• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bizim doktor tadimlara baslamami söylemişti on beş gün önce tam beş aylıkken ama ben başlamadım başlayıp bırakmak istemiyorum bayram sonrası başlamayı düşünüyorum hem alerjik bir bebek braz dha büyümüş olur dusuncesindeyim umarım yanlış yapmiyorumdur
Banada 5 aylıkken başla dedi. Bende 5,5 da başladım. 1-2 gün ara verdiğimde oldu. Şimdi istikrarlı gidiyorum. Tadım uzun sürüyor az veriyorsun zaten bence başlayabilirsin

Evet 40ından sonra ek gıdaya kadar süt ürünleri ve yumurtadan uzak durdum ama tam diyet değildi kek, makarna tatlı flan yedim ben kahvaltıya yoğurda dikkat ettim sonra ara ara yemeye başladım şimdi saldım artık 😀
Ben 1 ay diyet yaptim sonra test yaptırdık alerji çıkmayınca doktor diyeti aç dedi bende firinlanmis olarak başladım .en son ek gıdaya başlamadan yine test yapıldı bu sefer yumurta beyazına hassasiyeti var önemli değil sen diyet yapma dedi doktor.ama gece uykular bozuldu şu sıralar. Dişten mi yediklerimden mi bilemiyorum kaka hala mukuslu buarada.

Ben 1 ay diyet yaptim sonra test yaptırdık alerji çıkmayınca doktor diyeti aç dedi bende firinlanmis olarak başladım .en son ek gıdaya başlamadan yine test yapıldı bu sefer yumurta beyazına hassasiyeti var önemli değil sen diyet yapma dedi doktor.ama gece uykular bozuldu şu sıralar. Dişten mi yediklerimden mi bilemiyorum kaka hala mukuslu buarada.
Aslında benim doktor kan görmeden diyet vermiyormuş, benim kızın kakası çok mukusluydu yani hiç parçacık olmuyordu, o zaman biraz dikkat et dedi, geceleri de 11 gibi ağlamaya başlıuordu en az bir saat, diyet yapınca düzelmişti biz kendi isteğimizle yaptık biraz,

Merhaba herkese bebegi sut alerjisi olanlar alerjiniz geçti mi.ek gıdaya başladınız mı yada nasıl başladınız
Bizim kızın kaka testinde inflamasyon çıkmamasına rağmen diğer tüm belirtiler olduğundan 2,5 aylıkken çok sıkı diyet yapmamı istedi doktoru. Bu sıkı diyeti iki ay yaptım. O iki ay kızım yalnızca 300 gram alabildi, benim de bağışıklığım takviyelere rağmen çok düştü et, süt, yumurta olmayınca. Böyle olunca ben de önce doktorun söylemi üzerine fırınlanmışlarla, sonrasında ise deneme yanama yoluyla kendi kendime açtım diyeti. Başka bir arkadaş daha belirtmiş diyeti açınca çocuk uyumamaya başladı diye. Kızım da bu ara hiç uyumuyor, geceleri 3’te bir anda gündüz sanıp ayılıyor, oyun istiyor. Ancak alerji diyetini bıraktığımdan mı bilmiyorum. İnşallah geçmiştir alerjileri, rahata kavuşur ek gıda döneminde bebeklerimiz.

Bu arada emzirmeme rağmen regl oldum ve regl olmamla birlikte sütüm çok azaldı, bunun bir çözümünü bilen ya da kendi yaşayıp çözüm bulabilen var mı arkadaşlar?

Bemce yavaş yavaş tattırmaya başla, zatwn hemwn doyumluk yemiyorlar, şu aşama bir ay kadar gidiyor en azınde alarjisi olup olmadığını anlarsın
Bayram araya girince ara veririm bu sefer olmaz diye başlamadım bı gazla başlasam mi sütümü de yarın alıp yoğurt mayalicam hazır
Çok geçmiş olsun keşke hiç hasta olmasalar :KK43:
Açıkçası nasıl sıyırırım hiç bilmiyorum daha tam iyileşmedi canını yakarım zarar veririm diye korkuyorum olmadı bi dr a göstereyim.
İki parmağımla pipiyi tut deriyi geri doğru ittir canım eti siyriliyor
Kizlar kati gida basladiginizda nr kadar veriyorsunuz ve kac ogun. Doktor 2 kasikla basla ama isterse fazla da verebilirsin dedi. Ben de baslicam artik yavas yavas ama nerden baslasam bilemedim😄 Sanirim kabaktan baslarim en tatsizindan☺
Bana doktorum ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı vereceksin dedi kızımda da bu şekilde yapmıştım tadimlari ben yoğurtla baslican
Banada 5 aylıkken başla dedi. Bende 5,5 da başladım. 1-2 gün ara verdiğimde oldu. Şimdi istikrarlı gidiyorum. Tadım uzun sürüyor az veriyorsun zaten bence başlayabilirsin
Bayram araya giriyor ya evde olmicam diye başlamak istemedim ama basliyayim en iyisi
Emiyormuydu formül mama mı verdiniz, benim oğlum mama yemişti ek gıdaya kolay geçmiştik, bu biberon almıyor zorluyor beni çok
Benim de ilk kızım mama yedi ek gıda sürecimiz harikaydı bu oğlum meme alıyor hasta şuan ateş düşürücü şurubu bile iciremiorum oguruyor tukuruyor bütün ilacı biberon bile veremioem ne yapacağım bilmiorm çok zorlancam belli ek gidada Allah yardımcımiz olsun hepimizin

Aynı şeyleri düşünüyormuşuz, oğlumun kahvaltısını minik kaselere koyardım, peynir yoğrdu ekmek içi hepsinç ayrı ayrı verirdim, şimdi 8 yaşında yemek yerken mesela önce tabaktakini yiyor, sonra ekmeği, sonra içeceği, tabak içindekileri de öyke sırayla 🤦‍♀️
Bende büyük kızımda hiç karıştırmadan verdim ama ekmek veriyorsam ağzına birde yumurta peynir verdim yani ağzında karıştırdı hep yiyecekleri bu şekilde karışık yemeyede alışmış oldu. Ben tuzlu ve şekerli şeyleri asla karıştıramam ağzımda mesela kızım karıştırıyor bazen hepsini. Bulamaç gibi vermek yerine o şekilde deneyebilirsiniz

Dün ilk defa bir buçuk çay kaşığı yoğurdu dualarla verdim. İnsaAllah iştahlı bir çocuk olur. Abimizde çok çektim hala da çekiyorum😌
Al benden de o kadar ablada çektiklerimden aldıgım dersle bunda tadımlara erken basladım . Bugun yogurttann sonra kabak tadımı yapacagız Ya Allah Bismillah 🤭

Kizlar dün bebeğime ilk defa bir buçuk çay kaşığı yoğurt vermiştim. Normalde sabah uyandığında kakasını yapardı bugün yapmadı. Yoğurttan mi acaba?

Back