2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
benim bebiş de aşırı televizyon telefon düşkünü oldu kendi kendine tvyi açıyor kanal değişiyor
reklam çıkınca aşırı seviniyor bazen kıyamayıp değişemiyoruz😫
yemek yerken her yeri batırıyor yemekleri birbirine katıyor içine ayran döküyor falan…
ama annem yedirirken eline vermiyo o zaman akıllı akıllı yiyormuş yani adamına göre muamele yapıyor.
ben evdeyken asla elimden giyemiyor hiç akıllı bir davranışı yok düz duvara tırmanıyor resmen🤣
bu arada süt için vermiyorum dedim ama ben de çok sağlıklı şeyler veremiyorum 1-2 gün kesin dışarıda yiyoruz selim de dışarıda daha çok yiyor maalesef
hatta akşamları sağlıklı diye aldığım bisküvi çikolata vs veriyorum
memeye düşkünlüğü devam ediyor özellikle geceleri bu konu iyice yorucu oldu yarıyıl tatilinden sonra odasını ayırmayı ve babasıyla yatırmayı düşünüyorum memeyi bıraktırma planım var
Ben de sağlıklı gıda yönünden biraz gevşemeye başladım.
Benim kız bir memeyi emerken ötekini seviyor , yorucu oluyor ama ben çalışmadığım için sorun etmiyorum.

Kızım da ne yese hepsini birbirine karıştırıp yiyor, çok oynuyor. Bizim sofrayı hazırlamadan ona veriyorum 30 dk oynuyor, 31. dakikada yemeye başlıyor. Ben blw devam ediyorum. Kendini aştı artık çatal kaşığı bıraktı yiyecekleri bıçağa takıp yiyor, çorbayı cezveyle ya da kâseyle içiyor. 🤣🤣🤣 Önlük hiç kullanmıyor bu yüzden bütün kıyafetleri lekeli her ay en az 10 parça yeni kıyafet alıyorum. Eskiden günde 6-7 defa kıyafet değiştiriyordum şimdi daha temiz yiyor günde bir kere değiştiriyorum. Yere atma huyunu da bıraktı. İşimi çok kolaylaştırdı bu.
Benim kızım yaramaz değil, inanılmaz temkinli ve tedbirli davranıyor, söz dinliyor. Bir kez banyoda ayağı kaydı şimdi kendini güvene almadan hareket etmiyor orada.
Bu tehlikeli dediğim şeyleri yapmıyor , mesela keskin bıçaklar ulaşabileceği yerdeyse hemen bağırıyor, gösteriyor. Ben de kaldırıyorum.
Ihhh ile her şeyi hallediyor bizim ki konuşma yok 🤣🤣.
Çok komik hareketleri var, geçen sabah benden su istedi. Meğer pijamamdaki çizgi film karakterine içirmek için istemiş 🤣🤣🤣

benim bebiş de aşırı televizyon telefon düşkünü oldu kendi kendine tvyi açıyor kanal değişiyor
yemek yerken her yeri batırıyor yemekleri birbirine katıyor içine ayran döküyor falan…
ama annem yedirirken eline vermiyo o zaman akıllı akıllı yiyormuş yani adamına göre muamele yapıyor.
ben evdeyken asla elimden giyemiyor hiç akıllı bir davranışı yok düz duvara tırmanıyor resmen🤣
bu arada süt için vermiyorum dedim ama ben de çok sağlıklı şeyler veremiyorum 1-2 gün kesin dışarıda yiyoruz selim de dışarıda daha çok yiyor maalesef
memeye düşkünlüğü devam ediyor özellikle geceleri bu konu iyice yorucu oldu yarıyıl tatilinden sonra odasını ayırmayı ve babasıyla yatırmayı düşünüyorum memeyi bıraktırma planım var
Memeye düşkünlük bizdede var Sabah uyanıp geceye kadar en az 4 kere emiyor ama gece uyuduktan sonra sabaha kadar en az 3-4 bazen 4-5 kere uyanıp emiyor sabaha kadar memede olduğu günler oluyor

