• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim en dikkat ettigim sey su Baslarda cok helva yedim 1 ay boyunca 1.5 kilo alinca biraktim ama sut yapiyor gercekten smdi kuruyemislere dadandim ozellikle kuru üzüm yiyorum sutun kalitesini arttirsin diye kuru uzum cok sut yapiyormus inanki sutum fiskirmiyor ama yağlı demekki arkadasim sutyeni indirdiginde sutler tazyikle karsiya fiskiriyodu ama bebek kilo alamiyordu inanamiyodum mama vermek zorunda kaldi biri corba biri et gbi oluyo demekki besleyicilik bakimindan genel olarak en dikkat ettigim sey su oluyor ama nezaman et yesem inanilmaz sutum oluyor
Bende kuruyemişe taktım özellikle yağlı olanlar kaju fındık ceviz çiğ olarak her gün yiyorum sütüm gerçekten yağlanmış olacak ki sivilce çıktı çocuğumda elime de ağır gelmeye başladı inşallah aylık kontrolde bizede mama verin demez

Bende kuruyemişe taktım özellikle yağlı olanlar kaju fındık ceviz çiğ olarak her gün yiyorum sütüm gerçekten yağlanmış olacak ki sivilce çıktı çocuğumda elime de ağır gelmeye başladı inşallah aylık kontrolde bizede mama verin demez
Demezler allahin izniyle çok da stres yapmamak lazim bu süt olaylarını doymasalar rahat durmazlar tutamayız bu bebeleri vallahi 😅

Oy benmde bebişimde çıktı. Anne sütündeki hormonlardan geçiyormuş🥲

Masallah cnm bebegine umarim benimkide almistir
Birde baska bir sorum olack genel olarak butun kizlara sutunuzu ne artiriyo bilgi vitamin cay disinda yani ben suan dereotu yiyorum etkisi war sanki yulafli burcak biskuvi onuda denedim onu pek çözemedim birde salgam suyunu duydum onu denicm bakalim sizler neler denediniz surekli de su iciyorum onu da stlamayalim😃
Canim yulaf topu yap icine her turlu kuruyemisi koy kaju badem ceviz vs , incir hurma erik kuru meyve aklina ne gelirse yulaf ile bilirkte, disinida hindistan cevizi ile kapla buzlukta saklaniyor surekli yapmana gerek yok ben bir suru yapip buzluga atiyirum her gun 4-5 tane atistirmalik buzluktan cikarip direk yiyorum dondurma gibi oluyo zaten

Kizlar bebegimin trk gozu capaklaniyor, her gun temizliyorum masaj yapiyorum ama gecmiyor bir turlu yapisiyo gozu ve biraz sismis basina gelen var mi ?

Kızlar 5 gun önce dogum yaptım göbek bağı kuruyordu. 2 gün önce doktora gittik. Güzel kuruyor dedi baktı falan o baktıktan sonra eve geldik kanamıs daha düşmedi de bide hafif kokuyor göbek bağı da böyle bi durum yaşayan oldu mu

Kizlar bebegimin trk gozu capaklaniyor, her gun temizliyorum masaj yapiyorum ama gecmiyor bir turlu yapisiyo gozu ve biraz sismis basina gelen var mi ?
Yenidoğanlarda çok sık olabiliyor canım göz pınarının tıkanıklığından oluyor göz pınarlarına masaj yapacaksınız sdce başka bişey önerlmiyor.

Benim bebeğimde de kızarıklık çapaklanma oldu tek gözde.. yenidoğan doktoru göz yaşı kanal tıkanıklığı dedi günde 5 defa masaj verdi endişe edecek bir durum değil çoğu Yenidoğanda oluyor dedi … göz dr arkadaşım da gentamisin damla önerdi fotolarını yolladım ona göre söyledi…tıkanıklık üzerine enfeksiyonda gelişebiliyor ona dikkat etmek lazım

Kızlar 5 gun önce dogum yaptım göbek bağı kuruyordu. 2 gün önce doktora gittik. Güzel kuruyor dedi baktı falan o baktıktan sonra eve geldik kanamıs daha düşmedi de bide hafif kokuyor göbek bağı da böyle bi durum yaşayan oldu mu
Bizim de 11 gün oldu doğum yapalı kurudu ama hala düşmedi ya anlamadım bezinin dışına bırakıyorum göbeğini ondan mı Bi de aktif Bi bebek değil sarılıktan kaynaklı çok uyuyor ondan mı

Bizim de 11 gün oldu doğum yapalı kurudu ama hala düşmedi ya anlamadım bezinin dışına bırakıyorum göbeğini ondan mı Bi de aktif Bi bebek değil sarılıktan kaynaklı çok uyuyor ondan mı
Bizim göbek bağımızda 15.gün düşmüştü. Kordon kalınsa daha geç düşebiliyormuş doktor öyle söylemişti.

