• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Diş çıkartıyo benim kız içim gidiyor ya elleriyle kaşıyo hep oraları yavrum daha tam tutamıyor da bir şeyleri diş kaşıyıcıları ben tutuyom artık ağzına önce dolaba koyuyom soğuyo ondan sonra veriyom ağzına doktoru jel önerdi ama jellerle ilgili çok söylnti var hem de içinde lidokain var napcm bilemedm calpol veriyom ben de ağrısı olunca

Diş çıkartıyo benim kız içim gidiyor ya elleriyle kaşıyo hep oraları yavrum daha tam tutamıyor da bir şeyleri diş kaşıyıcıları ben tutuyom artık ağzına önce dolaba koyuyom soğuyo ondan sonra veriyom ağzına doktoru jel önerdi ama jellerle ilgili çok söylnti var hem de içinde lidokain var napcm bilemedm calpol veriyom ben de ağrısı olunca
Herkes bişey diyor bu konuda. Hep aynı şeyleri konuşuyoruz ama bildiğim kadarıyla bu dönem diş çıkarma olmuyor hazırlıkları başlıyor ve bebekler nesneleri agzı ile tanıdığı için ağzına götürür herşeyi dişleri kalındığı İçin değil. Bence bebeğinize jel Mel vermeyin akışına bırakın rahat bırakın.

Rota ile aynı gün itibariyle diyeti açmaya çalışmanıza çok şaşırdım. Doktorun bunu biliyor mu yoksa herhangi bir zamanda mı demişti?
Zaten rota alerjiyi alevlendiriyor. Bir çok doktor yaptırmayın diyor ama yarar zarar hesabı ile yaptırdık. Benim oğlumun da huzursuzluğu uzun sürdü. İshal yaptı. Etkiledi rota.
Bir de rotadan 15 gün önce yumurtanın sarısına alerjisi deri testinde kabarmayıp kızardığı için, sadece onu fırında denedik. Maalesef çok huzursuzluk yaptı ve egzamasını hafif arttırdı.
Arada rota olduğu için hemen bıraktık. 4. Aya erteledik diyet açmayı.
Huzursuzluk rotayı yaptırdığınızdan kaç gün sonra başladı hemen mi yoksa birkaç gün sonra mı?

Dis olduguna emin misin. Benimkinde de var bi tuhafliklar gece uyumamalar ama herkeste var uyku gerilemesi desem 1 aydir boyle bi ara duzelir gibi oldu yine basladi ben de acaba dis mi diyodm surekli kasiyo ama esas agrisi dis tam patlayacagi zaman olur ona da daha vardir heralde

Huzursuzluk rotayı yaptırdığınızdan kaç gün sonra başladı hemen mi yoksa birkaç gün sonra mı?
Köpüklü kaka ishal hemen başladı. Ama huzursuzluk 2 gün sonra falan başladı sanki. Bence hala devam ediyor ve alerjisini arttırdı. Aşırı derece gaz sancısı oluyor. Kakasını yaparken ağlıyor:( Üstelik diyetimi hiç değiştirmedim

Dis olduguna emin misin. Benimkinde de var bi tuhafliklar gece uyumamalar ama herkeste var uyku gerilemesi desem 1 aydir boyle bi ara duzelir gibi oldu yine basladi ben de acaba dis mi diyodm surekli kasiyo ama esas agrisi dis tam patlayacagi zaman olur ona da daha vardir heralde
Ya ben de anlamadım herkes diş dedi sürekli tükürük salya parmaklarıyla eziyo oraları bir de belli olmuş beyaz beyaz oralar sertleşmiş de diş etleri acıtıyo mememi hatta dişliyo gibi yapıyo batıyo

Karanfil ezip zeytinyağına ksrıştırıp bekletip sürüyorlar ama karanfil alerjen diye biliyorum dikkat etmek lazım doktoruna danışmadan deneme