Memeye düşkünlük bizdede var Sabah uyanıp geceye kadar en az 4 kere emiyor ama gece uyuduktan sonra sabaha kadar en az 3-4 bazen 4-5 kere uyanıp emiyor sabaha kadar memede olduğu günler oluyor
ay kesinlikle benimki de öyle hatta daha fazlası 😞😞 gündüz neyse diyorum ama gece çok sıkıyor

Kızlar selaam
Uzun zamandır yazmadığımı hatta bakmadığımı farkettim en som mesajımda oğlumun uykusuzluğundan ağlamışım sonra oda yaptık oğluma çocuk kendine geldi yine uyanıyor tabii ki bazen bi iki saat uyanıkta kalıyor ama yine de uyuyoruz çok şükür
Bu hafta 18 ay aşısı var acaba ateş vs yapar mı yaptıran arkadaşlarım yanıtlarsa sevinirim
Bizimki 85 cm boyu uzun ama tek kelimemiz yok kızlar
Yani bişeyler demeye çalışıyor herşeyi anlıyor oğlum telefonu getir diyorum getiriyor suluğunu babana ver diyorum veriyor odana git diyorum gidiyor ama kelime sıfır olsun hiç dert etmiyorum geçte konuşabilir keyfi bilir 😅
Yarı ekranlı yarı ekransız yediriyorum yanında tv açmıyorum hala babası maç açıyor haftada bir . Herşeyden veriyorum artık yemek olarak paketli gıda değil tabi ama bazen süt dilimi yiyor veya çok heveslenirse bi parça çikolata hiç takılmıyorum kafam rahat sadece hiç süt vermedim niyeyse süte elim gitmiyor galiba kreşe kadar vermicem ordaki düzen gerektirirse belki o zaman durum böyle kızlar iş güç devam tabii kasmazsam herşey daha kolay çok düşündüğüm an moralim bozuluyor dert yok mu bi sürrüüüü ama diyorum Allahım sağlıkla evlatla sınamasın🥰
Merhaba. Oda yaptım demişsiniz. Bizim oğlan da aşırı uyanıyor. Ben de bazen park yatağından şüpheleniyorum. Yanımda daha uzun uyuyor. Orda rahat edemediğini düşünüyorum. Nasıl bir yatak aldınız? Karyola mı baza mı montessori yatak mı acaba

Merhaba. Oda yaptım demişsiniz. Bizim oğlan da aşırı uyanıyor. Ben de bazen park yatağından şüpheleniyorum. Yanımda daha uzun uyuyor. Orda rahat edemediğini düşünüyorum. Nasıl bir yatak aldınız? Karyola mı baza mı montessori yatak mı acaba
BE77B7B9-6A9F-4FB9-B0E6-CC310604FD9D.jpeg

Çilekten yavrulayan yatak aldık altından bir yatak daha çıkıyor uyumazsa ben orda yatarım diye aldım ama hiç gerek kalmadı bence yatakta daha rahat ediyolar☺️

Oda ayırınca çok daha rahat ediceksiniz yemek konusuna takılmayın insan küçüğü bunlar robot değil eline cips kola vermiyoruz sonuçta bizimkide döner turşu seviyor dışarda. Yesin yarasın ne yapayım☺️

Ç
Eki Görüntüle 3521869
Çilekten yavrulayan yatak aldık altından bir yatak daha çıkıyor uyumazsa ben orda yatarım diye aldım ama hiç gerek kalmadı bence yatakta daha rahat ediyolar☺️
Çok güzelmiş güle güle uzun uzun uyusun kuzucuk🥰
Biraz yüksek değil mi düşmüyor mu ben çok korkuyorum düşer bir yeri çıkar kırılır diye
Yine de bu modeli de bir araştırayım çok teşekkür ederim💐

