• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar yarın genel cerrahiden randevu aldım göğsümde dün gece bir kitle farkettim ve bugün daha da büyüdü. Ağrı da eşlik ediyor. Mastitten şüpheleniyorum. 4 gün meme reddi yaşamıştım biliyorsunuz ama iyi kötü yine emzirmiştim uyutarak. Mastit geçiren var mı böyle hemen olunur mu :/ nasıl evde düzelebilir
Çok geçmiş olsun. Benim de göğsümde ağrılı şişlikler oldu hatta dört ya da beş kez oldu diyebilirim. Mastite yatkınlığım var sanırım sürekli tıkanıyor. Her şişlik oluştuğunda önce ütüyle kızdırılmış sıcak havlu koyuyorum sonra emzirme ya da sağma. Akabinde de buzluktan çıkardığım lahanayı koyuyorum iki kez böyle yapınca genelde geçiyor. Bu geceden yapabilirsen yap canım bunları yarın doktora gitmeden. Özellikle lahana gerçekten çok işe yarıyor.

Bizim de 10 gündür falan mukuslu kakası var arada yeşil yapıyor, enfeksiyondan da mukuslu olabiliyor ya da salyaları, ya da geniz akıntısı varsa onları da yutup mukuslu kaka yapabiliyor.
Salyası çok var, bu ara hırıltısı da var sanırım dediğin gibi olabilir canım. İnsallah devam etmez alerji falan da değildir ya çok korkuyorum alerjiden. Sen doktora götürdün mü peki?

Canım bizim doğduğundan beri mukuslu üç doktor gezdik normal dediler sürekli çocuğa. Ama hep huzursuzdu. Sonra bir prof bulduk ona götürdük kaka fotosu istedi görür görmez alerji dedi. Kaka testi falan yapıldı. Hala tam olarak alerjisi neye var çözülemedi. Ben doktora gitmeden daha süt ürünlerini kesmiştim kakası değişmedi mesela. Doktor da süt ürünlerinin yanında dana eti ile yumurta ve susamı da kesmemi söyledi. Bizim kızın sütten ziyade yumurtaya alerjisi varmış ama ne olur ne olmaz diye üçüncü aya dek hepsini kestirdi doktor. Özelden bana kaka fotosu atabilirsin az çok bizimkiyle karşılaştırabilirim.

Bu arada geçenlerde biri rota aşısı ile alerji ilişkisini sormuştu, doktor daha ben demeden sıkıntı olabileceğini söyledi. Rotayı 3. Ay muayenesinde yapacak inşallah. O güne dek süt, yumurta, et, susam sakın tüketme dedi.
Bezini attım canım takip edeceğim bakalım devam edecek mi. Huzursuzluğumuz falan yok çok şükür ama tulperde nin dediği gibi olabilir bakalım geçiciyse. Olmadı ben de gösteririm artık doktoruna

Mukuslu nasıl oluyor? Kızım kakasını sulu yaptı bugün acaba ben açana kadar bez mi emiyordu. Bazen yeşilli oluyor doktor hazımsızlıktan olur sık emzirme 2-3 saatte 1 emzir dedi gündüz. İsteyince veriyorum ne yapayım 🤷🏻‍♀️
Sümük gibi böyle yapışkan uzayan bi yapısı var. Ben de 2 saati anca bekliyorum huzursuzlanıyo istiyo ben de veriyorum mecbur. Geçen ay sütüm yetmiyo da doymuyo mu acaba diye çok strese girdim ama kilo alımı gayet iyi yani doymasa o da olmazdı diyorum. Aman karışık işler

A
Salyası çok var, bu ara hırıltısı da var sanırım dediğin gibi olabilir canım. İnsallah devam etmez alerji falan da değildir ya çok korkuyorum alerjiden. Sen doktora götürdün mü peki?
Çarşamba kontrolümüz muhtemelen kaka tahlili ister doktor.
Sadece mukuslu kaka alerji olmuyor, ona ek kakada kan, huzursuzluk, fazla gaz, meme reddi, egzama, geçmeyen pişik ve en önemlisi kilo alımında azalma bunlarda birkaç tanesi falan olursa öyle şüpheleniliyor alerjiden
Benim oğlumda mukusa ek egzama gaz husursuzluk da var şu sıralar ama kilo alımı ilk 2 ay iyiydi bu ay bakılmadı daha inşallah alerji değildir.

Mukuslu nasıl oluyor? Kızım kakasını sulu yaptı bugün acaba ben açana kadar bez mi emiyordu. Bazen yeşilli oluyor doktor hazımsızlıktan olur sık emzirme 2-3 saatte 1 emzir dedi gündüz. İsteyince veriyorum ne yapayım 🤷🏻‍♀️
Mukusta uzayan sümüksü şeyler oluyor kakasında yumurta beyazı gibi.

