• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Geçmiş olsun benim bebeğim alerjik aylardır diyetteyiz ikimizde maalesef konak ve mukus hiç geçmedi 😥
Çok geçmiş olsun ben 4 aylıkken şüphem vardı gittim doktora bana gelişimi iyi tek mukusla alerjik diyemem dedi sonra bebeğimde bir defa kakasında kan fark ettim yine gittim doktora bana test bile yapmadan alerjik bebek maması yazdı o mamayı tabii ki bebeğim içmedi ama kakasında kan bir daha olmadı 6 aya geldiğimizde yoğurtta ağız kenarında kızarık fark ettim yoğurtlu kestim ama şu an vücudunda anlam veremediğim çıkıp tekrar sönen sivilce tarzı şeyler oluyor

Çok geçmiş olsun ben 4 aylıkken şüphem vardı gittim doktora bana gelişimi iyi tek mukusla alerjik diyemem dedi sonra bebeğimde bir defa kakasında kan fark ettim yine gittim doktora bana test bile yapmadan alerjik bebek maması yazdı o mamayı tabii ki bebeğim içmedi ama kakasında kan bir daha olmadı 6 aya geldiğimizde yoğurtta ağız kenarında kızarık fark ettim yoğurtlu kestim ama şu an vücudunda anlam veremediğim çıkıp tekrar sönen sivilce tarzı şeyler oluyor
Yumurtayıda kestim çünkü o gün aklıma gelen sadece yumurta var alerjik verdiğim besin pankek yapmıştım ki umarım buğday alerjisi de yoktur bu arada burun tıkanıklığı akıntısı başladı arada hırıltı oldu o gün akşamına oda geçti yani çocuk hasta değil ama ara ara öksürmeye başladı deli gibi kulak kaşınıyor kızarttı kaşımaktan ya doktor için acaba daha ne belirtisi olacak test yapmıyor deneme yanılma ile sen bul diyor ben zaten 3 gün krualına uydum şu an 8 aylık herşeyi karıştırıp veriyorum nasıl bluayım neye tepki verdiğini ki anafilaksi gibi ciddi bir druuma gider diye gece gündüz çoçuğun nefesine bakıp duruyorum çok korkuyorum :(

Yumurtayıda kestim çünkü o gün aklıma gelen sadece yumurta var alerjik verdiğim besin pankek yapmıştım ki umarım buğday alerjisi de yoktur bu arada burun tıkanıklığı akıntısı başladı arada hırıltı oldu o gün akşamına oda geçti yani çocuk hasta değil ama ara ara öksürmeye başladı deli gibi kulak kaşınıyor kızarttı kaşımaktan ya doktor için acaba daha ne belirtisi olacak test yapmıyor deneme yanılma ile sen bul diyor ben zaten 3 gün krualına uydum şu an 8 aylık herşeyi karıştırıp veriyorum nasıl bluayım neye tepki verdiğini ki anafilaksi gibi ciddi bir druuma gider diye gece gündüz çoçuğun nefesine bakıp duruyorum çok korkuyorum :KK43:
Maalesef bu durum sadece diyetle belirleniyor ve çözülüyor . Siz başta şüphe ettiğinizde doktorun sizi diyete yönlendirmesi gerekiyordu. Suanda evet biraz geç ama yinede deneme yanılma ile çözebilirsiniz. Baş şüphelileri listeleyip 3 gün kuralı ile denemek en hızlı ve garanti yol .

Afiyet şifa olsun inşallah.
Karnabahar çıktı mı?
Hemen biz de alalım.
Bu akşam dışarda yemekteydik. Pazartesiden beri ilk defa dışarı çıktık,iyi geldi. Az ekmek içi,1,5 adet köfte,yarım dilim patates yedi kendisi. Az mı yiyor acaba?
Bence gayet yeterli yemis annesi maasallah. Diyetisyen bana da o kadar veriyodu ogle yemegine🤣
Karnabahar var evet. Cok da sevdi bizimki.
Kızlar bu ağlamalar niye oluyor yaaaa gece sayısız şekilde ağlıyor emzik veriyorum artık bir süre emip tekrar atıyor ağlıyor saat başı kalktı bu gece ve emmeden uykuya geçmiyor iyice zombi gibiyim
Ben de bezdim ya sabir cekiyorum heralde bir donem bu cogumuzda ayni olduguna gore
Biz de öyleyiz tam 1 aydır. Bütün gece sadece mememde sakinleşiyor dişten diye düşünüyodum ama dün gece yine aynısı ı yaptı ve ön dişler de çıktı artık
Dis de olabilir her sey olabilir neyse artik gecsin de uyuyalim🤪
Dişler dişler ne zor ağlamalar isirmalar hep dişten gece uykuları bayağı bölündü bizim kızında aglayarak uyanıyor 🥺

