- 23 Haziran 2022
- 3.811
- 6.634
- 37
Bilmem onu da al istersen san peliti kopyalamışlar gibi geldiYok yavrum elit madlen sütlü google a yazinca çıkıyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bilmem onu da al istersen san peliti kopyalamışlar gibi geldiYok yavrum elit madlen sütlü google a yazinca çıkıyor
Ben devlette normal doğum yaptım canım doktor soruyor sıkıntılı bişey var mı diye gidiyor sonra. Ebe iyiyse hastane de iyi oluyor. Benim ebem çok iyiydi. Çok rahat doğum yaptım. Bir saate yakın bana pelvik masaj yaptıDevlette normal doğum yapan var mı veya özel ve devlette her ikisinde normal doğumu deneyip fikir beyan edebilecek olan var mı ? Devlet hastanesinde normal doğum kötü mü gerçekten doktorda normal doğumda bulunuyor mu yoksa riskli bir durum var ise mi gelıyor yalnızca
Yok canım Pelit Eliti kopyaladı. Elit çoook eski bir çikolata markasıBilmem onu da al istersen san peliti kopyalamışlar gibi geldi
Ondan istemistir doktor,insallah bir sorun cikmaz.Malatyali misiniz? Benim ailem de ordaEvet vermiştim. Mikroprotein 69 yazıyor
Canim bu söylediğin aklıma takıldı. Hamileligin son doneminde Anemi normal olabilir ama müdahale edilmemesi bana pek mantıklı gelmedi. Şöyle bir yazıya ulaştım vaktiniz olursa bir göz atarsınızCanım ben de gebeliğin son döneminde aneminin normal olduğunu okumuştum. Hatta müdahale edilmemesi gerektiğini.. bir açıklaması vardı ama hatırlamıyorum. Doğuma 9 hgb ile girip 1 ay sonra tekrar 13 olmuştu benim. Yine ilaçsız.. anlamadım ben de
Geçmiş olsun. Enfeksiyonu hangi değerle tespit etti doktor? Benim idrarda 5 eritrosit çıktı ama kültürde üreme olmadı. Enfeksiyonum var mı bilemedim :/Kızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmış hiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım
Canım mesajı şimdi gördüm. Muhtemelen kullanmışsındır. İyi geldi mi. Ben kaç defa kullandım. Genelde iyi geliyordu. Ama en son enfeksiyon çok ilerlemiş hastane de yattım. İlaç fayda etmedi.Kızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmış hiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım
İyi yapmışsın canım.Biliyorum canım o yüzden kesinlikle almadım Pelit olacak şekilde anlaştım.
Ben hamileligimin baslarinda cay dan kahveden baya tiksinmistim icmiyordum. Ama şu sira acayip caya kahveye dustum. Kahvaltida buyuk kupa cay Ama bugun biraktim icmeyi. Demir ne kadar.önemliymis ya erken doğuma kadar risk var demekKızlar Dr banu çiftçi nin sitesinden aldim aşağıdaki yazıyı, c vitaminiyle alınması gerektiğini biliyorsunuzdur belki, bazı takviyelerde zaten demir & c vit birlikte oluyor ama aklınızda olsun portakal suyuyla alınırsa ya da başka bir c vit kaynagiyla, demir emilimi daha fazla olacaktir.
Normal bir gebelikte toplam demir ihtiyacı ekstradan 1 gr kadardır. Bu miktar, bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ve artan kan yapımında kullanılmak üzere, alyuvarların demir ihtiyacı için kullanılır. Gebeliğin ikinci yarısından sonra artan bu demir ihtiyacı günlük ortalama 6-7 mg kadardır. Toplamda, gebelikteki günlük demir ihtiyacı 30 mg a ulaşır. Bu doz, besinlerle yeterli alınamayacağı için, takviye olarak alınmalıdır.
Diyette demirden zengin besinler, kırmızı et ve baklagillerdir. Özellikle karaciğer, demirden en zengin besin olsa da yüksek oranda vitamin A içerdiği ve bebeğe zarar verebileceği için, sınırlı miktarda tüketilmelidir. Yemekle ya da hemen sonrasında çay ve kahve tüketimi, demir emilimini azaltırken, C vitamini, demir emilimini ortalama 6 kat artırır. Örneğin, demir hapınızı, portakal suyuyla alabilirsiniz. Yine kalsiyum da demir emilimini azalttığı için, süt ürünleri, ya da kalsiyum takviyeleri, yemeklerle alınmamalıdır.
Aslında gebelik süresince, kısıtlı olan demiri kullanmak için çok sayıda mekanizma oluşturulur. Örneğin, demirin anne adayının bağırsaklardan emilimi artırılır. Veya anne adayının demir düzeyleri düşse de bebek parazit gibi davranarak, kendine gereken demiri çeker.
