2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Aynen öyle çok haklısınız
Simdi dogurur dogurmaz egitimiydi gelismesiydi hersey dort dortluk olmasada gundemimizde olan konusmalar. Farkina varirsani genel yasamin cocugunun gelisimine yonelik. Ama annelerimiz arkadaslariyla cocuk okulda boyle olmus evde cok dusunceli falan hic konusulmazdi. O tarif benim su orgu benim yetmedi kv gorumce elti dedikodusu voilà bitti...
Sonrada bana kalkip bizde cocuk buyuttuk tartismasiba giriyolar

Simdi dogurur dogurmaz egitimiydi gelismesiydi hersey dort dortluk olmasada gundemimizde olan konusmalar. Farkina varirsani genel yasamin cocugunun gelisimine yonelik. Ama annelerimiz arkadaslariyla cocuk okulda boyle olmus evde cok dusunceli falan hic konusulmazdi. O tarif benim su orgu benim yetmedi kv gorumce elti dedikodusu voilà bitti...
Sonrada bana kalkip bizde cocuk buyuttuk tartismasiba giriyolar
Öyle herkes büyütür kocasının hıncını çocuktan ala ala 😅 Allaha emanet büyümüşüm 😅

Kızlar selam nasılsınız. Büyüyorlar ama malesef sorunlar bitmiyor tam bitti derken başka bir şey buluyorlar . Kızım 14 aylık ve bir haftadır gaz sorunu başladı gece saat başı kalkıyorum resmen devamlı dönüyor ıkınıyor gaz çıkarana kadar mızmız. Farklı bir yiyecek yemedi sütle muhallebi yapıyordum onuda kestim belki süt yapıyor diye . Yenidoğan döneminde bile bu kadar olmamıştı çocuk. Ayaklarıda sıcak genelde uykusuzluk başıma vurdu artık şimdi nane kaynattım ama hiç sanmıyorum içeceğini. Her gün 7 buçukta uyuyan çocuk şuan hala uyanık ve koca adam gibi gaz çıkarıyor afedersiniz

Evet mesela hadi sunu getir kizim sunu verirmisin kardesine falan gibi seylerde yardimi oluyo ama psikoloji olarak zor oluyo ya
Aynen benimki de kardeşine bez ıslak mendil getiriyor laftan biraz anlaması iyi.ama psikolojik olarak zor
Tuvalet egitimi varya benim kizda beni 3 yas yaslandirdi. Gunler aylar coook zor oldu. Ama gece bez birakmak ,odasini ayirmak dusundugumden kolay oldu. Iste her cocugun ritmi farkli oluyo
Bizim 10gün falan sürdü ama 10gün 10ay gibi geldi.her yer çiş kaka bir yandan ağlayan bebek.benim için travma 😅 gece bez bırakmak benim kız için de kolaydı.ama odasını ayıramadım. Daha doğrusu ayırdım ama yazın klimalı odada beraber yatmaya başladık tekrar ayıramıyorum istemiyo.bu yaz kardeşiyle beraber ayırıcam o zaman ister

Ben 5 aylık hamileyken bebeğim 18 aylıkken kesmiştim ama çok vicdan azabı çektim. İkisini emzirecek halim enerjim hiç yoktu.olsaydı biraz güçlü olsaydım ikisini de emzirirdim.bence kendini iyi hissediyorsan emzir. zaten emdikçe çoğalır. Belki de sadece tadar bırakır
Bana da tadar bırakır gibi geldi tekrar emmeye başlar mı bilemedim. Belki bebeği emerken gördükçe merak etmiştir, zaten memeyi bırakan bebekler bile göğüse dokunarak, yaslanarak rahatlıyor, onlarla aralarında özel bir bağ var 😅, belki sadece yakın olup rahatlamak istiyordur.

