• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlarrr ozlemisim burayi! son sayfalrdan hizli hizli okudum biraz. Yaz bitti, ama uzerimden gecti resmen..Kocaa bi kis var onumuzde insallah huzurla gecirelim hep beraber.
Bizim minnosun iki disi cikti 6 aylikken pit diye. Baska bisi yok simdilik.
Henuz emeklemiyor ama geri geri gidiyor, ileri gitmeye gonlu var ama o dizini ileri atmayi henuz akil edemedi. Surune yuvarlana ilerliyor.
Gunluk yemek duzenimiz de kendiliginden olustu..
-Sabah cay, bebek ekmegi (Hipp), labne (Cay vermemi kinamayin oyle olageldi:)), zaten ekmeyi islatiyorum sadece sekersiz.
-Ara ogun Hipp bebek biskuvisi ve meyve karisimi
-Oglen icin cok cesit denemedim henuz ama patates, havuc, kabak, avokado, genelde bunlara zeytinyagi ekleyip cok az da tuz atip veriyorum. Bir keresinde cilginlik yapip salcali pirasa yemeginin suyuna ekmek bandirip verdim delire delire yedi. Bir kere de mercimek corbasi iciyoduk o kadar cirpindi ki verdim gitti bisi olmadi:)
-Ogleden sonra Ev yapimi yogurt
Bunlari hep az az yiyor ama tika basa yok. Aralarda ve gece oldugu kadar anne sutu ve mama gidiyoruz.
Aksam yatmadan once de bir yemek kasigi iyi geceler mamasi var hippin ondan vermeye basladim yeni yeni.
Yalniz bir sorum var ayarsiz oldugum icin o kadar cok tahil karisimi, yok gece tahili, yok sutlu meyveli fln fln tahil karisimlari almisim ki su an bu kadar tozla napcam bilmiyorum:)) normal sekilde 5 senede bitmez :)) acaba bunlardan kurabiye fln yapilir mi :p biraz buyuyunce yediririm.

Aldiklarimdan bazilari bunlar

Cok guzel yemek duzeni dediginiz gibi bu aya gore cok ama kosullar oyle gerektirdiyse ne yapacaksiniz ki baska.
Yumurta sarisini doktor verebilirsiniz dedi mi, ben de vermek istiyorum aslinda sabahlari ama kontrolumuze de daha var. olmazsa msj atayim. Avokadoya limon disinda mandalina da sikabilirisiniz ona da bayliyorolar gerci ben henuz narenciye vermedim

ben de cok yavas gidiyorum az az yiyo zaten ama bi yandan da acaba gec mi oldu diye dusunuyorum

Ceviz badem findik bunlari tek tek denemek lazim heralde, alerjenler. Bizim cocuklarda kolay kolay olmaz ama nolur nolmaz:)

Hippin bebek ekmegi ve bebek biskuvisi guzel organik zaten. Hippin her seyini aliyorum ben sampuanini bile:)

Oyun yapiyo annesi, kesfediyo:KK66: benim kiz da omuz cekiyo cok tatli:)

Hergun destekli yaninda durup 10-15 dakka oturtun ki bel, boyun, sirt kaslari guclensin ve kendi kendine durabilsin. Hergun yaparsaniz hemen farkedecektir.

Ben de verdim valla siparisi bisey olmaz yaa zaten 15 dakka dursa sukrederim ben hemen inmek ister eminim.

Ilk cocuk benim de oyleydi yastik gibi yatti 9 ay:) donmedi bile. Sonra yakaladi ama yasitlarini doktorunuza sorun tabi ama bence bisi yoktur.

