2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim ilk kizimda da 30.5 mis o zaman kimse bir sey dememisti,belki de yapisaldir bilemiyorum.Yine de kendimi yormamaya calisiyorum.İnsallah ben de 37. Haftaya kadar calisabilirim cok istiyorum.Zaten dayanamiyorum iki en gec uc haftada kontrole gidiyorum

İlk kizimda da doktorumdu o zaman bu kadar ilgisiz degildi,hastalar mi biktirdi baska sorunlari mi var bilemiyorum yani oyle aman aman bilgili tecrubeli degil,mesela tansiyon olcumumu sormaz,kilo durumumu sormaz,sadece muayene bilgilendirme yapar gecer.

Gittigim doktora da dosyamla gider tum sureci anlatirim.Benim icin ulasilmaz olmasi stres sebebi,cunku ileriki haftalarda tansiyon sorunu yasama ihtimalim ilk gebelikten dolayi cok yuksek ihtimal,ayrica su an da sekerim bazen yuksek seyrediyor.Yasim da 35,acil bir durumda doktor ulasilabilir olmali bence.

benim bunda detaylıda perinatalog soylemedi bişey, kendi doktoruma sordum çünkü onun yonlendirdigi perinatalog aynı hastanede, o da kısalık olsa mutlaka soylerdi merak etme bir sonraki geldiginde ben bakarım dedigi icin rahatım. herhangi bir agrı sancı baskı ya da bebegin aşağıda olması gibi bişey hissetmiyorum. sende de herhangi bir rahatsızlık hissi yoksa endişelenme, stres sana da bebege de zarar canım bak öncekinde de yaşamışsın bir sorun olmamıs. ama dedigim gibi sık sık git imkanın varsa, benim öncekinde doktorum 2 haftada bir cagırıyordu.

Nasıl tansiyonuna, kilona bakmıyorlar anlamadım. çok ilgisiz geldi bana, benim doktorum herşeyi kontrol edip sonrasında sormak istedigin birşey varmı diye mutlaka soruyor. bir de acil durumda ulasamıyorsun. özelse boşa para veriyorsun canım bu doktora. önceki hamileliğinden dolayı endişelerin de var, kafanın rahat olması lazım

Bu bana da acayip geldi masal3487 her kontrolde tansiyon kilo ölçümü kesin yapılır normalde. Odaya girdiğimde doktorumun cümlesi '' Hoşgeldin nasılsın, herhangi bir şikayetin var mı ?'' Oluyor. Daha sonra ölçümlerime bakıp yorum yapıyor ve ondan sonra muayeneye geçiyoruz. Muayeneden sonra da o hafta yaptırmam gereken bir test, kullanmam gereken takviyeler varsa onları söylüyor ve ayrılıyoruz.

çok geçmiş olsun canım bence de tamamen içgüdüsel olarak onu korumaya çalışmışsın Rabbim beterinden korusun çok dikkat etmemiz gerek
çok tatlış bende az parçalı birşey istiyorum bakalım son aya doğru yaptırırım herhalde bu sayfaya da bakayım
Günaydın kızlar karanlıkta uyanıp işe gelmek tam bi mutsuzluk sebebi değil mi
aynen katılıyorum canım çok zorluyor insanı erken yatmaya da çalışıyorum ama yine 12 yi buluyor sabah da 6.50 de kalkınca karanlık beni mahvediyor gerçi çalışmak iyi geliyor bana bu süreçte evde olsam bol bol yatardım oda bana pek gelmez gibi hareketliliği seviyorum mesai saatini 1 saat ileri alsalar her şey çok güzel olabilir

Çok sagol canım amin
ben de hiç erken yatamam ya :) çalışmak kesinlikle daha iyi sadece kışın erken kalkmak zor gercekten

Ay sen daha da erken kalkıyormuşsun. Ben 07.26 da uyanıyorum Ben evde olsam yatmazdım ya bol bol düzen, temizlik yapardım. Çalışırken bu konuda çok verimli olamıyorum haftasonlarım gidiyor hep bu yüzden

Ay sen daha da erken kalkıyormuşsun. Ben 07.26 da uyanıyorum Ben evde olsam yatmazdım ya bol bol düzen, temizlik yapardım. Çalışırken bu konuda çok verimli olamıyorum haftasonlarım gidiyor hep bu yüzden
valla bende birde 4 yaşında minik kız var hafta sonlarını sen düşün artık canım çamaşır temizlik yemek işte dinleniyorum desek yeridir çalışmak iyidir

Cybex puset aldık cloud z modelinde tam yatış özelliği mevcut. Fakat atom modellerinde değil, ona uyumlu olması içinde cybex araba tercih yaptık diğer çocuklardan yok muydu ?
Canim cybex arabanin hangi modelini aldin ben kolay oldugu icin eezy twitst bakiyorum ama kararsizim biraz

Kızlar süt artırma ile ilgili okuduğum ve not aldığım bazı şeyler var, yeni anne olacakların işine yarayacağını düşünüyorum. Buraya atıcam, postun linkini kopyalayıp ilk sayfaya eklersen daha sonra dönüp okumak isteyenler için daha kolay olabilir. Rheaa

