• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Korona da bitti gibi ama bilmiyorum ki mevlid yapmayı pek düşünmüyorum annem istiyor da . Siz hepsini bir arada çıkaracaksınız tertemiz
Bebeği uzaktan tutucam, kucağa vermiycem. Sonra da odaya koyarım. Hiç belli olmaz Allah korusun bünyeleri çok hassas.
Yüzü koyun yatırıyorum bende.kolları bacaklarıda gaz masajı yapmak amacıyla hrwket ettiriyorm sdce.
Sdce anne sütü alan bebeğe suya gerek yok ama mama içen bebeklere öneriliyor
Çok sıcak çok terliyor özellikle kafası. Çişi berrak, günde 6 kez rahat çiş yapıyor. Ama kokulu çişi (su verince kokusuz oluyormuş diye okudum da birkaç yerde) Bunlar susuz olmadığını gösterir mi sence ? Doktora sormayı unuttum 1. Ay aşısı var sağlık ocağında sorarım ama onlarda verme der muhtemelen n🤷

Yüzü koyun yatırıyorum bende.kolları bacaklarıda gaz masajı yapmak amacıyla hrwket ettiriyorm sdce.
Sdce anne sütü alan bebeğe suya gerek yok ama mama içen bebeklere öneriliyor
Mama içen bebeklerede zaten mama su ile hazırlandığı için önermiyorlar aslında kuzu🤷🏻‍♀️

Kızlar benimde aklıma takılan 2 soru var. Siz nasıl yapıyorsunuz? 1.si egzeriz KV dem bebeğin kolları ve ayaklarını her gün hareket ettirmem gerektiğini söylüyor. Şu an sadece yüzükoyun yatırıp boynunu kaldırması için bekletiyorum. Bebek egzersizlerini de araştırdım, çoğu yerde 2. Ayda yani 60 günlükken kol ve ayak egzersizlerine başlanmalı yazıyor ama 1. Aydanda başlanabilir diye görüşlerde var. KV kolları ayakları açılmaz falan diyor. Kararsız kaldım sizler bebeklerinize bu tür egzersizler yapıyor musunuz ve ne zaman başlanmalı sizce ?

2. Konu su. Buda çok tartışmalı ilk 6 ay su verilmemesi gerektiği yönünde çoğu yorum. Ama karşıt görüşlerde var. Özellikle anneler tecrübe edenler mutlaka verilmeli diyor. Günde 1 çay kaşığı kadar. KV çok sıcak çocuk susuz kalır vs diyor sürekli bende anne gruplarında araştırma yaptım çoğu anne verilmesi taraftarı. Bilemedim.

KV min çoğu dediğini kulak ardı ediyorum ama bu iki konuda kararsız kaldım.
Ben arada sadece bacaklarını karnına doğru hafif çekiyorum yüzükoyun yatırıyorum. Su konusunda da sütün zaten çoğu su ben verme taraftarı değilim

Dayanamadım bir bardak buz gibi kolayı lıkır lıkır içtim valla nasıl özlemişim gazam mübarek olsun bakalım bişey olacak mı🙃🤭🤭🤭

Kızlar benimde aklıma takılan 2 soru var. Siz nasıl yapıyorsunuz? 1.si egzeriz KV dem bebeğin kolları ve ayaklarını her gün hareket ettirmem gerektiğini söylüyor. Şu an sadece yüzükoyun yatırıp boynunu kaldırması için bekletiyorum. Bebek egzersizlerini de araştırdım, çoğu yerde 2. Ayda yani 60 günlükken kol ve ayak egzersizlerine başlanmalı yazıyor ama 1. Aydanda başlanabilir diye görüşlerde var. KV kolları ayakları açılmaz falan diyor. Kararsız kaldım sizler bebeklerinize bu tür egzersizler yapıyor musunuz ve ne zaman başlanmalı sizce ?

