2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
dely dely yavruşu beslemenin ve kilo almamanın yolu var; yalnız bir yerden sonra fazla monoton bir beslenme şekli oluyor canım :KK43: bizim ki 6. aydan beri 1 buçuk hafta ilerden gidiyor.
Tavsiyem; yeşil yapraklı sebzeleri muhakkak tüketmen. Brokoli / Ispanak/ kabak/ marul/ maydanoz/ enginar/ kereviz (ben brokoli ve karnabaharı buharda haşlayıp limon tuz zeytinyağı ile haftada 3 yemeye çalışıyorum)
Yumurta ( imkanin varsa günde bir kez ; kilo kontrolü içinse yalnızca beyazını tercih etmek gerek)
Probiyotik içerikli sade kefir/ sade yoğurt
Yulaf/ Süt /çiğ kuruyemiş
Baklagillerin hepsi ve en önemlisi mercimek/ nohut
Avakado
Kırmızı et/ hindi / balık ve tavuk
Not aldım canım bunları çok saol :KK68: 🙏
Yeşil yapraklı sebzeleri çok yiyebileceğimi sanmıyorum. Pek sevmem doğrusu. Ispanak, kabak ve karnabaharı yemek olarak yapıyoruz öyle yiyebiliyorum. Brokoli en fazla çorba olur. Salata pek yapamıyoruz 🙈 Oldukça nadir. Dışarda tavuklu salata falan yiyebilirim ama onun da yıkanmasına güvendiğim bir yerlerde yemeliyim.
Diğer dediklerin tamamdır. Yıllardır sağlıklı beslenmeye çalışıp çalışıp, bırakıp bırakıp :) geri başlayıp.. sonra tekrar bırakıp falan :) böyle bir beslenmem olduğu için.. Aslında biliyorum da işte. Uygulama kısmı sıkıntı oluyor. Fast foodlar gözümü alıyor:KK48: ama dediğim gibi diğer dediklerini severim de. Bu yüzden dikkat de ederek şu 3 haftayı bir geçireyim bakalım. İnşallah güzel bir fark olur sonraki kontrolde yavruşta 🥰🙏
Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
Ben de içmiyorum ama aklıma gelmiyor, biraz da ondan. İçsem iyi oalcak çünkü yoğurt da yemiyorum fazla. Sütü yoğurda tercih ederim.
Yumurta çoook farkediyor mutlaka her gün en az 1 tane ye bence... Onun dışında ette bebeğe çok yarıyor. Hamurişi hiç bi işe yaramaz. Onun haricinde muz+kaşar peyniri. Ben yumurta,tahin,muz düzenli yediğimden beri ilk kez haftasından önde çıktı bence bunlar söylendiği gibi baya etkili.
Bir kaç gün sabah yumurta yedim ama devam ettiremedim :KK51: Hiç canım istemiyor ya.. Zorlayayım bari kendimi.. Puuff..! Muz ve kaşar severim ama.. Tahini nerede kullanıyorsun bak onu da severim. Kilo yapmaz mı ya 🙈 Muzun üstüne döküyordum biraz aslında, diyet yaparken tatlı niyetine olsun diye. Bak öyle olabilir evet.. Ay mutlaka dikkat edeceğim artık ya.. 3 hafta sonra bakalım neler değişecek.. 🙏
ben de bu şekilde tüketeyim kabarıp şişmemesi sıkıntı olmaz heralde :KK70:
Kabarmayınca tadı çok kötü oluyor ya bence 🙈 ama belki seversin tabi.. Benim öyle asla boğazımdan geçmiyor :)
Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.
Oğlum ne yoğurt yer ne peynir 🤦‍♀️ He sadece tostun içinde erimiş peynir yiyor peynir olarak. O yüzden süt içtiği için şükür diyoruz. İçsin istiyorum vallahi. İnşallah da devam eder. Bir şekilde bir şeyler alıyordur herhalde ondan, napalım..

