2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
sanırım benim de sizin ilk hamileliğiniz gibi çok karnım çıkmadı zaten rahmim biraz gerideymiş belki ondan da olabilir :KK70: aman bir şey olmaz ya benim oluşsa da önemsemezdim, sadece merak ettim oluşan var mı diye oluşsaydı da bir önemi yoktu :) doğumdan sonra emzirince kolay kilo verilir diyorlar ben tartıya çıkmıyorum 2 aydır moralim bozulur diye :KK70: :KK70:
Yani oluşan yerleri zaten kendim ve eşimden başka kimse görmüyor ben de takmak istemiyorum ama yine de bazen canım sıkılıyor 🙈 emzirmek kilo verdirir mi bilmem çünkü doğumdan sonra baya kalorili beslenip kilo almamıştım sabit kalmıştım ben. Belki normal beslensem kilo verirdim. Bu sefer bu şekilde yapacağım verilecek çooook kilo var 🤭🤭

Benim yan simit bölgemde 2 hafta evvel çatlama oldu. Bi 3 gün evvel de kasık kısmına yakın alt göbekte çatlama oldu. Zaten bu çatlayan yerlerim çok kaşınmıştı boş bulunup kaşıdım hatır hatır. Şuanlık başka yerde yok olmaması için yağlıyorum hergün ve kaşımıyorum artık. Oluşan çatlaklara da belki iyi gelir diye kantaron yağı sürüyorum. Hücre yeniler belki 🤷
Canım yağlar yüzeysel rahatlatıyor, yavaştan çatlamışsın devam etmemesi için sana tavsiyem çatlak kremi yada jel kullanman lazım. Krem ve jeller derinin içine işleyerek onarım yapabiliyor, oluşacak çatlağı önleyebiliyor fakat yağlar öyle değil.

Canım yağlar yüzeysel rahatlatıyor, yavaştan çatlamışsın devam etmemesi için sana tavsiyem çatlak kremi yada jel kullanman lazım. Krem ve jeller derinin içine işleyerek onarım yapabiliyor fakat yağlar öyle değil.
Öyle mi yağ da emilip tamir eder diye düşünmüştüm tüh. Çatlak kremi bakayım o zaman. Çatlaklar tazeyken müdahale edilince en azından görüntü hafifleyebiliyor diye biliyorum.

Öyle mi yağ da emilip tamir eder diye düşünmüştüm tüh. Çatlak kremi bakayım o zaman. Çatlaklar tazeyken müdahale edilince en azından görüntü hafifleyebiliyor diye biliyorum.
benim arkadaşım da yağ kullanmış ama o bebek yağı yine de çatlakları oluşmuş. ben lierac kullanıyorum henüz çatlama hiç yok tavsiye ederim ama yine de siz yorumlara da bakın belki memnun kalmayanlar da vardır yanlış tavsiyede bulunmak istemem :KK43:

benim arkadaşım da yağ kullanmış ama o bebek yağı yine de çatlakları oluşmuş. ben lierac kullanıyorum henüz çatlama hiç yok tavsiye ederim ama yine de siz yorumlara da bakın belki memnun kalmayanlar da vardır yanlış tavsiyede bulunmak istemem :KK43:
Teşekkür ederim ismini daha önce duymuştum ama hiç araştırmadım bakacağım şimdi 🙂

Bende yağ almak istediğimde eczacım uzun uzun anlatmıştı, çok yağ kullanmak istiyorsan kaysı çekirdeği yağı kullan demişti. Ama sadece kaşıntını hafifletir çatlak oluşumu önüne geçemez dedi.
Ben sana bu ürünleri tavsiye ederim, benim ablamda fena çatlak var mesala bende hiç olmadı, deri şeklimiz nerdeyse aynı, kuru bir cilde sahibiz. Bence benim bu ürünlere bir borcum var😅 tabii daha 32. Haftadayım ne olur bilinmez.
Çok kaşıntın oluyorsa Elancyl harika, bir kere sür 2 gün hiçbirşey sürme yani o kadar etkili
20230129_134224.jpg

Kızlar benim bebisin hareketleri azaldı gibi sanki acaba yerimi daraldı sabahtan beri minik minik kıpırdıyor o da sürekli değil😥