Kizlar benim doktorum 40 in çıktığında gel alttan muayene ve smear testi yapalim ,numune alicam dedi. Siz yaptirdiniz mi , yaptıracak misiniz smear testini?

Bizimki 20. Gunde falan dustu 20 yi gecmisti hatta tam hatirlamiyorum ben endiselendim, doktor sorun yok, enfeksyon olmadığı surece gec dusse de bisey olmaz deid

Arkadaslar anne sutu alip bebegi uzun sure kaka yapmayan var mi? Bizimki 7 gun oldu kaka yapmadi. Anne sutu alan bebeklerde 10 gune kadar normal diyorlar ama bu tarz bir durum yasayan var mi varsa kacinci gun yapti , yaptiginda bi sıkıntı oldumu

Valla ben bu sut olayini anlamadim 🤭 kizimda 2500 gr dogmustu 1 aylik kontrolunde 3500 gr di. Sadece humana ve rezene iciyordum. Surekli memedeydi. Simdi oglumda surekli memede yine humana ve rezene iciyorum. Hatta simdi duydugum extra seyleri yapiyorum ama bebe 3050 dogdu 1 aylik kontrolunde 3500 oldu. Yani sık sık emzirmek gerekiyor sutun artmssi icin , dogdugu gunden beri yapisik haldeyiz ama anlamadim bu isi 🤷‍♀️ kizimi 27 ay emzirdim tecrubeli annesin diyorlar ama her bebek farkli iste , insan kucucuk bir can karsisinda ne yapacagini sasiriyor.
Bu arada sutum varmi anlamiyorum gunduz hic uyumuyor surekli memede oldugu icin goguslerim yumusak. Geceleri sisiyor. Geceleri sisiyorsa gunduzde vardir herhalde diyorum 😁😁
Umarim wardir sutun bende kizimda cok cay ictim rezene
Ve aktardan aldigim karisik bitki cayi wardi belki kullanirim bunda da tekrar

Benim en dikkat ettigim sey su Baslarda cok helva yedim 1 ay boyunca 1.5 kilo alinca biraktim ama sut yapiyor gercekten smdi kuruyemislere dadandim ozellikle kuru üzüm yiyorum sutun kalitesini arttirsin diye kuru uzum cok sut yapiyormus inanki sutum fiskirmiyor ama yağlı demekki arkadasim sutyeni indirdiginde sutler tazyikle karsiya fiskiriyodu ama bebek kilo alamiyordu inanamiyodum mama vermek zorunda kaldi biri corba biri et gbi oluyo demekki besleyicilik bakimindan genel olarak en dikkat ettigim sey su oluyor ama nezaman et yesem inanilmaz sutum oluyor
Masallah cnm kuru uzumu bende tuketiyorum karisik kuruyemisin icinde wsr saha dogrusu
Birde annem memleketten getirdi onlari da yiyorum sutum simdilik war doyuyo ama ilerisi ixin endise ediyorum en az bes aylik olana kadar ek mama vermek istemiyorum sonrasinda zaten ek gidaya gecince rahatlarim biraz

Bizim ki 10 gunde dustu
Bekle hemen endise etme
Yikiyormusun bu arada ondanda olabilir ben yikamadim göbeği dusene kadar
Olmazsa siprey solüsyon oluyo gobek icin ondan alirsin

Canim yulaf topu yap icine her turlu kuruyemisi koy kaju badem ceviz vs , incir hurma erik kuru meyve aklina ne gelirse yulaf ile bilirkte, disinida hindistan cevizi ile kapla buzlukta saklaniyor surekli yapmana gerek yok ben bir suru yapip buzluga atiyirum her gun 4-5 tane atistirmalik buzluktan cikarip direk yiyorum dondurma gibi oluyo zaten
Denerim cnm yulafli biskuvi bide kuruyemis yiyorum yapana kadar esdeger olur umarim ❤️😅

Bizimki de uyuyor çoğunlukta. Sarılık 12 çıkmıştı 2 gün önce kan almışlardı. Siz olcturdunuz mu hiç kaç çıktı. Bazen uyandırmak bi mesele oluyor vallahi

Bizim ki 10 gunde dustu
Bekle hemen endise etme
Yikiyormusun bu arada ondanda olabilir ben yikamadim göbeği dusene kadar
Olmazsa siprey solüsyon oluyo gobek icin ondan alirsin
Yok düşmedi diye endişe etmiyorum da doktor bakınca kanamaya başladı iltihap gbi alttan gözüküyor ondan korktum. Yikamiyorum bu arada göbek bağı düşmeden bende

Back