2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Ben de ne zamandır yazmıyorum. 16. Ay güncellemesi yapayım. Uykusuz geceler hala devam ediyor. Hele birkaç gecedir ağlayarak yarım saatte uyanıyor. Uykusuzluktan mahvoldum. Diş çıkarıyor. 2 üst azı çıkmış altlar geliyor sanırım. Diş çıkarma ağrısı bitince gece emzirmesini bitireceğim inşallah. Bu şekilde yorgun halimle çocuğa bir faydam olmuyor. Gergin ve tahammülsüz oluyorum.
Kahvaltıda her gün bir yumurta yiyen çocuk aylardır agzına yumurta sürmüyor. Öğlen çorba içiyor akşam bizim yediklerimizden. ama yemek seçiyor. sebze asla yemiyor. Sadece çoban salata yiyor sebze olarak. 15.5 aydan beri yürüyor. Hala tam dengeli yürüyemiyor. Baba gaga dede dışında anlamsız birkaç hece çıkarıyor. Gec yürüdüğü gibi geç konuşacak sanırım.
Ben bu yıl ücretsiz iznimin 2.yılını kullanıyorum. Tek bakıyorum, eşim okula başladığından beri çok zorlanıyorum. Sürekli mutfakta paçalarıma tutunuyor. Eşim gelmeden asla yemek yapamıyorum. Bazen çok daralıyorum bu durumdan. Gece ve sabaha karşı sürekli uyandığım için aşırı gergin oluyorum. Kendime zaman ayırmam zaten imkansız gibi bir şey oldu. Bir de son günlerde oğlum sinirlenince eliyle başına vuruyor. Bu durum beni çok üzüyor. Acaba sizinkiler de böyle yapıyor mu?
Gece emzirmesini kese bilirsen çok rahatlayacaksın,ben onun sayesinde 4 aydır kendimi daha iyi hiss ediyorum,gündüzler enerjim oluyor.
Benimki eliyle değil de eğilip yere ya da duvara çok hafif vurup, acımış gibi tutuyor.( ilgi çekmek için) biz de öpüp kokluyoruz. Canı çok tatlı, çok nazlı o yüzden acıtacak şekilde kesinlikle yapmıyor.
Hayır desem gözleri doluyor , büyüyünce nasıl olacak bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Benim oğlum da son bir kaç gündür hayır ol az denildiğinde,sinirlendiğinde kafasını yere vurmaya,sonea da ağlamaya başladı.Sinirlenince kaşlarını çatıyor, eliyle ağzını ya yüzünü tutuyor,çok tatlı oluyor😁

Bende değilim 😅ama hem iş hem ev çocuk çok vaktim olmuyor buraya girmeye takip edemiyorum son zamanlarda hadi gelmişken durum güncelleyeyim kızım 16 aylık 14 aydan beridir adımlıyordu şu iki haftadır artık tam anlamıyla yürüyor iştah hak getire🤦🏼‍♀️ düzelmiyor malesef iştah problemimiz kilomuz alt sınırda ama gelişimsel olarak bizi etkilemedi şuana kadar iki altta 5 tanede üstte (ikisi ilk küçük azılar) 7 dişimiz var baya kelime söylüyor bazı nesnelere kendince isimler takıyor ( suya fu der mesela ) çalıştığım için gün boyu olmuyorum akşam evde yapışık ikizler gibi dolaşıyoruz hiç bir şey yaptırmıyor malesef parka bayılıyoruz götürünce eve gelmek istemiyor günde 2 uyku yapıyor bazen tek uyku akşamlarıda 10 10 buçuk gibi yatıyor şimdilik böyle durumlarımız
Allah kolaylık versin. En güzel günlerimiz hamilelikmis . Biz ne yersek onu yiyor, bizimle geziyordu😁 maşallah diyelim. Bu aylarda disten galiba benim oğlan da pek bir şey yemiyor

Benim oğlum son günler yine mızmız oldu.Bir şey olunca ağlıyor ve benim onu kucağıma almamı istiyor.İştahı da bir ara azalmıştı.Dişi şişmişti,morarmıştı,o morluk 2-3 gündür yok geçti artık.
Çıktı mı dişi. Ucu çıksa bile rahatlayacaktir

selim’le kısa bir gap turu yaptık arabada arka koltukta resmen üstümden geçti yine de fena değildi. bir arkadaşın düğünü vesile oldu.

