• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ne boyutta zararı vardır bilmiyorum ama kalp atışını dinletme esnasında sanırım bebeğe yüksek frekans ses dalgası gönderiyor belki o açıdan zararlı demiş olabilir .

11-14.hafta arası yapılıyor sanırım .İlk çocuğum da 11+4 te gitmiştim cinsiyeti bile öğrendim o zaman :)
Neydi canım ilk evladının cinsiyeti 😊

Kizlar 1 buçukta randevum acayip heyecanli ve stresliyim en son gittiğimde kese üçgen gibiydi hem çok korkuyorum olumsuz birşey duymaktan hemde çok heyecanlıyım belki kalp atışını görebiliriz diye 🙏🙏🙏dua edin bana olur mu
İnşaAllah hayırlı haberlerle gel canım 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Merhaba kızlar ben kürtaj sonrası adet olmadan hamile kaldım o yüzden zaten çok endişeliyim 28 Mayısta kese 6.4 mm idi bugün 13.62 mm. Belki kalbini duyabiliriz diye gittik. Zaten duyamamaktan çok korkuyordum. Tutunmuş ama kalbini dinlemek için erken dedi.20 mm olduğunda duyuluyor en erken kalbi için dedi. Bende bunu okumuştum ama kese tahmin ettiğimden az büyümüş günde 1-2 mm büyüdüğü yazıyordu.Hesaplamama göre en küçük 17 mm olması lazımdı.Ben mi takıntı yapıyorum normal mi ? 6. haftada kalbini duymayan var mı benim gibi
Ben 6+0 da keseyi yeni gördüm 🙂

Göğüs hassasiyeti devam eden varmı?
Biraz hafifledi sanki ama devam ediyor. Hatta birkaç gün önce ben çok korkmuştum acaba belirtiler mi azalıyor bebeğime bişey mi oldu diye. Biraz araştırdım YouTube da bir video izledim içimi baya rahatlattı. Jinekolog Kağan Kocatepe var. Belirtilerin azalması ya da ortadan kaybolması bebeğe bişey olduğu anlamına gelmiyor demişti. Sonrasında zaten doktora gittim elhamdulillah keseyi gördük yani bir aksilik terslik yok dedi doktor 🌸

Erzurumdan ( ilçesinden) İSTANBULA 😰 trabzon rize yada giresun diye umut ettik ama olmadı 😞
Olanda hayır vardır demek ki böylesi hayırlı hiç üzülme İstanbul da Erzurumdan sonra fena değil en azından daha sıcak ve sular don değil😊😊🥰

İkili tarama kan ve ultrason ile mi bakılıyor 😄 kız bebek hemen göstermiyor diyorlar 😊 sen sağlıkçı hemşiremisin 😊
Kız için 16-17 .haftayı buluyor galiba .İkilide kan tahlili (Serbest beta hcg ) ve usg de ense kalınlığı burun köküne bakıyorlar onların sağlıklı bebekte belli bir ölçüde olması gerek o ölçü dışı olursa down sendromundan şüpheleniyorlar .
Evet hemsireyim :)

Biraz hafifledi sanki ama devam ediyor. Hatta birkaç gün önce ben çok korkmuştum acaba belirtiler mi azalıyor bebeğime bişey mi oldu diye. Biraz araştırdım YouTube da bir video izledim içimi baya rahatlattı. Jinekolog Kağan Kocatepe var. Belirtilerin azalması ya da ortadan kaybolması bebeğe bişey olduğu anlamına gelmiyor demişti. Sonrasında zaten doktora gittim elhamdulillah keseyi gördük yani bir aksilik terslik yok dedi doktor 🌸
MaşaAllah bir ara geçer gibi oldu şimdi tekrar o hassasiyet geldi bende öyle düşündüm 😊 bu minikler 1 kere doğacak biz 9 kere bu gidişle 😄