Son düzenleme:
Bir kaç gün sabah yumurta yedim ama devam ettiremedim :KK51: Hiç canım istemiyor ya.. Zorlayayım bari kendimi.. Puuff..! Muz ve kaşar severim ama.. Tahini nerede kullanıyorsun bak onu da severim. Kilo yapmaz mı ya 🙈 Muzun üstüne döküyordum biraz aslında, diyet yaparken tatlı niyetine olsun diye. Bak öyle olabilir evet.. Ay mutlaka dikkat edeceğim artık ya.. 3 hafta sonra bakalım neler değişecek.. 🙏
Ben de zorla yiyorum ama her sabah yiyorum zorlaya zorlaya peynirle kaktiriyorum🤣 Tahini de kahvaltıda yiyorum canım içine 1 çay kaşığı balla tatlandirirak. Muz ile smoothie yapıyorlar onu da deneyebilirsin muz,ceviz, yoğurt,bal, yulaf
Kabarmayınca tadı çok kötü oluyor ya bence 🙈 ama belki seversin tabi.. Benim öyle asla boğazımdan geçmiyor :)
Ben iki türlü de sevmiyorum ya🥵 ama faydalıysa denerim napim artık 🥲

Selam arkadaşlar, uzun süredir giremiyordum . Pazartesi akşamı aniden karnım tahta gibi sertleşti çocuk hareket etmedi bi süre çok panikledim. (Daha önce plesanta ayrılması yaşadığım için hep diken üstündeyim 😔)
Acil gittim acil yatış verdiler sürekli ultrason nst ye girdim çok şükür iyiydi bebiş ama o korku bana yetti, bir gece kaldım dün akşam taburcu oldum. Bu aralar çok kasılmalarım oluyor ve çok çabuk yoruluyorum. 37 başında nasipse doktor alıcak. 6 hafta nasıl geçecek bilmiyorum Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize🤲🤲🤲

Ben de zorla yiyorum ama her sabah yiyorum zorlaya zorlaya peynirle kaktiriyorum🤣 Tahini de kahvaltıda yiyorum canım içine 1 çay kaşığı balla tatlandirirak. Muz ile smoothie yapıyorlar onu da deneyebilirsin muz,ceviz, yoğurt,bal, yulaf

Ben iki türlü de sevmiyorum ya🥵 ama faydalıysa denerim napim artık 🥲
Oo muzlu smoothie evet.. Tam bir bomba hahaha :-) Sabah sabah enerji de verir de iyi olur belki :) İş yerinde sürünmem :KK48:Tahin bal da olur okeyim tamam 😄👍
Ben en iyisi plan yapiyim ya.. Yoksa unutuyorum. Haftalık kahvaltıda ne yiyeceğim planı.

Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.
Erken ergenlige cocuklarin yedikleri abur cuburlar daha neler neler sut daha masum kaliyor onlarin yaninda

Selam arkadaşlar, uzun süredir giremiyordum . Pazartesi akşamı aniden karnım tahta gibi sertleşti çocuk hareket etmedi bi süre çok panikledim. (Daha önce plesanta ayrılması yaşadığım için hep diken üstündeyim 😔)
Acil gittim acil yatış verdiler sürekli ultrason nst ye girdim çok şükür iyiydi bebiş ama o korku bana yetti, bir gece kaldım dün akşam taburcu oldum. Bu aralar çok kasılmalarım oluyor ve çok çabuk yoruluyorum. 37 başında nasipse doktor alıcak. 6 hafta nasıl geçecek bilmiyorum Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize🤲🤲🤲
Yaa canim cok gecmis olsun 6 hafta cok cabuk gecer benim de dun aksam yemekten sonra karnim.aniden oyle oldu yemege bagladim ama tedirgin de oldum acikcasi

Çok geçmiş olsun canım ya 🙏 Çok haklısın nasıl da korkmuşsundur :KK43: İnşallah bu son olmuş olsun. 37'ye kadar sağlıkla ilerler, sağlıkla kolaylıkla kavuşursun yavrunaa🙏🙏