selim (biraz azaltsa da) bana işkence olmaya devam ediyor. artık söylediğimiz her şeyi anlıyor resmen her şeyi… buzluğu boşaltıyor hadi geri koy diyorum gönlü olursa koyuyor:) birçok komik hareketi var artık onun da eğlenmesi garibime gidiyor… güldüğümüzü anlayıp o da gülüyor mesela başkalarına esne diyoruz esniyor dil çıkarıyor göz kırpıyor bunun gibi şeyler öyle tatlı ki. keşke büyümese:)

saç çekmeyi bir tık azalttı yine de onu engellediğim an dönüpbana vurmak saç çekmek zarar vermek istiyor. aynı hareketi babası yaptığında sesini çıkarmıyor 😡 eşek sıpası🤣

birkaç gündür emziğini yırttı ve gidip emzik alamadık. 0-6 ay kullanıyordu evde 6-12 aylık emzik de vardı ama büyükve farklı geldiği için emmiyordu. şimdi o emmediği emzikten başka yok iki gündür beni aşırı aşırı emiyor galiba emzik yerine 😔 bir yanım yeniden emzik al diyor bir yanım bıraktırmaya çalışmak istiyor.. gece full emzirmek çok zormuş hiç halim kalmadı.

ayrıca okulum açıldığı için çok yoruluyorum bu sene full çalışıyorum geçen sene yarım gündü. çocuklar da okula alışmadığı için sürekli ağlıyorlar ilk birkaç ay bizde zor geçiyor.. evde selim ve okulda çocuklar gerçekten omuzlarım çöktü iyice bittim… inşallah geçer ne diyelim😔
Geçer canım bugünler. Benin oglanda öyle sinrilensigi ,istemediği olmadığı an bağırıp kendine vurmaya başlıyor sonra benim saçımı çekiyor. Bıktım bu hareketinden. Ama üç gündür sabahları yanımda uyanıyor anne diyip öpüp duruyor. Sabah bir iki dk birbirimizi öpüyoruz 😊😁😁 sonra yine civitiyor ısırmaya başlıyor

Dişden mi acaba?
Bu gün öğlen uykusuna geçmeden öğlen yemeğini yedirmek istedim.Ben yemek yaparken kucağıma almam için ağladı,kucağıma almadım,hiç susmadı,ağlamaktan yorulup ayakta uyudu.Kendimi çok kötü hiss ettim.Diğer zamanlarda da böyle,kucağıma alana kadar sakinleşmiyor.Bu defa inadını kırmak istedim,onu ağlatmaktan,üzmekten başka bir şey yapamadım sanırım😒
Ağlamasını sebebi o an için uyku olabilir. Keşke uyutsaydin o an. Ama canını sıkma her gün alıp bir kere almayınca bir şey olamz

Evet azı dişleri aynı anda çıkmaya başladı. dişten önce de sürekli kucağımda dolaşmak istiyor, çünkü daha yürümüyor.
Ben de ağlatınca çok vicdan yapıyorum 🥺 o yüzden işi gücü bırakıp onun istediğini yapmaya çalışıyorum.
Yürüme arkadaşı var mı? Belki de kucağını daha çok seviyordur😁

Ben de ne zamandır yazmıyorum. 16. Ay güncellemesi yapayım. Uykusuz geceler hala devam ediyor. Hele birkaç gecedir ağlayarak yarım saatte uyanıyor. Uykusuzluktan mahvoldum. Diş çıkarıyor. 2 üst azı çıkmış altlar geliyor sanırım. Diş çıkarma ağrısı bitince gece emzirmesini bitireceğim inşallah. Bu şekilde yorgun halimle çocuğa bir faydam olmuyor. Gergin ve tahammülsüz oluyorum.
Kahvaltıda her gün bir yumurta yiyen çocuk aylardır agzına yumurta sürmüyor. Öğlen çorba içiyor akşam bizim yediklerimizden. ama yemek seçiyor. sebze asla yemiyor. Sadece çoban salata yiyor sebze olarak. 15.5 aydan beri yürüyor. Hala tam dengeli yürüyemiyor. Baba gaga dede dışında anlamsız birkaç hece çıkarıyor. Gec yürüdüğü gibi geç konuşacak sanırım.
Ben bu yıl ücretsiz iznimin 2.yılını kullanıyorum. Tek bakıyorum, eşim okula başladığından beri çok zorlanıyorum. Sürekli mutfakta paçalarıma tutunuyor. Eşim gelmeden asla yemek yapamıyorum. Bazen çok daralıyorum bu durumdan. Gece ve sabaha karşı sürekli uyandığım için aşırı gergin oluyorum. Kendime zaman ayırmam zaten imkansız gibi bir şey oldu. Bir de son günlerde oğlum sinirlenince eliyle başına vuruyor. Bu durum beni çok üzüyor. Acaba sizinkiler de böyle yapıyor mu?
Benim oğlum uzun zamandır vuruyor. Doktora sordum normal dedi . Kendini yere atabilir kafasını da vurabilir dedi. Ama benim ki uyanık kafasını bir iki kere yer vurunca çok acidigindan devam ettirmedi😁😁 aynı bende senin gibiyim. Yemek yapmak , temizlik yapmak imkansız. Sürekli gece uykusuzluğu. Dün gece sürekli uyandı dişten dolayı. Ve benim aklıma ağrı kesici vermek gelmedi bile. Herkese sinirliyim. Bazen bekar olsam diyorum 😁😁

