• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizde eşimle minyonuz e doğal olarak çocukta minyon tabi ben öyle diyenlere kusura bakmayın 5 kilo çocuk çıkaramadığım için diyorum artık patavatsız insanlar ben birinin çocuğuna asla bunu söyleyemem
aslinda bazi insanlar yenidogan olduklari icin ay minicikkkk diyolar ama biz yeni dogum yaptigimiz icin bebegin ebatina diyolar zannediyoruz oglum 2 aylikken 6.5 kiloydu gıdılı mıdılı büklüm büklümdü ona bile allahim ufacik diyolardi bu mu ufak diyodum yaşıtlarının yanında çam yarması gbi kaliyodu ayar oluyodum insanlara simdi anladim bicogu yebidogan olduklari icin o tepkiyi veriyor 😂 siz alınmayın bence cunku 5 kiloda olsa ayni seyi soylicekler

aslinda bazi insanlar yenidogan olduklari icin ay minicikkkk diyolar ama biz yeni dogum yaptigimiz icin bebegin ebatina diyolar zannediyoruz oglum 2 aylikken 6.5 kiloydu gıdılı mıdılı büklüm büklümdü ona bile allahim ufacik diyolardi bu mu ufak diyodum yaşıtlarının yanında çam yarması gbi kaliyodu ayar oluyodum insanlara simdi anladim bicogu yebidogan olduklari icin o tepkiyi veriyor 😂 siz alınmayın bence cunku 5 kiloda olsa ayni seyi soylicekler
Devamında senden de bu mu çıktı deyip beni bi süzüyorlar yediğin sana gitmiş diyorlar iyice şartellerim atıyor 😬

Öff aynen. Ben hic moralimi bozmuyorum neyse ki. Aslaa mama verilmemeli, anne sütü her seye yeter diye beynimi yiyen annem, simdi senin sütun beslemiyo bu cocugu galiba ya diyip duruyor. Sokakta yuruyus yapiyoruz kizimla, bebek arabasind pusetin uzerini artik acik bırakıyorum dis havaya alissin diye 1 haftadir. Her goren yolda bile, ay ne kadar minik diyor 🤦‍♀️ bence cok tatli minik kizim benim. Bi sorun olduğunu sanmıyorum ben. Ben iri sayılırım ama eşim minyon biri. Heer seyiyle de esime cekmi , bence ondan ufak kizim
Yenidoğan bebek olduklari icin insanlar minik diyor ya. Benim bebegim 5 kiloyu gecti suan dun bizede ayy minicik dediler. Diyolar yani cunku yenidogan bebek nolursa olsun miniktir 😅

Birinci ay kontrolünden geldik. İlk 15 günde doğumda kaybettiği kiloyu alarak doğum kilosuna erişmişti, geçtiğimiz 15 günde de 500 Gr almış. Her şey normal dedi. 2-3 saatte bir emzirme kuralını kaldırdı. Gece kaldırmak zorunda değilim artık 🙌
Bebeğin uyuması ile ilgili olarak da en az 10 saat bekleriz dedi, gündüz de 2-3 saat uyuması iyi olur dedi. Uyku meselesi ile ilgili bir öneri getirmedi, çocuğa özgü mesele diyor. Bu mevsimde 11den önce ve 15den sonra yarım saat güneş banyosu ve gezinti önerdi. polenleri falan sordum, bir şey olmaz dedi. Tatile gidiyorsanız güneş kremi sürülebilir ama şu an bulunduğunuz şehirde gerek yok dedi. Biz sapka ile yüzünü koruyoruz sadece.
sizlere de bilgi amaçlı yazmak istedim.