Yurutec konusunu biz de tekrar arastirdik seneler sonra yurutecin fazydasi da zarari da tartismali aslina. ben de istemesem de kullanicam. siparsini verdik zaten aman bisey olmaz yaa diye:)) ya yerde o kadar sikiliyo ki. surekli kucakta durmak gezmek istiyor. yurutec benim icin/ bebek icin yeni bir ortam. gun nasil biteck baska? iste biraz kucak, biraz oyun halisi, biraz mama sandalyesi biraz da yurutec..ama dedigin gibi her yere ulasabilir oluyolar dikkatli olmak sart

Maasallah ona:)

biz besik seviyesini en alta indirdik. yoksa kesin kafa ustu gidecekti Allah korusun cunku aynen tutunup kenrarlara kalkmaya calisiyo.
Ben de büyük oğlumda hep hipp kullandım. Bunda da alacaktım ama e bebek te hipp markanın bisküvi ve ekmeği kalmamış. Bu sebeple e bebeğin ürünü Hamm marka bisküvi ve bebek ekmeğini denedim. Özellikle ekmeğini eline veriyorum ağzında kemiriyor o kadar sert ki yumusatmasi baya zaman alıyor dış kaşıyıcı olarak da kullanilabiliyor. Araştırmalarıma göre de bu marka içerik olarak başarılı. Elimdekiler bittiğinde hipp e dönerim.

Hoşgeldin Saron Saron 😊 Bebe peşinde koşmaktan yazamaz olduk. Eline sağlık sen de düzenini kurmuşsun ne güzel.
Ben yumurta beyazına geçiyorum hatta başladım denemelere. Ceviz veriyorum. Domates pişik yapar gibi olunca arada tattırıyorum. Sogan, sarımsak, bebeler icin biber salcasi et suyu ile yemek yapmaya geçtim 😅 bizim dr tuz bile az az ver dedi. 8. Ay kontrolünde 7.960 gr geldi. Yani iştahsızlık devam 😪 sağlıklı olsunlar yeter. Bazıları uzun, bazıları iri, bazıları da benimki gibi cep boy bebe olacak 😅
Aynen canım ya domates kullandığında popusu pişik oldu vazgectim. Oysa kemik suyuyla öyle güzel pisirmistim ki bebeğim de sevmişti ama pişik yapınca biraktim

Kizlar bir sorum var. Bebislere D vitamini veriyor musunuz evetse ne kadar? Bir de benim bebegimin bingildagi cok kuculmus. Bir sorun mu var bir an korktum

Kizlarrr ozlemisim burayi! son sayfalrdan hizli hizli okudum biraz. Yaz bitti, ama uzerimden gecti resmen..Kocaa bi kis var onumuzde insallah huzurla gecirelim hep beraber.
Bizim minnosun iki disi cikti 6 aylikken pit diye. Baska bisi yok simdilik.
hip mama bende kullanıyorum. evde akşamonun yiyeceği çorba yemek yoksa ondan veriyorum.
yumurta verdi doktor bence sende verebilirsin. hatta bize sadece sarısı demişti. ama ben 1 aydır komple veriyorum. bir balık kalmıştı vermediği. bu ay onuda yesin dedi. tamda balık mevsimi taze taze yedirmek iyi olur.

yürüteç belli bir süre kurtarıcı. ama sağolsun bizimki bütün dolapları çekmeceleri açıyor ve evde fır dönüyor. ayaklandığında neler yapacak kim bilir :) tüm çekmeceleri dolapları revizyona sokup boşaltacağım sanırım:)
Kizlar bir sorum var. Bebislere D vitamini veriyor musunuz evetse ne kadar? Bir de benim bebegimin bingildagi cok kuculmus. Bir sorun mu var bir an korktum
ben veriyorum wellcare 400 lük günde 1 fıs. bıngaldığı zaten yaşına doğru kapanıyor diye biliyorum. normaldir bence. doktoru birşey dedi mi?

hip mama bende kullanıyorum. evde akşamonun yiyeceği çorba yemek yoksa ondan veriyorum.
yumurta verdi doktor bence sende verebilirsin. hatta bize sadece sarısı demişti. ama ben 1 aydır komple veriyorum. bir balık kalmıştı vermediği. bu ay onuda yesin dedi. tamda balık mevsimi taze taze yedirmek iyi olur.

yürüteç belli bir süre kurtarıcı. ama sağolsun bizimki bütün dolapları çekmeceleri açıyor ve evde fır dönüyor. ayaklandığında neler yapacak kim bilir :) tüm çekmeceleri dolapları revizyona sokup boşaltacağım sanırım:)

ben veriyorum wellcare 400 lük günde 1 fıs. bıngaldığı zaten yaşına doğru kapanıyor diye biliyorum. normaldir bence. doktoru birşey dedi mi?

