2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bu siteye ne olmuş ya yarısında reklam çıkıyor kapatamıyoruz da 😬 bir şey yazasım gelmiyor saçma sapan iş 🤬
Ay evet. bir de bana iş makinesi reklamı çıkıyor ne alakaysa. Excavator teklifi alacağım birazdan, uygun bir şey yaparlarsa alayım, kenarda dursun, yarın öbür gün lazım olur belki🤦🏼‍♀️🤣

Decathlon a da bakabilirsin. Sadece üst olarak da uv filtreli deniz tişörtleri satılıyor. Deniz şapkası vb. de.

Bu arada tabii mayo bez de almak gerekecek, biz beş sene önce sleepy almıştık ama hiç memnun kalmadım, almadan önce araştırmak lazım.
Hemen tecrübenden faydalanayım, ben uzun kollu uv korumalı tulum mayo aldım. Sadece bu yeterli olur mu, yoksa yedek de almak gerekir mi🙄 çok küçük oldukları için denizden çıkınca direkt kurulayıp normal tişört vs giydiririm gibi düşündüm. Tekrar girinceye kadar da zaten mayo korumuş olur herhelde

Kızlar bi sorunum var sağlık ocağı özel aşılar denk geldiği zaman aşıları erteleyip duruyor en az 2 hafta olması gerekliymiş aralarında daha çocuk 4. Ay aşılarını olamadı çarşamba günü olacak. Rotayı geçen hafta hasta olduğu içni yaptırmadık bende bu erteleme olayını doktoruna yazdım bari rotayı erteleyelim diye. Sağlık ocağının ertelemesini anlamsız buluyor ertelenmez arka arkaya olunca bir sıkıntı olmaz dedi. Ben kime inanacağım şimdi. Bu aralar çok rota salgını olduğunu yazmış doktoru bu arada ertelemeyelim dedi

Yani asm nin dediği bana pek mantıklı gelmedi ama bir şey de diyemeyeceğim tabii (rota ve menenjiti 3. Ayda olduk, bir de 5.’de olacağız.)
Madem asm rota ile birlikte yapılmaz diyor ama doktoru yapılır diyor, e o zaman çarşamba devlet aşılarını asm de yaptır, ertesi gün de doktora git, o da rotayı yapsın. Bir sorun olacak olsa devlet aşılarının üzerine yapamaz zaten.

Hemen tecrübenden faydalanayım, ben uzun kollu uv korumalı tulum mayo aldım. Sadece bu yeterli olur mu, yoksa yedek de almak gerekir mi🙄 çok küçük oldukları için denizden çıkınca direkt kurulayıp normal tişört vs giydiririm gibi düşündüm. Tekrar girinceye kadar da zaten mayo korumuş olur herhelde

Bence bizim bebekler için iyi düşünmüşsün. Daha büyük olsalar yedeksiz olmazdı da bunda tek takım yeterli. Hatta ben mayosunu bile kullanmamıştım pek ilk tatilimizde, altta mayo bez, üstte deniz tişörtü, kafada şapka takılmıştı öyle.

Mayo kurumamış olursa en kötü mayo bezle sokarsın ikinci postada, göğsü göbeği azıcık güneş de görmüş olur hem🤣

Ah benim aldığım bitmiş ama geçenlerde bir doktor anne şöyle bir şey paylaşmıştı, ki sonra düşününce bana da mantıklı geldi. Ama mayo aldım diye şey etmedim 😅😅 şu an mayo bez giydireceğiz ya, o yüzden tulum mayo yerine sadece uv korumalı mayo üstü almak daha mantıklı. Giy çıkar olayı daha kolay olur diye

Decathlon a da bakabilirsin. Sadece üst olarak da uv filtreli deniz tişörtleri satılıyor. Deniz şapkası vb. de.

Bu arada tabii mayo bez de almak gerekecek, biz beş sene önce sleepy almıştık ama hiç memnun kalmadım, almadan önce araştırmak lazım.
Sağ olun kızlar😍

Zaten bu yaz sadece öğleden sonra denize sokarım diye düşünüyorum. Sabahtan deniz daha soğuk olur. Öğlen zaten güneşe çıkarmam.
Benim tenim çok hassastır bebiş bana çekmiş olmasa bari

Yani asm nin dediği bana pek mantıklı gelmedi ama bir şey de diyemeyeceğim tabii (rota ve menenjiti 3. Ayda olduk, bir de 5.’de olacağız.)
Madem asm rota ile birlikte yapılmaz diyor ama doktoru yapılır diyor, e o zaman çarşamba devlet aşılarını asm de yaptır, ertesi gün de doktora git, o da rotayı yapsın. Bir sorun olacak olsa devlet aşılarının üzerine yapamaz zaten.
Evet öyle yapacağım randevu aldım doktoruda rotayı 15 gün önce yaptırdım dersin dedi 😂 bizimde öyle 5. ay menenjit aşıları var sağlık ocağı yüzünden karman çorman oldu her şey 🤦🏼‍♀️