Hanımlar uyku süreleriniz ne durumda? 2 saatte bir uyandırmaya devam ediyor musunuz? Ben bazen uyandıramıyorum 3 saat uyuduğu oluyor içim içimi yiyor ama aç kaldı mı diye
Ayni sekilde gece bazen uyuyo bende uyuya kaliyorum alarm filan kar etmiyo
Pzrtesi asisi war kilosu ne almede ozaman anlariz
Birde ben yanimda ogun ne giydirdiysem aynisinin benzerini yanima alip tek tartiya koycm bakalim 200 geam gelecek mi 😅yoksa bu fire olayi canimi sıkıyor

Üç saat zaten en baştan beri uygundu, bence üzülmeyin yanlışiniz yok. Ben hemşireye de sordum kilo alımı iyiyse gece uyandirmaniza gerek kalmaz dedi.
Bizim hemsire sakin uc saatte bi emzirmeyin o kiwama uc aylik olunca gelirsiniz dedi
İki saatte hemen geliyo 🙄
Bakalim bu pzrtesi asisi war kilo alimi nasil

Birinci ay kontrolünden geldik. İlk 15 günde doğumda kaybettiği kiloyu alarak doğum kilosuna erişmişti, geçtiğimiz 15 günde de 500 Gr almış. Her şey normal dedi. 2-3 saatte bir emzirme kuralını kaldırdı. Gece kaldırmak zorunda değilim artık 🙌
Bebeğin uyuması ile ilgili olarak da en az 10 saat bekleriz dedi, gündüz de 2-3 saat uyuması iyi olur dedi. Uyku meselesi ile ilgili bir öneri getirmedi, çocuğa özgü mesele diyor. Bu mevsimde 11den önce ve 15den sonra yarım saat güneş banyosu ve gezinti önerdi. polenleri falan sordum, bir şey olmaz dedi. Tatile gidiyorsanız güneş kremi sürülebilir ama şu an bulunduğunuz şehirde gerek yok dedi. Biz sapka ile yüzünü koruyoruz sadece.
Ne guzel hersey yolunda
Bizim dr larda var bi anormallik gece uc aylik olana kadar iki saatte bi diyo
Ama avikcasi uymuyorum ben o kurala cunku bazen hic uyumuyo durmuyo uyudugundada bende uyuyorum oyle uc dort saati buluyo bazen

Senin ki ne kadarlikti bu arada

Kızlar benimde aklıma takılan 2 soru var. Siz nasıl yapıyorsunuz? 1.si egzeriz KV dem bebeğin kolları ve ayaklarını her gün hareket ettirmem gerektiğini söylüyor. Şu an sadece yüzükoyun yatırıp boynunu kaldırması için bekletiyorum. Bebek egzersizlerini de araştırdım, çoğu yerde 2. Ayda yani 60 günlükken kol ve ayak egzersizlerine başlanmalı yazıyor ama 1. Aydanda başlanabilir diye görüşlerde var. KV kolları ayakları açılmaz falan diyor. Kararsız kaldım sizler bebeklerinize bu tür egzersizler yapıyor musunuz ve ne zaman başlanmalı sizce ?

2. Konu su. Buda çok tartışmalı ilk 6 ay su verilmemesi gerektiği yönünde çoğu yorum. Ama karşıt görüşlerde var. Özellikle anneler tecrübe edenler mutlaka verilmeli diyor. Günde 1 çay kaşığı kadar. KV çok sıcak çocuk susuz kalır vs diyor sürekli bende anne gruplarında araştırma yaptım çoğu anne verilmesi taraftarı. Bilemedim.

KV min çoğu dediğini kulak ardı ediyorum ama bu iki konuda kararsız kaldım.
İlk cocugum degil hic birine bir aylikken egzersiz yaptirmadim ama yag ile masaj tarzi yaptim
2. Sine gelince ilk 4 ay ek mama vermiyorsam kesinlikle su wermedim

Hemen hemen aynı düşünüyoruz öyle aman aman kurallarım yok benimde ama sarılık maceramızdan kalma bi korku var ister istemez doktor ebe hemşire öyle bir baskı yapıyor ki hele ebemiz gerekirse 1 saatte bir kaldır emzir kilo alsın diyor anayı düşünen yok 1 saatte hangi işimi göreyim kilo takıntısı var kadında herhalde ben takmıyorum onun kadar sağlıklı olsun yeter illa tombul olacak diye bir şey yok gören ne kadar küçük diyor çocuğuma sinir oluyorum
Sizi okudukca bende rahatladim walla
Bakis acim degisti
Suan emzik bile vermedim her agladiginda emzireyim diye🥲