2. Konu su. Buda çok tartışmalı ilk 6 ay su verilmemesi gerektiği yönünde çoğu yorum. Ama karşıt görüşlerde var. Özellikle anneler tecrübe edenler mutlaka verilmeli diyor. Günde 1 çay kaşığı kadar. KV çok sıcak çocuk susuz kalır vs diyor sürekli bende anne gruplarında araştırma yaptım çoğu anne verilmesi taraftarı. Bilemedim.

Ya yüzükoyun yatirdiginizda baş kısmına yastık koyuyor musunuz birde bebeğiniz nekadarlik ve kafasını kaldırabiliyor mu. Ben duz yatırıyorum kafasını kaldıramıyor ama gaz çıkartırken kafasını dik tutmaya çalışıyor. Benim kızım 43 günlük ama düzeltilmiş ayına bakınca 10 günlük 😁

Hanımlar uyku süreleriniz ne durumda? 2 saatte bir uyandırmaya devam ediyor musunuz? Ben bazen uyandıramıyorum 3 saat uyuduğu oluyor içim içimi yiyor ama aç kaldı mı diye
Ben ilk gunden beri kendisi uyanmadikca hic uyandirmadim. Annem uyandirma, acikan bebek uyanır zaten dedi. Ben de 5 cocuk büyütmüş kadin, bi bildiği vardir diyip sozunu dinledim. Zaten isime gelir :) bebegim gazi olup da uykusuz gecirdigi geceler haric normal duzeninde gece uykusuna 1 de yatip , 3 bucuk-4 te bir kez uyaniyor, sonra 6 bucuk gibi uyaniyor, sonraki de 9 gibi. Bazen daha uzun uyudugu oluyor seviniyorum uykumuzu aldik diye. Dun gece 5 saate yakin uyanmadi. Hic de vicdan yapmadim valla. Zaten lohusaligi da sonrasini da rahat gecirmek icin en buyum mottom, hicbiseye vicdan yapmiyorum. Elimden geleni yapiyorum. Hicbirsy mukemmel olsun diye ugrasmak istemiyorum, ugrasmicam da. Ben bebegime iyi bakmak istiyorum ama biz ona degil o bize uysun istiyorum, cocuk sahibi olmayi hayatimi bitiren bisye donusturmek istemiyorum, umarim basaririm

Benim annem de bana surekli su ver diyor. Anne gerrk yok diyorlar aslinda ama dedim, kizim bizim buralar cok sicak ver bunalir cocuk dedi. Aklima geldikce veriyordum ama saglik ocagindaki ebe gaz icin bebege rezene kimyon cayi icir gunde birkac kaşık dedi. Hem su hem de çay versem fazla gelebilir belki diye gazli gunlerinde çay vericem sadece sanirim.

Ben ilk gunden beri kendisi uyanmadikca hic uyandirmadim. Annem uyandirma, acikan bebek uyanır zaten dedi. Ben de 5 cocuk büyütmüş kadin, bi bildiği vardir diyip sozunu dinledim. Zaten isime gelir :) bebegim gazi olup da uykusuz gecirdigi geceler haric normal duzeninde gece uykusuna 1 de yatip , 3 bucuk-4 te bir kez uyaniyor, sonra 6 bucuk gibi uyaniyor, sonraki de 9 gibi. Bazen daha uzun uyudugu oluyor seviniyorum uykumuzu aldik diye. Dun gece 5 saate yakin uyanmadi. Hic de vicdan yapmadim valla. Zaten lohusaligi da sonrasini da rahat gecirmek icin en buyum mottom, hicbiseye vicdan yapmiyorum. Elimden geleni yapiyorum. Hicbirsy mukemmel olsun diye ugrasmak istemiyorum, ugrasmicam da. Ben bebegime iyi bakmak istiyorum ama biz ona degil o bize uysun istiyorum, cocuk sahibi olmayi hayatimi bitiren bisye donusturmek istemiyorum, umarim basaririm

