• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar dün ne oldu anlatamadım size. Akşam eşimle avmye gidecektik hem kıza bez falan alacaktık hem gezip yemek yeriz diye düşündük. Tabiki k.v aradı akşam size gelecez dedi eşimde biz şimdi çıkıyoruz işimiz var biz uğrarız dedi . Neyse bebek arabası orda kalmış diye uğramak zorunda kaldık güya 5 dk 😂 kızı kucaktan kucağa aldılar hoplattılar falan çocuk yoruldu geçtim mama yapmaya dedim yedirir öyle giderim en azından uyur . Mama yaparken ortama konuşuyor mama yiyor heralde sütü yok diye . Eşim dedi ikisini de veriyor anne bende çıkıştim ordan yok ben anne sütü vermiyorum bitti gelmiyor artık dedim . Çok bunaldım bu psikolojik baskıdan doğum yaptığım günden beri yok yok yok diye diye gerçekten gelmiyor artık süt falan . Aksamimizi da yalan etti sağolsun hiçbir yere gitmeden eve geldim. Keyif falan bırakmadı
Sağdığım sütü veriyorum annem misafirlerin yanında sütü yok biberon veriyor diyo kocasıda yorum yapıyo hiç bişey yemiyor kilo olmasın diye ondan sütü yok 😂😂😂😂😂lan biberon daki benim sütüm ya 😂 😂 diyo az az geliyo işte şakır şakır gelseydi sağmana gerek kalmazdı, ok deyip geçiyo işte boşver ağzı olan konuşuyor 🤪

benimde ilk oğlum çok iyiydikilosu. buda oğlan ama onun kadar almıyor. yine şükür kilo ortalamanın üstü ama ilk çocukla kıyaslanınca az alıyor diyoruz. bu ay 700 gr almış . doktor iyi dedi

bende ilk çocuğumda 6 aylık başladı diye biliyırum. kilo alımı da çok iyiydi. bu çocuğumunda kilo alımı sedaca anne sütüne göre iyi. ama doktora ben sordu ek gıdayı. oda mayısta elma armut verebilirsin dedi.

yok kilosu iyi 8 kilo olmuşuz mamada vermedim . hatta biz kilo az alıyoruz dedik doktorda şişko bu ne azı dedi. aslında verebilirsin diyince bende mutlu oldum. aslında iyi olabilir gibi geldi.

evet sende sor bakalım ne diyecek. çünkü doktor direk söylemedi ben sordum ne zaman başlıyacağız diye. ben haziranda başlarız gibi düşündüm. ama mayıs dedi. tabi çok sınırlı sadece elma ve armut dedi. o yüzden aslında çokta mantıksız gelmedi. aslında arada vermek iyi olabilir.

Kilosu iyi. Ben evde tartıyorum kıyafetleriyle 8 gelmiyor daha. 7.800 falan geliyor.

Daha çok yeni doğumun zamanla geçiyor. Beni de çok rahatsız etmişti normal yani bu durum. Ama yine de doktoruna danışabilirsin dikişlerini kontrol edebilir her ihtimale karşı. Hiç etti mi??
evet 10.gün kontrol oldum iyiye gittigini dedi kremlr yazdı ama ne zor bsyms ya ınsanın orda dikisinin olması 🙁 Doğum ayrı zor sonrası ayrı 😖 Allah azze we celle annenin hakkı ödenmez diye boşa demiyor Allah annelere ve anne olacaklra yardm etsn merhamet etsn amin. Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. 🙏🌸

Armut suyu kabızlıga cok iyi geldiğini duymustum. Bende kayısı kaynatıp ezıp vercem suyunu verdımde ezip vermedım ben basladımmufaktan .
Aslında bizim için mantıklı değil o zaman. benim bebeğim hala sıvı kaka yapıyor. hiç katı yapmadı bu güne kadar

Ek gıdaya geçecek sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla ek gıdaya başlarken meyveyle başlamayı tavsiye etmiyorlar. Çünkü meyve şekerli tatlı olduğu için daha sonra sebzeleri reddetme durumu olabiliyormuş. O yüzden sebzelerle başlayın diye okudum. Naçizane söylemek istedim. Tatlıs bebisleriniz ve size iyi günler dilerim 😇🤭

Ek gıdaya geçecek sevgili arkadaşlar okuduğum kadarıyla ek gıdaya başlarken meyveyle başlamayı tavsiye etmiyorlar. Çünkü meyve şekerli tatlı olduğu için daha sonra sebzeleri reddetme durumu olabiliyormuş. O yüzden sebzelerle başlayın diye okudum. Naçizane söylemek istedim. Tatlıs bebisleriniz ve size iyi günler dilerim 😇🤭
aslında haklısın ama doktor bu şekilde dedi. bende bu konularda doktor ne derse onu yapıyorum. çok kendi yorumumu katmıyorum. aslında daha tatsız başlasak bence de çok iyi. hatta bazı anneler 2 yaşına kadar tatlı meyve bile vermiyor.

Eklentiler

• 1B84F64A-7303-47FC-B747-AC7BA6317841.jpeg
    1B84F64A-7303-47FC-B747-AC7BA6317841.jpeg
    29,3 KB · Görüntüleme: 54
Aynen katılıyorum. Sebze-meyve- yoğurt olarak mı gidiyordu? Ve yoğurt günlük mü mayalamak gerekir mayalasam küçük kavanozlarda bir kaç gün yese ne olur ki? Sanki öyle okumuştum bir yerde bilgisi olanlar?? 🤔🤔

Aynen katılıyorum. Sebze-meyve- yoğurt olarak mı gidiyordu? Ve yoğurt günlük mü mayalamak gerekir mayalasam küçük kavanozlarda bir kaç gün yese ne olur ki? Sanki öyle okumuştum bir yerde bilgisi olanlar?? 🤔🤔

Ben havuc patates ile basladim meyve ve sonra yoğurt seklinde verdi doktor.Yoğurdu da 2 günde bir mayalardim zaten tam kavanoz bitmiyor ki küçük kavanozu 2 gün veriyodum kalani da ben yiyodum.Küçük kavanozlarda 2-3 tane yapabilirsin kapağida kapali bir sey olmaz.

Bu diş jelleri de cok ise yaramiyor gaz damlalari gibi düşünün ayni.Bir de diş en erken 4.ayda cikmaya basliyor ama hazirlik süresi erken başlıyor.Yani 4.ayda diş cikaracak disleri kaşiniyor galiba deriz ama o dişin çikması 6-7-8.ayı bulur.Bazen yaşına doğru bile cikabilir.

Bu diş jelleri de cok ise yaramiyor gaz damlalari gibi düşünün ayni.Bir de diş en erken 4.ayda cikmaya basliyor ama hazirlik süresi erken başlıyor.Yani 4.ayda diş cikaracak disleri kaşiniyor galiba deriz ama o dişin çikması 6-7-8.ayı bulur.Bazen yaşına doğru bile cikabilir.
Bazende benim sıpalar gibi 5. Ayda paylatır🥴😹

Ek gıda da bunlarda çok övülüyor

Eklentiler

• C5822276-55EA-4546-981D-5E3724C2F779.jpeg
    C5822276-55EA-4546-981D-5E3724C2F779.jpeg
    75,2 KB · Görüntüleme: 51
Back