Bende yağ almak istediğimde eczacım uzun uzun anlatmıştı, çok yağ kullanmak istiyorsan kaysı çekirdeği yağı kullan demişti. Ama sadece kaşıntını hafifletir çatlak oluşumu önüne geçemez dedi.
Ben sana bu ürünleri tavsiye ederim, benim ablamda fena çatlak var mesala bende hiç olmadı, deri şeklimiz nerdeyse aynı, kuru bir cilde sahibiz. Bence benim bu ürünlere bir borcum var😅 tabii daha 32. Haftadayım ne olur bilinmez.
Çok kaşıntın oluyorsa Elancyl harika, bir kere sür 2 gün hiçbirşey sürme yani o kadar etkili
Eki Görüntüle 3199020
Teşekkür ederim hemen bakıyorum 👌

Eki Görüntüle 3199020
ben de 35.haftadayım lierac kullanıyorum henüz oluşmadı ama dediğin gibi ne olur bilinmez :KK70:

Kızlar benim bebisin hareketleri azaldı gibi sanki acaba yerimi daraldı sabahtan beri minik minik kıpırdıyor o da sürekli değil😥
Benimde şimdi öyle, geçmiş günlerde çok hareketliydi hatta burda şikayet etmiştim ne ara uyuyorki bu diye😅 ama bugün çok hafif hafif hareketleri var. Güç topluyor annesi tedirgin olacak birşey olduğunu düşünmüyorum.

Benimde şimdi öyle, geçmiş günlerde çok hareketliydi hatta burda şikayet etmiştim ne ara uyuyorki bu diye😅 ama bugün çok hafif hafif hareketleri var. Güç topluyor annesi tedirgin olacak birşey olduğunu düşünmüyorum.
Ay evett esim de diyor ki cok şikayetlendin bak simdi sesi çıkmıyor :KK43:( üzüldüm böyle olunca insallah güc topluyordur🙈

Kız ev işinin bittiği nerde görülmüş😅 bitsin diye çabalama bitmez o.
Bütüüüüün dolap içleri indi yıkandı silindi yerleştirildi 1 haftadır. Evde ne kadar dolap varsa 😵‍💫 Allahtan annem yapıyor %70 ini bugün buzdolabını temizledim pert oldum benden geçmiş artik bu işler onu anladım 🙄

Artık eskisi gibi rahat hareket edip dönemiyorlar canım. Ben de ayaktayken hissetmiyorum uzaninca başlıyor vurmaya bi de günü gününü tutmuyor büyüme atakları ile alakalı bence. Şu hareket sayma olayına ben hiç girmedim bence çok stresli zaten gün içinde hafifte olsa hissediyorsan sorun yoktur

Benim ilk dogumum pandemi doneminde (2020) olmustu,genel anestezi ile sezeryana alinmistim,uyandigimda dogumhanenin kapisinin onundeydim,uzerim ortulmus varis corabi giydirilmisti,on bes yirmi dk orda bekledikten sonra odaya aldilar,benden once bebegimi giydirip odaya cikarmislardi.Bunda insallah bir sorun olmazsa spinal olsun istiyorum en azindan dogumdan sonra ilk benimle ten temasi kurar bebegim☺️
Varis corapi.neden giydiriliyor acaba hic duymamistim

Bütüüüüün dolap içleri indi yıkandı silindi yerleştirildi 1 haftadır. Evde ne kadar dolap varsa 😵‍💫 Allahtan annem yapıyor %70 ini bugün buzdolabını temizledim pert oldum benden geçmiş artik bu işler onu anladım 🙄
Valla benden de geçmiş yemek ve yoğurt yaptım ben bittim 😀sırt ağrısı öldürdü beni

Artık eskisi gibi rahat hareket edip dönemiyorlar canım. Ben de ayaktayken hissetmiyorum uzaninca başlıyor vurmaya bi de günü gününü tutmuyor büyüme atakları ile alakalı bence. Şu hareket sayma olayına ben hiç girmedim bence çok stresli zaten gün içinde hafifte olsa hissediyorsan sorun yoktur
Haraket sayma olayına ben de girmedim ve herkes bahsedince doktoruma sordum günde kaç hareket normal diye. Bana dediği her bebek farklıdır anneyle bebek arasındaki bağ farklıdır. Sayı değil güçlü yada güçsüz hareket olması yeterli dedi.

X