Benim annem de bana surekli su ver diyor. Anne gerrk yok diyorlar aslinda ama dedim, kizim bizim buralar cok sicak ver bunalir cocuk dedi. Aklima geldikce veriyordum ama saglik ocagindaki ebe gaz icin bebege rezene kimyon cayi icir gunde birkac kaşık dedi. Hem su hem de çay versem fazla gelebilir belki diye gazli gunlerinde çay vericem sadece sanirim.
Hemen hemen aynı düşünüyoruz öyle aman aman kurallarım yok benimde ama sarılık maceramızdan kalma bi korku var ister istemez doktor ebe hemşire öyle bir baskı yapıyor ki hele ebemiz gerekirse 1 saatte bir kaldır emzir kilo alsın diyor anayı düşünen yok 1 saatte hangi işimi göreyim kilo takıntısı var kadında herhalde ben takmıyorum onun kadar sağlıklı olsun yeter illa tombul olacak diye bir şey yok gören ne kadar küçük diyor çocuğuma sinir oluyorum

Benimde birkaç kere öyle olmuştu çok korkmuştum vicdan yapıyordum.Ama sarılık tehlikesi falan Yoksa aç olunca ağlıyor gerçekten bebekler.Ben doktora sordum 6 saat uyuyorsa uyandırma kendi ağlarsa o zaman emzir dedi.
İkinci hafta sonrası sarılık tehlikeli durum olmaktan çıktığı için sarılığı düşünmedim ancak kan şekeri düşer mi diye düşündüm, yarın doktoruna tekrar bu konuyu danisacagim.

Arkadaşlar Yataş juno yatakta gece bebeğin yatması konusunda için hiç rahat değil. Sert zemin öneriliyor sanırım, bu juno öyle sert değil..sizin bilginiz var mı. Nasıl yatırıyorsunuz siz bebeklerinizi.

Eklentiler

• IMG_20220603_161132.jpg
    IMG_20220603_161132.jpg
    94,6 KB · Görüntüleme: 32
Mama içen bebeklerede zaten mama su ile hazırlandığı için önermiyorlar aslında kuzu🤷🏻‍♀️
Kuzu mamada ağızdaki kalıntı pamukçuk yapabiliyor hem ağzı çalkalasın diye hemde mamadan snra su ihtiyacı oluyormuş diye öneriliyor. Ama bu dediğim mamadan snra bir iki çay kaşığı yoksa lıkır lıkır su verilmez zaten☺️

Hemen hemen aynı düşünüyoruz öyle aman aman kurallarım yok benimde ama sarılık maceramızdan kalma bi korku var ister istemez doktor ebe hemşire öyle bir baskı yapıyor ki hele ebemiz gerekirse 1 saatte bir kaldır emzir kilo alsın diyor anayı düşünen yok 1 saatte hangi işimi göreyim kilo takıntısı var kadında herhalde ben takmıyorum onun kadar sağlıklı olsun yeter illa tombul olacak diye bir şey yok gören ne kadar küçük diyor çocuğuma sinir oluyorum
1 saatte bir mi😅 çocuk sinirden emmez yemin ederm bırakın uykusunu alsın. Zaten aç ölmüş gibi uyanıyor uzun uyuyunca😬

Arkadaşlar Yataş juno yatakta gece bebeğin yatması konusunda için hiç rahat değil. Sert zemin öneriliyor sanırım, bu juno öyle sert değil..sizin bilginiz var mı. Nasıl yatırıyorsunuz siz bebeklerinizi.
Benimki Yataş Bedding Twiny Sünger Yatak. Bi tarafı sert bir tarafı yumuşak. Ama benim bebeğim yatakta uyumayı hiç sevmiyor ya ayakta sallanacak ya da kucakta uyuyacak. Gerçekten yatağı mı sorunlu bende bunu düşünmeye başladım. Çünkü ayakta uyuyakalınca bırakınca anında uyanıyor bütün işler kalıyor çok sıkıntılı bir durumdayım.

