• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Kızlar ne güzel besleniyorsunuz maşallah 🧿 ben hiç meyve sebze falan yiyemiyorum arada bi muz bazen etli ya da tavuklu sebze yemeği okadar. Her sabah yumurta peynir yemeye özen gösteriyorum sadece.
Bebişleriniz kaç gram oldu? Benim kız 19+2de 290 gram 20 cmdi doktor yorum yapmadı internetten baktığımda da çok farklı aralıklar var. Acaba bebişe kilo aldıramıyormuyum diye de üzülüyorum ama gerçekten güzel beslenemiyorum içim hiçbişey almıyor😔
Bebeğin yapisina göre bile değişir verilenler ortalama değerler, altı üstü olabilir minyon yapıda olabilir, tahin sabah akşam hem mide rahatsızlıkları için hem bebise kilo aldırmak için birer kaşık tuketsen çok faydası olur ve yağlı güzel bı peynir merak etme doğuma kadar çok değişir bu değerler, benim oğlum uzun boylu kilosu hep önde giderdi son hafta kilo almadi 3kilo doğdu tam, aynı gün yarım kilo verdi sonra bir ay içinde iki kiloya yakın aldı, bebislerin degerleri çok değişken yani dert etme sen 😊

Kızlar ne güzel besleniyorsunuz maşallah 🧿 ben hiç meyve sebze falan yiyemiyorum arada bi muz bazen etli ya da tavuklu sebze yemeği okadar. Her sabah yumurta peynir yemeye özen gösteriyorum sadece.
Bebişleriniz kaç gram oldu? Benim kız 19+2de 290 gram 20 cmdi doktor yorum yapmadı internetten baktığımda da çok farklı aralıklar var. Acaba bebişe kilo aldıramıyormuyum diye de üzülüyorum ama gerçekten güzel beslenemiyorum içim hiçbişey almıyor😔
Canım ben tam 20. Haftada gittiğimde 340 gram 20 cmdi bak senin bebiş şimdiden 20 cm olmuş doğuma kadar ohooo ne kilolar alicaklar inşallah muzu günlük yemeye çalış mutlaka mide yanman varsa üzerine tahin döküp ye hatta bebeğe kilo aldıran yiyecekler yaz ben genelde o yiyecekler neyse onu yiyorum ama şuan kilo boy kıyaslama yapılmaz nasıl olsa doğduklarında bol bol emecekler annesi inşallah sütümüz dolup taşar bizde bol bol besleriz bebelerimizi

Kızlar bisey sorucam yarın detaylı ultrasonum varda karından mi bakıyorlar yoksa alttan mi
Karından bakılıyor.

——————————————————
birnilruyasi birnilruyasi Dr un bi şey demediyse endişe etme. Haftasından geri olsa ve her randevuda bu gerilik devam etse o zaman ciddi bir durum olabilir.

Anneden çok bebeğe kilo aldıran gıdalar bildiğim kadarıyla yumurta ( yakında yumurtlayacağım diye korkuyorum:işsiz:, bir gun yemesem eşim gözümün içine bakıyor. Bugün yemedin diye :eek:) balık, ceviz, yoğurt, peynir, et gibi ağırlıklı protein gıdalar . Bi de avakado varmış. Ama ben tadını hiç beğenmedim. Arkadaşım öyle sade yenmez dedi. Çatalla ez. Sarımsak, limon suyu, tuz ekle nefis oluyor dedi. Denemedim daha.

Son düzenleme:
En iğrenç tat ya sarımsaklı falan nasıl yiyorlar öyle ben anlayamadım bı turlu berbat birşey 🤢
Kız ben günde sana abartmıyorum :) 3 tane bile yerim hahahahha :) ben aşırı seviyorum yumurtadan tiksindigim an avakado ya dadanıyorum.ama ben hamile kalmadan öncede yiyordum aşırı olgunlaşmış olanlar tadı güzel oluyor ve limon sıkıp yiyorum sabah kahvaltı da ara öğünlerimde :) sarımsaklı denemedim gerek duymuyorum direk sade yiyorum

Karından bakılıyor.

——————————————————
birnilruyasi birnilruyasi Dr un bi şey demediyse endişe etme. Haftasından geri olsa ve her randevuda bu gerilik devam etse o zaman ciddi bir durum olabilir.