SÜT ARTIRMANIN YOLLARI

BOL BOL EMZİR !!!
  • Oksitosin hormonu aktif olarak süt oluşumunu destekleyerek sütün memeye inmesini sağlar.
  • Memeler depo değil fabrikadır. Boşaldıkça süt üretimi artar.
  • Olumsuz düşünce kesinlikle yok stres,üzüntü süt oluşumunu etkiler.
DOĞRU POZİSYONDA EMZİR !!!
  • Yanlış pozisyonda emzirilen bebek memeyi tam olarak boşaltamaz.
  • Bebeğin vücudu tamamen annenin vücuduna değecek, kafa meme ile paralel olacak.
  • Bebeğe eğilme, bebek sana gelsin.
  • Meme ucunu değil, kahverengi halkanın çoğunluğunu ağzına alacak.
  • Makas yöntemi ile değil C tutuş yöntemi ile meme bebeğin ağzına verilirse bebek daha doğru tutar.
TEN TENE TEMAS !!!
  • Anne bebek çıplak olacak vücutları birbirine temas edecek.
  • Ne kadar çok ten teması yapılırsa anne ve bebek arasındaki bağlanma o kadar artar.
  • Oksitosin, prolaktin hormonu ten temasında çok fazla salgılanır.
  • Bu da süt üretimini tetikler.
  • Bebeği kucağa alma, alıştırma diyenleri dikkate almayın.
  • Anne bebeğin temas halinde olması çok önemlidir.
SICAK UYGULAMA VE MEME MASAJI !!!
  • Meme kanallarının açılmasını etkiler.
  • Sıcak uygulamadan sonra memeye masaj yapılması tavsiye edilir.
  • Sağımdan ve emzirmeden önce yapılabilir.
SAĞIM YAPMAK !!!
  • Her emzirmeden sonra mutlaka sağım yapılmalıdır.
  • Meme boşalacak ki beyne ‘’süt üret süt yetmiyor’’ mesajı gitsin.
  • Önemli noktalardan biri, her sağımda ne kadar süt üretildiğinden çok göğüsleri belirli periyodlarda uyarılmaya ve boşaltmaya alıştırmak.
  • Aktif süt akışının sağlanması ortalama 5-10 dakika alıyor. Bu aşamada süt sağımını gerçekleştiremediğini, yeterli süt üretimini sağlayamadığınızı düşünmeyin.
  • Vakumlamaya geçildiğinde hızlı ve daha bol miktarda süt akıyor olduğunu ve şişenin hızlıca dolmaya başladığını farkedeceksiniz. Süt akışı durduktan sonra da 3-5 dakika kadar daha sağmaya devam etmenin vücuda salgılanan süt üretimi hormonları için (prolaktin, oksitosin gibi) faydalı olduğu söylenmekte.
  • Bir memeyi sonuna kadar emzirmek, ya da sağmak çok önemli.
  • Emzirdikten hemen sonra sağım yapmak önemlidir. Geciktirirseniz bebeğin acıkma ritmi ile memenin süt üretme ritmini yakalayamayabilirsiniz.
  • Eğer sağım yaparken acı duyuyorsanız, ya da memenizin ucu pompanın içinde rahatça gidip gelmiyorsa pompa ucu yanlıştır, değiştirin.
  • Çift taraflı pompa hem zaman açısından, hem de çift taraflı sağım yapma açısından önemlidir.
6.POWER PUMP YÖNTEMİ !!!
  • Eğer sütünüz azsa, bebek acıkıncaya kadar çok daha fazla sağım yapmak gerekir.
  • Bu yönteme power pump yani güç pompası denir.
  • Günde bir ya da iki kere bu yöntem uygulanabilir.
  • Uygulama; 15 dk sağ-10 dk bekle-5 dk daha sağ-10 dk bekle-5 dk daha sağ şeklinde yoruluncaya kadar devam etme şeklinde bir yöntemdir.
7.UYKU !!!
  • Fırsat bulduğunuz her boşlukta uyuyup dinlenmeye çalışın.
  • Sabah saatlerinde sütün daha tazyikli olmasının sebebi annenin daha dinlenmiş olmasından kaynaklıdır.
8.SAĞLIKLI BESLENME VE BOL SU !!!
  • Her emzirmeden önce ve sonra mutlaka su içmeye dikkat et.
  • Sağlık beslenme sütün kalitesini etkiler.

Hastanenin proseduru soyle muayene olmadan hemsire odasina gidip kilo tansiyon bakiliyor,onu alip doktoruna gosteriyorsun,ilk gebeligimde doktorun asistani da bilgi vermemisti,doktorum da hic sormamisti baktirdin mi diye.Detayli ultrasonda direnc gorulunce kendim tansiyon aleti alip takip yaptim,hastanede gerek duymadim olcmeye fakat doktorum hic sormadi tansiyonun kac cikiyor diye
Biz direk muayene odasina geciyoruz Allah var uzun uzun bakip anlatiyor,o ara sikayetleri de konusuyoruz,muayeneden sonra ilac takviye konusup bitiriyoruz.Artik kesin kararimi verdim,doktor degisikligi sart oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…