Kızlar selam herkes iyidir umarım tüm sayfa lari okudum bi ara herkes gitti sandım üzüldüm. Biz de 4. ay aşılarımızı olduk ertesi gun doktor kontrolünde bexero 1. doz olduk ates yaptı biraz. Diş tomurcugu olusmus dedı doktor. Bir de vajinal yapısıklık var maalesef dr estriol krem verdi daha kullanmaya başlamadım içinden aparat cıktı nasıl kullanılıyor onu da cözemedim tam birisi daha bahsetmisti burada yapisıklıktan geçti mi acaba krem kullanan oldu mu aranızda cok da onerilmiyor internette kafam karıştı

Ya ben de anlamadım herkes diş dedi sürekli tükürük salya parmaklarıyla eziyo oraları bir de belli olmuş beyaz beyaz oralar sertleşmiş de diş etleri acıtıyo mememi hatta dişliyo gibi yapıyo batıyo
Sen resim atmıştın buraya baya belliydi dişler seninki erken çıkartacak

Kızlar selam herkes iyidir umarım tüm sayfa lari okudum bi ara herkes gitti sandım üzüldüm. Biz de 4. ay aşılarımızı olduk ertesi gun doktor kontrolünde bexero 1. doz olduk ates yaptı biraz. Diş tomurcugu olusmus dedı doktor. Bir de vajinal yapısıklık var maalesef dr estriol krem verdi daha kullanmaya başlamadım içinden aparat cıktı nasıl kullanılıyor onu da cözemedim tam birisi daha bahsetmisti burada yapisıklıktan geçti mi acaba krem kullanan oldu mu aranızda cok da onerilmiyor internette kafam karıştı
Merhaba yapışıklık benim kızımda oldu 2 kez. Çocuk cerrahı bir aparatla açtı ilkinde çok kolay açılmıştı tekrar edince yine götürdüm 2.de kanadı sertleşmiş çok zor açıldı elim ayağım titredi çocuğu zor tuttum😔 bize krem vermedi onlar hikaye dedi parmağını yağla yukarıdan aşağıya masaj yap yapışma başlarsa hemen açılır dedi ara ara yapıyorum gecen gün az başlamış yağışmaya açtım elimle hissetmedi bile. İşin garibi her bezde kontrol ediyorum günde 3kez falan açık bırakıp havalandırıyorum bol bol ılık suya oturuyoruz ona rağmen bir anda yapışıveriyor. 2yaşına kadar tekrar edebilir sonra azalır dediler.
Size açmadan mı vergiler kremi?

Merhaba yapışıklık benim kızımda oldu 2 kez. Çocuk cerrahı bir aparatla açtı ilkinde çok kolay açılmıştı tekrar edince yine götürdüm 2.de kanadı sertleşmiş çok zor açıldı elim ayağım titredi çocuğu zor tuttum😔 bize krem vermedi onlar hikaye dedi parmağını yağla yukarıdan aşağıya masaj yap yapışma başlarsa hemen açılır dedi ara ara yapıyorum gecen gün az başlamış yağışmaya açtım elimle hissetmedi bile. İşin garibi her bezde kontrol ediyorum günde 3kez falan açık bırakıp havalandırıyorum bol bol ılık suya oturuyoruz ona rağmen bir anda yapışıveriyor. 2yaşına kadar tekrar edebilir sonra azalır dediler.
Size açmadan mı vergiler kremi?
Offf kıyamam ya size de cok geçmiş olsun evet hiç acmadan krem verdi acarsam tekrar yapısır dedi gecen ay banyodan sonra nemliyken actır demisti yapmaya calıstım ama cok zor bi fark da olmadı zaten bu ay krem verdi 3 kez sürülecekmiş kremin aparatı var onunla mı surcem el ile mi bilemedim. Ostrojen içerikli krem sonrasında kıllanma memelerde buyume yapıyormus. Nerede yanlış yaptım temizlemekten mi oldu cok üzülüyorum

