- 10 Ekim 2015
- 539
- 773
- 103
Köy okulunda çalışıyorum öyle bir imkanım yok zaten içse de 1 öğün içer çok iştahlı içmiyor biberona daha yeni zor alıştı içiyor ama beni emdiği kadar değilÇok üzüldüm ya süt varken bôyle olmasına bende çalışsam benimde pompa çıkarmaz sanırım izin alıp gidip gelme durumunuz yokmu ben ilk çocuğumda aptamil kullanmiştım çok da memnundum gerci bu mama olaylari cocuktan cocugada degisiyor kimisini kabiz yapan digerine yapmiyor biraz deneme yanılma
Hastanede saglik ocagindakinden farkli bir sey yapiyolar mi? Yapmiyolarsa gerek yoktur bence.Kızlar bebekleri kontrole her ay hem hastaneye hem de sağlıkocağına mı götürüyorsunuz yoksa sadece sağlıkocağına mı götürüyorsunuz?
Biz çift taraflı devam ediyorduk ama bu ay hastaneye gitmeye gerek var mı ki diye soruyor sevgili eşim
Aylarca aptamil kullandık biz, hep gazlı bir bebekti.Damlalar da fayda etmiyodu. Bi baktik çocuk 4. Ay da hâlâ gaz devam ediyor, Dr önerisi ile Evolvia'ya geçtik. Gaz problemimiz bitti şükür.Kızlar malum okula başladım ama sütüm olmasına rağmen pompa çok iyi çıkarmıyor maalesef yeterli olmuyor kızıma bunun için ben okuldayken içmesi için mama almayı düşünüyorum hangi marka mama önerirsiniz mama mevzusuna çok yabancıyım
Yaaa allahım lütfen bir mucize olsun ve benim yavrum da siizn bebeğiniz kadar şanslı olsun. Çok sevindim bunu görünce belki bizimki de böyle hafif olur hadi dua edin bize@Klpszs B bulutumsubiri bakin sürecimiz boyleydi. Dogdugunda ayaklari, 1 aylikken ayaklari ayakkabiyi giyerken ayaklari ve cok sukur iyilesmis halimizrabbim herkese sifa versin
Hic korkmayin lutfen insallah sizlerin bebekleri saglikla dogar once bunun icin dua edelimYaaa allahım lütfen bir mucize olsun ve benim yavrum da siizn bebeğiniz kadar şanslı olsun. Çok sevindim bunu görünce belki bizimki de böyle hafif olur hadi dua edin bize
İlk 2 ay uzamış sarılıktan dolayı tahlilleri falan yapıldı. 3.ay boy kilo ölçümü ve rutin muayene yapıldı. Eşimde diyor zaten kilo boy sağlıkocağı söylüyor, şükür başka sıkıntısı da yok, maşallah herşey iyi önümüzdeki ay görüşürüz demesi için niye 260 lira veriyoruzHastanede saglik ocagindakinden farkli bir sey yapiyolar mi? Yapmiyolarsa gerek yoktur bence.
Bende ilk cocugumda muaynehaneye goturuyodum bunda saglik ocagi2. Cocuk rahatligi diye bi sey gercekten varmis
Keske yazin evde olup sağıp stok yapsaydık valla bilemiyorum ,su an bir ay rapor alacağım sonrada ucretsiz izin gorunuyor bana ,güvenemedim kimseye.Ama onun disinda ayni durumdayiz.50 cc yi sabah uyandığımda birini emzirip diğerinden zorla sağdım oda bir kere, diger zamanlar 10 cc bile çıktı
20 cc çıkıyorsa süt akışını başlatamamış olabilir makine. Minişim fotolarna falan bakarsanız oksitosin hormonunu daha rahat tetikleyebilirsiniz. Bi de memenin makineye alışması gerekiyormş vs. Minnoş sütsüz kalmaz, sağımda yeterli seviyeye gelemezsenizde mama ile desteklersnz bir öğünden birşey olmaz diye düşünüyorum.
