2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
kızlar bugün kontrolüm vardı 34+4 2860 gr dedi boyu ve kilosu 36 hafta ile uyumlu dedi. :halay: :anne: Herşey normal çıktı çok şükür ben heterozigot mthfr yim oksapar 0,4 kullanıyorum o yüzden doğum şekli için hematolojiye yönlendirdi. Kan verdim sonuçlar çıkınca netleşecek kızım normal olmuştu inşallah bunda da problem yaşamam dua edin:dua: pozisyonu baş geliş nst de güzel çıktı ve nst sırasında karnım taş gibiydi sürekli hareket etti sertleşti ama sancı çıkmadı yine de
Bugün benimde kontrol vardı,33+0 2350 kg imiş minik oğlum 🥰Ben de oksapar 4 kullanıyorum,normal doğum problemli mi oluyor heterozigot olanlarda acaba 🙄 Benim de sertleşmem çok çok yoğun ve ağrım da iki gündür nst giriyorum ama sancı da çıkmıyor anlamıyorum 😬Valla ben böyle nasıl gidecek doğuma kadar bilemiyorum 😢

Bende de son 2 gündür var. Doktor düzenli aralıklarla olursa, su gelirse vs hemen ara dedi. Çarşamba nst de bir şey çıkmadı
Benim nstde de bişey çıkmamıştı. Bugün düne göre daha az ağrım oldu. 2 kere falan yokladı. Şuan iyiyim ağrım sancım yok. Ama tuhaf bir şekilde dışardayken sanki bacağımdan bir şeyler akıyor gibi hissettim hemen wcye girdim baktım bir şey yok. Çok tuhaftı psikolojik mi oldu bilmiyorum :/

Ben de çok yoğun yaşıyorum bu ağrıyı,bugün tekrar doktora gittim.Nst çektik sancı var ama doğum sancısı değilmiş.Bir de böbreğime mideme ciddi bir baskı var,çok ağrım oldu son bir haftadır.Ne kadar tarif etsemde ağrımı herkes normal bebek büyüyor, şu bu diyorlar ama çok dayanılmaz artık.Doktor bugün bu gidişle etken gelecek dedi bebek için bakalım artık😟
Bende son 2 gündür çıktı yoğunlaşırsa kontrole giderim dedim. Hemen hastaneye koşmaya alıştırmak da istemiyorum aslında kendimi. Çünkü yalancı sancı gibi görünüyor ve öyleyse devamı da gelecektir mutlaka. Bir de aynı şeyi yaşayan baya arkadaşımız varmış demekki normal bi durum 😬

ben 5 aylıkken gece bezini 6 aylıkken tamamen atmışım kızı da gündüzleri tuvaleti gelince wc ye tutup yavaştan alıştırıcam eylüle doğru da tamamen atmak istiyorum bakalım
Eskiler öyle anlatıyor ki ben yenilerde hiç görmedim 4/5 aylıkken bezi bırakanı 😀 annem diyor 8 aylıktınız çişinizi söylüyordunuz geldiği zaman sizi çişe tutuyordum diyor. Benim kız 1 yaşında bıraktı bezi 1,5 yaşında da gece takmayı bıraktım. Bir gün yatağına işemedi. Erkek kardeşim 5 yaşına kadar işedi yatağına 😀 4/5 aylıkken şu zamada bebeğin altına yapmaması çok zordur herhalde canım.

Muhtemelen yalancı sancılar canım. Az kaldı bebişlere kavuşmaya 😘😘
Arada kasılma gibimi nedir sertleşmem oluyor nefesim kesilir gibi oluyor kalbim sanki ağzımda atıyor bö tuhaf oluyorum günde 2/3 kez yalıyorum bu durumu sanırım minseo minseo da buna benzer sıkımtı yaşıyordu. Muayenem ve nstm iyi çıkıyor.

Ben de bebekle birlikte çıkmak istiyorum. Bebeğin işi bittikten sonra ne kadar durdunuz daha ameliyatta? Bekletsek üşür mü acaba. Ben oğlumla ilk karşılaşma anlarını görmek istiyorum.
Bebek çıktıktan sonra dikiş işlemleri vs15- 20 dk yakın sürmüştü. Sezeryanda pek birlikte çıkmak mümkün olmayabilir canım 😊 tabi yine tercih meselesi. Icersi çok soğuk diye ben istemedim soğukta beni beklemesini.