Kizlar gebeligimin basindan bu Yana bulantili dönemleri de dahil her gun en az bir yumurta yedim. Her gun peynir mutlaka bolca yiyorum. Sut de iciyorum. Meyve muz vs ne varsa, ceviz her gun 3 tane... Avakado surekli yedim hala da... kivi ananas suanda...Kisacasi cidden saglikli besleniyorum. Ancak bebegim 2 ya da 3gun geri cikiyor surekli 🤷🏻‍♀️ Dr kaan kocatepe dio ya, ne yerseniz yiyin genetik neyse o, yemek birazcik etkiler. En iyi kaniti benim :KK70: o yuzden bunlara takilip yiyemiyorum diye kendinizi suclamayin bence... Saglikla gelsinler yeter 🐣🤲🌿

Selam kızlar,
Üniversite hastanesinde 28. haftadan itibaren nst ye almaya başlıyorlar. 22. haftamda gittiğimde hemşireler 28 zannedip nst ye girmen lazım diyorlardı.
Kaşıntı olayı bende de var. Tüm vücut kaşınıyorum ama döküntü yok. İkiz gebeliklerde tüm belirtiler daha fazla yaşandığı için normal olduğunu düşündüm. Bu gebeliğimde yaşamadığım her şeyi yaşadım. Mide bulantısı, mide yanması, baş ağrısı, kaşıntı, bel ağrısı, karın ağrısı, kaburga ağrısı, şiddetli kramplar. İnşallah doğumdan sonra geçecek diye umut ediyorum. Bu şikayetlerimi her söylediğimde normal çünkü riskli gebesin deyip geçiştiriyor. Bunlara katlanmaya çalışıyorum.
çok iyi anlıyorum sizi , ben de artık bi şeyler ters gidecek diye her an her değişiklikte modum çok düşüyor acaba bu sefer noluyor diye. bazen normal denilen normal oluyor ama bazı normaller de normal değilmiş yaşadıkça öğrendim hep. şükür bu haftalara geldik , bu günlerimizi aramayalım inşallah 30 lu haftalarda da ilerleriz böyle.
Acil gittim acil yatış verdiler sürekli ultrason nst ye girdim çok şükür iyiydi bebiş ama o korku bana yetti, bir gece kaldım dün akşam taburcu oldum. Bu aralar çok kasılmalarım oluyor ve çok çabuk yoruluyorum. 37 başında nasipse doktor alıcak. 6 hafta nasıl geçecek bilmiyorum Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize🤲🤲
çok geçmiş olsun, bu hafta benim de çok kasılmam oldu. tedirginliğinizi anlıyorum. ben bir de ilaçlarıma rağmen kasılma yaşıyorum hala 🤷🏻‍♀️
inşallah çabucak sağlıkla geçer önümüzdeki 6 hafta 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Çok geçmiş olsun canım neyse ki ciddi bir durum yokmuş 🤲 Magnezyum kullanıyor muydun? Bu tarz kasılmalar için faydalı

yulaf işe yarıyor mu ? ben de yemeye başlayım ama ben süt tüketmiyorum nasıl yiyorsun ?
Yulaf şöyle ise yarıyor; beslenme şeklinde dengeyi sağlamak gerekiyor, genelde protein ağırlıklı besleniyoruz. Ben kaliteli karbonhidrat grubunda yulafi tercih ediyorum. Karabuğday, çavdar, kepek gibi düşünün glisemik indeksi düşük kaliteli karbonhidratlar grubundalar. Uzun süreli tokluk sağlıyor.
Tüketim şekline gelince; yulafi rondoda çekip omletin icinde tüketebilirsiniz. Yine rondoda un haline getirip pankek / krep yapabilirsiniz. Bir de kuru meyvelerle yulaflı fit tatlı tariflerine de göz atabilirsiniz internette bolca var 🙂 lif içeriği yüksek olduğu için kayısı kurusuyla, gebelik kabizligina da bire-bir 🤰😊