Hazır kesılmısken tekrar başlaması zor olur kuzum ama söyle bı durum var ben oğlumda kestıkten bır ay sonra falan açıp bakmıştı ağzına alınca ememişti unutmuş yani sonra kapamıştı emmecegını pek sanmam o yüzden yınede sevmesıne vs ızın verebılırsın yada bı bırak ne yapacak bikere gör belkıde meze bile oğlum gıbı yapar senınde otomatık vıcdanın rahat etmıs olur
Bir iki gün ilgi duyduktan sonra sadece mememi açtırıp oraya yatmaya başladı sorup kaçmış gibi oldum kusura bakmayın kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için geç cevap yazabildim o kadar kaos geçiyo ki günlerimiz bu ara
Valla bende sirf o rahata alisirim diye korktum
Benim kiz 2,5 yasinda anasinifina basladi ogun hamile oldugumu ogrendim.
Maddi olarak hazirim derken neyi kastediyosunuz tam olarak idraak edemiyorum. Yani soyle soyleyim ben her cocuk icin cocuk parasi aliyorum suan calismiyorum maasimin %60 ini devlet oduyor. Cocuk bakiminda ozel birisini tutmak veya temizlikde birisini tutmak anksiyetemi arttiriyo.
Sandriyoncum bu anksiyete sorunu bende de var nasıl çözeceğim bilmiyorum. İki bebekliyim destek yardım almam şart ama gelen bütün kadınlarla sorun yaşadım maalesef ve allah kahretsin kendim yaparım diyip gönderdim en son hepsini. İlkini full time işe almıştım haftanın altı günü gelecekti temizlik ve yemek için. Çocuklarla ilgilenirim rahatça dedim ama yaptığı her şey battı bana değiştirdim ondan da memnun kalmadım. Bari dedim haftada iki güne düşüreyim ama o zaman da bir şey değişmedi yine aynı şekil sinir stres olmaya başladım çözemedim yardımcı işini bir türlü belki iyisine denk gelsek böyle olmaz
Ben de bezden çok korkuyorum 🤣
Bezin korkulcak en son şey olduğunu söylesem🥲 mesela benim şu ara en çok panik atak geçirmeme sebep olan şey ben emzirirken kızımın koltuk tepesine çıkıp atlarmış gibi yapması. Oyun belledi bunu kıskançlıktan yapıyor ne zaman emzirmek için küçüğü kucağıma alsam koltuğun tepesine çıkıp zıplıyor şeytan gibi sırıtarak atlarmış gibi yapıyor öyle yapınca bebeği bırakıp onu alacağımı bildiği için. Can güvenliği en öncelikli konu oluyor iki küçük bebek olunca

Bir iki gün ilgi duyduktan sonra sadece mememi açtırıp oraya yatmaya başladı sorup kaçmış gibi oldum kusura bakmayın kızlar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için geç cevap yazabildim o kadar kaos geçiyo ki günlerimiz bu ara

Sandriyoncum bu anksiyete sorunu bende de var nasıl çözeceğim bilmiyorum. İki bebekliyim destek yardım almam şart ama gelen bütün kadınlarla sorun yaşadım maalesef ve allah kahretsin kendim yaparım diyip gönderdim en son hepsini. İlkini full time işe almıştım haftanın altı günü gelecekti temizlik ve yemek için. Çocuklarla ilgilenirim rahatça dedim ama yaptığı her şey battı bana değiştirdim ondan da memnun kalmadım. Bari dedim haftada iki güne düşüreyim ama o zaman da bir şey değişmedi yine aynı şekil sinir stres olmaya başladım çözemedim yardımcı işini bir türlü belki iyisine denk gelsek böyle olmaz

Bezin korkulcak en son şey olduğunu söylesem🥲 mesela benim şu ara en çok panik atak geçirmeme sebep olan şey ben emzirirken kızımın koltuk tepesine çıkıp atlarmış gibi yapması. Oyun belledi bunu kıskançlıktan yapıyor ne zaman emzirmek için küçüğü kucağıma alsam koltuğun tepesine çıkıp zıplıyor şeytan gibi sırıtarak atlarmış gibi yapıyor öyle yapınca bebeği bırakıp onu alacağımı bildiği için. Can güvenliği en öncelikli konu oluyor iki küçük bebek olunca
Rabbım sabırlar versin kolaylıklar versin içiniz selamet bulsun inşallah evlatlarınız sağlıkla büyüsün sadece elimden dua etmek geliyor keşke daha çok yardım edebilsem sizi bir nebze olsun ferahlatabilseydim🥹

Rabbım sabırlar versin kolaylıklar versin içiniz selamet bulsun inşallah evlatlarınız sağlıkla büyüsün sadece elimden dua etmek geliyor keşke daha çok yardım edebilsem sizi bir nebze olsun ferahlatabilseydim🥹
Amin çok sağol duan o kadar iyi geldi ki yanımda olduğunu hissettim arkadaşım. Allah bütün annelere güç kuvvet evlatlarımıza da sağlık versin

Amin çok sağol duan o kadar iyi geldi ki yanımda olduğunu hissettim arkadaşım. Allah bütün annelere güç kuvvet evlatlarımıza da sağlık versin
Amiin . Dün gece hiç uyumadi hic hep meme istedi bir ağrısı hastalığı yok ama beni mahvetti sabah bağırdım ittirdim çıktım odasından kapıyı üstüne kapattım gittim sigara içtim kızlar 15 aydır neler yaşadım ama hiç böyle olmamıştım kendimden nefret ettim.