Kızlar mayo bez sadece kakayı tutuyor çişi asla tutmuyor ben Prima almıştım ama geçen yaz özellikle dikkat ettim tuvalet eğitimi veriyorduk ya sadece kakayı tutuyor 😂 Badişe güvenip mayo bez üstüne mayosunu giydiriyordum ilk günler. Bir baktım bacakları su içinde sahille ev yürüme 3 dk tutamamış. O yüzden bezli götürüp sahilde mayo bezi takın yoksa çok kötü sonuçlar doğurabilir😂

Ben e bebekten bornoz almıştım kimono gibi bir de Şile bezinden elbise denizden çıkınca normal bez üstüne onları giydiriyordum😍

Süpersiniz kızlar😍 teşekkür ederim.
Ben de bunlara bakmıştım . Bizim bebelere 6-12 olur dimi zaten kalıpları büyük oluyor hm nin
6 12 alanlar denedi mi çünkü bezde takılacak ya olur mu bilemedim 😂 mesela ben bir yaş büyük almıştım çocuk bezden çıkınca kamyoncu gibi bikinisinden çatalı gözüküyordu ama bezle tamdı😂

Bugün annemlere gittik ilk kez annemi de yabancıladı ve bizim kucağımız dışında kim alsa ağladı ☹️ ben abladan bu konuda çok çektiğim herkese gitsin öyle çok istiyorum ki. Çünkü ablayı bir saat bile birine bırakamamıştım. Umarım kısa süreli bir gelişim özelliğidir ve kalıcı olmaz☹️

Bizim büyükte şöyle oldu, sürekli görüştüğümüz üç beş kişiyi hiç yadırgamadı ama sık görüşmekle birlikte sürekli görüşmediğimiz (ama yine çok yakın çevremizden olan) bir grup insanı üç yaşına kadar falan feci yadırgadı, hatta bazılarını öyle böyle değil, her gördüğünde ağlama krizleri geçirecek kadar. (Öyle ki bir ara oğlumun esmer/siyah saçlı kadınlara ve sakallı erkeklere bir gıcığı olduğuna karar vermiştik🙈🤣 )

Özetle, anneni yadırgamaması için çok daha sık görüşmeleri lazım bence. Çok daha sık. Tabii bu bilgi annenin üzerinde nasıl bir etki yapar (aa öyleyse sık sık görüşelim mi der, yoksa biraz seyrek görüşelim madem mi der), bilemedim tabii 😁

Ben bunu çok kişide gördüm ama almadım canım bunlarda kg sınırlaması var o kadar para vericem bir yaz kullanıp daha kullanamayacak diye😂 ama şu herkesin bildiği uçuk rakamlı kolluklardan bizde de var aşırı güzel suyun üstünde tutuyor gerçekten. Şimdi bu yaz napıcaz bilmiyorum sırayla mı sokucaz bir tane daha mı alıcaz yüzme mi öğreticez hiç bilmiyorum😂

Ay yüzme öğret bence de. Ayrıca seneye dağılmasın lütfen kimse bir yere, ekonomi böyle giderse bir yaş sonrası topluca tuvalet eğitimine geçmeyi denememiz gerekebilir, tecrübe paylaşımı falan iyi oluyor böyle🙈🤣

Kızlar mayo bez sadece kakayı tutuyor çişi asla tutmuyor ben Prima almıştım ama geçen yaz özellikle dikkat ettim tuvalet eğitimi veriyorduk ya sadece kakayı tutuyor 😂 Badişe güvenip mayo bez üstüne mayosunu giydiriyordum ilk günler. Bir baktım bacakları su içinde sahille ev yürüme 3 dk tutamamış. O yüzden bezli götürüp sahilde mayo bezi takın yoksa çok kötü sonuçlar doğurabilir😂

a prima da mı öyle çıktı? Ben sleepy nin kalitesizliği diye düşünmüştüm, (normal bezlerinden çok memnundum oysa)

Bu arada çıkan koca reklamlar yüzünden dünden beri ilk kez alıntıları ekle yapabildim, o yüzden topluca oldu😁🙈🤣

Kızlar bebemin eski uyku düzenindeki üçüncü gecesi. Düzelmiş diyebilir miyiz? Yoksa bozuk saat misali midir daha sevinmesem mi🤣

Yorumlarına dikkat et canım, bazıları dönüyormuş denizin içinde. İlk paylaştığın baya güvenliymiş, ben onu alacağım yüksek ihtimalle
Bende onu düşündüm aslında ama denizde biraz uzun kalırsam sorun olabilir mi acaba ? Çünkü oturur pozisyonda değil içinde sıkılma ihtimalini düşündüm açıkçası..

X