2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
1 ayda mi 5 kilo almissin. Kuruyemislere cok yuklendin isen ondan almissindir. Kuruyemis kilosu sonrasinda cabuk verilirmis oyle derler ne kadar dogru bilmiyorum da😁Sadece sana yaramamistie canim bebegin de saglikla gida aldi iste ne guzel😊
Cok tatlisin❤️ insallah... Veririm ondan yana suphem yok insallah da bebek biraz alsaydi bosa gitmemis olurdu 😁

Ben yapmiyorum ozel bi sey. Normal cikolata tutuyorum gelene. Evimde her zaman yaptigim sey zaten 🙃

Bugun kontrolum var benim. Cok heyecanliyim. Bakalim ne kadar buyumus tatli oglum 🐣❤️

Kizlar o kadar yedim hepsi bana yaramis. Yumurtalar, etler, kuruyemisler... Zaten biliyordum genetik tamamen bebegin kilosu ama denemis oldum icim rahat ettim. Bir ay onceki kontrolumde 63 idim suan 68 ve 5 kg almisim 🙈 doktor cok fazla bu dedi :KK70: :KK70: sonrakine almadan gel dedi :KK70: bebegim 1200 gr, 37 cm :) pozisyon almis ama daha doner dedi. 35 ten sonra genelde donmuyirlar dedi. Genital variste sorun olmaz doguma dedi. Bu arada dogum ucreti de 13.800 olmus :KK43: Son olarak doghane ve odayi gezip protokellerini de ogrendim. Kizim icin gece kalmaya izin vermiyorlar. Aaa nst de iyi cikti. Erken dogum riskin yok dedi doktorum. Haberler bunlar. Bu ay da spor ve diyete yuklenecegim. Kilo almadan gidecegim insallah 🤲 🙂
Hastanede kıyafet, ayakkabı falan çok çıkarıyor canım ya yoksa biz almıyoruz 😀😀
Senin de bebeğinde iyi olmasına sevindim, benim de erkek bu arada 🤭

Kizlar o kadar yedim hepsi bana yaramis. Yumurtalar, etler, kuruyemisler... Zaten biliyordum genetik tamamen bebegin kilosu ama denemis oldum icim rahat ettim. Bir ay onceki kontrolumde 63 idim suan 68 ve 5 kg almisim 🙈 doktor cok fazla bu dedi :KK70: :KK70: sonrakine almadan gel dedi :KK70: bebegim 1200 gr, 37 cm :) pozisyon almis ama daha doner dedi. 35 ten sonra genelde donmuyirlar dedi. Genital variste sorun olmaz doguma dedi. Bu arada dogum ucreti de 13.800 olmus :KK43: Son olarak doghane ve odayi gezip protokellerini de ogrendim. Kizim icin gece kalmaya izin vermiyorlar. Aaa nst de iyi cikti. Erken dogum riskin yok dedi doktorum. Haberler bunlar. Bu ay da spor ve diyete yuklenecegim. Kilo almadan gidecegim insallah 🤲 🙂
Kac haftaliksiniz? İlk kizim zayif dogdu,ne kadar dikkat etsem de yediklerime alacagini aldi.

benim ferritin 5 :KK70: hgb 10 ve doktorum sıkıntı yok diyor
benim hgb 8 iken ben bayılıyordum sen nasıl ayakta duruyorsun hamileyken :KK17: tansiyon sorunun bu yüzden olabilir mi ? Normalde doktorların en çok önemsediği şeydir aslında kan olayı bebeğin beslenmesi için de doğum sonrası bizim için de çok önemi var

evet canım ferritin düşük cıkmıs biraz. benim bir ay önceki kontrolde ferritin 39 cıkmıs bu ay 22 cıktı, beslenmemde değişen pek bişey yok yumurta her gün tüketiyorum, kan ilacını da aynı sekilde devam ediyorum ama bence bebişler büyüdüğü icin kan ihtiyacımız arttı oyuzden bu ay düşmüş olabilir. kan ilacını günde 2 kullanmak umarım yan etki yapmaz sende. ben kuru üzüm yemiyordum ondan alıcam, o da iyi kan yapıyor
Kuru uzum yiyorum ben. Ben de ac karnina.icemedim bu son haftalar ac karnina icmeye basladim bence ondan dusuk cikti. Bence de senin bebek buyudugu icin dusmustur.

evet canım ferritin düşük cıkmıs biraz. benim bir ay önceki kontrolde ferritin 39 cıkmıs bu ay 22 cıktı, beslenmemde değişen pek bişey yok yumurta her gün tüketiyorum, kan ilacını da aynı sekilde devam ediyorum ama bence bebişler büyüdüğü icin kan ihtiyacımız arttı oyuzden bu ay düşmüş olabilir. kan ilacını günde 2 kullanmak umarım yan etki yapmaz sende. ben kuru üzüm yemiyordum ondan alıcam, o da iyi kan yapıyor
bu arada benim de önceki kontrolde aşırı yüksekti hatta tırsmıştım ben buraya da yazdım çok yüksek bıraksam mı hapı diye. doktor da hayır aynı şekilde devam bebek kullanacak o kanı zaten dedi. ben de günde 1 içmeye devam ettim dediği gibi de kan ilacı almama rağmen sonraki kontrolde kan değerlerim daha düşük çıktı :)

Gözün aydın canım 1200 gr iyi değil mi ya aramızda 1 gün var benim dün 1300 cıktı doktor gayet iyi dedi çünkü bana da az gelmedi 😀 zaten bu haftalardan sonra kilo almaya başlayacak sona doğru bebisler daha.

nasıl yani sıkıntı yok mu ? kız nasıl yok doğumda en çok ihtiyacımız olan şey kan olacak
Valla öyle diyorlar beybi bilmiyorum ki ben bas ağrılarımın bundan olduğunu düşünüyorum mesela 🤔
Canim 5 referansin alti en dusuk 10 olmali şasirdim doktorun nasil olmus dusuk demiyor anlamadim. Aile hekimi de mi bir sey soylemedi
Hayır valla kimse bir şey demedi canımlar hgb alt sınırın altında degil o yüzden sıkıntı yok diyorlar bu gidişimde bir daha sorayım bakayım zaten gitmeden yine kan vericem daha da düserse damardan falan verirler herhalde 🫣

Valla öyle diyorlar beybi bilmiyorum ki ben bas ağrılarımın bundan olduğunu düşünüyorum mesela 🤔

Hayır valla kimse bir şey demedi canımlar hgb alt sınırın altında degil o yüzden sıkıntı yok diyorlar bu gidişimde bir daha sorayım bakayım zaten gitmeden yine kan vericem daha da düserse damardan falan verirler herhalde 🫣
çok şaşırdım cidden canım hamile olmasan bi nebze yine anlarım da hamilelikte kan değerlerin iyi bile olsa takviye veriyorlar misal ben

Benim de hgb 12.5 ben de ikiye cikarinca sasirdim. Meger ferritte demek bakmis sisteme de anemi kansizlik diye tanimlamis sor sen bir canim

Doktorum bana kansizlik var ferrumu kan ilacini gunde 2 kullan dedi. Ben de hemoglabine baktim 12.5 yaziyor onu kan degeri olarak biliyorum sanirim ferritin benim 13 onu mu kast etmis. CUnku ferritin referans araligi 10-291 yaziyor benim dusuk oluyor 13 araliga gore
Ben anlamadım benim Demir 10 çıktı Feritin de 2 baya düşük gerek yok ilaç kullanmana deri doktorum:/

X