Biraz geriden geliyorum ama yetişemiyorum ya buraya bile bakmaya siz nasıl yapıyorsunuz hanımlar helal olsun bir de iki çocuklu olanlarınız varBende bugun kizimi krese goturecektim. Esim evde baksin bebise dedim. Uyum icin okulda kalacaktik bi kac saat cunku. Gitmeden sut sagalim dedik ki durmazsa fln verir diye. Sabah emzirirken diger memedende sut sagdim. Yani emmedigi memeyi sagdim 40 cc cikmis. Giderken bi daha emzirdim. Sagdigimi ben gelmeden icirmis lik lik icti diyo esim hemen bitti diyosonra aglamis devamini istemis ama o kadar uykusu varmis ki ayaginda sallamak icin emzigi verir vermez uyumus eger o kadar yorulmasaydi o kadar uykusu olmasaydi durmazdi muhtemelen
Ben veriyorum meyve puresi, yogurt uzumun suyu karpuzu cokurdatiyo falanBiraz geriden geliyorum ama yetişemiyorum ya buraya bile bakmaya siz nasıl yapıyorsunuz hanımlar helal olsun bir de iki çocuklu olanlarınız varoysa hamileyken çok severdim benimle benzer şeyleri yaşayan arkadaş grubu gibi Geçen hafta bebekle gittim okula Allahım ağla zırla eve yolladılar bir şekilde bakalım bu hafta ne yapacağız yarın başlayacağım süt meselesi hala muamma bu haftayı idare edecek kadar var ama bakalım benim oğlan babayla ve o kadarcık sütle ne yapacak memeyi emzik gibi kullanıyor içse de içmese de istiyor bebem belki bağlanma ile ilgili bir durum bilmiyorum şunu gördüm sabah kalkar kalkmaz emziriyorum emzirdikten sonra sağdığımda 60 cc gördüm en yüksek inşallah artar ya oğlumu karşıma alıyorum ona bakarak sağıyorum ama etkili oluyordur inşallah mamaya karşı değilim de ek gıdaya bu kadar yaklaşmışken mama vermek istemiyorum bir de on gün sonra beş aylık oluyor ya yavaş yavaş tadımlara başlamak istiyorum sizler neler yapacaksınız
Emzirdikten sonra 60 çıkıyorsa super bence ,benim emzirmeden çıkmıyor o kadar vallaBiraz geriden geliyorum ama yetişemiyorum ya buraya bile bakmaya siz nasıl yapıyorsunuz hanımlar helal olsun bir de iki çocuklu olanlarınız varoysa hamileyken çok severdim benimle benzer şeyleri yaşayan arkadaş grubu gibi Geçen hafta bebekle gittim okula Allahım ağla zırla eve yolladılar bir şekilde bakalım bu hafta ne yapacağız yarın başlayacağım süt meselesi hala muamma bu haftayı idare edecek kadar var ama bakalım benim oğlan babayla ve o kadarcık sütle ne yapacak memeyi emzik gibi kullanıyor içse de içmese de istiyor bebem belki bağlanma ile ilgili bir durum bilmiyorum şunu gördüm sabah kalkar kalkmaz emziriyorum emzirdikten sonra sağdığımda 60 cc gördüm en yüksek inşallah artar ya oğlumu karşıma alıyorum ona bakarak sağıyorum ama etkili oluyordur inşallah mamaya karşı değilim de ek gıdaya bu kadar yaklaşmışken mama vermek istemiyorum bir de on gün sonra beş aylık oluyor ya yavaş yavaş tadımlara başlamak istiyorum sizler neler yapacaksınız
Arkadaşlar sizin bebişler dönerken hep ayni taraftan mi dönüyor, benim minişim hep sağdan dönüyor sağ omzunun üstüne,merak ettim
Ben götürüyorum ya icim rahat etmez,ilk çocuğumu da yasina kadar her ay götürdüm, kimisi var hastaneden çıkış o çıkış, biraz yapı meselesi galibaKızlar bebekleri kontrole her ay hem hastaneye hem de sağlıkocağına mı götürüyorsunuz yoksa sadece sağlıkocağına mı götürüyorsunuz?
Biz çift taraflı devam ediyorduk ama bu ay hastaneye gitmeye gerek var mı ki diye soruyor sevgili eşim
Canim yaşadığın yerde hastane tipi pompa bulursan kirala eger yoksa da bilemiyorum ben ilk ay kendi kendime sma başlamıştım doktor mama basladim diye kızmıştı ayrıca içeriği yetersiz demisti o yuzden bilemiyorumKızlar malum okula başladım ama sütüm olmasına rağmen pompa çok iyi çıkarmıyor maalesef yeterli olmuyor kızıma bunun için ben okuldayken içmesi için mama almayı düşünüyorum hangi marka mama önerirsiniz mama mevzusuna çok yabancıyım
Popoda da mi yapışıklık oluyor musBu 4. Ay kontrolünde bende sadece saglık ocagına gidicem devlet aşısı varmış özel bi durum yok bizde bu ay
Popodaki yapışıklığı da açtık sürekli kontroldeyim
Benim oğlan okula başlayınca biraz daha sakinledik ,çünkü cok gürültü yapıyordu onu uyanmaktan yorulmuştum.Bir taraftan da onu kisitliyorum vicdani oluyordu. Malum erkek çocuk olunca kardesine hic bir katkısı olmuyor ,eminim o yasta bir kiz kardesine baya bakar oynatır ama benimki sadece gürültü yapıyordu. Eskiden devamli kendisi ile oyunlar,etkinlikler,deneyler yapardık simdi hicbir şey yapamıyoruz, cok arada kalıyorum.En azindan okulda enerjisini atar ve evde biraz sakinlik olduNaber kızlar herkes iyidir umarım
Bitürlü fırsat bulup yazamıyorum özledim sizleri
Büyük bebeler okula başladı hayırlı olsun hepsine inşallah bakalım evde tek çocuklu hayat nasıl olacak
Biz bazı gün iyiyyiz bazı gün cadılık üstümüzde
Ama asla bi rutin oluşturamadık
Akşamları 22.30 gibi uyurdu geç geliyor bana erkene çekeyim derken aldı başını gitti 12 den önce asla uyutamıyorum odaya 9 da giriyorum artık delirmeğem geliyo 3 saat yabu işi nasıl çözeceğiz bakalım dün hatta saat 1 di yüzüme bakıp gülüyor uyuyacağı yerde
böyle olunca gündüzde 11 e kadar yatıyoruz bişekilde alıyor uykusunu ama sevmiyorum böyle
İnşallah kış döneminde biraz düzelir
Popoda da mi yapışıklık oluyor mus
Benim oğlan okula başlayınca biraz daha sakinledik ,çünkü cok gürültü yapıyordu onu uyanmaktan yorulmuştum.Bir taraftan da onu kisitliyorum vicdani oluyordu. Malum erkek çocuk olunca kardesine hic bir katkısı olmuyor ,eminim o yasta bir kiz kardesine baya bakar oynatır ama benimki sadece gürültü yapıyordu. Eskiden devamli kendisi ile oyunlar,etkinlikler,deneyler yapardık simdi hicbir şey yapamıyoruz, cok arada kalıyorum.En azindan okulda enerjisini atar ve evde biraz sakinlik oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?