Bizde de durum aynı maalesef yaklaşık bir ay ya da 3 haftadır. Bir yerini kesiyorlarmış gibi ağlıyor bir de, normal bir ağlama değil. Çığlık çığlığa uyanıyor saat başı. Henüz hiç dişi çıkmadı kızımın ondan mı acaba diyorum. Sizlerin bebişlerinizin dişi çıktı mı?
Bizimki de oyle sanki korkulu ruya goruyo gibi aci cekiyo gibi ama hemen sakinlesiyo emzigini verince. Bana artik oyle geliyo ki sanki her yarim saatte uyaniyoruz.
Bizimkinin 2 alt disi cikti 6 aylikken. Baska bisi yok simdilik

Kizlar kiyaslamayi sevdigimden degil de😜 nasil olsa sabah alemdeyiz sivilde olsa sormam🙈Bebisleriniz neler yapiyor hal ve hareketler? Bizimki emekliyor, deli deli bagiriyor, cekmece dolaplara uzanip karistirmaya basladi, sesler cikartiyor bababa mam mam mam.

Kizlar kiyaslamayi sevdigimden degil de😜 nasil olsa sabah alemdeyiz sivilde olsa sormam🙈Bebisleriniz neler yapiyor hal ve hareketler? Bizimki emekliyor, deli deli bagiriyor, cekmece dolaplara uzanip karistirmaya basladi, sesler cikartiyor bababa mam mam mam.
😂benimki mamaaa mamaaa diyo bazen de değişik sesler çıkarıyor. Birşeyler kemirmeyi çok seviyor elma salatalık gibi ama eline vermeye korkuyorum hemen kopartiyor. Dişlerimiz yok bu arada. Emeklemeye de başlamadık fakat asker gibi surunuyoruz. Sürekli sürünmuyor sadece canı istediği zaman nadiren sürünüyor bunun dışında yere koydugumda yaygarayi kopartiyor. Bebek arabasında gezmeyi kucakta gezmeyi seviyor. Oturup da oyun oynama huyumuz yok. Genelde kollarımda ayağının üstünde tutmam gerekiyor ki elindeki oyuncakla ayaklarının üstünde oynamaya calissin😄 uykularimiz hiç kalmadı gece saat başı kesin uyanıyor. Benden bu kadar. Kilomuz da 7700 civarında😃

Benimki 2 aydır dilli 😂 baba hav hav dede hamm diyor şimdi de anne mama meme demeye başladı. Bay bay yapıyor. 2 dişi var. Sürünüyor canı isterse emekliyor. Bağırıyor ısırıyor 😂 gece uykuları bozuldu 2 saatte 1 kalkıyor diş yüzünden sanırım.

Hepimize kolay gelsin tatlı anneler!
Bizde alttan iki diş göründü!

Bugün doktor kontrolü vardı, çok beğendi çok şükür.

Öğleden sonra da era testi vardı. Zorlu da olsa onu da başarıyla atlattı çok şükür.

Hepimize sağlıklı ve mutlu haberler almak dileğimle…

Tum bebislere maasallah yakinda dillero cozulur bunlarin 🧿🧿🧿
Biz de dun gece uykusuzluk konusunda zirveye ciktik. Gercekten hicbir seyi yok. Sabah uyandiginda full nese gulucukler saciyor. Hasta vs. Olsa sabaha da devam ederdi. Her yerim agriyor kalkip yatmaktan, besige egilmekten popo kasi yaptim. Ay neyse gece biseysidir bu kesin bu aylarda oluyodur normaldir, gecerdir, hayirlisi olsundur🤪