Canım bizim doğduğundan beri mukuslu üç doktor gezdik normal dediler sürekli çocuğa. Ama hep huzursuzdu. Sonra bir prof bulduk ona götürdük kaka fotosu istedi görür görmez alerji dedi. Kaka testi falan yapıldı. Hala tam olarak alerjisi neye var çözülemedi. Ben doktora gitmeden daha süt ürünlerini kesmiştim kakası değişmedi mesela. Doktor da süt ürünlerinin yanında dana eti ile yumurta ve susamı da kesmemi söyledi. Bizim kızın sütten ziyade yumurtaya alerjisi varmış ama ne olur ne olmaz diye üçüncü aya dek hepsini kestirdi doktor. Özelden bana kaka fotosu atabilirsin az çok bizimkiyle karşılaştırabilirim.

Bu arada geçenlerde biri rota aşısı ile alerji ilişkisini sormuştu, doktor daha ben demeden sıkıntı olabileceğini söyledi. Rotayı 3. Ay muayenesinde yapacak inşallah. O güne dek süt, yumurta, et, susam sakın tüketme dedi.
Canım merhaba bizimde alerji denmişti süt ürünlerine yumurtaya diye satmıştı doktor süt urunlerinde düzelmedi yumurta da düzeldi çocuk geçen denedim yumurta yedim gene yüzü dışarı attı huzursuzluk oldu kakası mukuslu oldu rota asisinda alerjide ne gibi sorun oluyor bana doktor bundan bahsetmedi bu ay rota aşısı olacaktı olmadan iyiki okudum yazini

A
Sadece mukuslu kaka alerji olmuyor, ona ek kakada kan, huzursuzluk, fazla gaz, meme reddi, egzama, geçmeyen pişik ve en önemlisi kilo alımında azalma bunlarda birkaç tanesi falan olursa öyle şüpheleniliyor alerjiden
Benim oğlumda mukusa ek egzama gaz husursuzluk da var şu sıralar ama kilo alımı ilk 2 ay iyiydi bu ay bakılmadı daha inşallah alerji değildir.
Mukus her zman mi olmali arada mi olmali acaba benimkinde bazen mukus var bazen yok bazen yesil kaka. Gaz ztn var azalmisti ama dun gece baya kotuydu. Huzursuzluk yok bence. Yani karni tok ve uykusunu aldiysa bakinir kendi kendine. Egzama da dikkatimi cekmedi. Ama gazin hala devam etmesi dusunduruyo

A
İnsallah canım. Bilgilendirirsin bizi de

Canım merhaba bizimde alerji denmişti süt ürünlerine yumurtaya diye satmıştı doktor süt urunlerinde düzelmedi yumurta da düzeldi çocuk geçen denedim yumurta yedim gene yüzü dışarı attı huzursuzluk oldu kakası mukuslu oldu rota asisinda alerjide ne gibi sorun oluyor bana doktor bundan bahsetmedi bu ay rota aşısı olacaktı olmadan iyiki okudum yazini
Çok geçmiş olsun canım size de. Besin alerjisi yan etkilerini daha ağır hale getirebiliyormuş rotavirüs aşısı ama rotavirüs çok tehlikeli ve yaygın olduğundan yapılmalı dedi bizim doktor. Sen o güne dek diyetine dikkat et dedi sadece. Sen de zaten diyetine devam ediyorsundur aşıya dek, o yüzden kolayca atlatırsınız inşallah.

Mukus her zman mi olmali arada mi olmali acaba benimkinde bazen mukus var bazen yok bazen yesil kaka. Gaz ztn var azalmisti ama dun gece baya kotuydu. Huzursuzluk yok bence. Yani karni tok ve uykusunu aldiysa bakinir kendi kendine. Egzama da dikkatimi cekmedi. Ama gazin hala devam etmesi dusunduruyo
Gaz 3.ayda hemen geçmiyo demek 4.aydan umutluyum, bugün vermedim damlasını normalde öğlen veriyordum akşam uykuya zor geçti.
Mukus bizde hiç yoktu son 10 gündür her kakasında var.

Çarşamba günü rota aşısını yaptırıcaz aşıdan sonra huysuzluk ateş oluyor mu?

İkinci elleri de çok pahalı ☹️ Ben kaç aydır mama sandalyesi bakıyorum. En sonunda plastiklerden alıp bizim zamanımızda mama sandalyesi mi vardı diyip yere yer sofrası kuracağım

Benim mama sandalyem varmis ama nasil sandalye devasa büyük 🤣🤣🤣 ben kullanmisim kardesim kuzenler hepsi kullanmis yaklaşik 38 senelik 🤣🤣🤣 kuzenlerim kullandiginda hatirliyorum kocaman bir seydi ya da ben kucuktum bana kocaman gelirdi ama dün gibi aklimda görüntüsü 😍

Bu kadae çok süt alerjisi size de garip gelmiyor mu? Ben tanıdığım birkaç yenidoğan profesörüne doçentine vs sordum kendi çocuğuma süt alerjisi tanısı koyduğunu 2 doktorun. Bu aralar doktorlarca bu tanıyı koymak moda oldu falan dediler

Peki diyet yapınca değişiklik oluyor mu ?

Back