• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar 1 saat önce yattım dalmışım kabus gördüm resmen doğum yapıyordum ama doğumda bebeğim ölüyordu. Çok korktum ağlayarak uyandım eşim beni zor sakinleştirdi. Çok üzüldüm aklıma ona aldığımız şeylerin kıyafetlerinin arasında o kadar eşyası ile ağladığım geldi. Gördükçe kafayı yerim ölürüm ben nasıl dayanırım ona bişey olursa yaşayamam diye kurdum da kurdum. Çok kötüyüm

Bebeğin dönmesi için hareketler varmış baktık dönmüyor mecbur onları deneyeceğiz artık ne yapalımm🥲🥲
Kuzum sezeryanın yapılmadğı dönemlerde makar geliş bebişleri ebeler elleriyle döndürüüp öyle doğurtuyorlarmış🙈 duyunca çok şaşırmıştm.

Kızlar günaydınn ayaklarında bacaklarında geceleri özellikle ödem hisseden şişlik hisseden varmı? Benim ayak bileklerim hep şişiyo ayaklarım geceleri ya, ama cok şükür tansıyonum hep düşükk..tansıyon yukselmediği sürece sorun olmuyo bizim için doktorum dedi nasıl atabilirm ben bu ödemi?? Yiyecek bişeyle atılır mı ananas ya da ödem suları kullanablıyormuyuz?

Kızlar 1 saat önce yattım dalmışım kabus gördüm resmen doğum yapıyordum ama doğumda bebeğim ölüyordu. Çok korktum ağlayarak uyandım eşim beni zor sakinleştirdi. Çok üzüldüm aklıma ona aldığımız şeylerin kıyafetlerinin arasında o kadar eşyası ile ağladığım geldi. Gördükçe kafayı yerim ölürüm ben nasıl dayanırım ona bişey olursa yaşayamam diye kurdum da kurdum. Çok kötüyüm
Ah canimm etkilenmez mi insan etkilenir tabi ki. Ama bu sadece bir ruya degil mi😊 hamilelikte emin ol herkes boyle ruyalar goruyordur. Cunku endiseliyiz icten ice bi korkumuz var allah korusun buda ruyalarimiza yansiyor bence.
Amaaaa ne yapiyoruz iyi dusunuyoruz iyi oluyor 😊😊 hepimiz bebislerimizi saglikla kusursuz eksiksiz olarak kucaklarimiza alacagiz insallaaaaahh🥰🥰

Kızlar günaydınn ayaklarında bacaklarında geceleri özellikle ödem hisseden şişlik hisseden varmı? Benim ayak bileklerim hep şişiyo ayaklarım geceleri ya, ama cok şükür tansıyonum hep düşükk..tansıyon yukselmediği sürece sorun olmuyo bizim için doktorum dedi nasıl atabilirm ben bu ödemi?? Yiyecek bişeyle atılır mı ananas ya da ödem suları kullanablıyormuyuz?
Benim onceki hamileligimde oluyordu bu son aylarda. Belki bunda da olur bilmiyorum. Sabahlari uyaninca odemden yere basamazdim ayaklarim acirdi. Yurudukce acilirdi. Bi sikintiniz yoksa yuruyun sabah olunca yurudukce aciliyor o odemler rahatliyo. Bide ayaklarinizi bi yastigin ustune koyup yatmaya calisin gece. Gerci yan yatatken ancak birini yukseltebiliriz ama 😅😅 yukseltebildiginiz kadar yukseltmeye calisin iste 😅
Tuz ve su tuketimine de dikkat ediyorsunuzdur heralde zaten.

Canım tansiyonun normalse tuz tüketimini azaltıp su tüketimini artırmayı kendini yormayacak şekilde yürüyüş yapmayı ve ayağının altına yastık koyup bolca dinlenmeyi dene istersen arkadaşımda işe yaramıştı sanada iyi gelir inşallah. Ananas için diyetisyenim hamileliğin başındayken gebelikte tüketme demişti canım araştır istersen

Ah canimm etkilenmez mi insan etkilenir tabi ki. Ama bu sadece bir ruya degil mi😊 hamilelikte emin ol herkes boyle ruyalar goruyordur. Cunku endiseliyiz icten ice bi korkumuz var allah korusun buda ruyalarimiza yansiyor bence.
Amaaaa ne yapiyoruz iyi dusunuyoruz iyi oluyor 😊😊 hepimiz bebislerimizi saglikla kusursuz eksiksiz olarak kucaklarimiza alacagiz insallaaaaahh🥰🥰
Canım valla rüya ama aklıma geldikçe kötü oluyorum ya çok korkuyorum 😢 inşallah ömrünü uzatmışımdır yavrumun

Canım tansiyonun normalse tuz tüketimini azaltıp su tüketimini artırmayı kendini yormayacak şekilde yürüyüş yapmayı ve ayağının altına yastık koyup bolca dinlenmeyi dene istersen arkadaşımda işe yaramıştı sanada iyi gelir inşallah. Ananas için diyetisyenim hamileliğin başındayken gebelikte tüketme demişti canım araştır istersen
Evet bende diyetisyenime sorayım belki 1 dilim fln önerir,ilk zamanlarda yenilmemesi gerekiyor onu blıyorumda bu haftalarda artık o kdr etkilimidir bi araştırayım..ya bu hafta basladı bu ödem yastık koyarak yatmayı deniycem teşekkürler tatlım🙏🏻

Günaydın arkadaşlar ,tartıldım kilo almamışım ,oy günlerdir bir mutlu oldum ,ilk defa.

