• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Amiinn hepimize
Allah sağlıklı uzun ömürler versin :)

bu arada ikili test hakkında hastanelerde yapılan %70 oranında doğru sonuç veriyor diyorlar pek hakim değilim o konuya bi de ücretli tesler varmış baya pahalıymış fakat ben ücretli testlerden yaptırmayı düşünmüyorum
evet oyle ogluma hamıleyken yaptırıpta sıkıntılı cıkan ama hıc sorun yokmus megersem dedıgımız bı cok anne adayımız cıkmıstı ben yaptırmaycagım belkı 4 lu yaptırırımm bılmıyorum.Detaylı ultrason daha onemlı dıye dusunuyorum.Doğumdan sonra mudahale edılebılcek yada takıbı yapılabılcek seyler ıcın on goru oluyor.
Genetık testte olumsuz sonuctan sonra yapabılceğin iki şey var ya aldırmak yada kabul etmek.Başka bir müdahale soz konusu olmuyor.
Bana oğlumda doktor boyle demıstı senın kararın ben tavsıye etmıyorum.İkiliye gore dortlu test daha kapsamlı ıstersen onu yaptırabılırsın demıstı
Rabbım sağlıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın hepımıze inşallah :dua:

Aynen kokusu bile midemi bulandırmaya başladı ama ara ara da geçiyor gibi şimdi yanımda içiyor annemler mesela dün eşim içerken kokusundan kaçmıştım şimdi o kadar rahatsız olmadım ama canım da istemedi 🤣 günüm günümü tutmuyor asla
ben oglumda da kahveden tıksınmıstım bunda da tıksındım ne yazıkkı :D

Allah razı olsun içimi rahatlattın ben çiğköfte etsiz evde (kısır)gibi yapıyorum diğerlerini hiç yemem dediğin gibi iyi yıkamam lazım iyiki varsın arkadaşım rabbimin eli üzerimize olsun Allah razı olsun senden
Amin canim korkma oyle korkulacak bise degil bu
Diabet olsaydin tiroid olsaydin evet o daha cok dikkat gerektiriyo ama yinede onun icin bile uzmen biseyi degistirmez
Sen iyi olki bebisinde iyi olsun
Pozitif dusun
Icin rahat olsun diye demiyorum benim 3 gebeligimdede vardi cok sukur cok saglikli bi gebelik dogum gecirdim
Uzme bebisimizi 🌹

evet oyle ogluma hamıleyken yaptırıpta sıkıntılı cıkan ama hıc sorun yokmus megersem dedıgımız bı cok anne adayımız cıkmıstı ben yaptırmaycagım belkı 4 lu yaptırırımm bılmıyorum.Detaylı ultrason daha onemlı dıye dusunuyorum.Doğumdan sonra mudahale edılebılcek yada takıbı yapılabılcek seyler ıcın on goru oluyor.
Genetık testte olumsuz sonuctan sonra yapabılceğin iki şey var ya aldırmak yada kabul etmek.Başka bir müdahale soz konusu olmuyor.
Bana oğlumda doktor boyle demıstı senın kararın ben tavsıye etmıyorum.İkiliye gore dortlu test daha kapsamlı ıstersen onu yaptırabılırsın demıstı
Rabbım sağlıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın hepımıze inşallah :dua:
bakalım ilk gittiğimde ben de konuşacağım bunları zaten ikili test 12-15 arasında yapılıyormuş illaki doktor da söyler bana
ikili test yaptırmayı problem varsa erkenden görülmesi için mi gerekli görüyor insanlar acaba
anlayamadım tam mantığını yani detaylı ultrasonda veya dörtlü taramada da görünebiliyorsa ikili test o zaman gereksiz gibi duruyor değil mi

bakalım ilk gittiğimde ben de konuşacağım bunları zaten ikili test 12-15 arasında yapılıyormuş illaki doktor da söyler bana
ikili test yaptırmayı problem varsa erkenden görülmesi için mi gerekli görüyor insanlar acaba
anlayamadım tam mantığını yani detaylı ultrasonda veya dörtlü taramada da görünebiliyorsa ikili test o zaman gereksiz gibi duruyor değil mi
Benim mantigim sadece cinsiyet icin😀
12+5de gitmis olucam nipt test isticem 2. Gebelikdede yapmistim
Allah korusun herhangi bi hastalik falan gorurse aldirma fikriyle yapmiyorum
Sadece cinsiyet icin🫠

Sadece cinsiyet icin🫠
kız ikili testin cinsiyetle ilgisi mi var
ben hiç bilmiyorum :(
cahilliğimi görmezden gelin :D

Amin canim korkma oyle korkulacak bise degil bu
Diabet olsaydin tiroid olsaydin evet o daha cok dikkat gerektiriyo ama yinede onun icin bile uzmen biseyi degistirmez
Sen iyi olki bebisinde iyi olsun
Pozitif dusun
Icin rahat olsun diye demiyorum benim 3 gebeligimdede vardi cok sukur cok saglikli bi gebelik dogum gecirdim
Uzme bebisimizi 🌹
Tiroidim ve düşük şekerim var de var bende ama ilk bebeğim diye çok korktum teyzesi çok minik bide

Merhaba vajinal bakti...6+0 makinaya gore bugun...ama 5+6 da olAbilir dedi...5+4 de karindan duzgun bir kese var dedi sonra vajinal bakti ve yolk sac i gordu...düzgün ve kucuk bunlar olumlu bulgular dedi...3 gun sonra gel bebek var mi bi daha bakalim dedi bugun de vajinal bakti kese ve yolk gordu ve yine duzgunler dedi...ama bebek goremeyince moraller bozuldu biraz... cmtsi den once net bir sey diyemem dedi...yarim ml altini zaten ultrasin gostermez dedi..ve keske gorebilseydik dedi bende bilmiyroum ki...nasibimizde o yavru ile ayni yolda yurumek varsa gelecek...Mevla bilir ne diyim😔
Anladım canım yolk varsa bebekte oluşuyor genelde diyebiliyorum kesenin boyutları var belli bir boyuta kadar bekliyorlar inşallah cumartesi görürsün 🤲

ense kalınlıgı burun olcumu ıle kan sonucları bırlıkte degerlendırılıyor bunda yas vs olarak , 3 lü ve ya 4 lü test, daha cok anomalı bakılıyor dıye bılıyorum bunların yanında dogruluk payı cok yuksek degıl yinede yanılma payı daha yüksek , fetal dna tesletı sandrıyon arkadasımızın dedıgı nıpty test te fetal dna testı oluyor.Doğruluk payı cok cok daha yuksek yanılma payı cok az bu testte cınsıyette bakılıyor.Yardımcı olabılmişimdir umarım :)

Sadece cinsiyet icin🫠
sızın orda bu testler cok daha yaygın ve muhtemelen daha makul fıyatlardır kuzum.Burdan alınan bazı testler sırf bunun ıcn yurtudısına gonderılıyor falan , hastane dırek bu testı sunar sana muhtemelen zaten bızım burda ıkılı uclu gıbı standar bızede bu sekılde bır hızmet sunulsa ısterdım bende :)

gac2204 gac2204 detaylı ultrasonda da anomalıden zıyade bobreklerın buyuklugu ıste kalbın buyuklugu kalp kapakcıkları el ayak parmakları akcıger gıbı detaylı organ taraması gıbı de dusunebılırsın, mesela benım oğlumda bobreklerınden bırı buyuk dogumdan sonra takıp edılsın demıstı bız kalca ultrasonuna falan gotururken onlarıda kontrol ettırdık gıbı

Back