Norml su mu veriyorsunuz ? Kendi içtiğinizi yani ? Biz mineralife su kullanıyoruz. Ph değeri 7.6, onu kaynatıp soğutup versem mi 1 çay kaşığı. Çevremde herkes verdik biz havalar çok sıcak diyor. Bebeğime zarar vermek istemiyorum. Birde kaç günlükken verdiniz

Ya yüzükoyun yatirdiginizda baş kısmına yastık koyuyor musunuz birde bebeğiniz nekadarlik ve kafasını kaldırabiliyor mu. Ben duz yatırıyorum kafasını kaldıramıyor ama gaz çıkartırken kafasını dik tutmaya çalışıyor. Benim kızım 43 günlük ama düzeltilmiş ayına bakınca 10 günlük 😁
Karın tarafına koyuyorum, şu an kaldıramıyor, ama hafif hafif kaldırmak için çaba gösteriyor. Daha çok ağzını açıp boynunu sağa sola hareket ettirip meme arıyor :) kızım yüzükoyun yatmayı seviyor ama öyle koyunca çok rahat duruyor

Bebeğim sabahtan beri çok huzursuz, sürekli memede olmak istiyor..emiyor, kucagimda uyuyor, yerine yatıyorum beş- on dakika içerisinde çığlık atarak uyaniyor, tekrar memede sakinlesiyor.. Bütün gün böyle geçti. En fazla yarım saat- kırk dakika uyudu. Sizin böyle günleriniz oluyor mu 😐 çok tükendim.

Öff aynen. Ben hic moralimi bozmuyorum neyse ki. Aslaa mama verilmemeli, anne sütü her seye yeter diye beynimi yiyen annem, simdi senin sütun beslemiyo bu cocugu galiba ya diyip duruyor. Sokakta yuruyus yapiyoruz kizimla, bebek arabasind pusetin uzerini artik acik bırakıyorum dis havaya alissin diye 1 haftadir. Her goren yolda bile, ay ne kadar minik diyor 🤦‍♀️ bence cok tatli minik kizim benim. Bi sorun olduğunu sanmıyorum ben. Ben iri sayılırım ama eşim minyon biri. Heer seyiyle de esime cekmi , bence ondan ufak kizim

Bebeğim sabahtan beri çok huzursuz, sürekli memede olmak istiyor..emiyor, kucagimda uyuyor, yerine yatıyorum beş- on dakika içerisinde çığlık atarak uyaniyor, tekrar memede sakinlesiyor.. Bütün gün böyle geçti. En fazla yarım saat- kırk dakika uyudu. Sizin böyle günleriniz oluyor mu 😐 çok tükendim.
Oldu Birkac gun birkc gecemiz oldu böyle 10-15 kez. Tek sebebi gaz oluyo genelde. Sabirla ayni dongude emzirdim gaz cikardim emzim gaz cikardim bi yerden sonra yoruluyor gevsiyor kurtuluyor insan sonunda

Aynı durumdayım şu an milim kaldı kafayı tırlartmama bi bardak kola içtim o mu yaptı diye içim içimi yiyor şu an ama gündüzleri hep aynıyız ama bugün ekstra olarak akşamda aynı şu an uyurdu normalde ben kaldırırdım. 10 dk nefes alayım 2 sokak gezeyim dedim 4den beri uyumasını bekliyorum çıkamadım 20 gündür balkon hariç bir yere çıkamadım bunaldım kafamı dağıtmam lazım aşırı gerginim

Öff aynen. Ben hic moralimi bozmuyorum neyse ki. Aslaa mama verilmemeli, anne sütü her seye yeter diye beynimi yiyen annem, simdi senin sütun beslemiyo bu cocugu galiba ya diyip duruyor. Sokakta yuruyus yapiyoruz kizimla, bebek arabasind pusetin uzerini artik acik bırakıyorum dis havaya alissin diye 1 haftadir. Her goren yolda bile, ay ne kadar minik diyor 🤦‍♀️ bence cok tatli minik kizim benim. Bi sorun olduğunu sanmıyorum ben. Ben iri sayılırım ama eşim minyon biri. Heer seyiyle de esime cekmi , bence ondan ufak kizim
Bizde eşimle minyonuz e doğal olarak çocukta minyon tabi ben öyle diyenlere kusura bakmayın 5 kilo çocuk çıkaramadığım için diyorum artık patavatsız insanlar ben birinin çocuğuna asla bunu söyleyemem

Back