Bu gruptan nasıl doğum hikayeleri çıkacak çok merak ediyorum :KK48:
Ben 23 şubatta karda kışta hastaneye yetişmeye çalışırken arabada anamın donuna düşüvermişim :KK70: :KK70:
Nedense ben de olağan dışı bi doğum hikayem olacağını düşünüyorum ama umarım kızımla aynı kaderi paylaşmayız malum yine kışa denk gelicez🤣🤣🤣

Selam kızlar, benim de bugün kontrolüm vardı. Nst ye girdim. Doğum iznimi de aldım. Amirim 2 haftadır durumum çok kötü olduğu için evden çalış demişti sağolsun. Çoğul gebelere izin konusunda haksızlık yapılıyor maalesef. 30. haftada bizdeki bebeklerin kilosu en az 3 kilo oluyor. Bebeklerle ilgili hiç bir sıkıntı çıkmadı ama şekerim yüksek çıktı. Diyetten sıkıldığım için bozmuştum. Doktorum da şeker yüksek çıktığı için çok sinirlendi. Hiç soru soramadım. Diyabet polikliniğine yönlendirdi. Onlar da tekrar yatış yapalım dediler. Ben de önce bir yol gösterin dedim. Bir diyet listesi vermiyorlar, ilaç vermiyorlar, nasıl takip edeceğim söylemiyorlar. Yatmayınca başının çaresine bak diyorlar. Ben de her hastaneye gittiğimde idrar yolu enfeksiyonu oluyorum. Hastanenin temizlik durumu çok kötü. Her gittiğimde sabahtan akşama kadar bekliyorum bir paspas atan bile yok. Daha fazla hasta olurum diye yatmadım. Asistanı ikna edip insülin yazdırdık. Pazartesi tekrar diyet listesi için gideceğim.

Ah yavrum ya, benim oğlum gibi aynı. Çocuğun dudakları bile kıpkırmızıydı ateşten. Calpol asla fayda etmedi benimkine, parol bi nebze ama zamanı geçince ateş hoooop çıkıyordu gene net 3 gün sürdü, inşallah sizin hemen toparlanır
Ateşten dudakları sisip patladı canım 4 saat dönüşümlü calpol dolven vermemize rağmen. Umarım geçer çünkü uykusuzluktan yıkılacagim
3 günde toplam 5 saatle ayakta duruyordum bugün doktordan çıkınca eve gelip uyumusuz kızla 3 saat.
Canım ben her olctugum atesi saatiyle verdiğim ilacı saatiyle hep not aldım, onlara bakti yüksek atesi düşmesi lazımdı bu kadar ilaca dedi. Önce influenze a b test yapıldı, negatif çıktı. Ardından kan tahlilinde 43 crp çıktı. Ben beta testi istedim, ama 2 gündür antibiyotik (penisilin grubu) kullandığımız için hastalığın tedavisinde kullanıldığından test yüksek ihtimal negatif çıkacak dedi, ama içim rahat etsin diye yine yaptırdım 🙈 negatif çıktı. Ateş yüksek olduğundan calpol- dolven dönüşümünü ateş normalde 4 saatte bir ama ateş düşmezse 2saat -4saat -2 saat şeklinde başlayacağız dedi. Pazartesi ye kadar belirtin ateş düşmesi olmazsa pazartesi ek kontrol crp testi tekrar eğer enfeksiyon düşmezse daha güçlü bir antibiyotik dedi.

