• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Hanımlar uyku süreleriniz ne durumda? 2 saatte bir uyandırmaya devam ediyor musunuz? Ben bazen uyandıramıyorum 3 saat uyuduğu oluyor içim içimi yiyor ama aç kaldı mı diye
30 35 gunluk olana kadar kaldirdim artik kaldirmiyorum 3 3.5 saat uyuyorsa izin veriyorum ellemiyorum

Hanımlar uyku süreleriniz ne durumda? 2 saatte bir uyandırmaya devam ediyor musunuz? Ben bazen uyandıramıyorum 3 saat uyuduğu oluyor içim içimi yiyor ama aç kaldı mı diye
Ben de gevsettim kuralı. Valla hiç hiç uyumuyor bazen, bir gece beş saat uyumus bende uyumuşum.zaten uyanıyor diye saat kurmuyordu. Pişman oldum sonra da, neyse bir şey olmadi 🙈

Üç saat zaten en baştan beri uygundu, bence üzülmeyin yanlışiniz yok. Ben hemşireye de sordum kilo alımı iyiyse gece uyandirmaniza gerek kalmaz dedi.

Ben uyandırmıyorum eğer 3 saati çok geçmediyse ama zaten daha hiç dört saat uyumadı😃 kendisinin kalkmasını bekliyorm

Ben de gevsettim kuralı. Valla hiç hiç uyumuyor bazen, bir gece beş saat uyumus bende uyumuşum.zaten uyanıyor diye saat kurmuyordu. Pişman oldum sonra da, neyse bir şey olmadi 🙈
Aynen bende gündüz çok uyumadığı için ilk akşam uykusunda ellemiyorum 3 saat uyuyor ay bende deliksiz bi 5 saat uyusam ne güzel olur🙈

Kendisi ne zaman kalkarsa ben uyandırmıyorum. En fazla kesintisiz 4 saat uyudu. 3 saatte 2 saatte bir uyabıyır zaten. Uyurken rahatsız etmek istemiyorum bende.

Arkadaşlar bu 40 çıkınca bebek görmeye gelenlere ne ikram edilir? Özel şekeri, çikolatası, ikramlığı olayı var mı? Komşular geleceğiz diyorlar ne hazırlık yapmalı mahçup olmayayım 🤭

Canim sütün yag oranıyla ilgili dedi bana doktor. Sütünüz olabilir ama su gibi olabilir buda kilo aldırmaz bebege dedi ve beslenme sekli , takviye onerdi.
Solgarin Brewers Yeast B12 li takviyesini şiddetle tavsiye ederim çünkü kilosu baya arttı bebeğimin.
Beslenme sekli olarakra karbonhidrat ve protein ağırlıklı yiyeceksin dedi.
Badem basta olmak üzere internetten yulaf topları diye bisey var onlardan yap gunde 4 5 tane agzina at.
Solgarini nereden aldınız İnternet mi orijinal gönderim yaparlar değil mi ? Birde günde kaç tane içiyorsunuz?

Arkadaşlar bu 40 çıkınca bebek görmeye gelenlere ne ikram edilir? Özel şekeri, çikolatası, ikramlığı olayı var mı? Komşular geleceğiz diyorlar ne hazırlık yapmalı mahçup olmayayım 🤭
Eşimin 9 tane halası var, onların çocukları gelinleri, diğer akrabalarımız derken, ayrı ayrı gelmelerini kaldıramam. Tek seferde bitsin diye, 40 mevlidi okutacağız biz. İkram olarakta, kızımın akika kurbanından az alalım, pilav, ayran ikram edelim dedik ama kurbanı bağışladık. Şu an tavuk, pilav, ayran tatlı olarakta baklava düşünüyorum.

Solgarini nereden aldınız İnternet mi orijinal gönderim yaparlar değil mi ? Birde günde kaç tane içiyorsunuz?
Ben internetten aldim ama yurtdisindayim canim turkiyde de vardir eminim, gunde 6 tane icebilirsin ben duruma gore iciyorum 3 ile basladim bazen 6 yapiyorum bazen 3-4 tadi vs kotu degil kucukte biyutu zor olmuyor icmesi

Kızlar benimde aklıma takılan 2 soru var. Siz nasıl yapıyorsunuz? 1.si egzeriz KV dem bebeğin kolları ve ayaklarını her gün hareket ettirmem gerektiğini söylüyor. Şu an sadece yüzükoyun yatırıp boynunu kaldırması için bekletiyorum. Bebek egzersizlerini de araştırdım, çoğu yerde 2. Ayda yani 60 günlükken kol ve ayak egzersizlerine başlanmalı yazıyor ama 1. Aydanda başlanabilir diye görüşlerde var. KV kolları ayakları açılmaz falan diyor. Kararsız kaldım sizler bebeklerinize bu tür egzersizler yapıyor musunuz ve ne zaman başlanmalı sizce ?