Oğlum bayadır yürüdüğü için buralara pek giremedim ben de.. ve çalışmaya başladım yarım gün, keşke tam gün olsa diyorum bazen 😀insan biraz nefes alıyor gerçekten, gece uykusu berbat uykusuz gitsemde işte biraz dinleniyorum, geçen hafta hastaydı 0 ek gıda sadece emdi iyileştikten sonra yemek yemeyen oğlum 3 öğün yemeye başladı, 11. Ayda tek uykuya geçmişti bu aralar gündüz uyumuyor gündüz uykusunu bitirmez umarım. Tam 70 haftalık oldu bazı yerlerde 70. haftanın son atak başlangıcı olduğu yazıyor ondan da olabilir ve benim oğlum hiç oturmuyor kızlar abartıyorum gibi görünüyo olabilir ama gerçekten oturmuyor kitap okuyoruz onu bile ayakta okuyoruz sürekli hareket halinde nasıl dayanıyor hiç anlamıyorum, oğlumda her şeyi anlıyor bizde şifreli konuşuyoruz bu ay kelime sayısı baya arttı nerdeyse söylediğimiz tüm kelimeleri taklit ediyor uzun olanları kısaltıyor ambulansa ambu gibi, şarkı dinlemeyi dans etmeyi çok seviyor, baby dutdu mami dutdu dady dutdu deyip duruyor, top oynamayı seviyor gol deyip top peşinde koşturuyor, parkı artık sevmiyor gidince 5 dk sonra geri çıkıyoruz, 15 ve 16. Dişi bugün yarın çıkar diş bizde çok sorunlu çıksalarda artık rahatlasak, çatal kaşık vermiyorum hiç eline, geçen parka biri eline bisküvi verdi yedi o günden sonra dışarda eline çubuk kraker veriyorum kendi öyle yemeye başladı baya oyalanıyor, evde de isteyip duruyor, elma kurusuna bayılıyor severek yediği iki şey, altını değiştirmek büyük mesele kaka yaptığında benim dikkatimi dağıtmaya çalışıyor hep, ben de sormuyorum anlamamış gibi yapıyorum, elektronik eşyalara takıntılı süpürge kombi vs ben de nasıl çalıştıklarını anlatıyorum eve birisi geldiğinde o da başkalarına anlatmaya çalışıyor, bizde de durumlar böyle.

Arkadaşlar merhaba bebeğim 16 aylık ben ilk adetimi 13 aylıkken gördüm ikinci adeti 15 aylıkken. Toplam iki adet gördüm onların arasında 60 gün oldu. Emziriyorum sürekli ondan mı bu düzensizlik bilmiyorum adeti geç gelen düzensiz olan varmı aranizda

Çıktı mı dişi. Ucu çıksa bile rahatlayacaktir
Azı dişleri çıktı.Oğlumda önde alttaki 4.diş çıkmamışdı,onun yeri şiş,o çıkacak sanırım.3 gündür öğlen uykusuna saat 3-4 gibi geçiyor.2 gendüe 40 dk uyuyupuyanıyor,sonra kucağımda uyuyor.Bu gün 13:20-de uyudu.

Kızlar merhaba,bebekleriniz öğlen uykusunu kaçta yapıyor,ne kadar uyuyor ve öğlen yemeğini yiyip sonra mı uyuyorlar?

Ağlamasını sebebi o an için uyku olabilir. Keşke uyutsaydin o an. Ama canını sıkma her gün alıp bir kere almayınca bir şey olamz
uyku için ağladığını anlamamıştım.Son günlerimiz çok karışık geçiyor,öğlen uyku vakti çok karışmış durumda.

Azı dişleri çıktı.Oğlumda önde alttaki 4.diş çıkmamışdı,onun yeri şiş,o çıkacak sanırım.3 gündür öğlen uykusuna saat 3-4 gibi geçiyor.2 gendüe 40 dk uyuyupuyanıyor,sonra kucağımda uyuyor.Bu gün 13:20-de uyudu.
Bir an önce çıksın bari.. benim oğlanın hem azı dişi hem köpek dişi şişmiş. Bir kaç kere parmağımla masaj yaptı. Şimdi kendi yapamaya calisiyor

X