😂2 dişimiz var, babıldama bağırma vs var. Emekleme yok ama çabası var. 2 eli vuruyor pat pat ayakları ilerletemiyor hop düşüyor, yapamayınca ise sinirlenme öfkelenme var. Alt değiştirirken kavga var. Otururken kendi etrafında tam bir tur atıyor:) Oyuncakları ile bağırış çığırış var🙃 bay bay, gel gel gibi el hareketleri bazen yapıyor ama anladığını sanmıyorum, bence taklit ediyor. Uyku konusu hep problemli, ek gıda ise berbat gidiyor 😥

😂2 dişimiz var, babıldama bağırma vs var. Emekleme yok ama çabası var. 2 eli vuruyor pat pat ayakları ilerletemiyor hop düşüyor, yapamayınca ise sinirlenme öfkelenme var. Alt değiştirirken kavga var. Otururken kendi etrafında tam bir tur atıyor:) Oyuncakları ile bağırış çığırış var🙃 bay bay, gel gel gibi el hareketleri bazen yapıyor ama anladığını sanmıyorum, bence taklit ediyor. Uyku konusu hep problemli, ek gıda ise berbat gidiyor 😥
maasallah minnosa:) Yemek konusunda ne sorununuz var? Bizimki tadini begenmedi seyleri yemiyor, sizinki de belki oyledir. Mesela evde yogurt yapiyorum her seferinde tadi biraz farkli oluyor. Begenmezse asla yemiyor. Daha yeni dogdular ama gurme hepsi mubarek ne ara damak tadi olustu hic bilmiyorum..

maasallah minnosa:) Yemek konusunda ne sorununuz var? Bizimki tadini begenmedi seyleri yemiyor, sizinki de belki oyledir. Mesela evde yogurt yapiyorum her seferinde tadi biraz farkli oluyor. Begenmezse asla yemiyor. Daha yeni dogdular ama gurme hepsi mubarek ne ara damak tadi olustu hic bilmiyorum..
Maalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.

Maalesef yemek seçiyor, belli başlı şeyler dışında tükürüyor yemiyor ağzını kitliyor. Hep püre gibi istiyor pütürlü yediremiyorum.
Pütürlüye mesela ince bulgur, tel şehriye yemeklerine koyarak alıştırabilirsin. Yumuşak olduğu için kolay yutar. Benimkide öğürüyordu eskiye göre şu an daha iyi

Kızlar kızlar bebeğim bi atak dönemine girdi sanırım sürekli beni görmek istiyor ağlıyor huysuzlanıyor sürekli. Emekleme tam başlamadı çabalıyor yapamadıkça daha çok sinirleniyor. Eller önde ama ayakları nasıl yapacağını çözemedi . Bunu destekleyici nasıl çalıştırabilirim acaba sizler yapıyormusunuz birşeyler?

Pütürlüye mesela ince bulgur, tel şehriye yemeklerine koyarak alıştırabilirsin. Yumuşak olduğu için kolay yutar. Benimkide öğürüyordu eskiye göre şu an daha iyi
Evet mantıklı çok teşekkür ederim. Peki günlük neler veriyorsunuz takip ettiğiniz listeler var mı? Ben protein karbonhidrat pek dengeleyemiyorum açıkçası

Evet mantıklı çok teşekkür ederim. Peki günlük neler veriyorsunuz takip ettiğiniz listeler var mı? Ben protein karbonhidrat pek dengeleyemiyorum açıkçası
Sebzeli kuzu etli yemek yapıyorum. Kıymayı sevmiyor. Et koymadıysam et suyuyla pişiriyorum sebzesini.Bazende çorba yapıyorum. Çorbalarına ince bulgur, pirinç vs katıyorum. Tavuk ve balıkta yeni vermeye başladım. İnstagramdan buluyorum tarifleri. Karışık gidiyorum sıkılmasın diye aynı şeylerden

Benimki de oyle. Aslinda agzina gelince degil ama yutarken oguruyor, haklilar daha iki dis var ne yapsin garibim:) Ben de ezip veriyorum kasikla Catalla bazen tel suzgecle artik nasil denkgelirse. Yesin de nasil yerse yesin.

Benimki de oyle. Aslinda agzina gelince degil ama yutarken oguruyor, haklilar daha iki dis var ne yapsin garibim:) Ben de ezip veriyorum kasikla Catalla bazen tel suzgecle artik nasil denkgelirse. Yesin de nasil yerse yesin.
Seni ki iki disliymis benimkinin dışı de yok. 😂 Damağında evirip çevirip oguruyor

Back