Kız için 16-17 .haftayı buluyor galiba .İkilide kan tahlili (Serbest beta hcg ) ve usg de ense kalınlığı burun köküne bakıyorlar onların sağlıklı bebekte belli bir ölçüde olması gerek o ölçü dışı olursa down sendromundan şüpheleniyorlar .
Evet hemsireyim :)
Anladım teşekkür ederim 😊🌹

Erzurumdan ( ilçesinden) İSTANBULA 😰 trabzon rize yada giresun diye umut ettik ama olmadı 😞
Yaa 🙂 bizde 1 yıl önce İstanbul’dan Erzurum’un bir ilçesine taşındık. İnsana zor geliyor nasıl alışacağız nasıl yerleşeceğiz diye tedirgin oluyorduk. Mecbur kalınca öyle bir alışılıyor ki 🤗

Ne öğretmenisin 😊 Kuzenim Erzurumda hemşirelik yapmıştı yıllar evvel çok sıkıntılı dedi çok soğuk heryer don 😶
İmam hatip meslek dersleri öğretmeniyim 🌸 Aşırı soğuk aşırııı. Bide biz hep istanbuldaydık yani böyle köy şartlarına alışık değildik. Burda yaşadıklarımızı yazsak roman olur 😄 Kışın sularımız dondu, Arabamız kara saplandı daha neler neler 🙈 Alıştık çok şükür yavaş yavaş. Güzel eğlenceli anılar biriktiriyoruz. Ne kadar zorluğu olsada güzellikleride çok fazla. Güzelliklerine odaklanmak lazım. 🤗 Tabi biz alıştık ama evimizin yeni üyesini nasıl alıştıracağız ondan gözüm korkuyor biraz. 🤗 Doğum da tam Ocak ayına denk geliyor. 😬

Yaa 🙂 bizde 1 yıl önce İstanbul’dan Erzurum’un bir ilçesine taşındık. İnsana zor geliyor nasıl alışacağız nasıl yerleşeceğiz diye tedirgin oluyorduk. Mecbur kalınca öyle bir alışılıyor ki 🤗
Erzurumda sevmedim. İstanbuluda sevmem 🥴 burdan kurtuluyorum derken İstanbul şokunu yaşadım. Kiralar fena yoksa sıkıntı değilde işte 🤷🏻‍♀️

Olanda hayır vardır demek ki böylesi hayırlı hiç üzülme İstanbul da Erzurumdan sonra fena değil en azından daha sıcak ve sular don değil😊😊🥰
Ben buraya gelirkende ağlamıştım 😂 giderkende ağlıyorum. En azından sıfır evde 500 tl kira ödüyordum. Şimdi istanbula bakınca 😰😰 başka derdim yok inan. Şunu anladım İstanbulda yaşayanlar %85 kendi evinde oturuyor yoksa imkansız 🧐. Almanyadan Gümüşhaneye. Gümüşhaneden Trabzona. Trabzonda Erzuruma derkeeeen şimdi İstanbul 😞. Almanya dediğimede bakmayın küçük bir ksabada büyüdük biz Avmyi bile Türkiyede öğrendim ben 🥲😂 evimiz olaydı eydi 😂

Denge laboratuvarı yapıyor hatta yanımda bırıyle fıyat konusuyorlardı 6500 muydu 4500 mu yuksek bır rakamdı.
Ben yaptırıp kafasını karıstırıp hamılelıgı kotu gecırmek ıstemeyenlerdenım... Sonucta bebehımden vazgecemeyecegım Allah tan gelen de kabulum yasayıp goreceğiz
Hıc bır testı yaptırmayı dusunmuyorum 39 yasındayım zaten hersey rısklı cıkacak. tarama testlerı ıstatıstıkı bılgı zaten... Kızımda hamılelıkte hersey normaldı sonra lenf bezlerınddekı buyuklukten dolayı onkolojıye gıttıık sureklı hala da takipteyiz cok sukur bısry yok korkulacak ama olsa da kabullenıp dua edıp doktorlara guvenmekten baska care yok

Herkes o kadar hakli ki bu konuda. Tek bi cevap yok. Insallah saglikli hayirli evlatlar nasib etsin Allah🤲🤲🤲

Back