2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bi sor istersen canım magnezyumu seni baya rahatlatır sodadaki magnezyum yeterli gelmiyor çünkü, sancı cekmektense basit önlemler almakta fayda var
Çok sağol canım haftaya cuma kontrolüm var bizim doktor çok ilaç yazan biri değil ama sorayım bir yazdırayım

Kızlarrr bakın burda tontiş birileri var Maşallahınızı alırız teyzeleri 🧿🤭 Oğluşum yüzünü gösterdi bize uyuyordu babasına benziyor görür görmez doktora şey dedim şaşkınlıkla eee bu aynı babası bana benzemiyor ki dedim güldük 😂😄😄 2 haftada 300 gr almış 1600 olmuş 30.haftadayız doktorum gayet iyi dedi 🙏 Muayene de iyi geçti çok şükür bir sıkıntımız yok hamd olsun 🤲🏻💕

Eklentiler

• IMG_20221228_200502.jpg
    IMG_20221228_200502.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 65
Kızlarrr bakın burda tontiş birileri var Maşallahınızı alırız teyzeleri 🧿🤭 Oğluşum yüzünü gösterdi bize uyuyordu babasına benziyor görür görmez doktora şey dedim şaşkınlıkla eee bu aynı babası bana benzemiyor ki dedim güldük 😂😄😄 2 haftada 300 gr almış 1600 olmuş 30.haftadayız doktorum gayet iyi dedi 🙏 Muayene de iyi geçti çok şükür bir sıkıntımız yok hamd olsun 🤲🏻💕
Maşallah oğluna 🧿 benzeme hakkını babadan yana kullandığına göre isim koyma hakkı sana ait 😂

Ayseee1987 Ayseee1987 canım sana yazacaktım unuttum ya magnezyum olarak wellcare b6+magnezyum kullanıyorum uzun süredir. Sabahları içiyorum ben
Teşekkür ederim canım. Dr. uma yazdım magnezyum olarak Magosit al dedi. Aldım şimdilik bunu kullanayım. Seninkini kaydettim, iyi gelmezse senin yazdığınıda denerim.
Seninki şaşe mi, hap mı? Şaşeler daha mı iyi acaba.

Teşekkür ederim canım. Dr. uma yazdım magnezyum olarak Magosit al dedi. Aldım şimdilik bunu kullanayım. Seninkini kaydettim, iyi gelmezse senin yazdığınıda denerim.
Seninki şaşe mi, hap mı? Şaşeler daha mı iyi acaba.
Gelir gelir canım. Benimki hap formunda şase hiç kullanmadım ama icerik ve mg lari aynı diye biliyorum ben

Kızlar sabah doktoruma yazdım da kolestazda tüm vücutta kaşıntı olur dedi benim tüm vücut degil sırtım özellikle. Cildiyeye görün dedi. Ama tabiki sabah gittim kan da verdim içim rahat etsin diye, cildiyeden de randevu aldım haftaya için bakalım ne diyecek. Gece stres yaptım uyuyamadım🙇‍♀️
Merhaba basından beri bendede var ilk 5 aya kadar avuc içi ve ayak tabanımda oluyordu sonra sırtta da ve kollarımda ellerimde bazen bacaklarımda olmaya basladı bazen artıyor bazen azalıyor, soguk algınlıgı felan olduğumda artıyor onu farkettim cildiyeye gittim kurdesen (ürtiker) dedi gebelikte sık görülürmüş allerset verdi kullanıyordum cok rahatsız oldugumda sonra alıstım suan oluyor ama eskisi gibi cok değil bazdn asırı alevlenıyor o zaman allerset alıyorum gecıyor normalmiş gebelikte görülürmüş bazen dedi doktorum

