• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar yarın genel cerrahiden randevu aldım göğsümde dün gece bir kitle farkettim ve bugün daha da büyüdü. Ağrı da eşlik ediyor. Mastitten şüpheleniyorum. 4 gün meme reddi yaşamıştım biliyorsunuz ama iyi kötü yine emzirmiştim uyutarak. Mastit geçiren var mı böyle hemen olunur mu :/ nasıl evde düzelebilir

Yokk beee ne haksızlığı bakma bizimkine sen bence hangi bebekte maddi durum neyr el veriyorsa o alinmali kaldiki olan sey neden bidaha alinsin ki zaten bosa para kolay kazanilmiyor
Kızımda her şeyin en iyisini almaya çalıştım ama o zaman bu kadar pahalı değildi sanki bi de sonradan anladım ki her şeyin en iyisi demek en pahalısı demek değil yani mesela fisher prices olmayversin de dede oyuncak olsun varsın 😂😂 önemli olan oyuncak değil oyundur birlikte geçirdiğimiz zamandırmdkdkfjnd😂

Alınacak demirbaşlarda eşime sonsuz güvenirim zira,uyguna kullanışlı ürünler buluyor.Markadan ziyade işlevselliğe bakıyor ve bunu zevkle yapıyor .Etrafimda yardimci olmadigi kimse yok 🤣🤣🤣

Bu arada mama sandalyesi olarak chicco polly alacam ,abide kullandi aynisini ama akilsiz kafam bebe yapmam gari dediğim vakit verdim birine aşırı memnundum yer probleminiz yoksa tavsiye ederim.Ha ikinci el bakacam zira çok pahali.
Mama sandalyesinde neye dikkt etmeliyiz?

Mama sandalyesinde neye dikkt etmeliyiz?

Altinin tekerlekli olmasına,destek minderlerinin olmasına,geriye doğru yatabilmesine,farkli kademelerde kullanimina,ayak dayama yeri olmasina dikkat etmiştik.Çünkü sadece yemek yemiyor aktivite de yapiyordu oğlum ya da işim varsa ona oturtup işimi yapardim hatta uyurdu bile bazen.Başka modelde vardir benzer ama ben chicco tercih ederim.Tek sorun biraz büyük oluyor katlanınca tepsi ayri gövde ayri oluyor haliyle yer kapliyordu ama biz yine taşidik gittiğimiz evlere 🤭🤭

Alınacak demirbaşlarda eşime sonsuz güvenirim zira,uyguna kullanışlı ürünler buluyor.Markadan ziyade işlevselliğe bakıyor ve bunu zevkle yapıyor .Etrafimda yardimci olmadigi kimse yok 🤣🤣🤣

Bu arada mama sandalyesi olarak chicco polly alacam ,abide kullandi aynisini ama akilsiz kafam bebe yapmam gari dediğim vakit verdim birine aşırı memnundum yer probleminiz yoksa tavsiye ederim.Ha ikinci el bakacam zira çok pahali.

İkinci elleri de çok pahalı ☹️ Ben kaç aydır mama sandalyesi bakıyorum. En sonunda plastiklerden alıp bizim zamanımızda mama sandalyesi mi vardı diyip yere yer sofrası kuracağım

Bi şey alıncaya kadar kırk kere düşünüyorum ben alıncaya kadar zamlanıyor 😂
Bunda da kararsızım çok mu gerekli bilmiyorum gece odasını ayırmicam, gündüz uykusunda da duyarım diye düşünüyorum ağlarsa bilemedim biraz daha düşüneyim de iyice pahalansın 😂😂
Ben mesela yaz geliyo aksam onu uyuttuktan snr balkonda oturur muyuz diye dusunuyorm o zaman gerekli olur duymam:)

Kızlar yarın genel cerrahiden randevu aldım göğsümde dün gece bir kitle farkettim ve bugün daha da büyüdü. Ağrı da eşlik ediyor. Mastitten şüpheleniyorum. 4 gün meme reddi yaşamıştım biliyorsunuz ama iyi kötü yine emzirmiştim uyutarak. Mastit geçiren var mı böyle hemen olunur mu :/ nasıl evde düzelebilir
Valla benm sag meme ne zaman uzun sure emzirmesem sertlesirdi sonra o pzt sutum azalmis galiba diyip vitamin kullanmaya basladim carsamba gece oglum uzun uyudu emziremedm ve ateslendm. Yani belki onceden de kalan olmstr memede bilmiorm ama ateslenmem memenin sisip kizarmasi bir anda oldu. Ates cikinca antibiyotik veriolar ateslenmediysen hemen sicak biseyle masaj yap sonra iyice sag snr soguk kompress. Maks 3 saatte 1 bu islemi yap

Screenshot_20220404_193234.jpg

Kızlar her mukuslu kaka alerji yüzünden midir?
Canım bizim doğduğundan beri mukuslu üç doktor gezdik normal dediler sürekli çocuğa. Ama hep huzursuzdu. Sonra bir prof bulduk ona götürdük kaka fotosu istedi görür görmez alerji dedi. Kaka testi falan yapıldı. Hala tam olarak alerjisi neye var çözülemedi. Ben doktora gitmeden daha süt ürünlerini kesmiştim kakası değişmedi mesela. Doktor da süt ürünlerinin yanında dana eti ile yumurta ve susamı da kesmemi söyledi. Bizim kızın sütten ziyade yumurtaya alerjisi varmış ama ne olur ne olmaz diye üçüncü aya dek hepsini kestirdi doktor. Özelden bana kaka fotosu atabilirsin az çok bizimkiyle karşılaştırabilirim.

Bu arada geçenlerde biri rota aşısı ile alerji ilişkisini sormuştu, doktor daha ben demeden sıkıntı olabileceğini söyledi. Rotayı 3. Ay muayenesinde yapacak inşallah. O güne dek süt, yumurta, et, susam sakın tüketme dedi.

Bizim de 10 gündür falan mukuslu kakası var arada yeşil yapıyor, enfeksiyondan da mukuslu olabiliyor ya da salyaları, ya da geniz akıntısı varsa onları da yutup mukuslu kaka yapabiliyor.
Mukuslu nasıl oluyor? Kızım kakasını sulu yaptı bugün acaba ben açana kadar bez mi emiyordu. Bazen yeşilli oluyor doktor hazımsızlıktan olur sık emzirme 2-3 saatte 1 emzir dedi gündüz. İsteyince veriyorum ne yapayım 🤷🏻‍♀️

Back