Bizim sağ ve sol koldan yapıldı. Eskiden bacaktan yapıyorduk ama bazılarında ağrı oluyor yuruyemiyor dedi Gazi üni.de yaptırdım aşıyı biz koldan uyguluyoruz artık dedi bu arada maşallah yavrunuzun boyu da kilosuda çok güzel ne güzel beslenmeside benim kızımda peynir hiç yemiyor ancak omletin içinde .et yemeyi çok seviyor boyu 81 cm. İkili cümleler hala yok bir kaç kere baba araba ,anne mama dedi ama tesadüf oldu heralde bı daha demedi tek kelime devam. Yemek yedirirken telefon açıyorum başka türlü yemiyor umarım bu ters etkilemiyordur.onun dışında tüm komutlari alıyor hergun bezini çöpe atma görevi onda oyuncaklarini topluyor mutfakta köşe yaptık ona .kendi kosesinden istediklerimizi getiriryor komutları anlıyor ve uyguluyor ama kelime sayisi az. Bı kelimeyi çok tekrar etmek gerekiyormuş 20-25 kere tekrar edenler var cevremde ben onu pek yapmadım şimdi onu uygulamaya başladım en az 10-15 kere kapak dedim kapağı göstererek kapak dedi en sonunda
Teşekkür ederim, hiç öyle bastıra bastıra tekrar etmiyorum ama instagramda falan bende görüyorum öğrenmesini istediğiniz şeyi uzun cümle kurmadan tekrar ederek söyleyin diye, ben eşimle konuşurken söylediğim şeyleri tekrar ediyor, belli belli, amaaan falan dedi bi kere, bugün dedesine manyak demiş ki öyle çok kullandığım bi kelme değildir, bence bebekler kayıt altına alıyor her şeyi ve zamanı geldiğinde kullanıyorlar. Tv izliyoruz maalesef yedirirken, konuşmasını olumsuz etkilediğini gözlemlemedim.

Kızlar beni. Oğlan çok hareketli . Sabahtan gece uyuyana kadsr hiç oturmuyor . Mama sandalyesinde bile zıplıyor
. Sizde de böyle benim fazladan mi hareketli

Kizlar ya benim icimden hicbir sey yapmak gelmiyor bazen.
Ne yemek, ne temizlik..
Bir kac gun arayla bu his olusuyor. Tam her sey okey duzenli gidiyor diyorum hooop tekrar bi isteksizlik, yilginlik, ne yapacağıni nasil yapacağıni bilememe hali..

Ne yemek, ne temizlik..
Bir kac gun arayla bu his olusuyor. Tam her sey okey duzenli gidiyor diyorum hooop tekrar bi isteksizlik, yilginlik, ne yapacağıni nasil yapacağıni bilememe hali..
Bende aynıyım. Mevsimde dolayı da olabilir

Ne yemek, ne temizlik..
Hava kapalı ve soğuksa ben de aynıyım. Ama güneşli ise modum yükseliyor. Bazen işe mi başlasam, destek mi alsam diye düşünüyorum sonra ikisinden de vazgeçiyorum.

Ne yemek, ne temizlik..
Ooo haftada bir iki gelir o his çok normal kızlar şaka değil eski kızlar değiliz artık anneyiz hayatımız çok güzel ama aslında alt üst oldu kendinize çok yüklenmeyin benim bi de koca problemi var bazen kendimi çok berbat hissediyorum sonra diyorum vardır bir aydınlık sabır🥲

Ne yemek, ne temizlik..
beni tarif etmişsin 🥲

bu arada her gün evdeyseniz hayat gerçekten daha depresif ve kötü oluyor kızlar dışarı çıkmaya çalışın… şimdilerde dışarı çıkmak daha zor biliyorum, bebek arabasında durmuyor yürü desen sürekli oyalanıyor hatta neredeyse yerleri yalıyor 🤣🤣 ama dışarı çıkınca yorulsan bile nefes alıyorsun. benim için haftasonu daha zor geçiyor daha çok evdeyim diye.

bir de güncelleme yapmak istedim eşim sayesinde selimin uykusunu azıcık da olsa düzenledik akşam 10.5 gibi yatıyor sabah 9.5 gibi kalkıyor çok iyi geldi selim’e de bana da ♥️

X