2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Sağlıkla devam eder kucağına aldığın günleri de görürsünüz inşallah

Selam, ben de 6+2 günlük hamileyim ve uzun zamandır burun tıkanıklığı yaşıyorum. Hamilelik riniti diye bir şey varmış :/ yatarken burun bandı kullanıyorum ama asla işe yaramıyor. Bu durumu yaşayan ve çözüm bulan biri var mı?

Ben burnum o kadar kuru ve tıkanık ki kanıyor artık. Burun ve ağız kuruluğu, burun tıkanıklığı yaşıyorum.
Alerjim var zaten ama bu mevsimde olmaz, bu kadar şiddetli de olmazdı normalde.
Sterimar ın hamileler ve emziren annelerin kullanabildiği bir spreyi var onu sıkıyorum bunaldıkça şimdilik başka çare bulamadım

Merhaba
Son adet günüm: 2 ocak
Sanırım ben de Ekim annesi olacağım inşallah ilk gebeliğim

Ben ılk kontrolume ogrendıkten tam uc hafta sonra gıttım Reglye besgun kala ogrendım , lekelenme va bısey yok ıse hayırlısı ıle buyur guzelce sehır dısından geldıgın gıbı gıdersın kontrole

Anladım kuzucum hadı bakalım guzel haberler gelecek ınsallah ben ınanıyorum Rabbımın izniyle

Ben ılk kontrolume ogrendıkten tam uc hafta sonra gıttım Reglye besgun kala ogrendım , lekelenme va bısey yok ıse hayırlısı ıle buyur guzelce sehır dısından geldıgın gıbı gıdersın kontrole
İnşallah kuzum
Ben çok sık doktora gitmek istemiyorum zaten gereksiz stres gibi geliyor. Bat a göre hesaplarsam eğer şehir dışından döndüğümde 7 haftalık oluyor tam. Kese zamanı mı oluyor kalp atışı mı hiçbir fikrim yok, kanama vs gibi sorun yaşamazsam biraz daha bekleyip ikisini birden mi görmek mantıklı yoksa 7. Haftada gitmek mi?
Cuma günü rastgele bir doktora uğrayacağım kullandığım ilaç var onu sormak için ama daha çok küçük bir şey görünmez zaten şimdi

Benim de tam o sırada kahverengi lekelenmem oldu. Onceden dusuk yapmıstım cok da korktum. Progestan fıtıl verdı gunde 2 kere. 2 hafta yatıcaksın yorulmak, dolanmak yok dedı. Leke kesıldı. Cmt randevum var.
Mutlaka dinlen. Ağır iş yapma dıolar ya sordum ben kastınız nedır hocam dıye: elektrık supurgesı bıle ağır iş boyle durumlarda dedı. Aklında olsun. Lütfen yatarak dınlen.

Hamilelikte kozmetik ürünlere gelince bana dermatolog demıstı kı yuzumuz barıyerlıdır zaten surdugunuz kremın yuzde 90ı gerı cevrılır. Koruma amaclı. O yuzden korkmayın cok da kafaya takmayın. Ama c vitamini ve gunes kremı onemlı. Bılıyosunuz kahverengı lekeler olabılıyor yüzde hamilelik sırasında. Niacinamide de kullanın. gunes kremi sabah yuzunuzu temızleyıp nemlendırıcınızı surdukten sonra rutininiz olsun evde bıle olsanız. Gunes sadece sokakta etkı etmıyor.

Henüz doktorla görüşmedim ama ben de böyle düşünüyorum zaten gebelik planladığım için gebelikte kullanılabilen ve kullanılamayan içerikleri araştırıp öğrenmiştim aylar önce cilt bakım rutinimi de bu içeriklerden seçerek ayarlamıştım, mineral güneş kremine geçmiştim vs. Aynı şekilde de devam ediyorum.

Sormuşmuydun canım, benim düşük geçmişim de var belki de ondan birazda doktorun da evhamı. Ama bendeki doktor genel manada tam bir sağlıklı yaşam düşkünü ben o kdr da şeyedemem gibi geliyor
yok sormadım canım o beni genel olarak uyardı sağlıklı beslen dikkat et uçak kullanabilirsin en fazla 3 saatlik yola cık arabayla dedi karı koca olmak serbest dedi sadece saçını boyama dedi canım. Benim doktorum da abartıyı sevmiyor aman söyle yapma kesin gibi konuşmaz genel gecer seler dokturuma güveniyorum oyüzden gereksiz konuşup beni germiyor saolsun

evet kuzum suan kucuk , 7.haftada muhtemelen kalp atısınıda duyma ıhtımalın yuksek ama :)

Dün yazcam yazcam bı turlu yazamadım , kan testlerıne artık bakma bıyerden sonra artıs hızı azalıyor , mın yuzde 60 olması gerekırken ılerleyen haftalarda okadar bıle olmayabılıyor.Bu ıkı katı muhabbetı gebelıkler ılk ogrenılıdıgınde daha cok bakılan bırsey.Neysekı gormussun zaten bundan sonra dınlenmene bak hayırlı olsun canım benım :)

Bana ünv prof verdi folbiol öncesinde 130 tl verim foliac kullandım evlenmeden önce başladım hatta inositol içindeki yeterli dediler o bitince şimdi folbiole devam bakalım hayırlısı inşallah
O zaman folik asitiniz baya düşük ki folbiol vermiş. Çünkü genelde ya tedavi görenlere yada düşük değerlilere veriyolar. Çoğu kadın doğum doktoru yükleme doz diyor çünkü

Kuzum farklı bı marka al eger bekleyemem dersen ıkı adet kaset test al bırını 3-4 saat tuttugun ıdrarla yap, dıgerınıde sabah yap
Yaptım canımm predictorun erken gebelik testi ile bu sabah yaptım onda da çift çizgi çıktı çok şükür. Erken gebelik testinin yanılttığını söyleyenler var. Reglime 2 gün var bekleyip mi kan testi için gitmeliyim yoksa hemen mi gitmeliyim sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…