Günaydın arkadaşlar ,tartıldım kilo almamışım ,oy günlerdir bir mutlu oldum ,ilk defa.

Günaydın canım nasıl oldun?
Kg almamış olmanda iyi zaten bebek alıyo sende iyi gidiyosun bence🧿 ama şimdiden sonra hızlanıcak bebeğin alımı
Benimde yavaşladı ama yinede 1kg almışım doktora gideli 2 hafta oldu haftada yarım kg normal artk sanırım🙄

Günaydın canım dün ben de tartıldım 3 hafta olmuştu kilo almamışım🥳🥳 ama bebiş almış☺️

Günaydın canım nasıl oldun?
Kg almamış olmanda iyi zaten bebek alıyo sende iyi gidiyosun bence🧿 ama şimdiden sonra hızlanıcak bebeğin alımı
Benimde yavaşladı ama yinede 1kg almışım doktora gideli 2 hafta oldu haftada yarım kg normal artk sanırım🙄
Canim 5 gündür sadece yattım, bir de afedersin kabızlık var 5 gündür, hic çıkamadım, esimde durmadan yedirdi o yuzden kilo aldim endişesi vardı. Önceliğimiz sağlık tabi ama kendi çapımda mutlu oldum.Biraz öksürük, biraz boğaz ve bas ağrısı var ama hiçbiri aşırı kalmadı şükür.

Günaydın canım dün ben de tartıldım 3 hafta olmuştu kilo almamışım🥳🥳 ama bebiş almış☺️
Senin bebis masallah zaten 😍 bakalim ben de ayın 10 una aldım 32.hafta raporu almak için, aslinda cok merak ediyorum covid sonrası ama rapor için bir kac gun bekleyeceğim gene.Kendi kiloma sevinirken umarim bebisin gelişimi ile ilgili de güzel haber alırım. Ela Yağız ı örnek alsın kendine😀

Ah evett bunu ben de duymuştum. Bence çok korkunç🥺
Eskiden hastalıklar, ameliyatlar ah ah yazık, ilac az ,anestezi yok .Benim doğumum da annemin acıdan sesi gitmiş, konuşamamış.Hastanede doğdum ama anneyi nazlayan ilgilenen kimmiş ki.Anneme kıyafet sormuşlar sesi çıkmıyormuş ,konuşamamış bir de kızmışlar ,kız oldu diye mi konuşmuyorsun diye.Annem kız olduğumu orda öğrenmiş.

Eskiden hastalıklar, ameliyatlar ah ah yazık, ilac az ,anestezi yok .Benim doğumum da annemin acıdan sesi gitmiş, konuşamamış.Hastanede doğdum ama anneyi nazlayan ilgilenen kimmiş ki.Anneme kıyafet sormuşlar sesi çıkmıyormuş ,konuşamamış bir de kızmışlar ,kız oldu diye mi konuşmuyorsun diye.Annem kız olduğumu orda öğrenmiş.
Benm annemnde doğumları aşırı travmatik geçmiş. İlk doğumunda öldüm sandm diyor. Yzık gerçekten eskiler. Bende annemn doğum fobisi oldğu için doulayla anlaştm, doulayla annemi doğumdan snra çağırma kararı aldık annemede söyledm tamam dedi. Yoksa orda ağlar durur beni strese sokar canm anam❤️☺️

Senin bebis masallah zaten 😍 bakalim ben de ayın 10 una aldım 32.hafta raporu almak için, aslinda cok merak ediyorum covid sonrası ama rapor için bir kac gun bekleyeceğim gene.Kendi kiloma sevinirken umarim bebisin gelişimi ile ilgili de güzel haber alırım. Ela Yağız ı örnek alsın kendine😀
İnsan kendi için değilde karnındaki bebeği için endişeleniyor haklısın. Ben çok zorlanmıştım karantina 14 gün olunca detaylıyıda ertelemek zorunda kalmıştım.
Kendi doktoruma 16+3te gitmiştim detaylıdan 2 hafta sonra gelirsin demişti
24+0da gitmek kısmet olmuştu. Allahtan covid sonrasına detaylı zamanı geldi de içim daha rahat etmişti.
Bebişlerimiz çok güçlü annesi elacığımında her şeyi yolundadır merak etme sen🥰

Ah o zaman da doğum yapan her anneye gerçekten yazık.
Eğitimlerde hep bahsediyorlar şu zamanın şartlarında olsalardı doğumları daha güzel geçerdi mutlaka diye.
Acımasızlık diz boyu. O zamanın adetleri de farklı her şey ayıp.

1 haftada 200 gr almışım 🥺 kg alma muslukları açıldı kapanmıyor 😂
Bende 4 aldım sanıyordum dün doktor kontrolünde 3,5 oldğnu öğrendim. Aldıysamda verdim sanrm. Son aylarda alınır diyenler kesinlikle anne almıyor bence tamamen bebeğin aldğı. Çnkü mide sürekli baskı altında ne kadar yiyeblrizki.

Back