• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bu kadae çok süt alerjisi size de garip gelmiyor mu? Ben tanıdığım birkaç yenidoğan profesörüne doçentine vs sordum kendi çocuğuma süt alerjisi tanısı koyduğunu 2 doktorun. Bu aralar doktorlarca bu tanıyı koymak moda oldu falan dediler
Bir yandan katılıyorum canım, tanı koyamadıkları şeye ya alerji ya da kolik diyerek işin içinden sıyrılıyorlar biraz.

Ama diğer yandan da yediğimiz içtiğimiz şeylerin yapaylığı, gdolar, diğer yandan hayvanlara verilen hormon ilaçları, antibiyotikler vs. sütleri öyle rezil hale getirdi ki besin alerjilerinin bu kadar yaygınlaşması da normal geliyor.

Peki diyet yapınca değişiklik oluyor mu ?
Diyet yapamadım açıkçası zaten demir kullandığı için 5-6 gündür kaka yapamıyor mukuslu mu bilmiyorum da :KK43: ama yoğurt ve süt içince çıldırıyor gerçekten onun dışında diğer süt ürünlerini kesmedim sadece sırf yoğurdu ve sütü kestim. Ek gıdada da bunları 1 yaşından erken vermem gibi

Kullanılacak vaziyetteyse kullan canım bence bizimki de ablasından kalma park yatak. Ben oğlana çok masraf yapmadım ya haksızlık yapmış oluyor muyum acaba 😂 aldığım 3-5 parça kıyafet.

Benn bimden aldim 🤣🤣 150 tl mi ne simdi 250 ye gelio bime wala... Benimde esimde ogluma nasil aldiydam kizimada oyle alirim ne daha kaliteli ne daha ucuz mantigi var haksizlik olur dior 🤣🤣

Aynen bana da israf gibi geliyo yani hepsi sapasağlam duruyor yenisini almaya ne gerek var değil mi 😂

Tabiiii.. oglumun mama sandalyesi duruyor ama aydilge oturdugunda oda oturmak isteyeceginden 2. Sini aldik ev savas alanı mubarek armut koltuk hamak besik 2 mama sandalyesi ana kucagi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂
İşte çok yer kaplıyor koyacak yer bulamıyorum diye de almaya çekiniyorum.
Kızlar siz deli misiniz? 🤣 ne haksızlığı ben sırf eşyalar kaldı diye bile çocuk yapmış olabilirim😅 Bu hayat pahalılığında eşya mı alınır eskisi varken. İsraf gerçekten. Ben biraz minimalist bir insanımdır evde kullanmadığım tek çöpü tutmam hemen veririm. Sade yaşamı severim, pusetle işi biter bitmez veririm mesela. Artık çocuk düşünmüyoruz. Geçen birilerni gördüm çöpten sebze topluyorlardı ve bu insanlar bizim gibi giyinen normal insanlardı çok üzüldüm. Artuk evde bir lokma ekmek kalsa israf etmemeeye çalışıyorum. Eşya falan artık düşünmeyin siz de. İnsanların durumu çok kötü.. gazladan eşya alacağıma birine bişeyler alıp vereyim diyorum.
Altinin tekerlekli olmasına,destek minderlerinin olmasına,geriye doğru yatabilmesine,farkli kademelerde kullanimina,ayak dayama yeri olmasina dikkat etmiştik.Çünkü sadece yemek yemiyor aktivite de yapiyordu oğlum ya da işim varsa ona oturtup işimi yapardim hatta uyurdu bile bazen.Başka modelde vardir benzer ama ben chicco tercih ederim.Tek sorun biraz büyük oluyor katlanınca tepsi ayri gövde ayri oluyor haliyle yer kapliyordu ama biz yine taşidik gittiğimiz evlere 🤭🤭
Kız mama sandalyesi taşıyanıda ilk kez duydum😅
İkinci elleri de çok pahalı ☹️ Ben kaç aydır mama sandalyesi bakıyorum. En sonunda plastiklerden alıp bizim zamanımızda mama sandalyesi mi vardı diyip yere yer sofrası kuracağım
Ben oğlumda benetto marka aldm orta halli ve gayet iş gördü. Bi bak belki hala çok pahalı değildir. Taş gibide duruyo hala
Bu kadae çok süt alerjisi size de garip gelmiyor mu? Ben tanıdığım birkaç yenidoğan profesörüne doçentine vs sordum kendi çocuğuma süt alerjisi tanısı koyduğunu 2 doktorun. Bu aralar doktorlarca bu tanıyı koymak moda oldu falan dediler
Bencede öyle her çocuk alerjik şimdi. Bizim kızında kaka hep mukuslu ama huzursuz değil diye hiç kurcalamıyorm doktora falan demiyırm. Huzursuz olursa derim.

Oğlumda oyuncak konusuna çok özenmiştim, aldığım materyaller çok pahalıydı. Plastik ürün almadım hiç. Orijinal lego marka legolar, magnetic playmags yapbozlar, montessori ahşap materyalleri, waldorf ahşapları falan.. hepsi dolarla geldiği için şimdi 5 katı olmuşlar. Geçen baktım odada servet yatıyor. İyiki almışım kızımda kullanır beğenmediklerinide satar onun istediğini alırız😅 Plastik saçma sapan oyuncaklar bile dünya para olmuş.