Arkadaşlar gece süt azalması sizde de oluyor mu? Akşama doğru ne yersem yiyim süt az oluyor.
Bende saati yok bazen goguslerim dolu oluyo bazen sonuyo ams takmamaya calisiyorum yoksa temelli gider bide anin tadini cikarmaya calisiyorum artik
Sutum gider diye endiselenmicm yoksa bu guzel gunler gelip geciyo kucuk cocuk gorunce ah diyorum bu gunleri hic guzel geciremedim diye
Nitekim kizimda oyleydi cok takmmistim ya sutum giderse diye sutum gitmedi ama cocugumun o guzel gunlerini hep sitresli gecirdim

Bizim hemsire sakin uc saatte bi emzirmeyin o kiwama uc aylik olunca gelirsiniz dedi
İki saatte hemen geliyo 🙄
Bakalim bu pzrtesi asisi war kilo alimi nasil
Bakmayın o hemsirelere siz ben ilk 3 hafta haric genel olarak 2.5 3 saatte emzirdim hep cocuk 1.600 gram aldi karnini nekadar doyurduguylada alakali aç olsun öyle bi belli ediyolar ki 1 aydan sonra hele cok nadir 2 saatte bir emmistir ama kilo aliyor yani

Bakmayın o hemsirelere siz ben ilk 3 hafta haric genel olarak 2.5 3 saatte emzirdim hep cocuk 1.600 gram aldi karnini nekadar doyurduguylada alakali aç olsun öyle bi belli ediyolar ki 1 aydan sonra hele cok nadir 2 saatte bir emmistir ama kilo aliyor yani
Masallah cnm bebegine umarim benimkide almistir
Birde baska bir sorum olack genel olarak butun kizlara sutunuzu ne artiriyo bilgi vitamin cay disinda yani ben suan dereotu yiyorum etkisi war sanki yulafli burcak biskuvi onuda denedim onu pek çözemedim birde salgam suyunu duydum onu denicm bakalim sizler neler denediniz surekli de su iciyorum onu da stlamayalim😃

Birde baska bir sorum olack genel olarak butun kizlara sutunuzu ne artiriyo bilgi vitamin cay disinda yani ben suan dereotu yiyorum etkisi war sanki yulafli burcak biskuvi onuda denedim onu pek çözemedim birde salgam suyunu duydum onu denicm bakalim sizler neler denediniz surekli de su iciyorum onu da stlamayalim😃
Valla ben bu sut olayini anlamadim 🤭 kizimda 2500 gr dogmustu 1 aylik kontrolunde 3500 gr di. Sadece humana ve rezene iciyordum. Surekli memedeydi. Simdi oglumda surekli memede yine humana ve rezene iciyorum. Hatta simdi duydugum extra seyleri yapiyorum ama bebe 3050 dogdu 1 aylik kontrolunde 3500 oldu. Yani sık sık emzirmek gerekiyor sutun artmssi icin , dogdugu gunden beri yapisik haldeyiz ama anlamadim bu isi 🤷‍♀️ kizimi 27 ay emzirdim tecrubeli annesin diyorlar ama her bebek farkli iste , insan kucucuk bir can karsisinda ne yapacagini sasiriyor.
Bu arada sutum varmi anlamiyorum gunduz hic uyumuyor surekli memede oldugu icin goguslerim yumusak. Geceleri sisiyor. Geceleri sisiyorsa gunduzde vardir herhalde diyorum 😁😁

Benim en dikkat ettigim sey su Baslarda cok helva yedim 1 ay boyunca 1.5 kilo alinca biraktim ama sut yapiyor gercekten smdi kuruyemislere dadandim ozellikle kuru üzüm yiyorum sutun kalitesini arttirsin diye kuru uzum cok sut yapiyormus inanki sutum fiskirmiyor ama yağlı demekki arkadasim sutyeni indirdiginde sutler tazyikle karsiya fiskiriyodu ama bebek kilo alamiyordu inanamiyodum mama vermek zorunda kaldi biri corba biri et gbi oluyo demekki besleyicilik bakimindan genel olarak en dikkat ettigim sey su oluyor ama nezaman et yesem inanilmaz sutum oluyor

Back