Sonraki kontrolumuz 9. ayda o yuzden sormadim ama yazip sorarim zaten basladim D vitaminine dun hemen aldik 400luk. Bir de sonradan kontrol ettim iyice cok da kucuk degilmis aslinda ben bir an panik olmustum ama sonra gecti:). En erken 9. ayda kapaniyormus diye okudum ben de ama erkeni de geci de pek makbul degil.

Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım :(
Ben de özet geçeyim :)
8 ayı doldurduk çok şükür, 2 haftadır tam anlamıyla emekliyor, öncesinde sürünüyordu..
Ama ne çare biraz emekleyip sıkılıp yine kucak istiyor, benimki kucak bebesi kurtuluş yok..
Emeklediği zamanlarda kurcalamadığı delik kalmıyor, evde zaten kızımdan dolayı tehlikeli bir durum yoktu her şeyin önlemini almıştık, rahatça geziyor
Son birkaç gündür de tutunup ayağa kalkmaya başladı, park yatakta alt kademeye yatırıyorum artık.
Gece uykumuz çok kötü, defalarca uyanıyor ve neredeyse sabaha kadar emiyor, emzik etti beni.
Ek gıda alımı fena değil, genelde severek yiyor şu sıralar
Ben işe başladım bu hafta, 4 gündür bakıcıya gidiyor, ilk verince bi ağlıyo ama sonra susuyor diyor.
Kahvaltısını bakıcı yaptırıyor, yumurta sarısı, labne, bebek ekmeği aldım, karışım vermiyorum ayrı ayrı yiyor
Ya da irmikli yumurta, yulaf, omlet gibi şeyler de yapıyoruz kahvaltısına
Öğlen ben okuldan gelince emzirip bir saat kadar sonra kıymalı bir sebze yemeği veriyorum yanında yoğurtla
Akşam da biz yemek yerden meyve ya da meyveli yoğurt yediriyorum.
Diş hala bir tane bile çıkmadı, aslında diş etleri bayadır şiş, ağzının suyu akıyor, her bulduğu şeyi ağzına alıp dişlerini kaşıyor yani belirtiler var ama diş yok.
Bizde son durumlar böyle kızlar
Hasta olan bebekler varmış çok geçmiş olsun..

Kızlar ek gıda ölçülerini nasıl ayarlıyorsunuz ben iki tane küçük pankek yaptım birini bile bitiremedi ya :) yanına irmikli muz pekmez karışımı çeyrek muzla yaptım kahvaltı öğünü çok mu az sizce ya öğlen ne yapıcam hala kararsızım dolma yapıyorum aslında onun içinden yedirebilirim öğlen ve akşam

Kızlar ek gıda ölçülerini nasıl ayarlıyorsunuz ben iki tane küçük pankek yaptım birini bile bitiremedi ya :) yanına irmikli muz pekmez karışımı çeyrek muzla yaptım kahvaltı öğünü çok mu az sizce ya öğlen ne yapıcam hala kararsızım dolma yapıyorum aslında onun içinden yedirebilirim öğlen ve akşam
Bu arada bebeğim emmeyi çok azalttı 2 dakika üç dakika en fazlası 5 dakika emip bırakıyor sanki bırakıcak haliyle sütte ona göre üretiliyordur hiç sağmadım ona yetiyor mu bir fikrim yok 2 aydır zaten kilo alımı sıkıntı bu ay sadece 250 gram almış görünüyor doktor iki aydır aldığı kiloyu az buluyor 300 gram her ay almalı diyor beni endişe kaplıyor yaşıtlarına göre bana Boyuda kısa geliyor şu.an 68 cm ama tatlış druyor böylede ;)) minyon bir erkek çocugu