Offf kıyamam ya size de cok geçmiş olsun evet hiç acmadan krem verdi acarsam tekrar yapısır dedi gecen ay banyodan sonra nemliyken actır demisti yapmaya calıstım ama cok zor bi fark da olmadı zaten bu ay krem verdi 3 kez sürülecekmiş kremin aparatı var onunla mı surcem el ile mi bilemedim. Ostrojen içerikli krem sonrasında kıllanma memelerde buyume yapıyormus. Nerede yanlış yaptım temizlemekten mi oldu cok üzülüyorum
Ben sordum neden oluyor diye fazla hijyenden oluyor genelde dedi o bölge tahriş olup iyileşirken yapıştırmış ama ben asla ıslak mendil sürmüyorum sadece suyla temizliyorum dedim o zaman tamamen hormonal bir durum dedi. Açmaması bana garip geldi canım çünkü bekledikçe ilerliyor yukarıya kadar kapanıyor en zon çiş çıkacak yer kalmayıp enfeksiyon oluşuyormuş. Eğer fazla beklerse sertleşiyor o mavi çizgi açmak zor oluyor sen birde çocuk cerrahına götür istersen

• Beğen
Reactions: Snm
Ben sordum neden oluyor diye fazla hijyenden oluyor genelde dedi o bölge tahriş olup iyileşirken yapıştırmış ama ben asla ıslak mendil sürmüyorum sadece suyla temizliyorum dedim o zaman tamamen hormonal bir durum dedi. Açmaması bana garip geldi canım çünkü bekledikçe ilerliyor yukarıya kadar kapanıyor en zon çiş çıkacak yer kalmayıp enfeksiyon oluşuyormuş. Eğer fazla beklerse sertleşiyor o mavi çizgi açmak zor oluyor sen birde çocuk cerrahına götür istersen
Yapışıklık nasıl oluyor tam olarak? Ben de her bez değişimde yıkıyorum poposunu. Islak pamukla da temizliyorum üst kısmı kaka olmasın diye, yapışıklığı anlamadım ama

Yapışıklık nasıl oluyor tam olarak? Ben de her bez değişimde yıkıyorum poposunu. Islak pamukla da temizliyorum üst kısmı kaka olmasın diye, yapışıklığı anlamadım ama
Vajina girişinden başlıyor kapanmaya alttan yukarıya doğru ilerliyor olursa mutlaka anlarsınız zaten iç dudaklar yapışıyor yanlara yada birbirine yaşışan yerde mavi yada beyaz çizgi oluşuyor

Kiz bebeklerde bacaklari acip dudaklar icini temizlemek gerek orda vajina ağzını kontrol edebilirsn açık olması lazim normalde ve de etrafı temiz olacak

Fırın proteinleri kırdığından sıkıntı yaratmayabiliyormuş bazı bebeklerde canım denemediysen fırında köfte dene istersen.

Benim de saçlarımın yarısı döküldü resmen. Demirim hamilelikte de azdı ama üç demir ilacı değiştirdim hepsi kabızlık yaptı, o da bebekte de bende de gaza neden oluyor diye her başladığımda bıraktım. Kabız yapmayan demir ilacı var mı bildiğiniz?
Saç için de canıma tak edince bu hafta tatlı badem yağı, bemix, yılan yağı, hint yağı, argan yağı alıp karıştırdım saçlarıma boca ettim. Dökülmeyi azaltmasa da kalanları parlattı ve daha sağlıklı bir görünüm sağladı en azından biraz moral oldu.
Benimde saçlar dökülmeye başladı. çok moralim bozuk halbuki açlarım çok güzel toparlamıştı :(( saç için sovital saç vitamini ve omega yağı kullanmaya karar verdim. zaten bir vitamin ve demir ilacı kullanıyordum. o vitamini bırakıp buna başlayım diyorum . bakalım iş görecek mi? yoksa ilk hamleliğimde saçımın yarı dökülmüştü çok moralimi bozuyordu .

Ben de hiç ıslak mendil kullanmadım 40 günlükken baska doktor farketti zaten o zamandan beri yapışıklık var o doktorda acmamıstı.

Back