Yulaf şöyle ise yarıyor; beslenme şeklinde dengeyi sağlamak gerekiyor, genelde protein ağırlıklı besleniyoruz. Ben kaliteli karbonhidrat grubunda yulafi tercih ediyorum. Karabuğday, çavdar, kepek gibi düşünün glisemik indeksi düşük kaliteli karbonhidratlar grubundalar. Uzun süreli tokluk sağlıyor.
Tüketim şekline gelince; yulafi rondoda çekip omletin icinde tüketebilirsiniz. Yine rondoda un haline getirip pankek / krep yapabilirsiniz. Bir de kuru meyvelerle yulaflı fit tatlı tariflerine de göz atabilirsiniz internette bolca var 🙂 lif içeriği yüksek olduğu için kayısı kurusuyla, gebelik kabizligina da bire-bir 🤰😊
Sağol tatlım kullanım şekillerinden bana uyan haliyle deneyim ben de 🤍

Yaa canim cok gecmis olsun 6 hafta cok cabuk gecer benim de dun aksam yemekten sonra karnim.aniden oyle oldu yemege bagladim ama tedirgin de oldum acikcasi
Çok sağol canım. Bu haftalarda oluyormuş herkeste herhalde, inşallah sıkıntısız kavuştursun Rabbim hepimizi 🤲🤲🤲
Çok geçmiş olsun canım ya 🙏 Çok haklısın nasıl da korkmuşsundur :KK43: İnşallah bu son olmuş olsun. 37'ye kadar sağlıkla ilerler, sağlıkla kolaylıkla kavuşursun yavrunaa🙏🙏
Teşekkür ederim canım, valla kızım var 4 yaşında onu kapıp nasıl taksiye bindiğmi bilmiyorum Allahtan hastane çok yakın umarım son olur, Rabbim hepimizi sağlıkla kavuştursun 🤲🤲
çok iyi anlıyorum sizi , ben de artık bi şeyler ters gidecek diye her an her değişiklikte modum çok düşüyor acaba bu sefer noluyor diye. bazen normal denilen normal oluyor ama bazı normaller de normal değilmiş yaşadıkça öğrendim hep. şükür bu haftalara geldik , bu günlerimizi aramayalım inşallah 30 lu haftalarda da ilerleriz böyle.

çok geçmiş olsun, bu hafta benim de çok kasılmam oldu. tedirginliğinizi anlıyorum. ben bir de ilaçlarıma rağmen kasılma yaşıyorum hala 🤷🏻‍♀️
inşallah çabucak sağlıkla geçer önümüzdeki 6 hafta 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Çok sağol canım İnşallah çabuk geçerde güzel haberlerimizi vermek nasip olur🤲🤲🤲🤗
Çok geçmiş olsun canım neyse ki ciddi bir durum yokmuş 🤲 Magnezyum kullanıyor muydun? Bu tarz kasılmalar için faydalı
Çok teşekkür ederim Canım🤲🤗 magnezyum kullanmıyorum, soda içiyordum günde bir tane onuda zorla içtiğimden bırakmıştım, tekrar başlayım yoksa doktora danışıp ilaç yazdırcam

Çok teşekkür ederim Canım🤲🤗 magnezyum kullanmıyorum, soda içiyordum günde bir tane onuda zorla içtiğimden bırakmıştım, tekrar başlayım yoksa doktora danışıp ilaç yazdırcam
Bi sor istersen canım magnezyumu seni baya rahatlatır sodadaki magnezyum yeterli gelmiyor çünkü, sancı cekmektense basit önlemler almakta fayda var

Kizlar gebeligimin basindan bu Yana bulantili dönemleri de dahil her gun en az bir yumurta yedim. Her gun peynir mutlaka bolca yiyorum. Sut de iciyorum. Meyve muz vs ne varsa, ceviz her gun 3 tane... Avakado surekli yedim hala da... kivi ananas suanda...Kisacasi cidden saglikli besleniyorum. Ancak bebegim 2 ya da 3gun geri cikiyor surekli 🤷🏻‍♀️ Dr kaan kocatepe dio ya, ne yerseniz yiyin genetik neyse o, yemek birazcik etkiler. En iyi kaniti benim :KK70: o yuzden bunlara takilip yiyemiyorum diye kendinizi suclamayin bence... Saglikla gelsinler yeter 🐣🤲🌿
Katılıyorum. Ben de çok dikkat edemiyorum ama benimki de önden gidiyor tamamen anne babanın genetiği ile alakalı tabi dikkat de önemli o vitaminleri almak

X