Yine sen adim atmis birisini cagirabilmisin. Ben asla bu konuda adim atamiyorum. Ya ben yapacam ya ben yapacam. Evde bazi gorevler disinda ev halkininda yaptiginida begenmedigil icin hic ellemesinler istiyorum.
Amiin . Dün gece hiç uyumadi hic hep meme istedi bir ağrısı hastalığı yok ama beni mahvetti sabah bağırdım ittirdim çıktım odasından kapıyı üstüne kapattım gittim sigara içtim kızlar 15 aydır neler yaşadım ama hiç böyle olmamıştım kendimden nefret ettim.
Yanliz degilsin zorlanma konusunda🫠

Sigara içmek cidden berbat bişey ya ben anne olduktan sonra cidden çok zorlandım sigara konusunda. Balkonumuz teras gibi üstü açık kışın hiç durulmuyor evin içinde içecek halim de yok. Eskiden olsa mutfak camında yakardım bi tane şimdi onu da yapamıyorum iyice stres oluyorum. Hepimizin böyle günleri oluyor kendine yüklenme sakın senin de ara vermeye ihtiyacın olabilir her zaman tepkilerimizi düzenleyemeyebiliriz insanız sonuçta
Yine sen adim atmis birisini cagirabilmisin. Ben asla bu konuda adim atamiyorum. Ya ben yapacam ya ben yapacam. Evde bazi gorevler disinda ev halkininda yaptiginida begenmedigil icin hic ellemesinler istiyorum.

Yanliz degilsin zorlanma konusunda🫠
Ya ben aşırı titiz biri değilim aslında normalde de eşimle paylaşımlı yaparız her işi. Ama eve gelen kadınların yaptığı abuk subuk şeylerden sonra o kadar huylandım ki çok önyargılı olmaya başladım. Bir tanesini buzdolabının içini toz beziyle silerken yakaladım son anda aldım elinden. Bir diğeri çamaşırlarımı kendim yıkıyorum sen elleme dediğim halde çamaşır atmış, çocukların atletleri benim yüz havlularım ve külotlarımı aynı makinede görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Böyle böyle soğudum yani her şeyi en baştan anlatana kadar kendim yaparım daha yorucu geliyor anlatması

Sigara içmek cidden berbat bişey ya ben anne olduktan sonra cidden çok zorlandım sigara konusunda. Balkonumuz teras gibi üstü açık kışın hiç durulmuyor evin içinde içecek halim de yok. Eskiden olsa mutfak camında yakardım bi tane şimdi onu da yapamıyorum iyice stres oluyorum. Hepimizin böyle günleri oluyor kendine yüklenme sakın senin de ara vermeye ihtiyacın olabilir her zaman tepkilerimizi düzenleyemeyebiliriz insanız sonuçta

Ya ben aşırı titiz biri değilim aslında normalde de eşimle paylaşımlı yaparız her işi. Ama eve gelen kadınların yaptığı abuk subuk şeylerden sonra o kadar huylandım ki çok önyargılı olmaya başladım. Bir tanesini buzdolabının içini toz beziyle silerken yakaladım son anda aldım elinden. Bir diğeri çamaşırlarımı kendim yıkıyorum sen elleme dediğim halde çamaşır atmış, çocukların atletleri benim yüz havlularım ve külotlarımı aynı makinede görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Böyle böyle soğudum yani her şeyi en baştan anlatana kadar kendim yaparım daha yorucu geliyor anlatması
Ayni seyden dolayi hicbizaman cagiramadim

Kızlar merhaba bebeğim 9 bucukta yatsa gece 2 gibi kalkıyor 6 da yatıyor sanki güneş doğmuş gündüz olmuş gibi davranıyor. Nerde neyi yanlış yapıyorum bilen yardım etsin. Çalışıyoruz delirmek üzere oluyorum uykusuzluktan.

Ne pis kadınmış o. Okurken 🤢 oldum 🙈 ben de başkasına elletemiyorum. Sonuç:hiçbir şeye yetişememek
Kızlar merhaba bebeğim 9 bucukta yatsa gece 2 gibi kalkıyor 6 da yatıyor sanki güneş doğmuş gündüz olmuş gibi davranıyor. Nerde neyi yanlış yapıyorum bilen yardım etsin. Çalışıyoruz delirmek üzere oluyorum uykusuzluktan.
Gündüz çok uyuyorsa ya da az uyuyorsa gece uykusunu etkileyebilir.gündüz toplam 1.5 ya da 2 saat uyuması lazımmış

Kızlar selam koca bebegım 16 aylık emzık emmeye basladı nasıl ama
sandriyon sandriyon meme işi bitti oda ayırma işide okey
İki gündür el emıyor emzık verdım bende en son siz napıyorsunuz

Kızlar selam koca bebegım 16 aylık emzık emmeye basladı nasıl ama
sandriyon sandriyon meme işi bitti oda ayırma işide okey
İki gündür el emıyor emzık verdım bende en son siz napıyorsunuz
Bizde meme isi ok
Oda ayirma henuz degil
2 yasini bekleyim diyorum bilmiyorum o konuda kararsizim
Ayy emzikle gideriyo belki meme istegini🥹 cok tatli degilmi

Back