Kizlar gebeligimin basindan bu Yana bulantili dönemleri de dahil her gun en az bir yumurta yedim. Her gun peynir mutlaka bolca yiyorum. Sut de iciyorum. Meyve muz vs ne varsa, ceviz her gun 3 tane... Avakado surekli yedim hala da... kivi ananas suanda...Kisacasi cidden saglikli besleniyorum. Ancak bebegim 2 ya da 3gun geri cikiyor surekli 🤷🏻‍♀️ Dr kaan kocatepe dio ya, ne yerseniz yiyin genetik neyse o, yemek birazcik etkiler. En iyi kaniti benim :KK70: o yuzden bunlara takilip yiyemiyorum diye kendinizi suclamayin bence... Saglikla gelsinler yeter 🐣🤲🌿
Aynen katılıyorum canim tabiki sağlıklı beslenmek önemli ama bebislerin kilolarina direkt etkisi olmadığını düşünüyorum doktorumda aynı şekilde teyit etti, sağlıklı beslenebiliyorsaniz ne âlâ, ama beslenemiyorsaniz kendinizi suçlamayın

Yulaf şöyle ise yarıyor; beslenme şeklinde dengeyi sağlamak gerekiyor, genelde protein ağırlıklı besleniyoruz. Ben kaliteli karbonhidrat grubunda yulafi tercih ediyorum. Karabuğday, çavdar, kepek gibi düşünün glisemik indeksi düşük kaliteli karbonhidratlar grubundalar. Uzun süreli tokluk sağlıyor.
Tüketim şekline gelince; yulafi rondoda çekip omletin icinde tüketebilirsiniz. Yine rondoda un haline getirip pankek / krep yapabilirsiniz. Bir de kuru meyvelerle yulaflı fit tatlı tariflerine de göz atabilirsiniz internette bolca var 🙂 lif içeriği yüksek olduğu için kayısı kurusuyla, gebelik kabizligina da bire-bir 🤰😊
Bende yulafı şöyle denedim beğenerek yedim.
4 kaşık Yulaf, 2 kaşık yoğurt ve 1 yumurta.
Hepsini birleştirip rondoda çektim, tavaya çok az zeytinyağı sürdüm, ve ısınınca tüm karışımı tavaya döktüm, önlü arkalı pişirdim. Kısacık sürede hazır oldu. Gerçekten ekşi mayalı bazlama gibi oldu🤣🤣 bazlama sevenlere tavsiye ederim kızlar😋

Son düzenleme:
Erkek dediğin babaya benzer😅 Maşallah canım🧿🧿

Merhaba basından beri bendede var ilk 5 aya kadar avuc içi ve ayak tabanımda oluyordu sonra sırtta da ve kollarımda ellerimde bazen bacaklarımda olmaya basladı bazen artıyor bazen azalıyor, soguk algınlıgı felan olduğumda artıyor onu farkettim cildiyeye gittim kurdesen (ürtiker) dedi gebelikte sık görülürmüş allerset verdi kullanıyordum cok rahatsız oldugumda sonra alıstım suan oluyor ama eskisi gibi cok değil bazdn asırı alevlenıyor o zaman allerset alıyorum gecıyor normalmiş gebelikte görülürmüş bazen dedi doktorum
Büyük ihtimal benimki de aynı sorun canım evet gebelikte çok görülüyormuş cildiyeye gidip sorucam bakalım ne diyecek merakla bekliyorum ben de

Kızlar dün tansiyonum cıktı yine bir önceki gece dogru düzgün hiç uyuyamadım ondan mi artık danışan almak mi beni zorluyor bilmiyorum kısa bir süre 14 ü gördüm sonra 13 e düştü su an da 13 seviyesinde. Doktoruma yazdım takip edelim dedi rapor aldım iki gün dua edin sıkıntı yasamayım çok korkutuyor bu tansiyon işi beni.

