2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Nefes almaya tuvalete gitmeye ve su içmeye vakti olmayanlar Günaydın herkese ♥

bu çocuk neden uykuyu bi türlü öğrenemedi ya yine toplamda 3 saat uyuduğum bi gecenin sabahındayım
Yalnız değilsin bacım hepimiz aynı durumdayız . Demek ki normal bir durum sıkma canini

Bizim de öyle.
Öksürük yok ama salya sümük.
Ikisi birden hemde
Anaokullarında salgın var kızım hasta oldu 3 gün sonra ufaklık da hastalandı
Sümükler ağzına giriyor peçete görünce ağlamaya başlıyor artık
Tez zamanda şifa bulsunlar inşallah
Size de geçmiş olsun

Nefes almaya tuvalete gitmeye ve su içmeye vakti olmayanlar Günaydın herkese ♥

bu çocuk neden uykuyu bi türlü öğrenemedi ya yine toplamda 3 saat uyuduğum bi gecenin sabahındayım
Kız hepimiz aynıyız. Ben yanımda yatiyorum mememi açıyorum hala yüz elli kere uyanıp kıpırdıyo ya em devam et işte yok ille kipir kipir olcak bi. Cidden hepsi ayni o yüzden sıkma canını

Bu arada 2 gündür annem bana geliyo yardıma yemin ederim bu kadar mı farkeder yaa. Duşa giriyorum yemek yiyorum evim temizleniyo ütüm yapiliyo. Yaa destek alsak hep cidden bi sorunumuz olmicak da ama her zaman bize destek olacak birileri olmuyo maalesef. Ben boyle istediklerimi yapinca cocuguma da daha cok vakit ayiriyorum. Mesela yaklaşık 10 gündür doğru dürüst gündüz uykusu uyumayan çocuğum da bu iki günde yeniden uyku uyumaya başladı az çok.

Aynen canm ahh anacığım yakın olsa hep gelir ama Bir buçuk saatlik mesafedeyiz kimsem yok burda çok bunaliyorum gecen annem 3 günlüğüne bana geldi Allah'ım resmen hayat varmış ya nefes almiyormusum ben onu anladm üç çocuk var bende biri bebek biri birinci sınıf var git sen düşün halimi işte biz stres olunca bebeklerde etkileniyor daha bı huysuzlaniyolar annem varken bende mutluydum strssizdim benim Minişide bı gorsen güzel güzel uyumalar güzel güzel yemeler kendi kendine oyun oynamlar annem de ne kadar uslu masallh hiç eziyeti yok diyor kız normali bu değil ki bu bebenin

Aaaahhhh ah. Anneler olmasa halimiz harap. Benim annem bakıyor çocuğuma Ben çalıştığım için. 30 km ötede oturuyor, pzar akşamı gelip cuma akşamı ben işten eve gelince kendi evine dönüyor minibüslerle. çoğu zaman biz götürüyoruz ama bazen minibüslerle gittiği oluyor. Benim oğlum çok hızlı yaşıyor her şeyi. hep önden önden gidiyor nazar değmesin Ama herkese yetiyor. uykuya çok direniyor. hep kucakta gezsin istiyor. gündüz annem baktığı için yoruluyor doğal olarak. gece oğlan kalktıkça ben ve eşim uyutmaya çalışıyoruz. Sabah 7-8 gibi anneme veriyorum o arada 1 saat uyuyabilirsem uyuyup işe gidiyorum 10’da. Allah‘tan hazirana kadar 10’da gideceğim işe ama o bile Yorucu oluyor gece uyumadığım için. e akşam gelince de yine oğlan benim üstümde, eşim işten gelip sevesiye kadar oğlanın uyku saati gelmiş oluyor.çok çok yorucu bu rutin. Bilmiyorum uykular ne zaman düzene girecek.

Sözde biz uyku eğitimi aldık asdsagsjjddffff başa sardık resmen
Ayy tam onu dicektim ya uyku egitimi yalan mı oldu aman salmak en iyisi de bazen insan patlıyo işte. Ama sen gece emzirmeleri kesmiştin doğru hatırlıyorum dimi. Bizim oglan yanımda yatiyo memem açık şekilde o şekilde bile kıpır kıpır. Uykuya dalışı çok zor. Ne olacak böyle bende bilmiyorum. Yatağında asla yatmıyo çünkü alıstı bizim yatakta yatmaya. Nereye kadar yatacak allaha emanet. Bazen çok hoşuma gidiyo ama bazen de çok zorlanıyorum. Nerdeyse yaş günleri geldi biz hala uyku konuşuyoruz ya aşamadık bu durumu

Canım biz sözde gece emzirme sayımızı 2’ye düşürmüştük eğitim sayesinde ama ben bu aralar çok stresli bir dönemden geçiyorum. Gül hastalığına yakalandım. Doktor dedi ki yemek, uyku, stres. Bunlara çok dikkat et. Mümkünse 8 saat uyu. Öyle olunca sabah mesela oğlan 6’da uyandığında anneme vermek için 1 kez daha emzirmeye başladım. Hani tok vereyim ki ben de 1-2 saat uyuyabşleyim mantığında. Annem benden alınca uyutmaya devam etti. doğal olarak şu an 11-3-6 oldu beslenme saatleri. Dişleri ve bexero filan da zorladı birkaç gece, onlar da eklenince bir ara yine saat başı emzirdim. şu an çok karışık yani geve beslenmesi işi.