2. Konu su. Buda çok tartışmalı ilk 6 ay su verilmemesi gerektiği yönünde çoğu yorum. Ama karşıt görüşlerde var. Özellikle anneler tecrübe edenler mutlaka verilmeli diyor. Günde 1 çay kaşığı kadar. KV çok sıcak çocuk susuz kalır vs diyor sürekli bende anne gruplarında araştırma yaptım çoğu anne verilmesi taraftarı. Bilemedim.

KV min çoğu dediğini kulak ardı ediyorum ama bu iki konuda kararsız kaldım.

Bir tek vakumlu kase cok mantikli geldi bana. Onun haricinde diger urunlerin yüksek fiyatina degcek ekstra bi ozelligi var mi? Bilmedigimden soruyorum. Hani baska bir seyden bebek yenek yiyemezmis , imkansizmis gibi anlaityorlar da instagram da

Beslenmeme daha cok dikkat edicem insallah. 15 gun sonra kilo kontrolu ypacak doktor, olmazsa mamaya baslariz bakalim. Zaten acik soylemem gerekirse baştan elimden geldigince sadece emzirmek taraftariydim. Ama doymuyor mu ya da baska sorun ku var bilmiyorum, surekli memede olmak istedikce ben de psikolojik olarak cok yoruldum. Biraz mama versem rahat edebilirim belki. Halbuki dogumdan hemen sonra sutum hemen heldi, bebegim memeyi hemen tuttu, sutum memeden taşıyor, masallah her sey cok iyi diye seviniyordum. Ama olmayinca olmuyormus ya

Hic kendini yorma boyle bende aynen boyle dusunuyordum hatta ki hastane cantasina mama bile koymamistim annem zorla koydurdu, iyiki de koydurmus sutum gelmedi ilk gun , mama destegi verdik simdide doktor az olmak sartiyla meme reddi yapmasin diye arada verin diyor bebekte huzurla doysun diyor. Ben cok huzursuz olunca veriyorum cok az miktarlarda bu sirada da sutum icin her seyi yapiyorum o yulafli incir hurma toplari, gunde 3 rezene, kefirli smootie yine icinde yulaf var bunlari deneyebilirsin doktorun bana verdigi listemdekiler

Benimde birkaç kere öyle olmuştu çok korkmuştum vicdan yapıyordum.Ama sarılık tehlikesi falan Yoksa aç olunca ağlıyor gerçekten bebekler.Ben doktora sordum 6 saat uyuyorsa uyandırma kendi ağlarsa o zaman emzir dedi.

Eşimin 9 tane halası var, onların çocukları gelinleri, diğer akrabalarımız derken, ayrı ayrı gelmelerini kaldıramam. Tek seferde bitsin diye, 40 mevlidi okutacağız biz. İkram olarakta, kızımın akika kurbanından az alalım, pilav, ayran ikram edelim dedik ama kurbanı bağışladık. Şu an tavuk, pilav, ayran tatlı olarakta baklava düşünüyorum.
Korona da bitti gibi ama bilmiyorum ki mevlid yapmayı pek düşünmüyorum annem istiyor da . Siz hepsini bir arada çıkaracaksınız tertemiz

Kızlar benimde aklıma takılan 2 soru var. Siz nasıl yapıyorsunuz? 1.si egzeriz KV dem bebeğin kolları ve ayaklarını her gün hareket ettirmem gerektiğini söylüyor. Şu an sadece yüzükoyun yatırıp boynunu kaldırması için bekletiyorum. Bebek egzersizlerini de araştırdım, çoğu yerde 2. Ayda yani 60 günlükken kol ve ayak egzersizlerine başlanmalı yazıyor ama 1. Aydanda başlanabilir diye görüşlerde var. KV kolları ayakları açılmaz falan diyor. Kararsız kaldım sizler bebeklerinize bu tür egzersizler yapıyor musunuz ve ne zaman başlanmalı sizce ?

2. Konu su. Buda çok tartışmalı ilk 6 ay su verilmemesi gerektiği yönünde çoğu yorum. Ama karşıt görüşlerde var. Özellikle anneler tecrübe edenler mutlaka verilmeli diyor. Günde 1 çay kaşığı kadar. KV çok sıcak çocuk susuz kalır vs diyor sürekli bende anne gruplarında araştırma yaptım çoğu anne verilmesi taraftarı. Bilemedim.

KV min çoğu dediğini kulak ardı ediyorum ama bu iki konuda kararsız kaldım.
Yüzü koyun yatırıyorum bende.kolları bacaklarıda gaz masajı yapmak amacıyla hrwket ettiriyorm sdce.
Sdce anne sütü alan bebeğe suya gerek yok ama mama içen bebeklere öneriliyor

Back