Teşekkür ederim🥰 peki 2 haftada bir çağırmaya ne zmaan başlıyor doktorlar bilginiz var mı🌸
32 den sonra genellikle 2 haftaya 1 çağırıyorlar canım
Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
canım ben sütü hiç sevmem onun yerine peynir yoğurt tüketmeye çalışıyorum.
Selam arkadaşlar, uzun süredir giremiyordum . Pazartesi akşamı aniden karnım tahta gibi sertleşti çocuk hareket etmedi bi süre çok panikledim. (Daha önce plesanta ayrılması yaşadığım için hep diken üstündeyim 😔)
Acil gittim acil yatış verdiler sürekli ultrason nst ye girdim çok şükür iyiydi bebiş ama o korku bana yetti, bir gece kaldım dün akşam taburcu oldum. Bu aralar çok kasılmalarım oluyor ve çok çabuk yoruluyorum. 37 başında nasipse doktor alıcak. 6 hafta nasıl geçecek bilmiyorum Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize🤲🤲🤲
çok geçmiş olsun canım benim Rabbim bir daha yaşatmasın sağlıkla gelsin bebeğin inşallah :dua:
Kizlar gebeligimin basindan bu Yana bulantili dönemleri de dahil her gun en az bir yumurta yedim. Her gun peynir mutlaka bolca yiyorum. Sut de iciyorum. Meyve muz vs ne varsa, ceviz her gun 3 tane... Avakado surekli yedim hala da... kivi ananas suanda...Kisacasi cidden saglikli besleniyorum. Ancak bebegim 2 ya da 3gun geri cikiyor surekli 🤷🏻‍♀️ Dr kaan kocatepe dio ya, ne yerseniz yiyin genetik neyse o, yemek birazcik etkiler. En iyi kaniti benim :KK70: o yuzden bunlara takilip yiyemiyorum diye kendinizi suclamayin bence... Saglikla gelsinler yeter 🐣🤲🌿
canım genetik etki beslenmeden bence de çok daha önemli gibi benim kızımda da bu bebeğimde de hep 10 gün önde çıkıyor hafta içi çalıştığım için yumurta peynir tüketemiyorum sadece hafta sonları yiyorum gün içinde tabiki sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum ama muz asla yiyemiyorum sindirim sorunu yaşatıyor diye ama kızım 3600 doğdu 38+3 de doktor buda öyle doğar diyor ama eşimde bende kilolu doğmuşuz ve aile de minyon kimse de yok o yüzden önemli olan sağlıklı olması kilo her şekilde alınıyor zaten doğduktan sonra çok daha hızlı toparlanıyorlar sen sağlıklı beslenmene devam et gerisine çok takılma bence :super:
Maşallah canım sağlıkla büyüsün sağlıkla gelsin inşallah :nazar:

Kızlar dün tansiyonum cıktı yine bir önceki gece dogru düzgün hiç uyuyamadım ondan mi artık danışan almak mi beni zorluyor bilmiyorum kısa bir süre 14 ü gördüm sonra 13 e düştü su an da 13 seviyesinde. Doktoruma yazdım takip edelim dedi rapor aldım iki gün dua edin sıkıntı yasamayım çok korkutuyor bu tansiyon işi beni.
çok geçmiş olsun canım 3. trimester artık hepimizi zorlamaya başladı takip et ama kendini çok strese sokma bence stres de en büyük etkenlerden birisi inşallah hiç sıkıntı olmadan atlatırsın bu dönemi :dua:

Guzel gecti cok sukur,basindan beri ara ara agrim oldugu icin cok normal dedi,bobreklerde bir sorun yok,buyudugu icin veya gaz sancilari oldugu icin olabilir dedi.Bugun iyiyim,dun okulda nobetciydim cok ayakta kaldim ondan oldu galiba.
Hocam mesajınızı yeni okudum nobetciyim demişsiniz kaç haftaliksiniz 24 ten sonra nöbet tutulmuyor

Geçmiş olsun canım bence cilt olayı felan da stres yaptırmış olabilir stres en büyük tetikleyici.insallah yükselmez bir daha dikkat et stres yapma kendine

Senin çilen de tansiyon oldu ya :KK43: daha önce hiç tansiyon sorunun var mıydı canım gebelikten önce falan ? İnşallah düzene girer dinlen biraz. Kaç danışan alıyosun günde devlette miydin sen ? 32 De çık izne bekleme 37 yi sen son haftalar çünkü daha zor olur

Allah korusun ,çok gecmıs olsun farkında olmanız cok önemli önlemi alınabılıyor cunku , nasıl anladınız peki belirti verıyor mu

X