini verdik hastaneye değişik marka kullandılar insan pişik olur gibi düşünüyor baby turco, bebem natural, sleepy bez ve sleepy, bebedor marka ıslak mendil verdik gelenlerden ama hiçbiri pişik yapmamış neden yapsın ki sık değişince pisik olmaz çocuklar şimdi zaten sürekli değiştirdiğimiz için bir durum olmuyor dediler azıcık umutlanıyorum 🤣 inşallah bez ayirmazlar 🤣🤣🤣 zaten bir yerden yardım da çıkmıyor mama ve bezde en uygun olanlar bizim çocuklara uysa çok iyi olacak 🙈🤣🤣🤣 8 günde üçü toplam 1 paket prematüre mama yemişler anne sütünü tercih ediyorlar diye her gün süt var mı diye arıyorlar bizi inşallah süt artsın da bebeklerime hem en sağlıklısı hem de en uygunu 😊👍🌸

Bu arada dua ediyorum sizlere inşallah zamanlı ve bir avazda doğumlarınız olur 😊🌸🤲
Merhaba canım çok güzel bilgiler vermişsin. Bebeklerini sağlıkla yanına alırsın inşallah 🥰
Doğuma hazırlık yaparken aldığın işine en çok ne yaradı ya da şunu almasaymışım dedğin bişey var mı?

Sezeryandan sonra sütüm gelmedi ve her 2 saatte bir hatta daha sık elektrikli pompa, Manuel pompa kullandım her emzirmeden sonra, gogus mesajları vs vs. Pompayi üzerime bağlasam yeriydi yani o derece. Kizima mama da verdim ama emmesi icin cok ugrasrim daha dogrusu sut gelsin diye. İlk zamanlarda ne kadar çok emzirirsen, sagarsan o kadar beyne süt üret mesajı gidiyor. Gogusler süt üretimine başlayınca kademeli olarak pompayi azalttım sadece fazla sütü boşaltma için kullandım ki kziimi çok sık emzirdim . Lahana mastıt e iyi geliyor sut kesme ile ilgili herhangi bir etkisini bilmiyorum . Fazla sütü olanlara günlük orantılı olarak süt kesen gıdalar var , en etkilisi nane, maydanoz. Orantılı tüketip ona göre dengelenebiliyor. Birde arkadaşımda çok süt üretimi olmustu. Doktor fazla sütü pompa ile değil de duşta elle sağım önermişti. Meme ne kadar boş olursa beyne süt üret mesajı o kadar hızlı gidiyor çünkü. Memeler tam boşaltmadan, ama mastit olmayacak şekilde bosaltarak elle sagim yapti. Sagimdan sonra soğuk kompres ve lahana ile kapattı mastit olmasin diye. Günde 1 veya 2 defa nane çayı içip sütü azalttı kademeli olarak sonra bu önlemlere gerek kalmadı. Kimilerinde de ne yaparsa yapsın sütü fazla geliyor.
Herkesin vücudu malesef ayni olmuyor. Ben sütüm gelsin diye 10 güne yakın neler çektim bilirim. O kadar yoğun pompa kullanmama rağmen hemde. Hiç kullanmasaydim belkide hiç gelmeyecekti. Herkesin süreci bir olmuyor.
Bende çok süt sağmıştım hep o tetikledi diye düşündüm sütüm 2-3 gün hiç gelmeyince panik olmuştum. Mastit çok kötü birşey sıtma olmuş gibi oluyordum koltuk altlarından tutun da göğüslerime kadar dokunamıyordum taş gibi oluyorlardı ve sağmama rağmen süt çözülmüyordu sıcak duş almak vs de geçici çözüm oluyordu. Ada çayı azalttı sütümü sonrada nefes alabildim çok şükür. Bi de tazyikli geldiği için çocuk hep boğulma tehlikesi yaşıyordu emmek istemiyordu ki emzirmeden önce de bir çay bardağı kadar önden elle sağıp alıyordum. Şunu öğrendim o süreçten doğal olan neyse onu yapacaksın, sağım yapmadan emzireceksin. Herkeste farklıdır tabi süt durumu ama çok abartmayın benim gibi onu demek istedim sadece. 😊

Kızlar süt gelsin diye doğumdan sonra ılıktan biraz daha sıcak duş öneriliyor ya hani, eğer sezeryan olunacaksa hemen duşa giremeyiz, ve bu sıcak su torbalarından yanımızda olsa göğüsümüze koysak hafiften mesaj yapsak bir faydası olurmu sizce? Yoksa çok mu gereksiz?
Yani faydası olur canım bence eğer hemen inmezse süt fayda ediyor sıcak diyorlar duşa sürekli girip çıkma olayı kolay olmayabilir ben mesela hastanede duşa giremem takıntım yüzümden

Yani faydası olur canım bence eğer hemen inmezse süt fayda ediyor sıcak diyorlar duşa sürekli girip çıkma olayı kolay olmayabilir ben mesela hastanede duşa giremem takıntım yüzümden
Her ihtimale karşı hastane çantasına su torbasını koyayım ben. Bu arada benim göğüslerimde hiç ağrı sızı sertleşme yok, sanki sütüm olmayacakmış gibi hissediyorum ve buna rağmen süt pompası makinesi v.s almadım. Sanırım almam lazım.

Her ihtimale karşı hastane çantasına su torbasını koyayım ben. Bu arada benim göğüslerimde hiç ağrı sızı sertleşme yok, sanki sütüm olmayacakmış gibi hissediyorum ve buna rağmen süt pompası makinesi v.s almadım. Sanırım almam lazım.
Sakın öyle düşünme düşünce gücü çok etkili bol bol sütüm olacak de benim de yok bi belirtim ara ara sızlıyor o kadar elektrikli pompa ben de almadim ilk etap için hastane tipi kiralicam sütün durumuna göre bi cihaz alıcam sonra canım

Ay evett esim de diyor ki cok şikayetlendin bak simdi sesi çıkmıyor :KK43:( üzüldüm böyle olunca insallah güc topluyordur🙈
Canım benim de hareketleri azalmıştı 2 gğn bekledim pıt pıt o şiddetli itmeleri vurmaları yoktu. Doktora söyledim 2 gün bekletme bundan sonra dedi. Baktın bir gün bile azaldıysa hemen gel dedi. Bu haftalarda son zamanlar artık tehlikeli olabiliyor dedi. Allah’a şükşr yoktu bişeyi ama beni de uyardı diyebilirim. Normalinden daha az hareket ediyorsa geleceksin ya da en yakın acil doktora gidip kontrol ettirmen lazım dedi. Şimdş takip ediyorum yine azalma olursa 2 gün aşka beklemem canım. Sen de doktorunla görüş herkesin bir olmuyor çünkü.

Kesinlikle sıcak su kaynar değil tabikide çokta ılık olmayacak ılıktan biraz sıcak. Benim de sütüm çöz az geliyordu annem beni duşa soktu hastanede şakır şakır gelmeye başladı sütüm. Aynısıkardeşimde oldu. Hatta bir arkadaşım da sütüm gelmiyor diye yazmıştı bana ona da söyledim eve gider gitmez duşa girdi hemen gelmeye başladı sütüm dedi kızcağız. Gerçekten sıcak duş çok faydalı aklınızda bulunsun

X