Benimki iki küçük pankeki bitiremez ya. Ben kahvaltida bir tane bebek ekmeğini ıslatıp içine biraz peynir bir iki çay kaşığı yumurta sarısı koyuyorum ancak bitirebiliyo bazen bitiremiyor bile. Meyve olarak da bir dilim şeftali ve bir tane küçük mürdüm eriğini rendeleyip veriyorum. Corbalarimiz genelde bir fincan oluyor onu da bitiremediği oluyor. Yoğurt aynı şekilde bir fincan kadar veriyorum. Benim porsiyonlarim bir fincan şeklinde canim. (Kahvaltı hariç)

Bu arada bebeğim emmeyi çok azalttı 2 dakika üç dakika en fazlası 5 dakika emip bırakıyor sanki bırakıcak haliyle sütte ona göre üretiliyordur hiç sağmadım ona yetiyor mu bir fikrim yok 2 aydır zaten kilo alımı sıkıntı bu ay sadece 250 gram almış görünüyor doktor iki aydır aldığı kiloyu az buluyor 300 gram her ay almalı diyor beni endişe kaplıyor yaşıtlarına göre bana Boyuda kısa geliyor şu.an 68 cm ama tatlış druyor böylede :KK66:) minyon bir erkek çocugu
Benimki iki ayda 400 Gr aliyo ama Dr normal dedi

Benimki iki küçük pankeki bitiremez ya. Ben kahvaltida bir tane bebek ekmeğini ıslatıp içine biraz peynir bir iki çay kaşığı yumurta sarısı koyuyorum ancak bitirebiliyo bazen bitiremiyor bile. Meyve olarak da bir dilim şeftali ve bir tane küçük mürdüm eriğini rendeleyip veriyorum. Corbalarimiz genelde bir fincan oluyor onu da bitiremediği oluyor. Yoğurt aynı şekilde bir fincan kadar veriyorum. Benim porsiyonlarim bir fincan şeklinde canim. (Kahvaltı hariç)
Benim kullandığım kase 100 ml su alıyor canım yani bir çay bardağı ölçüsünde kahvaltısı gerçi hepsini bitirmiyor yemek istediği zamanlar oluyor iştahı yerindeyken çorbayı kaşık biberona koyardım 120 ml hepsini içerdi ama eski iştahı birdaha geri gelmedi üstüne birde beni emerrdi şimdi hem emmesi az hem yediği az eskiye göre

Benim kullandığım kase 100 ml su alıyor canım yani bir çay bardağı ölçüsünde kahvaltısı gerçi hepsini bitirmiyor yemek istediği zamanlar oluyor iştahı yerindeyken çorbayı kaşık biberona koyardım 120 ml hepsini içerdi ama eski iştahı birdaha geri gelmedi üstüne birde beni emerrdi şimdi hem emmesi az hem yediği az eskiye göre
Ne zamandan beri böyle canim. Kilosu kaç bı de

2 aydır böyle 8 ay 3 günlük 8 kilo yeni oldu 6.ayında daha iyiydi kilosu 8150 geliyordu
Canim beslenmesine dikkat et kendini tedirgin etme. Benim birinci çocuğumun kilosu hep alt sınırın da altındaydı ne yaptıysam kilo aldiramiyordum o kadar üzülüyordum ki😌 şimdi ise birinci sınıfa daha geçen hafta başladı sınıftaki çocuklarla arasında hiç bir fark yok hatta birçoğuna göre daha uzun ve kilolu.
Kendini üzme büyüdükçe kilo da alıyorlar boyları da uzuyor

Back