Biz hiç yanımızda yatırmadık korktuk herhalde gece ezeriz falan diye Allahtan korkmuşuz da hep beşiğinde uyutmuşuz bi de onu ayırmakla uğraşmıyoruz

Benimkide önce yataginda uyuyor sonra bilinmeyen bir sebepten yanımızda bitiveriyor benimle yatmak hoşuna gidiyor kuzumun yalan yok bazen benimde gidiyor ama bazen çünkü yanındayken surekli uyanıp onu kontrol ediyorum elimi kolumu nereye koyacağımi bilemiyorum hergun uyanınca tekrar uyuyup yatağına koyucam diyorum ama işte uyku ağır basıyor emerek uyuyor oda bende uykuya o şekilde devam ediyoruz.. analık zor bea ama olsun bı gulusleri yeterbfggbfhbc

Gunduz uykusu 1e dusmeye basladi daha cok erken ama son zamanlarda genelde 1 uyku bazen 2 uyku yapiyor. O tek uyku oglen 11.30 civari yatıyor eger donerken ederken uyanmazsa 1,5 saat kadar uyuyabiliyorsa o gun bidaha gunduz uykusu yapmiyor. Aksam 6 gibi cok uykusu geliyor o zaman da ben uyutmuyorum gece uykusu uyumaz diye biraz daha oyalayip 8de gece uykusuna yatiriyorum. Gunduz kısa kısa 2 uyku yaparsa da 9 civari yatiyor aksam uykusuna. Gece uyanma konusunda degisen bisey yok surekli uyanmaya devam. Sadece geçen gece 12de mama icti sabah 6ya kadar hic uyanmadi rekor bi zaman cok mutlu oldum formülünü bilsek keske

Bizim de artık uyku aralıklarımız açıldı farkediyorum ikinci uykuyu uzun yaparsa gece uykusuna çok geç yatıyor ben de artık 16.30-17.00 gibi yatırıp max bir saat uyumasına izin veriyorum hatta yarım saat sonra uyandırsam daha iyi olacak ama bu sefer de az uyuduğu için huysuzluk yapıyor

Bu uykularla nasıl başa çıkacağız bakalım biz.. öyle uyku eğitmenkerinin dediği gibi bi dünya var mı acaba, en geç 8de yatıp sabah 6-7ye kadar mışıll mışıll uyumacalı bebeler… 8de resmen şekerleme yapıyor bnm kızım, sonra 10a kadar canavar sabaha kadar maks 2 saatte bir mızırdanma ki genelde her saat başı, 7de de gözler faltaşı Annem yardımcı oluyor bana ama ona da acıyorum kadın bu yaşta bide bize koşturuyor diye, ama gücüm de kalmıyor benim.. gündüz hareketliliği ayrı sürekli kucakta bi hareket, artık yürüteç alaym da koyayam dedim… kendi kendşne takılır bwlki
Destek vitamin alıyor musunuz arkadaşlar , ben sürekli bitkin yorgunum, muhtemelen değerlerim de yerde, uyku beslenme hiçbirşey düzgün değil malum.. önerileriniz var mıdır en azından vücüt kendini iyi hissetse…

Ben uyku eğitimine filan inanmıyorum. Desteksiz uykuyu öneren bir doktor veya ebe de görmedim . Kendine Uyku eğitmeni diyen kişilerin çoğu cocuguna uyguladıklarını anlatıp duruyor. İşin kötüsü bu sektör haline gelmiş artik ve öyle bir anlatıyorlar ki sanki biz bu Uyku eğitimini vermezsek çocuğumuz ileride bize bagimli olacak. Orada yapılan teknikler tamamen davranışci kurama bağlı şeyler . Ödül ceza yöntemi var ve çocuk bir süre sonra annenin gelmeyeceğini bildigi için uyuyor. Ancak çocuklar 5 yaşına kadar kendilerini sakinleştirmeyi bilmiyormuş. Bunu zaman içinde öğreniyormuş. Bebislerimiz gece rüya görüyor, acıkıyor , korkuyor bunlar yüzünden hep uyaniyorlar ve kendilerini sakinleştiremedikleri için de bizden destek bekliyorlar . Onlara hep destek olalım sıkıca sarılalım. Evet bu süreç çok zor çok yoruluyoruz ama ne yapalım annelik böyle bir şey işte..

Ben solgar brewest yeast kullanıyorum canım bana iyi geliyor tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…