2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
3-4 gündür uykusu düzeldi diye bilirim,ama benim oğlum da iyi yemiyor.Kahvaltıyı yiyor,diğer öğünler sıkıntılı.18 aylık bebeklerde iştah sorunu oluyor galiba.Pankekler yapa bilirsin,onu da yemiyor mu?
Pankek bazen yiyo bazen yemiyo yani çok karışık. Yumurtalı ekmek, küp küp patates doğrayıp az yağda kavurup üzerine yumurta kırıyorum, bazen melemen yapıyorum anlarsa mesela tükürüyor ama işte peynirle filan yedirmeye çalışıyoruz bi şekilde.

Arkadaşlar iyi geceler çocuklarınızın konuşma durumu nasıl benimki dede mama filan diyor ara sıra baba dediği oluyor 18 aylık oldu
Dede baba mama ninna var birde anne demek başkada kelimesi yok. İşte birde birkaç hayvan sesi perşembe günü Dr kontrolü var. Orda sorucam çünkü bana az gibi geliyo kelimesi.

günlük ne kadar verile bilir?Ben sütten pankek,krep yapıp veriyorum,daha çok peynir veriyorum.Şimdi doktorlar 2ye ayrılmış durumda.Son zamanlar 2 yaşa kadar içirmeyin diyen çok doktor var
Yarım litreye geçmesin dedi sanki. Ben yine de 1 bardaktan fazla vermem yanlış anlamış olabilrim

Bizim uykular berbat . Gece iki de uyuyor. İkide uyuduğunda tam uyusa o da yok. Yine sürekli uyaniyor

Pankek bazen yiyo bazen yemiyo yani çok karışık. Yumurtalı ekmek, küp küp patates doğrayıp az yağda kavurup üzerine yumurta kırıyorum, bazen melemen yapıyorum anlarsa mesela tükürüyor ama işte peynirle filan yedirmeye çalışıyoruz bi şekilde.
bir appde okudum,18 aylık bebeklerin 1 gün yiyip,o biri gün yememesi normalmiş.
Bıngıldağı sormuştun,7.-8.ayda kapandı diye bilirim.18 aya kadar kapanması lazımdı,doktora da baktırsan iyi olur

Arkadaşlar iyi geceler çocuklarınızın konuşma durumu nasıl benimki dede mama filan diyor ara sıra baba dediği oluyor 18 aylık oldu
Anne,auu(alo),kedi köpek inek uçak sesleri,şuu(su),bu,nenee(nine),am(amca),am(elma),naar(nar)-şu an aklıma gelenler bunlar,kelime sayı bana da az geliyor,1 ay önce başka kelimeleri de vardı,ama ne kadar desek de onları artık söylemiyor.Çok şeyi tanıyor,komutları anlıyor.

nennen (anne) nenneni uzatıyor (anneanne)
baba meme mama diyor
dedeyi yeni demeye başladı

çıkardığı başka sesler de konuşma yerine geçiyor diye biliyorum

bazen konuşma gecikebiliyor bence önemli olan anlıyor olması

Deneye bilirsin.18-19.aylıkken bırakan çocuk gördüm instada.
Ya bilmiyorim. Kaka yaptıktan sonra kaka diyir. Ama.bazen öncesinde de diyor. Ben tuvalete tek gidemediğim için artık kaka yapıyorum.. peceteyle siliyorum sifonu basıyorum elimi yıkıyorum diye anlatıyorum. Şimdi bezini değiştirirken pamukla kendi silmeye calsiitoe😁 kış ortasında da bilemdim

nennen (anne) nenneni uzatıyor (anneanne)
baba meme mama diyor
dedeyi yeni demeye başladı

çıkardığı başka sesler de konuşma yerine geçiyor diye biliyorum

bazen konuşma gecikebiliyor bence önemli olan anlıyor olması
Benimki nennen ninni demeye çalışıyor uyutma sırasında. 😁😁

Anne , dede baba,mama,abi ,lamba,kaka tam söylediği kelimeler. Bambum(banyo), ayye(teyze) ,aydar (haydar) anga(anahtar) , miyav,hav hav. Aslında bir sürü var ama hatırlayamıyorum seninde öyle olabilir mi. Hatirlamiyorsundur illa herseyi tam söyleyecek diye bir şey yok. Dr daha iyi bilir tabi

Ya bilmiyorim. Kaka yaptıktan sonra kaka diyir. Ama.bazen öncesinde de diyor. Ben tuvalete tek gidemediğim için artık kaka yapıyorum.. peceteyle siliyorum sifonu basıyorum elimi yıkıyorum diye anlatıyorum. Şimdi bezini değiştirirken pamukla kendi silmeye calsiitoe😁 kış ortasında da bilemdim
Benim oğlumda işaretler yok daha.Kış olduğu için bazı odalar soğuk,o yüzden ben de ilkbaharda başlamayı düşünüyorum.Bütün odalar sıcak olsaydı ve işaretler olsaydı,başlardım,çünki bezin gezmesine engel olduğunu,ayaklarını aralı basdığını görüyorum.
Kış diye üşütür diye endişeleniyorsan,bir az da erteleye bilirsin.Çünki yorucu bir dönem,anne de buna hazır olmalı.

Benim oğlumda işaretler yok daha.Kış olduğu için bazı odalar soğuk,o yüzden ben de ilkbaharda başlamayı düşünüyorum.Bütün odalar sıcak olsaydı ve işaretler olsaydı,başlardım,çünki bezin gezmesine engel olduğunu,ayaklarını aralı basdığını görüyorum.
Kış diye üşütür diye endişeleniyorsan,bir az da erteleye bilirsin.Çünki yorucu bir dönem,anne de buna hazır olmalı.
Soğuk diye değil de illaki altına kaçıracak, yatağına yapacak, kış günü hızlı kurumuyor elbisele

Kızlar ya sürekli benim oğlan bezi çıkarıyor. Eşofmanın öyle giymeye çalışıyor. Acaba tuvalet eğitimi versem mi.
Benim kizimda belli ediyor, bezi çıkarmıyor ama ne yaptın kızım deyince altını tutuyor, bende başlasam bi denesem en azından diyorum
Anne,auu(alo),kedi köpek inek uçak sesleri,şuu(su),bu,nenee(nine),am(amca),am(elma),naar(nar)-şu an aklıma gelenler bunlar,kelime sayı bana da az geliyor,1 ay önce başka kelimeleri de vardı,ama ne kadar desek de onları artık söylemiyor.Çok şeyi tanıyor,komutları anlıyor.
Bizdede öyle çok bisey yok, anne, baba, emme[emir], huv huv, meyav, meee, meme, mama, akka[ayakkabi], ses takliti yapıyor, anlaması çok iyi, Bi kere şöyle yeterki hemen anlıyor, derdini anlatıyor hareketleriyle
Kis ortasında nasıl olacak bilmiyorum 😅
Lazimlik kullan, birde alıştırma kilotlari var, içi naylon gibi oluyor,ondan takabilirsin

kızlar arkadaki dişler çıktı mı benim bebiş sürekli arka tarafını kaşıyor 😞

ve siz de hüzünlü müsünüz, bebeklerimiz artık bebeklikten çıkıyorlar…

X