Bebek çantası olarak ne aldınız kızlar? Görsel atabilir misiniz fikir olsun henüz almamış olanlara ❤️
Poadas Unisex Kahverengi Bebek Bakım Çantası Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL Ben bunu aldım canım gayet geniş içi. Valiz gibi açıldığı için daha pratik olacağını düşündüm. Kullandıkça göreceğiz artık.
Selam kızlar nasılsınız. Ben son olarak biberon siparişi vereceğim ne olur ne olmaz aventin tercihimdir kızımda da kullandım. Çok şok memnun kalmıştım. Bu nasıl sizce bir de cam olanı da var. Cam ağır olur uykusersemi çocuğa çarpar vurur diye korkuyorum. O an yaşayanlar bilir az uyuya kalmıyorduk emzirirken elimizde olmadan. O yüzden diyorum ki siz neyi tercih ettiniz
Ben küçük avent in antikoligini aldım tecrübem olmadığı için ihtiyaç olursa deneyeceğim baktım olmuyo cam yada başka alırım. Deneye yanila artık
benim genel anesteziydi böyle bişey yaşamadım ama spinal ya da epidural olanlar mı daha cok yasıyor acaba, burda duydum ben de kızlardan
Ffbaci Ffbaci Ben doğum değil ama polip ameliyatında spinal oldum. Çektiğim baş ağrısi felaketti her akşam serum aldım neredeyse. Kahve içiyorum ama faydasizdi. Korkmuştum anestezi yaparken bi zarar mı geldi diye. Yaklaşık 10 gün aynı derece ağrı yaşadım. Sadece yattığımda iyiydi ayağa asla kalkamadım. Spinal anestezi de bu yaşanıyor ama yaşamayan da olabilir tabi. Şimdi aklımda sezaryen olursa hangi anesteziyi olucam sorusu var. Bebeği doğduğu ilk an görmek istiyorum ama o ağrıyı çekip bebeğimle ilgilenememek de korkutuyo 🥺

Eskiler öyle anlatıyor ki ben yenilerde hiç görmedim 4/5 aylıkken bezi bırakanı 😀 annem diyor 8 aylıktınız çişinizi söylüyordunuz geldiği zaman sizi çişe tutuyordum diyor. Benim kız 1 yaşında bıraktı bezi 1,5 yaşında da gece takmayı bıraktım. Bir gün yatağına işemedi. Erkek kardeşim 5 yaşına kadar işedi yatağına 😀 4/5 aylıkken şu zamada bebeğin altına yapmaması çok zordur herhalde canım.
Valla iş annede bitiyor bu konuda bence. Eskiden zormuş çünkü ellerinde bez yıkıyorlarmis anne de bebekten gelen sinyalleri takip edip tuvalet zamani tuvalete tuta tuta öğretiyormus erkenden. Bana göre de olması gereken o bizim altımıza pisleme gibi bi dogamiz yok. 1 aylık bebeklere uygulayıp bez kullanmayan anneler var bebekler o kadar zeki ki zaten onlar da rahata alışınca bez istemiyor taksan da altina yapmıyor :) ben bez sevmiyorum çok rahatsız edici geliyor bana... bu konuda çok bilgilendirici videolar ve makaleler var bakabilirsin sen de Şubat'ta da premanin kitabi cikacak alıp okuyacağım onu da. Bu arada benim bı tanıdığım 3 aylikten itibaren uyguladi tuvalet iletişimini ve 6 aylıkta bebek bezi tamamen attı tuvaleti gelince annesine sinyal vererek anlatıyor ve hemen tuvalete tutuyorlar o da ihtiyacını gideriyor :)

Ben 23 şubatta karda kışta hastaneye yetişmeye çalışırken arabada anamın donuna düşüvermişim :KK70: :KK70:
Nedense ben de olağan dışı bi doğum hikayem olacağını düşünüyorum ama umarım kızımla aynı kaderi paylaşmayız malum yine kışa denk gelicez🤣🤣🤣
Hay maşallah bize de nasip olsun 🤣 Kaçıncı çocuksun sen 🤣
Ateşten dudakları sisip patladı canım 4 saat dönüşümlü calpol dolven vermemize rağmen. Umarım geçer çünkü uykusuzluktan yıkılacagim
3 günde toplam 5 saatle ayakta duruyordum bugün doktordan çıkınca eve gelip uyumusuz kızla 3 saat.