Tüm bu koruyucu mekanizmalara rağmen, gebelik boyunca artan demir ihtiyacının anne adayının depolarından veya gıdayla sağlanması zordur, yeterli gelmez. Kan hacmini artırabilmek için en fazla ihtiyaç, 20. Haftadan sonra oluşur. Kan demir düzeyleri normal olan anne adayına, gebeliğin ikinci yarısından itibaren takviye demir verilmezse, kan değerleri hızla düşecektir.
Bu sebeple kan sayımında değerleriniz normal olsa da, kansızlığınız olmasa da, 20. Haftadan sonra demir takviyesi (kan ilaçları) gerekir.
Kansızlık durumunuz varsa ve bu kansızlığın sebebi, demir eksikliği anemisi olarak saptandıysa, gebelik öncesi zaten kullandığınız demir haplarınıza, gebeliğin başından itibaren devam etmelisiniz.
Gebelikte demir eksikliği olursa, bebek için artan riskler, erken doğum ve düşük doğum ağırlığıdır. Aynı zamanda doğuma girdiğinizde kansızsanız, doğumdaki kan kaybı, kan naklini gerektirebilir. Bir çalışmada da gebelikte kansızlık, doğum sonu depresyonla ilişkilendirilmiştir. Bebeğiniz her ne kadar anne karnında kendini korusa da, uzun dönem sağlığı ile ilgili riskler oluşabilir.
Demir takviyesi (kan ilaçları) yan etki olarak kabızlığa yol açabilir. Gebelik zaten kabızlığı artırıcı bir durum oluşturduğu için bu konuda gerekli önlemleri almalısınız. Ya da doktorunuza bu durumu belirtip, daha az rahatsızlık veren demir takviyelerine geçebilirsiniz.
Unutulmaması gereken bir diğer konu da, demir ilaçlarının dışkınızı siyah renge dönüştürebilmesidir.
Demir takviyesine doğumdan sonra da 3 ay boyunca devam edilmesi, doğum sonrası, gebelik öncesindeki demir depolarınıza ulaşmanızı sağlar.
Çay kahveden ben de tiksinmistim simdi ara ara iciyorum ama hala mesafeliyim :) Cayin yerini tutmaz ama kusburnu, ıhlamur a şans ver canim :) Hem doğum esnasında da önemli hem de bebeğin ileriki sağlığı için çok önemliymiş. Valla arada hapı içmeyi unutuyordum ben de şimdi gerekirse alarm kurucamBen hamileligimin baslarinda cay dan kahveden baya tiksinmistim icmiyordum. Ama şu sira acayip caya kahveye dustum. Kahvaltida buyuk kupa cay Ama bugun biraktim icmeyi. Demir ne kadar.önemliymis ya erken doğuma kadar risk var demek
Bilmem onu da al istersen san peliti kopyalamışlar gibi geldi
Sen pelit alırsın ama cenazene elit gelir leedong haniiiiimYok canım Pelit Eliti kopyaladı. Elit çoook eski bir çikolata markası
Benim eritrosit 12, bugün kültür verdim Pazartesi belli olacak. İlaci henüz kullanmadım. Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun ☺Geçmiş olsun. Enfeksiyonu hangi değerle tespit etti doktor? Benim idrarda 5 eritrosit çıktı ama kültürde üreme olmadı. Enfeksiyonum var mı bilemedim :/
Canım mesajı şimdi gördüm. Muhtemelen kullanmışsındır. İyi geldi mi. Ben kaç defa kullandım. Genelde iyi geliyordu. Ama en son enfeksiyon çok ilerlemiş hastane de yattım. İlaç fayda etmedi.
2 hafta önce bende olmuştu, doktoruma yazmıştım, magnezyum kullanmamı söyledi, ve magnezyum kullandığımın ertesi günü birdaha hiç olmadı.Kızlar merhaba sizlere de arada böyle hafif adet sancısı gibi bir sancı giriyor mu normal mi acaba
Magnezyumda kullanıyorum aslında ama gece yatarken bir iki kere muhakkak oluyor2 hafta önce bende olmuştu, doktoruma yazmıştım, magnezyum kullanmamı söyledi, ve magnezyum kullandığımın ertesi günü birdaha hiç olmadı.
Ahaha vall kim kimi kopyaladı bilmem ama hakkını vermişler o zamanYok canım Pelit Eliti kopyaladı. Elit çoook eski bir çikolata markası
Sadece kasıklarında mı oluyor canım, yoksa bildiğin adet ağrısı gibi, bel-bacak-kasık komplemi?Magnezyumda kullanıyorum aslında ama gece yatarken bir iki kere muhakkak oluyor
Sadece adet sancısı bel ve bacakta değil çok şükür inşallah yoktur insan endişeleniyor hemenSadece kasıklarında mı oluyor canım, yoksa bildiğin adet ağrısı gibi, bel-bacak-kasık komplemi?
Doktoruna yaz, belki magnezyumu 2 ye çıkartır, belki idrar kültürü ister. Ciddi birşey olacağını zannetmiyorum.