- 23 Ağustos 2011
- 6.306
- 5.853
Not aldım canım bunları çok saoldely yavruşu beslemenin ve kilo almamanın yolu var; yalnız bir yerden sonra fazla monoton bir beslenme şekli oluyor canım bizim ki 6. aydan beri 1 buçuk hafta ilerden gidiyor.
Tavsiyem; yeşil yapraklı sebzeleri muhakkak tüketmen. Brokoli / Ispanak/ kabak/ marul/ maydanoz/ enginar/ kereviz (ben brokoli ve karnabaharı buharda haşlayıp limon tuz zeytinyağı ile haftada 3 yemeye çalışıyorum)
Yumurta ( imkanin varsa günde bir kez ; kilo kontrolü içinse yalnızca beyazını tercih etmek gerek)
Probiyotik içerikli sade kefir/ sade yoğurt
Yulaf/ Süt /çiğ kuruyemiş
Baklagillerin hepsi ve en önemlisi mercimek/ nohut
Avakado
Kırmızı et/ hindi / balık ve tavuk
Yeşil yapraklı sebzeleri çok yiyebileceğimi sanmıyorum. Pek sevmem doğrusu. Ispanak, kabak ve karnabaharı yemek olarak yapıyoruz öyle yiyebiliyorum. Brokoli en fazla çorba olur. Salata pek yapamıyoruz Oldukça nadir. Dışarda tavuklu salata falan yiyebilirim ama onun da yıkanmasına güvendiğim bir yerlerde yemeliyim.
Diğer dediklerin tamamdır. Yıllardır sağlıklı beslenmeye çalışıp çalışıp, bırakıp bırakıp :) geri başlayıp.. sonra tekrar bırakıp falan :) böyle bir beslenmem olduğu için.. Aslında biliyorum da işte. Uygulama kısmı sıkıntı oluyor. Fast foodlar gözümü alıyor ama dediğim gibi diğer dediklerini severim de. Bu yüzden dikkat de ederek şu 3 haftayı bir geçireyim bakalım. İnşallah güzel bir fark olur sonraki kontrolde yavruşta
Ben de içmiyorum ama aklıma gelmiyor, biraz da ondan. İçsem iyi oalcak çünkü yoğurt da yemiyorum fazla. Sütü yoğurda tercih ederim.Kizlar siz duzenli sut iciyor musunuz. Ilk hamileligim de her gun icerdim. Bunda midem cok bulandi pek icemiyorum sanirim duzenli baslasam iyi olacak. Icim rahat degil bu konu da
Bir kaç gün sabah yumurta yedim ama devam ettiremedim Hiç canım istemiyor ya.. Zorlayayım bari kendimi.. Puuff..! Muz ve kaşar severim ama.. Tahini nerede kullanıyorsun bak onu da severim. Kilo yapmaz mı ya Muzun üstüne döküyordum biraz aslında, diyet yaparken tatlı niyetine olsun diye. Bak öyle olabilir evet.. Ay mutlaka dikkat edeceğim artık ya.. 3 hafta sonra bakalım neler değişecek..Yumurta çoook farkediyor mutlaka her gün en az 1 tane ye bence... Onun dışında ette bebeğe çok yarıyor. Hamurişi hiç bi işe yaramaz. Onun haricinde muz+kaşar peyniri. Ben yumurta,tahin,muz düzenli yediğimden beri ilk kez haftasından önde çıktı bence bunlar söylendiği gibi baya etkili.
Kabarmayınca tadı çok kötü oluyor ya bence ama belki seversin tabi.. Benim öyle asla boğazımdan geçmiyor :)ben de bu şekilde tüketeyim kabarıp şişmemesi sıkıntı olmaz heralde
Oğlum ne yoğurt yer ne peynir He sadece tostun içinde erimiş peynir yiyor peynir olarak. O yüzden süt içtiği için şükür diyoruz. İçsin istiyorum vallahi. İnşallah da devam eder. Bir şekilde bir şeyler alıyordur herhalde ondan, napalım..Bir de inekler daha cok sut versin diye onlara hormonlar antibiyotikler veriliyor,bu da cocuklarda erken ergenlige bile sebep olabiliyor.Ben kizima hic sut vermiyorum,peynir yogurt yiyor.
Son düzenleme: