2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar ben halen isime karar veremedim kapi susunu falan siparis edemedim. Yani Yiğit olacak ama Yiğithan mi Yiğit mi karar veremedim. Ailede kimisi Yiğit guzel kimisi Yiğithan guzel diyor oyle kaldim
abisinde Han varmı isminde :) bizde ikinci isim olarak Can var oyuzden miniğin de isminde Can olacak ama ilk isme tam alışamadım ben de :)

Kizlar ben halen isime karar veremedim kapi susunu falan siparis edemedim. Yani Yiğit olacak ama Yiğithan mi Yiğit mi karar veremedim. Ailede kimisi Yiğit guzel kimisi Yiğithan guzel diyor oyle kaldim
Canim soyadınız uzunsa yiğit kisaysa yigithan koy 😅

Kızlar 17 günde 600 gram almışım az mı acaba
Ben 2 ay olacak aynı kilodayım. 6.5 kilo almıştım devam ediyor. Şeker çıktığı için diyet yapıyorum ve kilo almıyorum aklım bebekte onunda kilo alımı yavaş. Dr bana genetiktir kilo alımı dese de içim hiç rahat değil. Minyon bi bebek olacak diyor, zaten karın çevremiz de 10 gün geride. Arter damarımızdan biri eksik oda tetikliyor galiba kilo alımını. Aklımda hep çocuk doğarsa hastanede yatacak hissi var. İnş yatmaz 🤲 oturduğum yerde değil başka bi ilde Doğum yapıcam. Kış ve 3 yaşında oğlum var. Hasta olabilir soğuktan. Bebeği orada nasıl bırakıp dönerim hiç bilmiyorum. İnş herşey yolunda giderde sıkıntı çıkmadan bebişimi alıp dönerim

Islak mendil ne aldınız kızlar ???
Ben bundan alicam canim, markası cok önemli değil ama içeriğinde mümkün olduğunca saf su ve pamuk olmasına dikkat edersin. Bazi bebek islak mendillerinde phenoxyethanol isimli kimyasal madde ya da parfüm olabiliyor

Eklentiler

• Screenshot_20230128_233240_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230128_233240_Samsung Internet.jpg
    125,5 KB · Görüntüleme: 41
Doğru emzirmeyle yara olmuyor canım. Ben yara nasıl yapılır, nasıl meme ucu yarılır, nasıl alerji yapılır hepsini kızımda öğrendiğimden acı tecrübelerim ilk günkü gibi aklımda. O yüzden ek hicbri şey almadım, gerek duyarsam hemen eşime aldırırım.
Nası oluyor o doğru emzirme anlatsa biraz ,en azından bi fikrim olur🙏

Canım çok teşekkür ederim netleşti kafamda benim göğüs ucum pek yok ama bebek emdikçe çıkar herhalde onu duruma göre alıcam kalkanı sipariş edicem ama kesin
Benim de ilk kizim dogdugunda gogus ucu hic yoktu,youtubeden bir video izlemistim siringayla sanirim yanlis hatirlamiyorsam gogus ucu cikariliyordu,google yazinca cikar.Bir de sagma makinasiyla sagdikca da gogus ucu cikiyor.

Nası oluyor o doğru emzirme anlatsa biraz ,en azından bi fikrim olur🙏
Dogum yapacaginiz hastanede muhakkak bebek hemsireleri vardir,onlardan yardim alin mutlaka.Bebek sadece gogsun ucunu degil,kahverengi kismin tamamini agzina almaki gogusler yara olmasin.

Ben 2 ay olacak aynı kilodayım. 6.5 kilo almıştım devam ediyor. Şeker çıktığı için diyet yapıyorum ve kilo almıyorum aklım bebekte onunda kilo alımı yavaş. Dr bana genetiktir kilo alımı dese de içim hiç rahat değil. Minyon bi bebek olacak diyor, zaten karın çevremiz de 10 gün geride. Arter damarımızdan biri eksik oda tetikliyor galiba kilo alımını. Aklımda hep çocuk doğarsa hastanede yatacak hissi var. İnş yatmaz 🤲 oturduğum yerde değil başka bi ilde Doğum yapıcam. Kış ve 3 yaşında oğlum var. Hasta olabilir soğuktan. Bebeği orada nasıl bırakıp dönerim hiç bilmiyorum. İnş herşey yolunda giderde sıkıntı çıkmadan bebişimi alıp dönerim
Benim kizimda hem seker hem tansiyon vardi,kizim da son haftalarda bes haftalik gerilik vardi,37+0 da 2020 gr dogdu.Cok sukur kuveze girmedi,gayet saglikliydi.Hic endiselenme yani,zayif bebekler daha iyi gelisiyor.Dogumdan sonra yasitlarini yakaladi zaten.Sadece daha sık kontrole gitmek nst girmek gerekiyor.Ben 33 den sonra doguma kadar uc gunde bir kontrole gittim.

Ilk hafta hassiyetim oldu, sonra devaminda ben de emzirme sutyeni ile gogus pedi kullanarak devam ettim. Petsiz olmuyor ki, uclar cok belli olmakla 🤷🏻‍♀️surekli sizintidan islaniyor disariya cikiyor pet koymayinca 🤭
Evet canım hatta ben doğuma 10 gün kala falan başladım pet kullanmaya sarı sarı akıyordu damla damla sütyenime yapışıyordu o yüzden ped kullandım kremleyipte öyle rahat ettim canım.

Ay darisi bana ... Ben de bu kontrolde kilo almamissin cumlesini duymak istiyorum 🙏🙃
Ben de ne zaman gitsem doktorumun “maşallah yine ağzımız boş durmamış yemişiz de yemişiz” demesini istemiyorum artık. Hayır aç kalıyorum artık akşam yatmadan önce yiyorum sabaha karşı açlıktan uyanıyorum midem boş sanki sesle bile gelitor gür gür yine de sapa sola döne döne zorla aç aç uyuyorum taki saat 10:30 a kadar kalkmıyorum bilerek. Kız okula giderken yiyordum erkenden şimdi onu da yapmıyorum yine kilo alıyorum. Napıyım yani aç kalayımda midem kendi çeperini mi yesin 😬

Ben de bağırma huyum olmadığı için yanımda gelir diyorum. Enerjimi bağırmak ile harcayamam o an

Senin boyun var, eminim hic kilo almamış gibi duruyordur
Ama ben anlıyorum kilo aldığımı çok zayıftım boyuma göre şimdi balık etli duruyorum. Hiç alışık değilim. Ama biraz daha alırsam yarmagül gibi olacağım eminim 😅😅🤣

X