Canım ben her olctugum atesi saatiyle verdiğim ilacı saatiyle hep not aldım, onlara bakti yüksek atesi düşmesi lazımdı bu kadar ilaca dedi. Önce influenze a b test yapıldı, negatif çıktı. Ardından kan tahlilinde 43 crp çıktı. Ben beta testi istedim, ama 2 gündür antibiyotik (penisilin grubu) kullandığımız için hastalığın tedavisinde kullanıldığından test yüksek ihtimal negatif çıkacak dedi, ama içim rahat etsin diye yine yaptırdım 🙈 negatif çıktı. Ateş yüksek olduğundan calpol- dolven dönüşümünü ateş normalde 4 saatte bir ama ateş düşmezse 2saat -4saat -2 saat şeklinde başlayacağız dedi. Pazartesi ye kadar belirtin ateş düşmesi olmazsa pazartesi ek kontrol crp testi tekrar eğer enfeksiyon düşmezse daha güçlü bir antibiyotik dedi.
Çok şükür canım en azından kafan rahatladı 🙏🙏🙏 doktor da güzel yönlendirmiş inşallah bi an önce kontrol altına alırsınız ateşi de 🙏 enfeksiyon düşmeye başlayınca ateşte kontrol altına alınır 🙏

Selam kızlar nasılsınız. Ben son olarak biberon siparişi vereceğim ne olur ne olmaz aventin tercihimdir kızımda da kullandım. Çok şok memnun kalmıştım. Bu nasıl sizce bir de cam olanı da var. Cam ağır olur uykusersemi çocuğa çarpar vurur diye korkuyorum. O an yaşayanlar bilir az uyuya kalmıyorduk emzirirken elimizde olmadan. O yüzden diyorum ki siz neyi tercih ettiniz
Ben de bunu ve bi büyük modelini aldım canım. Cam aldım ben plastik çok tercihim değil. Bir de lansinoh göğüs pompası almıştım içinden biberon da çıkıyor şimdilik yeter diye düşündüm.

Valla iş annede bitiyor bu konuda bence. Eskiden zormuş çünkü ellerinde bez yıkıyorlarmis anne de bebekten gelen sinyalleri takip edip tuvalet zamani tuvalete tuta tuta öğretiyormus erkenden. Bana göre de olması gereken o bizim altımıza pisleme gibi bi dogamiz yok. 1 aylık bebeklere uygulayıp bez kullanmayan anneler var bebekler o kadar zeki ki zaten onlar da rahata alışınca bez istemiyor taksan da altina yapmıyor :) ben bez sevmiyorum çok rahatsız edici geliyor bana... bu konuda çok bilgilendirici videolar ve makaleler var bakabilirsin sen de Şubat'ta da premanin kitabi cikacak alıp okuyacağım onu da. Bu arada benim bı tanıdığım 3 aylikten itibaren uyguladi tuvalet iletişimini ve 6 aylıkta bebek bezi tamamen attı tuvaleti gelince annesine sinyal vererek anlatıyor ve hemen tuvalete tutuyorlar o da ihtiyacını gideriyor :)
Ben de deneyeceğim kızım da çalışıyordum şimdi evdeyim uzun bir süre ablamla kardeşim çok uğraştı inşallah ben uğraşmam işimedir gelir yazın çocuklar bez takıp pişik olmaz en azındann hele kş ikiz kardeşim çok uğraştı eğitimler aldı kendisi de katıldı hatta. Çocuk kakasını çişini ifade ediyordu WC’ye oturtuyordu tutarak. Bekliyordu yapmıyordu. Yapmayınca yanlış sinyal diyordu içeriye gidiyordu çocuk 10 dk ya kalmaz olduğu yere yapıyordu bu uzun süre böyle sürdü😀 Ama uğraşan alıştıramayan bir sürü insan var. Hele bez fiyatlarından sonra dolar doğmaz wc he tutturacak anneler var. İnsanlar eski usule dönüyor elde yıkanan bezlerden kullanmak istiyorlar. Bizde çok erken bırakmışız mesela yürümeden önce çişimizi söylemeye başlamışız. Annem bez yetiştiremiyormuş o yüzden hep çile tuta tuta öğretmiş yine de geceleri bşr kaç defa kaçırmışız. Şimdi birazda kullan at yaptığımız için bizde esnek davranıyoruz. Özellikle çalışan anneler gerçekten onlara çok zor ben kızımla bir kaç saat vakit geçiriyordum hemen uyuyordu zaten 9 da 7 de evde oluyordum ancak sevip oynuyordum doyamıyordum hiç. Eskiden anneler hep başlarındaydı çocukların. Zaten çocukların başındayken çocuklar bazı şeyleri daha hızlı öğreniyorlar. Başkasına öğret diyemiyor insan

X