- 17 Temmuz 2024
- 185
- 96
- 34
- Konu Sahibi poughkeepsie
Aa çift terapisi dedim fakat gitmişsiniz,inşallah yoluna girer herşey...Aslında öyle değil, başka sevdiği felan yoktu tanistigimizda eşim 32 yaşında en son lisede felan konustugu biri olmuş, evlenmedikçe sürekli bir kriter çıkarmış, bizde severek evlendik aslinda hatta aile terapisinde psikoloğa eşime hissettiğimi yıllarca kimseye karsi hissetmemistim demisti. Eşim sadece evlilik gerçeği geç yüzleşti. Herkesin bir hayal ettiğini evlilik tipi vardır ve evlendikten sonra gerçeklerin farkına varır. Biz kadınlar bunu daha çabuk kabullenebiliyoruz. Şuan eşimle sohbetimiz muhabbetimiz yerinde evliliğin ilk yılını atlattık, zaten herkes için ilk yıllar zordur bizimkide öyle oldu.
Kayınvalideme gelecek olursak o olayların tuzu biberi oldu, biz kendi içimizde halledebilecekken bir de kayinvalidemin beklentileriyle narsist kisiliğiyle uğraşıp durduk. Kayinvalidem ben çektim gelinimde çeksin kafasında birisi. Beklediğini de bulamıyor maalesef çünkü ben 15lik gelin değilim.
Yani kayınvalidemi ayrı bir konu başlığında değerlendirmek lazım anlatılmaz yaşanır :)
Bu arada çok doğru bir konuya değinmişsiniz evlilikte erkekler evliliği daha geç kabulleniyor zorlanıyor biz kadınlar daha çabuk adapte olabiliyor hamd olsun.. evliliğin ilk 5 yılı zorlu süreç sabretmek gerek çok zor günler kolay değil fakat ne yazıkki birşeyleri kabullenmek,birbirini aynı evin içerisinde tanımak,huyunu öğrenmek vs vs bunlara alışmam biraz zaman alıyor.. inşallah evladınızı anneli babalı huzurla mutlulukla sevgiyle büyütmeyi nasip etsin mevlam ♡♡