Anneden çok bebeğe kilo aldıran gıdalar bildiğim kadarıyla yumurta ( yakında yumurtlayacağım diye korkuyorum:işsiz:, bir gun yemesem eşim gözümün içine bakıyor. Bugün yemedin diye :eek:) balık, ceviz, yoğurt, peynir, et gibi ağırlıklı protein gıdalar . Bi de avakado varmış. Ama ben tadını hiç beğenmedim. Arkadaşım öyle sade yenmez dedi. Çatalla ez. Sarımsak, limon suyu, tuz ekle nefis oluyor dedi. Denemedim daha.
Vaalbara Vaalbara avakado dan benim kadar nefret eden yok sanıyordum 😂 beyaz peynir yada ezine peynir ile ezip yiyin o zaman yenilebilecek seviyede oluyor 😂

Ben de asla yumurta yiyemiyorum yapacak bişey yok napiyim 🥺

Kız ben günde sana abartmıyorum :) 3 tane bile yerim hahahahha :) ben aşırı seviyorum yumurtadan tiksindigim an avakado ya dadanıyorum.ama ben hamile kalmadan öncede yiyordum aşırı olgunlaşmış olanlar tadı güzel oluyor ve limon sıkıp yiyorum sabah kahvaltı da ara öğünlerimde :) sarımsaklı denemedim gerek duymuyorum direk sade yiyorum
Bende sade bol limonlu sırf faydasi olsun diye yiyorum yoksa ağzıma soksalar yemem 🤢

Ben de asla yumurta yiyemiyorum yapacak bişey yok napiyim 🥺
Deme yaaa!
Hiçbir şekilde mi ? 🤔

İki domatesi zeytinyağında çevirip üstüne bi tane kırsan, kaşar rendesi ile öyle de mi yiyemezsin?o_O Menemen gibi hani. Bol sebze olursa içinde hem besleyici olur hem tadını baskılar. Ispanak, pazı hangi sebze varsa üstüne kırıyorum.

Eşim öğrenciyken yaparmış ondan öğrendim. Kuru soğanı piyazlık ince doğrayıp yağda iyice kavuruyor, üstüne yumurta kırıyor. Yahut yeşil soğanı aynı şekilde ince doğrayıp kavurup üstüne kırıyor. O zaman yumurta tadı hiç gelmiyor. HoppaTuz dahi gerekmediği için suan ben soğanlı çok yapıyorum.

En olmadı, iki yumurtadan az sütle krep yaparsın. Bugün dereotu maydanozlu yaptım misal. O da yumurta sonuçta..
Kızıma kalsa sucuklu pastırmalı falan yapıcaz ama işte değisik olsun her gün yumurta yiyelim diye sebzeleri çevrip duruyoruz. 🤷‍♀️

karnın gazı için ne önerirsiniz asla çıkaramıyorum gaz bi önerisi olan ?
Kaynamış bir bardak sıcak suya birer çay kaşığı kimyon ve zencefil karıştır. 2-3 dk beklet iç. Hemen etki eder. Şeker bile istemez. Tadı hiç kötü değil.
Limon tuz ve zeytinyağı ile tüketirseniz muazzam lady peacock lady peacock
İyice olgunlaşson hem de. Bağımlısı olacaksınız🤤🤤🤤
Aklımda olsun 🥰

Son düzenleme:
Deme yaaa!
Hiçbir şekilde mi ? 🤔

İki domatesi zeytinyağında çevirip üstüne bi tane kırsan öyle de mi yiyemezsin?o_O Menenmen gibi hani. Bol sebze olursa içinde hem besleyici olur hem tadını baskılar. Ispanak pazı hangi sebze varsa üstüne kırıyorum.

Eşim öğrenciyken yaparmış ondan öğrendim. Kuru soğanı piyazlık ince doğrayıp yağda kavuruyor, üstüne yumurta kırıyor. Yahut yeşil soğanı aynı şekilde ince doğrayıp kavurup üstüne kırıyor. O zaman yumurta tadı hiç gelmiyor. Tuz dahi gerekmediği için suan ben soğanlı çok yapıyorum.

En olmadı, iki yumurtadan az sütle krep yaparsın. Bugün dereotu maydanozlu yaptım. O da yumurta sonuçta di mi ?

Kaynamış bir bardak sıcak suya birer çay kaşığı kimyon ve zencefil karıştır. 2-3 dk beklet iç. Hemen etki eder. Şeker bile istemez. Tadı hiç kötü değil.

Aklımda olsun 🥰
Süpersin çok teşekkür ederim

Ay hakkımızı helal edin ya. Öyle yazdım durdum. Şimdi fark ettim. Burada hep hamileler var :KK35:
ins gece gece kimsenin canı çekmemiştir. o_O

Back