Kızlar siz deli misiniz? 🤣 ne haksızlığı ben sırf eşyalar kaldı diye bile çocuk yapmış olabilirim😅 Bu hayat pahalılığında eşya mı alınır eskisi varken. İsraf gerçekten. Ben biraz minimalist bir insanımdır evde kullanmadığım tek çöpü tutmam hemen veririm. Sade yaşamı severim, pusetle işi biter bitmez veririm mesela. Artık çocuk düşünmüyoruz. Geçen birilerni gördüm çöpten sebze topluyorlardı ve bu insanlar bizim gibi giyinen normal insanlardı çok üzüldüm. Artuk evde bir lokma ekmek kalsa israf etmemeeye çalışıyorum. Eşya falan artık düşünmeyin siz de. İnsanların durumu çok kötü.. gazladan eşya alacağıma birine bişeyler alıp vereyim diyorum.

Ben oğlumda benetto marka aldm orta halli ve gayet iş gördü. Bi bak belki hala çok pahalı değildir. Taş gibide duruyo hala

Bencede öyle her çocuk alerjik şimdi. Bizim kızında kaka hep mukuslu ama huzursuz değil diye hiç kurcalamıyorm doktora falan demiyırm. Huzursuz olursa derim.
Durum gercekten cok kotu... Cok haklisin aslinda devir hesap tutum devri... Tamam tamam elimdeki yatagi kullanacagim 🤣🤣 ya bakma bende cogu seyi verdim ihtiyac sahiplerine hatta hamileydim yeni. Durumlari bizden cok cok daha kotuydu bebegin yatacak yeri yoktu icinin yatagi ile verdim ki elimdeki eskiyi saklayip daha yenisini onlara verdim hani solenmez boyle sey ama birine biseyler yapabilmek cok guzel...

O bizim icin mama sandalyesinden çok öte bir seydi 🤣🤣🤣 her isimize yarardi 🤭🤭🤭 kavimler göçü gibiydik o zamanlar simdi daha feci olduk 🤭🤣🤣

Eki Görüntüle 3040893
Geçen gün kızımdan kalan çıtçıtlı badisini giydirdim pembiş pembiş çok tatlı oldu 😂
Çekmeyin kaaarrrdeşim diyor 😂😂
Annecim bu pembe de ne beni rezil etme diyor 😂😂😂😂 şaka Maka ben de cinsiyete göre renk ayrimina karşıyım iyi yapmışsın. Ben oğluma kırmızı falan giydiriyorum ne olcak yanix😂

Aynen bana da israf gibi geliyo yani hepsi sapasağlam duruyor yenisini almaya ne gerek var değil mi 😂
Ben de 2. Ye birkaç tane kıyafet aldım. Abisinin tüm giysilerini tertemiz koymuştum. Aklımda su fikir var. Zaten yenidoğan oğlum, abisinin bebekliginin fotokopisi. E hep abisinin kıyafetlerini de giyiyor. Her ikisinin ayni giydiği kıyafetlere ait fotoları çekip cerceveletecegim😃 geçenlerde büyük oğluma kendi bebeklik fotosunu gösterdim "ayy canım kardeşim benim" dedi kendisine😂😂😂😂😂 kıyafet aynı tip aynı ne desin😄

T tulperde sana rakip çıktım 😂 sen gene kızının zıbını giydirmişsin ben oğluma kız kıyafeti almışım 😂😂

Eklentiler

• F089FED0-36E4-4485-BAB8-FDF7AFCC0DA1.jpeg
    F089FED0-36E4-4485-BAB8-FDF7AFCC0DA1.jpeg
    142,2 KB · Görüntüleme: 70
Günaydın kızlar. Gündüz doğru düzgün uyumadığı için akşam yemeğini zar zor yedim. 8 de odaya girdik 9 buçukta beşiğine yatırdım. Nasıl olduysa saat 3 e kadar uyumuş. 8 buçukta emmişti. 1 de uyandım emmek için uyanıyor o ara çünkü tık yok kız da. Arada uzun uyku oluyor demek ki 🤣 sıkıntı olmaz sanırım 6,5 saat emmedi 🤷🏻‍♀️ Sonra 3 de ve 6 da emdi. Yatağıma transfer oldu 😂 keşke ilk uykusu hep böyle uzun olsa 🥲

Günaydın kızlar. Gündüz doğru düzgün uyumadığı için akşam yemeğini zar zor yedim. 8 de odaya girdik 9 buçukta beşiğine yatırdım. Nasıl olduysa saat 3 e kadar uyumuş. 8 buçukta emmişti. 1 de uyandım emmek için uyanıyor o ara çünkü tık yok kız da. Arada uzun uyku oluyor demek ki 🤣 sıkıntı olmaz sanırım 6,5 saat emmedi 🤷🏻‍♀️ Sonra 3 de ve 6 da emdi. Yatağıma transfer oldu 😂 keşke ilk uykusu hep böyle uzun olsa 🥲

Yok artik sorun olmaz yeni doğanlıktan çıktılar artık.Rahat olmasa ya da aç olsa kalkardı 🤣

Bir şey olmaz canım keşke hep böyle uyusalar..
Benim oğlan yine 4ten sonra doğru düzgün uyumadı 😣

Arada bnmkinde de boyle ilk uykular uzun oluyodu bu hafta 2 kez oyle uyudu 5 kez feci uyudu;) umarim bu uzunlar cogalir. Dun gece daha 1di uyandi ac oldugunu kabullenmek istemedm emzik zorladm baya da yemedi

Kızlar diyeti boşladınız bakıyorum da 😂
Ben geçen haftadan beri 1.1 kilo vermişim 😎
Ben başladığım yerde duruyorum ramazanda diyet olmuyor, akşam ne varsa yiyorum 12 gibi kalan tüm sarmaları yedim uyudum acıkmışım😅

Back